@hawaii
Okej, posto neces da pises, ja cu.
Chipsetovi, CPU deo:
Kirin 960-4xA73 na 2.4GHz+4xA53 na 1.8GHz u 16nm procesu.
Snapdragon 660:
4xA73 na 2.2GHz+4xA53 na 1.8GHz u 14nm procesu.
Sto se toga tice, efektivno su isti.
Razlika u GPU-u, ako postoji, je nebitna jer su oba GPU-a dovoljna za lagodno igranje u FullHD rezoluciji, a nijedan nije top-end GPU.
Treba uzeti u obzir da su Snapdragon chipovi optimizovaniji sami po sebi, a i Android je najbolje optimizovan za Snapdragon, tako da izmedju SD 660 i Kirina 960, ja bih bez razmisljanja uzeo SD 660.
Razlika u memoriji, UFS 2.1 moze biti na P10, a i ne mora, Huawei je skrtario i stavljao i eMMC 5.1.
Cak i ako je UFS 2.1, to znaci u da ce u praksi biti brze ucitavanje aplikacije koje nisu u ram-u, ali ne preterano, vecina ljudi ne bi videla razliku. Neka bude da se pogodi da taj P10 ima UFS 2.1.
Ekran-oba koriste kvalitetan IPS, rezolucija je ista. 18:9 i velicina je na strani A2.
Kamera- verovatno je bolja na P10, mada je na 6X(A2) skroz okej.
Dizajn-ocigledno na strani A2.
Softver-ocigledno na strani A2.
Podrska-ocigledno na strani A2.
Rezervni delovi-ocigledno na strani A2, za Xiaomi se preko Alija uvek moze naci jeftin i dobar deo.
Suma sumarum:
Na P10 je bolja kamera(nisam siguran za ovo), eventualno memorija ako zapadne UFS 2.1, sve ostalo je na strani A2
Nek bude i prednost to sto ima 3.5mm izlaz, kao i prosirivu memoriju, mada ako bude barem isti zvuk kao na A1, dzabe drugim telefonima 3.5mm izlaz.
Samo da odgovorim sa zakasnjenjem coveku, posto me proziva.
Suma sumarum:
nm - nebitni, malo je Kirin bolji (i pored EMUI-a)
memorija - P10
kamera - P10
baterija - P10
ekran - A2
Dizajn - subjektivno; eto zensko, prati modu, pa se ipak odlucila za P10 pored G6, P20 lite i sl.
Softver - ako gledas po brzini, onda A2, ako gledas brdo opcija i sminku, onda definitivno P10
Podrska - nebitna za 90% ljudi
Rezervi delovi - nebitno za 99% ljudi, ako se pokvari ide u servis ili kantu