Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Ma otkljucao sam bootloader i rutovao tel ali dalje nece nema sanse.... ima screenove kad sam radio negde ovde u temi.... pokazuje da je otkljucan boot i da je rutovan, ubacio sam gcam i magisk itd.... ali kad idem na power + level up izbaci gresku.....

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Ma otkljucao sam bootloader i rutovao tel ali dalje nece nema sanse.... ima screenove kad sam radio negde ovde u temi.... pokazuje da je otkljucan boot i da je rutovan, ubacio sam gcam i magisk itd.... ali kad idem na power + level up izbaci gresku.....

Promaklo mi je to.Vidiš ja imam zez,možda si video u prethodnim postovima,da ne mogu da uđem u twrp tj kao da nije ni flešovan a jeste.Sve se razmišljam da krenem iz početka konverziju...

Sent from my MI 6X using Tapatalk

Pa i kod mene je to problem, nema sanse da udje u twrp izbacuje bad comand file....
Razmisljam da probam opet ali sa drugog kompjutera, nekako sam ranije imao takve "gremlin" situacijead sa jednog kompa nikako nije htelo a sad druog prodje ok.

to upućuje da sam adb setap nije bio baš funkcionalan...probajte obojica sa xiaomitoolv2,on ima sve u sebi (uključujući i anloker i adb,tj sve što vam treba).

Poslednja izmena:
Kod mene je bilo sve ok,normalno ulazio u twrp dok nisam flešovao MIUI 10,od tad nema šanse da ga flešujem.Da li neko može da potvrdi da smem da ponovim proceduru konverzije u 6x,a da ništa ne zeznem?Gricka me da flešnem MIUI 11,a realno nemam potrebe.Znao sam da ne treba to da radim [emoji3]

Edit:mad:probao iz xiaomitool-a fleš twrp-a,isto nema ga pa nema.Živo me interesuje zašto?

Poslednja izmena:
mi a2 problem.jpg

evo koji je problem kod mene, sad sam probao opet, kad dodjem do fastboot oem edl iybaci ovo na slici.... ima li neko ideju sta da radim da ne sj nesto?

Kako ovo drugo?
A od otvaranja nema nista jos je pod garancijom a i ne bi to da radim.... ako treba prodacu ovaj pa bar da uzmem onaj od gb ako ne moze....

Citam neki tutorijal na xda i sam sam u j... mamu... kao prvo da ga zakljucamo pa onda opet unlock i evo sad....

unlock ne.jpg

:D :smash:

ako još nisi poubijao postojeći rom inebluj dev options pa probaj sa xiaomitoolv2-ovim anlokerom.

pa ovo je prvi xiaomi koji sam otkljucao.....
upao sam u bootloop sad vise nista ne mogu.....

vidi ga u fastboot.....

p.s. ima li nacina da ugasim nekako tel da ne stoji onaj beli ekran i ona crtica kao kad ucitava ili da cekam da se isprazni baterija?

Послато са Redmi 5A уз помоћ Тапатока

Jel ne mozes da uzmeš mi flash tool ili sta se vec koristi i flesujes stock rom pa onda kreni iz početka kad gA ozivis?

Sad vidim da ga vidi s samo u fastboot. Mora da postoji tutorijal kako da ga peske flesujes i kojim redom kad raspakujes taj stock rom

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Miflashtool ga preoznaje, ali ne mopgu da nadjem image, ne znam koju ekstenziju treba da ima ili sta vec, probao nekoliko, ne vidi ih, jednu img koju sam nasao je izbacio gresku da je pogresan model.... dajte neki link da skinem global rom da probam da vracam ili da ide u djubre :smash:

kakvo đubre...ako ide u fastboot sigurno može bar global sa xiaomitoolv2kom...ako i to propadne moraćeš da tražiš qfil,pa onda sve nanovo.

