Pričaju neki da nisam objektivan čak i linkuju na drugim temama njihov post gde su mi "objektivno" objasnili šta je šta al zarad čoveka koji je pitao da dam svoje mišljenje. Napominjem svoje lično subjektivno mišljenje koje se sa vašim ne mora poklapati ni 1% i baš me briga zarad toga. Onom kome je upućeno i ko zna da razdvoji ono što vredi i da je mobilni jedna celina a ne skup delova.
Da krenem.
1. Baterija nikad nije izdala. Gura ceo dan samo tako. Kačio sam slike a imao sam i jačih dana. Dakle SOT preko 5 sati sigurno i to od toga 2,5 do 3 sati igrica i zahtevnih aplikacija. Nećete verovati da video nadzor više dere nego real racing 3 resusrse. Uglavnom to je to . Legnem stavim na punjač ujutru skinem i nemislim wifi 4g uvek uključen naravno pa gde se zakačim al uvek samo online 99,99% vremena čak i dok se punim noću.
2. Ono što sam trebao da kažem prvo a nisam jeste jednostavno PREMIUM filing, tj osećaj da imate telefon koij vredi mnogo više. Ceo je od metala !!! I iz jednog dela radjen zaista vrhunski uklopljen komunikacijski deo kroz na crnom modelu neprimetne linijice gore i dole. Dok je bio go bez maskica 90% ljudi je mislilo da je iphone najnoviji. Meni ne znači. Čak su par ljudi zbog toga i kupili u mom okruženju. Do sad sam uspeo da 10 ljudi ubedim da kupi ovaj mob !!! Hvala bogu ne svi zbog izgleda kao što nisam ni ja. Čitaoci moraju da shvate da postoje klase kod šomia. Redmi pa redmi note i onda premium MI linija. Pa makar to bio i "bedni" mi A1. Verujte u svakom detalju i sitnici se primeti razlika i to samo zaslepljeni ljudi nečim drugim ne primećuju a telefon čine i male stvari. Dakle izgled , osećaj kad ga držite ili stoji negde vrhunski a to nekom znači više nego što neki misle. Još da je RED jaooo pa nema bolje za neku curu 100% a za smešne pare zaista.
3. prednost za mene kapacitivni tasteri sa pozadinskim osvetljenjem koji ne promašuju jednostavno se nije do sada desilo . Radi sve ko podmazano i onako kako treba. PO meni velika prednost.
4. Ekran klasika IPS fhd dobar je. Meni i dalje bi mogao biti bolji na suncu i malo crna nije crna al u ovoj klasi nema boljeg. *mjau**mjau**mjau* nije Samsung znamo svi ovde već to. Mada meni ne smeta niti primećujem razliku preveliku iskreno. Primetno bolji nego na nižim serijama istog proizvodjača po mnogima. Uglovi gledanja vrhunski skoro pa do kraj što se kaže. Prednost opet za mene klasičan odnos strana 16:9 neprevazidjen.2.5D je i ima GG 3 kažu bolje od GG4 i GG5 što se toga tiče iskustva nemam. Stavljam ga svuda ali imam i fabričku zaštitnu foliju koju sam dobio uz njega. NE probija ne crveni ne zeza dakle ok je skroz.
5. Za mene lično čist al stvarno čist android ogromna prednost. Brže se instaliraju aplikacije i nekako lepše radi nego bilo koji UI. I naravno updejti redovni sad možda malo kasne. Ali obećano je 2 godine podrške a sigurno će biti i duže pošto vam za druge niko ne garantuje nego ako se smiluju mada smiluju se dobijee i vi updejt. Mada lično majski updejt nisam stavio još

Al eto lepo da se zna da se ima i to zar ne? Opet nekom znači nekom ne kome ne znači neka ne čita dalje

haha
6. Toster frendli nema gde ga Šoumi nije stavi 625 14 nm soc sa osrednjom grafikom adreno 506 mada bolja od bilo kod soc u toj klasi iskreno i ok potrošnjom max mu je 2 x 12mpx kamera što ovaj i ima. Ima Qc 3.0 mada to ovaj ne podržava. Procesor u radu ne štuca. Dobro oće nekad u asfalt i jačim igrama da štucne tj grafički deo al ok. Ne greje se a mučim ga u igrama nekad po 2-3 sata mob ostaje mlak ma više greje od moje ruke znojave nego od sebe! Zaista vrhunski u normlanom radu normlanog korisnika nema da primeti ni jedan benefit jačeg soc-a 100%. Sasvim je dovoljan za 99% korisnika. Kad radi u rn4 extra ovde u stok android radi 10% bolje minium. Da secne ponekad u jačim igrama i oće da zezne al alooo o čemu pričamo i kojoj klasi i parama.
7. Izuzetno jak zvuk, a neverovatno da je u isto vreme dovoljno čist i u igrama i za muziku. Mana nema stereo zvučnik niti wana bi stereo sa gornjim konbinacijama al *mjau**mjau**mjau*. Uglavnom čuje se bolesno dobro. Na slušalicama extra a ima i za neke mnogo bitan 3.5 mm izlaz.
8. Dual kamera 12+12mpx da da ne 12+5mpx

