Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Onda nisi relevantan korisnik :p
Salim se.
Mozes li da okacis kratak snimak sa manuelnim fokusom ? Zanima me da vidim koliko je moguce eliminisati drmusanje izbog loseg kontinuiranog autofokusa kad je rec o video snimanju. I ako bi bio ljubazan da nam kazes nesto vise o brzinama transfera fajlova preko wifi i 4G (upload i download, pri punom signalu).
Cisto da vidimo kakav je kvalitet modema koji je u telefonu.

Pa i nije tako losa baterija... ;)
Oko 1h price, TT, Viber, malo YT, novine, malo surf, klasicna upotreba tokom jednog dana...Osvetljenje oko 40%.(signal je dosta los, to je normalno, navikao vec ;)

Pogledajte prilog 238580
Pogledajte prilog 238581

Edit: Citajuci malo po netu, video sam na dosta mesta da pise da telefon podrzava QC 3.0.

Ali u stvarnosti nije tako.

Zakacen na Ugreen Quick Charger 3.0 , 18W, max moze da povuce oko 1800mah...

Definitnivno je softverski ogranicen na 2.0. jer SD625 podrzava QC 3.0.

1e57d749a605404b25d2a253120b566d.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Dobra je baterija ali sa 4000mAh (kao 4X) bi bio savršen telefon. Šteta. :)

Pa tesko da bi mogli da je smeste u ovako tanko kuciste...Mi A1 u odnosu na RN4(X) dobio na izgledu, kvalitetu izrade, ali izgubio na kapacitetu baterije...

Da li postoji mogucnost manuelnog fokusa tokom snimanja, pitam bas zbog ovog preskakanja autofokusa koje za moje oko moze da bude vrlo iritantno.

Ima opcija samo da vidimo rezultat nekog od forumasa ako je rad da podeli

Kako isključiti dosadne cell broadcast poruke?

Isključio sam sve u Messages > Settings > Advanced > Wireless alerts > Settings, ali i dalje stižu.

To ti je u sounds na 7.1 androidu, pa ono emergency broadcasts, tamo pogasi.

Turn on notifications....u stvari odstikliraj sve sto ima, koji ce ti.

Poslednja izmena:
Pa i nije tako losa baterija... ;)
Oko 1h price, TT, Viber, malo YT, novine, malo surf, klasicna upotreba tokom jednog dana...Osvetljenje oko 40%.(signal je dosta los, to je normalno, navikao vec ;)

Pogledajte prilog 238580
Pogledajte prilog 238581

Jeste. I nije tako losa baterija... [emoji14]
Kod nas se to kaze, sa konja na...[emoji5] bar sto se tice baterije... Screenshot_20171018-144627.pngScreenshot_20171018-144622.pngScreenshot_20171018-144656.pngScreenshot_20171018-145254.png

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
A1 je tek danas dobio oktobarski security update.

Sto uopste nije lose

Radi lepo ovaj telefon, bas lepo...Sve klizi, ja sam zadovoljan kako sve to funkcionise kao celina... Izrada je dobra, ledja su bas mat boje(nisu kao na RN4(x) ) i najbitnije nisu magnet za otiske.
Na stranu sto ja softverski volim neke stvari da podesim po svom ukusu, ali ako se prihvati telefon kakav jeste, bez softverskih modifikacija...svako ko ga kupi nema razloga da bude nezadovoljan ili razocaran.
Otisak radi odlicno, bez ikakvih problema.

Poslednja izmena:
To mi reci. Znaci posle izlaska RN5 cu tacno znati da li ga uzimam. :)

Sent from my S6 Edge

Dok ti docekas RN5, pojavice se jos nesto bolje... :) Ti kao ljubitelj stock-a, bices i vise nego zadovoljan :)

@kidence
Hvala za komentare i utiske, sve ozbiljnije se razmišljam da naručim jedan. :)

Napisacu ja poredjenje sa RN4(SD625) i iznecu svoje utiske za koji dan...Ali iskreno, za sada sam prezadovoljan. Ima tu stvari koje bih ja odmah izmenio, ali kao sto rekoh, i bez njih moze da se zivi :)

Poslednja izmena:
Napisacu ja poredjenje sa RN4(SD625) i iznecu svoje utiske za koji dan..

Ima u onom videu jedna scena kada snima zadnjom kamerom pa stisne dugme portrait... Šteta što nema te opcije za RN4X cameru, niti u orig romu niti u ovoj portovanoj verziji mi camere za aosp.

Ne znam da li sam te najbolje razumeo, ali ta opcija je samo za fotkanje, ne moze za snimanje.

@Kidence da li si probao Gcam hdr+ na Mi A1 i kako radi, primeti li se veliko poboljsanje u fotografijama kao na RN4(x)?

Ne znam da li sam te najbolje razumeo, ali ta opcija je samo za fotkanje, ne moze za snimanje.
Da, za photos... na to sam mislio.
Ne mogu tu opciju da nađem kod portovane mi camere, to je neka novija verzija mi camere onda tu? Ta portrait opcija deluje kao lens blur opcija kod gcam...

Mislim da mora dual cam za tu opciju...gotovo da sam siguran u to, ali neka neko to potvrdi.

@spaxon

Nisam jos nista menjao, dao sam sansu originalnom ROM-u da bi stekao utisak kako sve to radi i da bih mogao da napisem neki utisak kada je sve stock.
Probao sam da zadnju gcam, ali puca app...mislim da nece bez root-a i bez edit build.prop.

Poslednja izmena:
Pa radi gcam na Mi A1 (na 4pda procitao sad bas), samo treba da se enable camera2 api u build.prop edituje i ubaci nova linija: persist.camera.HAL3.enabled=1
Snimi se i restartuje uredjaj i trebalo bi da radi. Mora da se ima root kako bi se editovao build.prop fajl u /system
Eto, pa ko moze da proba HDR+ i da kaze ima li kakvih poboljsanja u fotografijama.
Pogledajte prilog 238393

Mislim da mora dual cam za tu opciju...gotovo da sam siguran u to, ali neka neko to potvrdi.

@spaxon

Nisam jos nista menjao, dao sam sansu originalnom ROM-u da bi stekao utisak kako sve to radi i da bih mogao da napisem neki utisak kada je sve stock.
Probao sam da zadnju gcam, ali puca app...mislim da nece bez root-a i bez edit build.prop.

Da, mora ipak camera2 api da se ubaci u build.prop... Mozda bi mogao neko sa Mi A1 ko vec ima root da proba kakve su fotografije sa ovom gcam kamerom, postoji mogucnost da su jos bolje sa ukljucenom hdr+ opcijom...

da, za portrait mora dual cam

zanimljivo, baš danas, kada se pojavio oktobarski update, sam reda radi proverio da li ga ima :D radi stabilno i dalje

daljinski radi, prepoznaje uređaje k'o od šale

Uf, danas je na SOUQ.com 170 evra. Ako imate nekoga u UAE... Ja sam cimnuo druga koji radi u Abu Dabiju i uzeo je sebi jedan.

Jel stigao Oreo na A1?

Nisam, jos koji dan :)

Vrh Dno