Ovo mi je prvi Xiaomi telefon i koristim ga skoro pa mesec dana pa cu ti preneti neka svoja iskustva. Za cenu je vrh telefon, tu nema rasprave.
Sto se tice nekih mana, to su uglavnom problemi sa senzorom prilikom razgovora gde se ekran ukljuci i uho ti ispritiska sve. Ovo je problem do samog polozaja telefona na uhu prilikom razgovora, vise puta je dokazano, resenje je da se stisne power taster i manuelno ce se ekran ugasiti.
Druga mana, ako mozemo da je nazovemo tako, je Power taster koji ponekad okine duplo pa se ukljuci kamera. Meni je ovo pocelo da se manifestuje tek nakon sto sam stavio Cafele masku koja prekriva ceo telefon, tako da u mom slucaju nije do tastera nego do same maske (cim vratim Nillkinovu masku problem nestaje).
Performanse su odlicne, nema nikakvog kocenja i slicno. Baterija solidna, meni od 80% do 20% izgura ceo dan, a ekran radi nekih 4-5 sati sto mi je savim dovoljno. Savet za kameru je da se ubaci Gcam, tj Google Camera koja pravi vrh slike kako na prednjoj tako i na zadnjoj kameri. Fabricka kamera preko dana daje dobre rezultate, ali cim je osvetljenje losije slike su lose...
To su otprilike mane ovog telefona ako ih uopste mozemo nazvati tako 😀