Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Može li se namjestiti da se notifikacije prikazuju u brojevima a ne onaj kružić da bude?
Ne na stock launcheru, od custom varijanti znam da moze na Nova Launcheru, za ostale nisam siguran jer se nisam previse odaljavao od gore pomenutog.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Ajde nemoj da vam je teško da napišete. Možda već sutra odem da kupim telefon. Kakva je situacija sa proximity senzorom? Da li je rešen problem ili je ista priča kao pre par meseci?

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

Ja sam na Pie, sto se tice senzora, ugasi se ekran kad ga bas priljubis uz uvo, lice, a ako ga malo odvojis i to ne mislim cak ni ceo, nego recimo samo donji deo ekrana, onda se pali i dalje nije sjajno kod mene, ali nema problema ako ga bas celog drzis uz lice.

Nema greske kada se prilikom razgovora zakljuca telefon, to sam generalno radio na svim telefonima iz ne znam kog razloga a i jedino sigurno resenje da se ekran nece paliti [emoji3], a ako je od svih stvari senzor blizine presudan nemoj uzimati ovaj telefon...

Ја колико приметих, од како је добијена Пита, проблема са сензором близине нема. Такође ни на RR ROM-у са питом.

Послато са Mi 6X уз помоћ Тапатока

Generalno ima bagova Pita. Meni licno senzor ne smeta, ali sa vremena na vreme zabode telefon na par sek i meni i burazeru, takodje imam problem sa konekcijom na bt sluske, tek iz 5tog puta uspem, retko iz prve, tacnije poveze ih , ali nema zvuka niti se vidi procenat baterije za sluske. Takodje i kada rucno brisem kes nekada zaledi telefon, ovo verujem da je zbog lose memorije, ali sam manje primecivao na Oreu... Ali dobro, prva verzija, nije ni bilo za ocekivati da sve radi besprekorno.. Samo da u narednom srede bar neki od problema..

Poslednja izmena:
Pozdrav, da li postoji mogucnost ubacivanja custom romova bez konverzije u mi 6x?Posto vidim da pixel experience ima i za 6x i za a2.

Da li neko ima problem sa Xiaaomi mi a2? Telefon radi odlicno osim jedne stvari. Kada me neko zove uopste mi ne izbacuje onaj ekran da prevucem slusalicu,vec samo stoji slusalica gore u statusnoj traci i tek kada kliknem na nju dobijem opciju prihvati poziv i i odbaci poziv. Da li se nekome javljao ovaj problem?

Da li neko ima problem sa Xiaaomi mi a2? Telefon radi odlicno osim jedne stvari. Kada me neko zove uopste mi ne izbacuje onaj ekran da prevucem slusalicu,vec samo stoji slusalica gore u statusnoj traci i tek kada kliknem na nju dobijem opciju prihvati poziv i i odbaci poziv. Da li se nekome javljao ovaj problem?

Settings - application - phone - storage, obriši storage i cash i proradiće

Sent from Mi A2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ortak uzeo za devojku ovaj mobilni i sada me davi kako je pun nekih bagova.. tipa resetuje se sam po 2,3 puta na dan , gubi kontakt sa sim po nekoliko puta na dan itd . Bio sam frapiran kada sam to čuo :)
Da li je neko imao slične probleme ili su njemu uvalili neki repariran telefon ? :/

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Ortak uzeo za devojku ovaj mobilni i sada me davi kako je pun nekih bagova.. tipa resetuje se sam po 2,3 puta na dan , gubi kontakt sa sim po nekoliko puta na dan itd . Bio sam frapiran kada sam to čuo :)
Da li je neko imao slične probleme ili su njemu uvalili neki repariran telefon ? :/

Verovatno loš prmerak,niksd mi se nije restartovao ni ti izgubio kontakt,ako ima dve sim kartice kod idtog provajdera hoce nekada da jedna kartica ne bude dostupna.

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Vrlo cudni problemi, sto bi moglo ukazivati na neki hardwerski kvar.
Ja toliko mucim ovaj telefon, nema sta mu ne rad, od benchmark tortura, gaminga, fleshanja custom romova, i evo nikad ali nikad nijedan reboot ili cak neki crash aplikacija.

