Šta je novo?

Xiaomi Mi A3

Fizika je fizika, neces se otarasiti treptanja pod veštačkim svetlom. Takodje, ista stvar sa šumom, biće ga uvek.

Sum mi tek nije jasan sto se on stvara?
Verovatno od treperenja svetla?

da li moze biti rezolucija problem, 720p ili 1080p?
da probam da iskljucim stabilizaciju?

Pa ima šum kad mora da poveća shutterspeed maksimalno da bi izvukao frejmove. Nije problem rezolucija, jednostavno ograničenje, mnogo ozbiljna kamera je potreba za dobar slow mo. Ne možeš ništa da uradiš, nije do tebe.

MI A2 dobio android 10 nadogradnju
Što mučiš A3 ekipu? [emoji854]

Kaži - OTA apdejt je tu, iza ugla (za A3) - https://www.xda-developers.com/xiaomi-mi-a3-a2-android-10-kernel-sources-released-before-update/amp/ = A3 vlasnici sigurno dobijaju sysupdate do kraja meseca, pitanje je dana. ;-) #bezŽurbe (vidi: kraj / disappointment) [emoji3]

A mogu da dodam i pređašnje rečeno (iz A2 teme) -
Tako (kakav je A10) je Android 9 trebalo da izgleda! Napokon sam prihvatio Gestures, ispeglali su ga kako treba, fluidan je i smislen. (kroz celu 9ku sam furao standardna 3 dugmeta za navigaciju)
[emoji809]
Najviše mi se dopada granularna podela dozvola tipa ono da dozvolis pristup lokaciji samo kad je app u fokusu, ne i kad se ne koristi *

*Iako je sramota za Gugl da npr LineageOS od pre 2 godine ima još bolja podešavanja za sve dozvole! Daleko više kontrole samih dozvola, nego ovo sad. Ali ajde, bolje išta nego ništa.

A [emoji367] / SoT ne bih još da komentarisem, kratko je vreme na kom furam A10 ๑ A2...
Generalno sam razočaran u Xiaomi, na par nivoa... -

1. Quality control im ne valja (eMMC hardware issue na A2) a QC je bitan. Ako ne i najbitniji, pored odabira komponenti...

2. Očigledno i ljudstvo "ne valja" (obzirom da su im sistem update-i bili znatno brži na A1 spram A2, da su na A2 imali apdejte koje su ispravljali i sl.)

= Poentu Android One-a su sveli na: marketing... i loše izvedbe.

Ali kapiram i to, hiper produkcija telefona; treba sve to 'podržati' [emoji854]

Poslednja izmena:
Ne znam sto kukate za update, fon radi sjajno, bolje da stabilan update stigne kasnije, nego da stigne sa bagovima ranije.

Elem, treci A3 u porodici, fenomenalan fon :D

Ni ja ne kontam to tripovanje sa update-ima... mislim uopste...

...riding on 720p...

meni apsolutno nije bitno koji je android u pozadini ali neke elementarne stvari me izludjuju i sve se nadam da ce se to ispeglati jer je telefon hardverski perfektan...

kada treba mnogo da teleforniram u toku dana ili da pretrazim istoriju poziva prosto svaki put ostanem sokiran nedostatkom iste.

Glupi (cisti) android u opste ne ume da sortira i prepozna brojeve koje sam vec pozivao, uz sve to ne nudi prikaz kada sam ih sve pozivao.

Poslednja izmena:
Sto bi cekao novi android (koji to verovatno nece srediti) kad mozes da instaliras drugi dialer? Cesto hvale Drupe u drugoj temi, mada nisam nikad probao.

Istorija poziva nije resena kako treba ali mozes da udjes u nju kada kliknes na tri tackice u u gornjem desnom uglu.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Zna on to, vec nisi ispratio sta je konkretan problem kod njega, tj wvih nas i u pravu je.

...riding on 720p...

Pojavio se i tek sada uočen glup "problem" na ženinom A3, iako je sve uključeno što bi trebalo da bude, ali ne radi Google Timeline, uopšte nema tragova o pokretanjima.Nekome je ovo možda glupo ili nebitno, ali je u mom slučaju jako bitno i korisno.Imate li ideju šta se desilo?

