AKo sam te dobro razumeo, ovo se odnosi na buduće Android One modele od Xiaomi-ja. Xiaomi nema ekskluzivno pravo za globalni Android One.
Da, da, u prvom delu rečenice sam mislio generalno na android one program, u drugom konkretno na Xiaomi. Za sad mi od sva tri modela (A1, X4, U11 Life) A1 deluje kao najbolji odnos uloženog i dobijenog.
Sviđao mi se Xiaomiev hw za novac koji traže (RN4, Mi5S, Mi6), ali nisam želeo da se odričem stocka i voleo bih kad bi nastavili ovu saradnju sa Guglom.
@Ryo, lep opis ukratko. Mnogo me vuce da ga uzmem. Sacekacu jos malo dok ne izadje RN5, pa cu odluciti konacno.
Ako ti stock android nije prvi prioritet, definitivno sačekaj. Ako su oni leakovi tačni (bezzeless, SD 660 itd), hardverski će biti u prednosti u odnosu na A1. Sačekaš i vidiš odnos cena kad se pojavi.
Ja nisam imao šta da razmišljam jer je zbog stocka izbor bio sveden samo na A1.
Ja jako volim kapacitivne dugmiće, meni je korak unazad on screen komande. Kad uzmem takav telefon uvijek greškom pipkam ispod ekrana jer mi je to prirodno. Drugo su novi telefoni s malim bezelima, ali na prosječnom telefonu posebni dugmići su puno logičniji.
Sve je stvar preferencija i navike, kao što sam napisao ja sve gledam posle dugogodišnje upotrebe Nexusa. Verujem da je ljudima koji su godinama koristili Samsung ili Xiaomi nezgodno kad prvi put pređu na onscreen navigaciju.
I naravno svako rešenje ima svoji prednosti i mana. Konkretno jedna od dve stvari koje mi za sad najviše smeta je raspored, ne znam zašto ovo rade ako je G u sam OS hardkodovao raspored dgumića, osećaj je kao kad bih se jedno jutro probudio i na winu zatekao start sa desne strane i dugmiće za close, minimize i fullscreen sa leve strane na prozorima, sve je tu, ali ne štima mi. Drugo kad gledam YT konstantno slučajno pritiskam dugmiće i minimiziram ili izlazim iz videa, onda ga zarotiram 180 stepeni i na levoj ruci dobijem mirrorovan raspored dugmića. Sve to ne može da se desi kad radiš sa softverskim dugmićima.
meni se nisu žalili. već je neko ovde rekao da mu glas zvuči drugačije a neko drugi je predložio da se isključi noise cancellation (nije objašnjeno kako)
Probotzor je imao problem. Juče sam baš zato pitao sagovornike kako me čuju i svi su rekli odlično, sad da li ih je mrzelo da se udubljuju ili nisu obraćali previše pažnju, ne znam. Proveriću večeras kad budem imao tri telefona kod sebe.