Sent from my MI 6X using Tapatalk

konvertovo i ja na 6x....hvala puno @mr.nice.ba na detaljnom uputstvu....meni je tel. za ovih 4-5 meseci svega jednom zaštuco na 3-4 sekunde po instalaciji roma i sinhronizaciji sa google playom ...al kontam ništa strašno... isto niti jedan crash aplikacija...:) jedva čekam sledeći update pixel expierenca(vratio sam se sa havoca) da vidim dal ce sam sve tel odraditi....:D

Коју СИМ картицу има, МТС? Ја сам имао проблем са губљењем мреже, али не сваки дан, али на три четири дана.
Однео у сервис, они залепили селотејп преко картице, ваљда је картица малчице тања па губи контакт, сад ради.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Dostupan je novi havok os,medjutim prilikom skidanja sa soundforge dkine samo neki apk i to je to.

Колико видех, на Mi A2 је софтверски од стране Гугла онемогућен радио, док на Mi 6x он ради.
Пробао сам на Havoc и крешује, док се код RR покреће и скенира FM опсег, али ништа не налази од станица.
Ради ли коме од вас?

Колико видех, на Mi A2 је софтверски од стране Гугла онемогућен радио, док на Mi 6x он ради.
Пробао сам на Havoc и крешује, док се код RR покреће и скенира FM опсег, али ништа не налази од станица.
Ради ли коме од вас?

Sve isto kao kod tebe ptobao i ja i na Havok i na RR.

jedan moj prijatelj je radio konverziju a2 na 6x ali na prvom butu je digao sistem...tj.na ovaj kineski rom

pa je odradio apdejt preko tel. pa je sad ostao zakovan na MUI... popizdeo izgleda da ne moze da se vrati na staro

Nije zapeo na miui nego na 6X, snimis twrp i udri sta god hoces. Ne vidim problem...

jedan moj prijatelj je radio konverziju a2 na 6x ali na prvom butu je digao sistem...tj.na ovaj kineski rom

pa je odradio apdejt preko tel. pa je sad ostao zakovan na MUI... popizdeo izgleda da ne moze da se vrati na staro

Ostaje na 6x zbog zaštite

A zasto ne bi moglo, snimis twrp i pucaj od romova sta ti volja...
Treba nekad i probati, covjek se iznenadi :D
Evo ja sam konvertovan na 6x od kako imam telefon i bas me briga ima li anti roll back (vjerovatno nema jer sam pazio :) ), ne mislim nikad biti na stock, ne vidim poentu pored toliko drugih opcija for free...

Poslednja izmena:
ARB vazi kada se vracas na starije verzije. Kao sto kaze @mr.nice.ba kada ides clean iz twrp-a nemas brige [emoji16]

Да ли се мени учини да у RR има субстратум?
Пробах јуче да убацим неку тамну тему, али не иде.

Rom za Jasmine i za Wayne nije isti bas zbog twrp, nema nikakvih slotova i zakebancija, zato se presaltaj na wayne kao prvo. I za pixel experience i za havoc, kada stigne ota, uradi download, restartuje se sam u twrp, zavrsi instalaciju i restaruje se sam ponovo. Nemas nikakve interakcije.
Ponavljam, ko hoce custom romove za ovaj telefon, konverzija na 6x je preporuka. Iako za Jasmine imate skoro sve iste romove, twrp je stvarno smor zbog saltanja aktivnih slotova...
Ne vidim apsolutno nijedan razlog da se ne konvertuje telefon. To sto ostajete na jasmine, sta dobijate? Po meni veliko nista i vise problema :)

znači, ovo je provereno za update? samo preuzmem i reboot...? sve čekam update za PE na 6x ali nikako da izbace. :D btw gcam koji ide uz PixelExpierence za wayne je baš stabilan i upotrebljiv....nisam ni primetio da je po defaultu instaliran, pokušam da ubacim gcam sa celsoazevedo.com kad ono neće i neće da završi instalaciju...posle provalim da ne može zbog preinstalirane gcam. :D

Uzima devojka Mi A2 sutra. Vi sto ste konvertovali A2 na 6X, koji aosp Pie rom preporucujete da sve radi out of the box(gcam i sl.)?

Nazad
Vrh Dno