Ne moze sa xiaomi tool, jer izbacuje waiting for usb debuging i onda izbaci tel iz fastboot i ponovo krene u boot loop..... dalje ne znam, da imam nekoga u krugu od 50km platio bi sutra da ne diram nista vise....

edit: preko mi flash tool koji god image da odaberem, izbacuje ovo
a2 flash error.jpg

Poslednja izmena:
ne mogu od ove užasne muzike da gledam,šta je uradio?flešovao neki global sa mi tool-om?

ima ispod videa linkovi od nekog njegovog Toolkit-a.... pomocu njega sam vratio tel.... bar na neko vreme..... i sad instaliram sinoc posle svega sve aplikacije ajd reko danas da odradim root (zbog titaniuma) i sad opet tel ide u bootlop, jedino sto sad imam TWRP instaliran.... sta sad? Mogu li neki rom da instaliram preko twrp ili da samo prekopiram boot preko usb na tel da podigne sistem ili sta vec da uradim?

možeš šta hoćeš da flešuješ iz twrp-a,jedino što neki romovi ponekad iziskuju posebnu verziju rikaverija/twrp-a,koji isto možeš da flešuješ iz twrp-a.

ima ispod videa linkovi od nekog njegovog Toolkit-a.... pomocu njega sam vratio tel.... bar na neko vreme..... i sad instaliram sinoc posle svega sve aplikacije ajd reko danas da odradim root (zbog titaniuma) i sad opet tel ide u bootlop, jedino sto sad imam TWRP instaliran.... sta sad? Mogu li neki rom da instaliram preko twrp ili da samo prekopiram boot preko usb na tel da podigne sistem ili sta vec da uradim?
Какав поступак си радио приликом рутовања телефона?

Послато са MI 6X помоћу Тапатока

Misterija oko nemogućnosti flešovanja twrp-a je rešena,aktivna mi je anti roolback zaštita 4.Da li neko zna zašto je aktivna i iz kog razloga se to desilo?Da li je još nekome aktivna posle fleša ovog roma,i da li on ima veze sa tim?Screenshot_2019-10-01-17-59-46-016_com.android.settings.jpg

Evo konacno sam prebacio na miui nekako..... pomoglo je sto imam vec twrp.... i ono video uputstvo sa mog linka od pre par postova.... otprilike ako imate simptome kao ja, resenje bese negde posle 8. minuta i uz pomoc onog njegovog toolkita se otkljuca 3. opcija.... aj napisacu detaljno kad dodjem do kompa posle.... zatim twrp takodje preko njegovog programa opcija 4 a tel u fastboot.... zatim se poveze tel i ubaci miui (sa izbrisanim update folderom) i magisk i flesuje preko twrp i krece miui bez greske....

e746b137e07a7555e8261d28bf5d140f.jpg

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Evo konacno sam prebacio na miui nekako..... pomoglo je sto imam vec twrp.... i ono video uputstvo sa mog linka od pre par postova.... otprilike ako imate simptome kao ja, resenje bese negde posle 8. minuta i uz pomoc onog njegovog toolkita se otkljuca 3. opcija.... aj napisacu detaljno kad dodjem do kompa posle.... zatim twrp takodje preko njegovog programa opcija 4 a tel u fastboot.... zatim se poveze tel i ubaci miui (sa izbrisanim update folderom) i magisk i flesuje preko twrp i krece miui bez greske....

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Aj proveri da li ti je sada aktivna antirool zaštita.

Misterija oko nemogućnosti flešovanja twrp-a je rešena,aktivna mi je anti roolback zaštita 4.Da li neko zna zašto je aktivna i iz kog razloga se to desilo?Da li je još nekome aktivna posle fleša ovog roma,i da li on ima veze sa tim?Pogledajte prilog 275391

Kako znaš da ti je aktivna arb 4 zastita?

Послато са MI 6X помоћу Тапатока

Fastboot getvar anti,result 4.Ona ne dozvoljava instalaciju twrp-a pa čak ni boot,treba prvo flash dummy image-a pa onda flash twrp-a,ali mi se to baš nešto i ne radi.

Kako vas nije sramota da skrnavite čist Android sa Miui [emoji14]. Cinite greh i nece vam biti oprošteno.[emoji6]

Kako vas nije sramota da skrnavite čist Android sa Miui [emoji14]. Cinite greh i nece vam biti oprošteno.[emoji6]

Ha ha,dal je skrnavljenje ili ne ali meni tel neuporedivo bolje radi.Takodje i baterija.

Nazad
Vrh Dno