Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Bolje radi je zbog "Xiaomi" optimizacije tj ubijanje svih mogućih procesa a sve sa ciljem da se baterija produži. Nema veze što notifikacije kasne[emoji6]. Ne znam,kao neko ko je dugo bio "bolestan"kao vi sada , godinama sam uživao u cistom Androidu. Za mene RR nije postojao,samo pure aosp. Niceg lepšeg od čistog Androida kako ga je Google zamislio.

Samo vi prangijajte,ja sam svoje zavrsio i ne mogu biti sretniji . Dnevno sam po nekoliko romova menjao.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Bolje radi je zbog "Xiaomi" optimizacije tj ubijanje svih mogućih procesa a sve sa ciljem da se baterija produži. Nema veze što notifikacije kasne[emoji6]. Ne znam,kao neko ko je dugo bio "bolestan"kao vi sada , godinama sam uživao u cistom Androidu. Za mene RR nije postojao,samo pure aosp. Niceg lepšeg od čistog Androida kako ga je Google zamislio.

Samo vi prangijajte,ja sam svoje zavrsio i ne mogu biti sretniji . Dnevno sam po nekoliko romova menjao.

Problem sa kašnjenjem notifikacija nemam,a takodje ni sa ubijanjem procesa,čak šta više taj osećaj mi je bio izraženiji na stoku.Mada kao da je to i bitno ipak je ovo samo telefon [emoji3]

Sent from my MI 6X using Tapatalk

isto sa čistog androida (aosp extendeda i NOS-a) na par šaomija prešao na global stable MIUI.samo mi nedostaje AOD i bolje rešene notifikacije (tj odgovaranje iz istih i prikaz cele i svih poruka) i nemam problem kašnjenja notifikacija,dok se baš to umelo da se desi na čistom androidu.

istina je negde na sredini kao i uvek,tačno je da je čist android keva,ali isto je tačno da šaomi radi dobar posao sa MIUI-jem.o ukusima je izlišno raspravljati.

istina je negde na sredini kao i uvek,tačno je da je čist android keva,ali isto je tačno da šaomi radi dobar posao sa MIUI-jem.o ukusima je izlišno raspravljati.
Što je čist android keva,ja posle godinu dana korišćenja istog ne mislim tako.Čisto onako pitam [emoji3]

Lep za oko a i volim samo goglove aplikacije. Stvar ukusa. Nekad je to bilo interesantno,sada svi proizvođači natrpaju svega tako da ni nema potrebe za rootovanjem. Zna da smori čist Android tzv klot . Nekad stvarno treba dodatnih opcija ali vise volim da ih sam dodam neko da su mi vec tu. Na primer ovaj Samsung sto imam,gomila stvari,dobro je da su tu,imam opcije ali ne koristim ni 10% mogućnosti. Prijavljuje mi skoro 400 instaliranih stvari a ja imam 20tak,30tak aplikacija. Koji ce mi djavo sve to sem sto mi trosi bateriju.

Dobro je da imamo mogućnost pa neka svako izabere sta mu odgovara.

Moje iskustvo je da sve ima svojih prednosti i mana, nama samo treba raznolikosti, da menjamo da nam ne dosadi, ko neko što je retko ovde da je godinu dana na stocku i da se smorio, e pa potpuno isto to bi rekao da je bio godinu dana na bilo kom custom romu.

Evo ja sam do skoro bio na stoku, sad sam na PE, i brže mi radi mob i radi mi gcam, ali zato ne radi mi cast, imam gomilu sitnih dečjih bolesti kao što je to da se rotacija skrina neretko kad uspava, da default dpi nije normalan i da posle dosta čačkanja jednostavno ne može da se namesti da bude normalan kao na stocku i gomila tih sitnica koje se dešavaju amaterima dok uče svoj posao, jer samo amateri i rade na ovim romovima i to je uvek bilo tako, recimo pc moding scena, gde ti ubace neke novine, praćene puckanjem zvuka, krešovsnjem i ostalim dečjim bolestima, tu pričam o recimo pes i fifa modovima i to je razlog što sam ih uvek mrzeo, ali sad sam stavio samo zbog tog gcam, koji ne radi dobro na stock.

Prvi bug koji sam primetio na miui, fabricka kamera u auto modu nece da slika, tj radile je u pocetku sad nece.... u panorami radi... drugi programi rade. Editovao sam build prop ali nisam uspeo da pokrenem gcam.... ima li neko verziju koja radi provereno na miui? Moja koja ke radila na a2 nece....
5d3bfafb1f9dd49babbde9826efce3a8.jpg

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Prvi bug koji sam primetio na miui, fabricka kamera u auto modu nece da slika, tj radile je u pocetku sad nece.... u panorami radi... drugi programi rade. Editovao sam build prop ali nisam uspeo da pokrenem gcam.... ima li neko verziju koja radi provereno na miui? Moja koja ke radila na a2 nece....
5d3bfafb1f9dd49babbde9826efce3a8.jpg

Da ta verzija ima taj bug,na MIUI 10 radi normalno.Isključi u podešavanjima kamere enhance lowlight photos automatically i radiće ti kamera.Ne znam koliko utiče na fotke.

За гугл камеру на МИУИ треба ти магиск модул. Наравно, то значи да је телефон рутован.
Ако теби или било коме треба дотични модул, јави се на ПП да ти пошаљем.

Послато са MI 6X помоћу Тапатока

Aj ko je na MIUI 10 i seća se da je flešovao rom sa update-firmware folderom,neka proveri da li mu je aktivna anti roolback 4.Po onome što sam do sada našao i xiaomi.eu romovi imaju,što moj slučaj i potvrđuje,aktiviranu arb 4 zaštitu i nema vraćanja na stock.

@offline71 kako da proverim to?

Послато са Redmi 5A уз помоћ Тапатока

Узгред, за оне којима је лош звук у слушалицама, такође има магиск модул за исправљање грешке.
Исто може на ПП.

e sad nista od kucanja.... instalirao sam ovaj addon za kameru i sad je ostao na bootloop.... i evo nista ne pomaze, sve se razmisljam da me nije neio zensko proklelo u poslednje vreme [emoji23][emoji1787][emoji23]

Послато са Redmi 5A уз помоћ Тапатока

Аууф. Тебе баш нешто потерало са тим телефоном!

Taman sam sve instalirao prop'o sam ceo dan.... I ostala samo kamera..... I onda reset svega preko twrp [emoji28][emoji28][emoji28]

Jel ima neke značajne razlike između 10-ke i 11-ice,dal da se zezam sa flešovanjem?

Poslednja izmena:
Evo... I šta znači ono 2 kod mene?

ec625d634dda65f1ba5404fc6cd29289.jpg

А када пробаш ажурирање, избацује ли ти шта?

Pa ne znam dal smem ovako, zar nije negde pisalo da se ne radi tako ažuriranje vec da se flešuje?

Dva znači da ti nije aktivna arb zaštita.Kod mene ažuriranje izbacije grešku.Ja sam zakucan na ovom romu,nema šanse ni da butujem a kamoli da flešujem twrp,probao par stvari što sam našao na netu,ništa ne pomaže.Mada i to mi je ok,fon radi kao blesav :)

E da kada butujem twrp iz foldera za konverziju u 6x,komp vidi internu memoriju,pa bih zaključio da je ušao u twrp,ali na ekranu nema ništa,čudno mi...Kada butujem twrp sa zvaničnog sajta,ništa se ne desava.Neko mišljenje?

Sent from my T1 7.0 using Tapatalk

Pa ne znam dal smem ovako, zar nije negde pisalo da se ne radi tako ažuriranje vec da se flešuje?

Nemoj da radiš ažuriranje,ko zna na koju verziju će da ga digne,možda ti aktivira arb4.

Sent from my T1 7.0 using Tapatalk

Još jedan "bug" fabricka kamera i video mod...
Odma' se ugasi...
fc83a2a5d1b37267cba3da77232e5d82.jpg

Нисам рекао да ажурираш, него сам питао шта избацује приликом покушаја ажурирања.

Evo ovo.....
5881baa7b40bea9e128e8050cbaf1b56.jpg

Meni be radi kamera na MIUI 11 (xiaomi.eu), konvertovan na 6X.

Probao sam i fresh install, editovanje build.propa i naziva uredjaja ali i dalje nece... Sad se bas smorih...

Која камера? Мислиш на Гугл камеру?

Ja sam na miui 11 radi i google i stock kamera.

Nazad
Vrh Dno