Ima 2x optički zum oept ko iphone 7

jaooo al ih kopiraju al ako za nas dobro. Šta zanm ta druga osim tog optikal koji ne koristim služi za ono zamućivanje bez koga neke devojčice ne mogu da žive al ozbiljno. Meni ono ok je. Lično fali mi OIS bar na jednom kameri. Prednja prosek iskreno mogla je biti bolja. NE koristim selfi tako da mi i ne treba al kad treba radi poso za video call i ostalo. U glavnom ok je i ništa više od toga. Klasična boljka svih šomija je low light . Ovde je to malo bolje sa GCAM om ali opet nije na nivou jednom šta znam s nešto :=) A da ubacio sam gcam bez ruta veoma lako tako da može skoro svako. Šta znam imam nikon dslr za fotke tako da mi mob služi retko i meni ovo nije bilo najbitnije kod kupovine. Manual mod postoji ali je smešan i bejzik sroz.
9. 2 sima oba 4g nema mem proširenja tako da 32 il 64 i to vam je. Preporučujem 64gb
10. Od meni bitni senzori gps radi full brzo. Kompas je ok. A da otisak prsta probao radi 10 od 10 al jednostavno ne volim pozadi isti. I to je po meni velika mana po meni 90% moba ima pozadi senzor čak ovde postavljen bolje nego na šljamsungu al meni treba napred ko na mi 6 recimo
10. USB C. Zaista nema razloga da se bilo šta što košta preko 50e prodaje bez USB C. Budućnost povezivanja je tu. Brzo se puni po pola posle malo sporije al za dva sata je sigurno pun nisam merio al ono od oka. Pazi usb c i 3.5mm. Nije kao kod drugih modela da MORAJU da vam daju 3.5 ulaz jer štede 0.10centi na zastareli ulaz a to pravdaju ne stavljanjem usb c. Smešno znam i meni.
11. IR radi ok. TV klima šta god. Znači po nekad, pogotovo da zezaš bašte i tv prodavnice ahah šalim se kući radi ok.
Meni je super dve kamerice+gcam CEO od metala i iz jednog dela! Premium osećaj zagarantovan a to ne daju niže klase šoumija ni drugih proizvođača šta god da Vam pričaju plastika je plastika

i kolko god malo da je ima IMA JE ! A da stavite masku sakrijte je

pomaže u dizanju čega god
Android ONE malo šteka zadnjih mesec dana al nemaju gde moraju izbacivati najredovnije zakrpe i najnoviji sistem i to je! Niko se ne igra sa googlom a neće ni šoumi. Po meni i mnogima velika prednost. Ne svidja vam se pa idite na 500e++ pixel

isto iskustvo za mnogo manje para.
Za manje od 200e idu cene za 32 bg kod nepouzdanih prodavaca na kp od 160e pa na gore do 185e za 64gb kod pouzdanijih a imamo i članove ovde koji ih prodaju, kidance, vlada, gremlin.... možda još neko. Imate ko što sam ja uzeo za neke malo veće pare na akciji u vučićevom *mjau**mjau**mjau**mjau* me on da sam znao ww sa 24m garancijom i to je prednost jer se javno pojavio pa će biti bolja podrška. Očekujem ga po najavama mnogo brzo kdo VIPA možda MTS telenor kao za sad ništa. Al to je dobro padaće cene.
Poredio sam ga već jednom sa RN5 sada neću jer nisu isti rang. Barsa se ne poredi sa Čukaričkim stankom. Daleko od toga da je RN5 loš. Uf vrhunski telefon meni ne odgovarajućeg 2:1 odnosa odličan soc nema dalje. I verujem kad mu cena padne na realnih 150-160e zavnisno od gb rama biće dobra kupovina. Sad se plaća hajp istog po meni nerealno što se da videti i po cenama istog na stranim sajtovima. Primer ako je mi6 ovde 300e sa 4gb ram a na recim honor by isto. Ako je mi a1 isto ko na honor by ili bangood. Ama ne ide da RN5 kolko god da je a nije dobar košta 50E više kod nas nego u svetu i tačka. Kad se srede cene kod nas pričano. Za sad po meni MI A1 je neprikosnoveni kralj srednje klase za sve u Srbiji.
KO go d da ga kupi neće se pokajati. Vrhunski uredjaj za male pare.
p.s. *mjau**mjau**mjau**mjau*te al ga nafali ja, daj još jedan da kupimo nek se vidi raskoš al RED 64gb kad bude

nema dalje