^^
A jeste i to uvek zaboravim da dodam na spisak glupih propusta...
kod mene je zadnji "dogadjaj" u timeline kada sam otisao do radnje da kupim telefon, posle toga vise nema istorije:rupa:

To je taj cisti android :d

Poslednja izmena:
Nisam znao to za A3, mislim nisam ni mogao jer je meni istorija mapa iskljucena. Ali bas ozbiljan bag, znam da ljudi timeline koriste da pravdaju putne troskove i slicno, i da moze biti nelagodnost.
Meni je A3 definitivno poslednji One telefon, uskoro ga predajem caletu kad njegov skroz rikne, a ja cu da se vratim na MIUI i Redmi Note telefon, mozda sacekam seriju 9 da vidim sta donosi, ako ista.
Ako nista, sledi Note 8 Pro.

Uf, to baš ne bi valjalo kad bih pravdao putne troškove na osnovu time-line. Primer, za prošlu godinu mi time-line pokazuje 59k pređenih kilometara, a prema putnom nalogu 72k. Baš velika razlika. Prošle godine sam promenio 4 telefona, u januaru i februaru sam koristio A2 (android one), biće da je tu nastala razlika.? Nisam znao za taj problem na relacije Android ONE - time line.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Ako ce ti firma odredjivati troskove na osnovu tvog time line-a, onda...
Normalnije imaju gps i nema vrdanja.

...riding on 720p...

Sređen problem oko timeline, glupost najobičnija.Potrebno je da se izloguje s Google Maps na starom telefonu kojim je korišćen postojeći nalog i u podešavanjima u desktop verziji proveriti koji je telefon ulogovan, a neaktivan disejblovati.

Kod nas se timeline koristi kao potvrda da si samo bio na nekoj lokaciji, ne koliko imas predjenih km. Stvarno nemamo toliko sluzbenih vozila koliko i ljudi. A i timeline se koristi samo kao eventualna potvrda za izvestaj ukoliko dodje do nekog osporavanja od strane klijenta, i opet se uzima samo kao referentna potvrda a ne aspsolutna.

Danas prvi put od kupovine "povezao" telefon sa kompom. Pokrenuo je instalaciju i ubrzo izbacio poruku da nije uspio instalirati. Nakon toga ne reaguje na "prikopčavanje", šta činiti?

ženi uzet na ugovor, vrlo sam zadovoljan telefonom, ekran i kamera super, zgodniji za držanje jednom rukom od mi8 Lite i m1, fp senzor brz...
da li crni isto ima beli frame ili ima crni?

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Sto sam se danas namucio sa stavljanjem hidrogel folije a stavio sam na stotine folija i stakala, invisible shildova i sta ti ja znam...

Znaci to je bilo takvo smece od folije da je to neverovatno...
ovo je ona sto ima na sredini deo da se fiksira, ali je folija valjda lose zasecena i nikako nisam mogao da skinem zastitni film, na kraju sam je potpuno odlepio i stavio na mokro...
na kraju je jos i solidno ispalo koliko sam mislio da cu morati da je bacim...
dal je to meni zapao samo los primerak ali ja teze lepljenje nisam imao.

Uz sve to na suncu ima odsjaj...
Nikako ne preporucujem.

Ova je u pitanju
https://www.aliexpress.com/item/4000221479878.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7c304c4dPdc5jz

Poslednja izmena:
sa takvom futrolom telefon bas i nije zasticen, tj zasticen je samo ako padne zatvoren sto bas nije uvek.

Čačkao sam nešto dajler i sad mi ne pokazuje na ugasenom ekranu nista kad me neko zove. Ako neko zna-predpostavlja sta sam zjbo neka javi. Mrzi me da ga vracam na fabricki :-D

Tebalo bi da se posle clear cache/data dialer vrati na fabricka podesavanja...samo nemoj nista cackati jer ne znam da li se time brisu kontakti.
Javice se neko iskusniji.

Izbrisao sam kes ali i dalje ne izlazi nista na ekranu. Neko neki drugi predlog?

Slobodno uradi clear data nece nista da bude.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Izbrisao datu - sve šljaka kako treba.
Hvala obojici na pomoći. Pozdrav.

Jel ima neko ideju kako da aktiviram YT da radi u prozoru?

Ukljuceno je u opcijama ali YT nikako nece u prozor, ostale aplikacije hoce.
Ovaj indijac u opcijama na YT app ima da cekira picture in picture, ja to nemam:

Vrh Dno