Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Kao sto je vecina ljudi koja vec koristi ovaj telefon, u podesavanjima nema nigde da se ukljuci procenat za bateriju jer je G to sakrio.

Resenje, spustiti notificatio bar, zadrzati prst malo duze na "zupcaniku" preko koga se inace ulazi u Settings i na taj nacin otkljucati System UI Tuner.

Kada otkljucate, opcija za System UI tuner ce se pojaviti u Settings dole pri dnu.
Pokrenuti System UI tuner i pod Status bar , pa Battery aktivirati opciju " Always show percentage".

Tako je na nexus klotari odavno :) MIUI forever :p

Interesuje me kakava je jačina i kvalitet zvuka u toku razgovora? I preko koje mreže si razgovorao?

kvalitet zvuka je dobar. jasno se čuje savogovrnik, nema šuštanja, prekida ni slično. u pitanju su mt:s i telenor mreže

meni se nisu žalili. već je neko ovde rekao da mu glas zvuči drugačije a neko drugi je predložio da se isključi noise cancellation (nije objašnjeno kako)

Ne moze da se ugasi drugi mic(tj.noice cancellatio) regulano kroz opcije.Nije predvidjeno...uz root i editovanje fajlova je to moguce, ali nema potrebe za tim.

Ko hoce da promeni DPI bez root-a moze uz pomoc opcije " Smallest with" u Dev.options... Za sada testiram 405 i videcemo da li ce biti nekih problema sa odredjenim app.
Inace def. je 360.
55ce2d8cde1a8d81c6a51ddeb260e53a.jpg

Po meni je to taman za 5.5" :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
meni se nisu žalili. već je neko ovde rekao da mu glas zvuči drugačije a neko drugi je predložio da se isključi noise cancellation (nije objašnjeno kako)

Ja sam pre neki dan imao prilike da razgovaram telefonom sa jednim vlasnikom A1. Mrez ni uslovi su bili dobri jer nije bilo prekida, ja sam u tom momentu imao pun signal, ali sagovornika sam cuo kao da prica iz bunara, sto se nije resilo ni kroz par obostranih "pomeri se nista te ne cujem sta pricas". Nisam siguran da li je to posledica samog telefona ili tog primerka, moracu bas da testiram jer je i moj kum kupio jedan.

Recimo, moja draga ima Mi 5 i savrseno je cujem u svim uslovima.

Ja sam pre neki dan imao prilike da razgovaram telefonom sa jednim vlasnikom A1. Mrez ni uslovi su bili dobri jer nije bilo prekida, ja sam u tom momentu imao pun signal, ali sagovornika sam cuo kao da prica iz bunara, sto se nije resilo ni kroz par obostranih "pomeri se nista te ne cujem sta pricas". Nisam siguran da li je to posledica samog telefona ili tog primerka, moracu bas da testiram jer je i moj kum kupio jedan.

Ja sam danas razgovarao sa korisnikom MI A1 i zvuk je bio bez greške. I telefon i viber.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Ko ce docekati sredu aaaa !
Dajte ljudi jos informacija, vasih zapazanja, kako vam se cini telefon ?
Kakav je ekran pod jakim suncem ?

Ne moze da se ugasi drugi mic(tj.noice cancellatio) regulano kroz opcije.Nije predvidjeno...uz root i editovanje fajlova je to moguce, ali nema potrebe za tim.

Ko hoce da promeni DPI bez root-a moze uz pomoc opcije " Smallest with" u Dev.options... Za sada testiram 405 i videcemo da li ce biti nekih problema sa odredjenim app.
Inace def. je 360.
55ce2d8cde1a8d81c6a51ddeb260e53a.jpg

Po meni je to taman za 5.5" :)

Zar nema te opcije u Display-u, screen size. Tebi je 'sitna slika' pa si povecao DPI ?! [emoji3]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Šta vam aida64 javlja za displeje ? Nije valjda da i u a1 guraju boe :/

Na netu našao .
otm1911 fhd video mode dsi panel

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
U mom primerku je EBBG...
uploadfromtaptalk1508047870463.png

Malo istrazivanja na tu temu.

