Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Pazi, uz gcam izvlacice odlicne fotke. Jedini problem je video, znajuci zene ...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Doduse ona video i ne koristi toliko, bitna joj je kamera za slikanje, taj gcam se skida na play store il preko neta ?

Послато са LG-H870 уз помоћ Тапатока

Onaj sa ms 64gb model za 170e nestao u roku od odma...tačno mi žao što nije bliže bio lik.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Dobar dan. :D

Stigla makinica i mogu reći da sam oduševljen izgledom. :D E sad, stoji mi Android 7.1.2 i security patch od avgusta. Kaže da nema apdejtova... :d

Stvarno? Niko ovde nije čuo za takav slučaj...

Dakle, niko nema info da li ikako može da se napravi SIM kontakt bez dodatne aplikacije... to the playmobile.

Takođe niko nije čuo za taj tvoj slučaj...

Ako te mrzi da odgovoriš ti preskoči,nemoj ni čitati.

Verujem da niko nije čuo, jer niko drugi nije ni pitao, sem mene, dok je na temu apdejta pisano jedno 503 puta. Stvarno je teško naći u temi nešto na tu temu...

Svoj savet o nečitanju možeš na sebe da primeniš, ja neću, hvala.

Stvarno? Niko ovde nije čuo za takav slučaj...

Dakle, niko nema info da li ikako može da se napravi SIM kontakt bez dodatne aplikacije... to the playmobile.
Pa A1 koristi stock google dialer, sta si ocekivao :) oni sve "vezuju za svoje servise"... Za mene nista novo i neocekivano...

Pa A1 koristi stock google dialer, sta si ocekivao :) oni sve "vezuju za svoje servise"... Za mene nista novo i neocekivano...

Dobavio sam ZenUI dialer, ali kad pravim novi kontakt iz njega, on otvara istu guglovu aplikaciju koja vezuje kontakt za mejl :d ***a
Tražim dalje :)

Poslednja izmena:
Javi ako uspes, ali mislim da bez modovanja sistema, tesko da ce to moci...
Google hoce sve tvoje podatke, pa ti vise i ne daje mogucnost biranja gde ces cuvati kontakte :)

Jel moguce nekako smanjiti jacinu zvuka tokom poziva dodatno?
Cini mi se da je i na minimumu preglasno, odnosno da osoba koja je na metar-metar i po od mene ima mogucnost da cuje mog drugog sagovornika.

Javi ako uspes, ali mislim da bez modovanja sistema, tesko da ce to moci...
Google hoce sve tvoje podatke, pa ti vise i ne daje mogucnost biranja gde ces cuvati kontakte :)

Trenutno dve aplikacije rade:

SIM Contacts
SIM Contacts Manager

Verovatno i druge rade, ali ovo je dosta. Prave kontakt na SIM, ali jedino one vide nove. Fabrički programi ne, sigurno treba restart.

EDIT: da, potreban je restart ili možda samo restart Brojčanika i ostlaih vezanih servisa.

Pa prave na sim-u , ne na telefonu...Sada moras da importujes sa sim-a na telefon(gmail) da bi ih telefon video :) I na kraju dobijes isto kao da si napravio odmah na gmail :)

Ne mora da se uvozi išta, u Kontaktima treba odabrati "Svi kontakti", pa će prikazati i SIM, a Brojčanik sam prepoznaje kontakt kad krene da se kuca broj.

Je li uspeo neko da stavi fabricku foliju na ekran? Telefon se nenormalno klize dok pritiskam karticom i upropastio sam je od silnih pokusaja.

Je li uspeo neko da stavi fabricku foliju na ekran? Telefon se nenormalno klize dok pritiskam karticom i upropastio sam je od silnih pokusaja.
Ja sam lepio nillkin foliju koja se dobije uz maskicu, i nisam imao nikakvih problema, savrseno je legla.

Ocigledno sam zaboravio kako se stavlja i krenuo onako malo po malo pa sa karticom.. Ovaj dole je baja, radio je mnogo pametnije i sa stilom :)

Da li negde ima da se kupi neki skin za ovaj telefon, ali malo kvalitetniji tipa dbrand. Mrzi me na ovako lep telefon da stavljam maskicu, kupio sam i nillkin i cafele, ali 90% vremena ga nosim bez icega.

Pravilan postupak je da se skine prva plava zastitna folija(broj 1), zalepi se folija na ekran, pa se onda preko druge zastitne plave folije(broj 2) karticom prelazi da se izbaci vazduh i tek onda se skida ona...Ako se skine broj 2, pa preko nje prelazi karticom, izgrebe se skroz folija.

Na prethodnom fonu sam se cimao u pocetku, da li da stavljam ili ne,na kraju nisam..posle dve godine par mikro linijica koje vidis tek kad izglancas ekran.
Nije tako lako izguliti ekran kako se cini.

I ja sam batalio stavljanje prednje folije. Cak se razmisljam da i zadnju skinem, ali podosta je klizav pa je ipak drzim.

Pravilan postupak je da se skine prva plava zastitna folija(broj 1), zalepi se folija na ekran, pa se onda preko druge zastitne plave folije(broj 2) karticom prelazi da se izbaci vazduh i tek onda se skida ona...Ako se skine broj 2, pa preko nje prelazi karticom, izgrebe se skroz folija.

Ovako sam ja uradio i nalepio sam sasvim ok, iako nisam vest mnogo.

Da li negde ima da se kupi neki skin za ovaj telefon, ali malo kvalitetniji tipa dbrand. Mrzi me na ovako lep telefon da stavljam maskicu, kupio sam i nillkin i cafele, ali 90% vremena ga nosim bez icega.

Imas mobile outfitters, ima dosta skinova. Ja sam stavio clear coat, nesto i ne volim skinove. Ono sto je dobro je sto oni postavljaju, ne moze se kupiti ovako.

Potpuno sam zaboravio na trecu foliju misleci da ima ukupno dve..

Da li je neko radio update na januarski, a da ima instaliran magisk? Stigao mi je ota ali nesto ebe.

Sto se folije tice, lepi se tako sto se odlepi malo manje od jedne polovine prve folije, namesti se od senzora ka dole i predje karticom i u isto vreme skida druga polovina. Nakon toga nece biti potrebe da se izbacuje vazduh.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

()
Ohladice se svi za 6 mjeseci /prije svega developeri/, pogotovo sto sad krecu 'Project Treble' telefoni, must have-cina prakticno. :) Kreni na vrijeme skupljati repa... :D

A1 podržava Treble, postavljao sam sliku.

Ne podržava, nema posebnu vendor particiju. Došao je sa nougat-om.

Najzad mi stiže poslednji apdejt OTA. Već sam se unervozio...
d6bc3634f116571dface3afdcacc04c0.jpg

Pa piše ti da je false, odnosno da nije enabled :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno