Šta je novo?

Xiaomi Mi A3

pa naruci ako je to.

Ja sam slican problem imao na redmi note 8 koji je nestao cim sam mu skinuo foliju.
kako je to folija izazivala nikako mi nije jasno, mislim da imam negde i snimak, tako da ako imas nesto na ekranu vredi probati.
Хвала на одговору. На крају сам нашао где да ми поправе тај микропрекидач, дао 800 динара и решио проблем.

Koji custom Rom koristite i kako vas služi? Ja sam pre koristio evolutionX 5.6, u početku dobro radi posle 2-3 nedelje krene da brljavi. Trenutno sam na stock Romu, ali je baterija očajna, gubi nekoliko procenata u toku noći i ima neke sitne bagove i ne može Nova launcher da se koristi.
Screenshot_20220902-080635.png

Dok sam imao do januara MI A3 koristio sam nova launcher, šta se to sad promenilo pa ne može.

Na androidu 11 baguju sve 3 verzije nav bar-a, a najvise baguje gesture navigation.

Pa A3 ima android gesture šta je problem?

Kakve to geste ima nova launcher?

Ima navbar gestures ali ne radi kako treba, animacija zabada. Google kad je objavio A11, hteo je da onemogući third-party launchere i zato ne radi kako treba. Posle su rekli da će to da isprave i evo sad oni koji koriste A13 beta verziju kažu da Nova radi bez problema.
Pogledajte prilog screen-20220905-102521.mp4

Да ли је MI A3 и даље најбоље што паре могу да купе, за 8-10 хиљада, колико данас кошта коришћен у ОК стању на КП?
Када пишем најбоље, мислим на телефон са толиким габаритима и што бољим укупним спецификацијама и трајањем батерије (без потреба за играма на телефону).

Izgubila mi se totalno mreza na telefonu, nemam signal. Resetovao sam mrezu, ali sve isto. Sta da radim, kako da resim problem, a da ne radim hard reset?

A 2g jel radi? Dok sam imao taj telefon, desilo mi se jednom, vadio i brisao karticu, menjao slot, radio samo 2g i u tom drndanju je naprasno proradio.

Onda je verovatno hardverski kvar, što ne probaš u servisu uz napomenu da ne resetuju na fabričko.

Takav kvar sam ja nekad imao na Lumiji 500, bio je hardverski kvar i pomoći nije bilo. Probaj reset, ako ne proradi pomoći nema.

Pre neki dan sam azurirao sistem na a11.
Bio sam na onaj pocetni od kako je kupljen, cini mi se a9 ili 10.
Uvek sam odbijao azuriranje.
Baterija je gurala skoro 2 dana.
Od kako sam ga azurirao, ne moze da izgura ni jedan dan, i telefon cesto brljavi, zapucava.

Sta predlazete? Jel ima fabricki rom a9 ili a10? Ili neki drugi pouzdan custom rom?

Ako nije čista instalacija sa fabričkim resetom znaju da se dese ove stvari s mnogim modelima kad pređu na novu verziju OSa.

• Like
Reagovanja: s5p
Što se tiče roma:
https://xdaforums.com/t/unofficial-rom-15-lineageos-22.4697979/
a za downgrade vidi na google, al deluje da možeš brickovati ako se vratis na android 9
Jel licno koristis ovaj rom na a3?
Jel su ovo ona fabricka/stock kako se vec zovu ili nisu? I jel moze da se brikuje sa ovim?

Ne koristim više ovaj telefon ali mi se isto desilo .
Druže ne menja mi se mob, testiran je sa premium modelima, i ovaj ih sije (sa starim sistemom).
Nisam zahtevan korisnik niti gejmer, ali amoled ekran, 2 dana baterije, gcam obe kamere jedu najnoviji ajfon, kompaktan itd itd...
Slucajno mi sincic kliknuo na apdejt, pisalo je da je sistem star vise od 1000+ dana.
Ako nije čista instalacija sa fabričkim resetom znaju da se dese ove stvari s mnogim modelima kad pređu na novu verziju OSa.
Mislis ako ga vratim na fabricka, da ce se normalizovati?

Nije nemoguće, viđao sam to često.

• Like
Pomoći će fabrički reset sigurno.
Ne koristim, al' nije težak sistem kao stock google sa nepotrebnim stvarima. @s5p

• Like
Jel licno koristis ovaj rom na a3?
Jel su ovo ona fabricka/stock kako se vec zovu ili nisu? I jel moze da se brikuje sa ovim?

Druže ne menja mi se mob, testiran je sa premium modelima, i ovaj ih sije (sa starim sistemom).
Nisam zahtevan korisnik niti gejmer, ali amoled ekran, 2 dana baterije, gcam obe kamere jedu najnoviji ajfon, kompaktan itd itd...
Slucajno mi sincic kliknuo na apdejt, pisalo je da je sistem star vise od 1000+ dana.

Mislis ako ga vratim na fabricka, da ce se normalizovati?
5 godina sam ga koristio i skoro ga zamenim sa Samsungom a55 i *****em se. Mislim sve ostalo ide malo tečnije na A55 ali kamera je definitivno bolja na A3.

• Like
Što se tiče roma:
https://xdaforums.com/t/unofficial-rom-15-lineageos-22.4697979/
a za downgrade vidi na google, al deluje da možeš brickovati ako se vratis na android 9
Ako je neko nekad raspolozan da mi objasnjava korak po korak (da ne bih brikovao mobilni telefon), da ubacim ovaj ROM, neka mi se javi u PP. Nikada to nisam radio, pa ne bih bas pratio raznorazne yt tutorijale...
Planiram za 10ak i kusur dana da to odradim, nije hitno 🙃

Једино преко ЈТ туторијала и можеш научити. Само пратиш корак по корак и не можеш погрешити. Хда форум исто.

Ako je neko nekad raspolozan da mi objasnjava korak po korak (da ne bih brikovao mobilni telefon), da ubacim ovaj ROM, neka mi se javi u PP. Nikada to nisam radio, pa ne bih bas pratio raznorazne yt tutorijale...
Planiram za 10ak i kusur dana da to odradim, nije hitno 🙃
A ti bi proveo sat dva vremena da se staviš na raspolaganje potpunom strancu i da ga držiš za ruku korak po korak? Ovo je forum gde dosta ljudi žele da pomognu ali budi malo realan.
Kao što kolega reče sve informacije su dostupne i to baš opisano i snimljeno korak po korak, sve što je potrebno je da uložiš malo truda i naučiš.

Na xda forumu sam u toj temi negde procitao da se ne prate yt tutorijali, jer moze da dodje do brikovanja telefona.
Zbog toga sam mislio da mi neko da smernice / linkove , jer je raznoraznih tutorijala o tome, ali koji je validan za moj mobilni?
Nikada to nisam radio, laik sam, pa sam skeptican po tom pitanju.

Nazad
Vrh Dno