Foxconn Technology Group - EBBG - XCTechnology

Inace, ovo mi je prvi Xiaomi sa EBBG displey-om, videcemo kako ce se pokazati.

Zar nema te opcije u Display-u, screen size. Tebi je 'sitna slika' pa si povecao DPI ?! [emoji3]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Za custom DPI opciju moraš da menjaš dp u dev. options.

Povećao je dp, ne DPI. DPI je smanjio povećanjem dp.

432dp = 400DPI.

Poslednja izmena:
Tako je @Zile995...
ocekujem te uskoro u ovoj temi i Mi A1 drustvu :)
426dp = 405dpi

uploadfromtaptalk1508054962862.png

Čestitam @Kidence na makini. :)
Daj neko poređenje u odnosu na RN4X, šta je bolje, šta lošije. Da vidim da li da počnem da tražim naslednika ili ne. Jel' ima već neki rom na xda za njega?

Hvala:) Jos uvek je "svez model"...Nije jos uvek izbacen SC, nadamo se da ce uskoro izbaciti...
A bice utisci kroz koji dan, sada ide period privikavanja i borbe da prihvatim ovaj klot Android.
Mada moj RN4X sa RR+EB kernel-om+mojim modovima nije za poredjenje... :)

Poslednja izmena:

Primetio sam da se MTS lošije čuje na Xiaomi srednjoj/nižoj klasi u odnosu na druge brendove, probaj sa VIP i Telenor da uporediš, meni je drastična razlika u kvalitetu u korist druga dva operatera, najgore što su firmini brojevi na MTS... Nije to sa druga dva operatera neko čudo i kvalitet kao na Samsung/HTC, ali je dosta bolje. Nije Xiaomi u ovoj klasi šampion na tom polju, što i sam kažeš da Mi 5 savršeno čuješ, viša klasa im je onda bolja. Ima razlike kada sa Samsung/HTC slušaš MTS, čuje se bolje MTS na višoj klasi uređaja ova dva brenda, ali druga dva operatera i dalje kao da su HD kvalitet u odnosu na MTS.

AKo sam te dobro razumeo, ovo se odnosi na buduće Android One modele od Xiaomi-ja. Xiaomi nema ekskluzivno pravo za globalni Android One.
Da, da, u prvom delu rečenice sam mislio generalno na android one program, u drugom konkretno na Xiaomi. Za sad mi od sva tri modela (A1, X4, U11 Life) A1 deluje kao najbolji odnos uloženog i dobijenog.
Sviđao mi se Xiaomiev hw za novac koji traže (RN4, Mi5S, Mi6), ali nisam želeo da se odričem stocka i voleo bih kad bi nastavili ovu saradnju sa Guglom.

@Ryo, lep opis ukratko. Mnogo me vuce da ga uzmem. Sacekacu jos malo dok ne izadje RN5, pa cu odluciti konacno.
Ako ti stock android nije prvi prioritet, definitivno sačekaj. Ako su oni leakovi tačni (bezzeless, SD 660 itd), hardverski će biti u prednosti u odnosu na A1. Sačekaš i vidiš odnos cena kad se pojavi.
Ja nisam imao šta da razmišljam jer je zbog stocka izbor bio sveden samo na A1.

Ja jako volim kapacitivne dugmiće, meni je korak unazad on screen komande. Kad uzmem takav telefon uvijek greškom pipkam ispod ekrana jer mi je to prirodno. Drugo su novi telefoni s malim bezelima, ali na prosječnom telefonu posebni dugmići su puno logičniji.
Sve je stvar preferencija i navike, kao što sam napisao ja sve gledam posle dugogodišnje upotrebe Nexusa. Verujem da je ljudima koji su godinama koristili Samsung ili Xiaomi nezgodno kad prvi put pređu na onscreen navigaciju.
I naravno svako rešenje ima svoji prednosti i mana. Konkretno jedna od dve stvari koje mi za sad najviše smeta je raspored, ne znam zašto ovo rade ako je G u sam OS hardkodovao raspored dgumića, osećaj je kao kad bih se jedno jutro probudio i na winu zatekao start sa desne strane i dugmiće za close, minimize i fullscreen sa leve strane na prozorima, sve je tu, ali ne štima mi. Drugo kad gledam YT konstantno slučajno pritiskam dugmiće i minimiziram ili izlazim iz videa, onda ga zarotiram 180 stepeni i na levoj ruci dobijem mirrorovan raspored dugmića. Sve to ne može da se desi kad radiš sa softverskim dugmićima.

Probotzor je imao problem. Juče sam baš zato pitao sagovornike kako me čuju i svi su rekli odlično, sad da li ih je mrzelo da se udubljuju ili nisu obraćali previše pažnju, ne znam. Proveriću večeras kad budem imao tri telefona kod sebe.

nije toliko problem koliko mi je drugaciji glas, cuo sam sam sebe, zaista jeste

U čemu je fora sa Contacts aplikacijom? Na telefonu je bila ova svetlo plava, a u Library-u (My Apps and Games) je od 5X ostala ova tamno plava.

okbJmQu.png

Možda je jedna Mi Contacts, a druga Google Contacts?

Da, to je AOSP Contacts app. Sa LOS-a

904057fa23443128466f6831c4d80264.jpg
Primetio sam da se MTS lošije čuje na Xiaomi srednjoj/nižoj klasi u odnosu na druge brendove, probaj sa VIP i Telenor da uporediš, meni je drastična razlika u kvalitetu u korist druga dva operatera, najgore što su firmini brojevi na MTS... Nije to sa druga dva operatera neko čudo i kvalitet kao na Samsung/HTC, ali je dosta bolje. Nije Xiaomi u ovoj klasi šampion na tom polju, što i sam kažeš da Mi 5 savršeno čuješ, viša klasa im je onda bolja. Ima razlike kada sa Samsung/HTC slušaš MTS, čuje se bolje MTS na višoj klasi uređaja ova dva brenda, ali druga dva operatera i dalje kao da su HD kvalitet u odnosu na MTS.
Da potvrdim. MTS se i kod mene lošije čuje.
Tako je @Zile995...
ocekujem te uskoro u ovoj temi i Mi A1 drustvu :)
426dp = 405dpi

Pogledajte prilog 238479

A teško. Ostajem na RN4, odgovara mi baterija i imam klot Android na njemu :)

Može li neko da testira kako radi GPS? Treba mi za Stravu.

Imao sam problem sa Mi4 pa ne bih da ponovo flešujem, čačkam i popravljam.

Redscull na yt je testirao i rekao da je gps vrlo dobar

Za ljude koji su pitali, telefon se odlicno cuje, zvuk u slušalici je odlican, bez ikakvih smetnji...u poredjenju sa rn4 bolji.Zvucnik je dosta glasniji nego na RN4... Ljude koje sam pitao kako se cujem, svi su potvrdili da se cujem lepo, bez problema...
U pitanju je Vip mreza.

Edit:

Evo SS i za one koji vole da vide kako"kešira" :)

ce23931e2a79b57a329e21e9f2639d49.jpg

Poslednja izmena:
Sve preko 1GB je odlično :)
Na 6P je tako, samo što je ovde 3GB RAM-a ...

Boat browser 320mb ?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Boat ima 4 otvorena tab-a.

Nema battery drain i neko ludovanje od strane AOS I AS...

Prilozi

• Screenshot_20171016-205303.png
    Screenshot_20171016-205303.png
    135.3 KB · Pregleda: 209
  • Screenshot_20171016-205120.png
    Screenshot_20171016-205120.png
    154.3 KB · Pregleda: 209
  • Screenshot_20171016-205020.png
    Screenshot_20171016-205020.png
    154.5 KB · Pregleda: 204
Pa i nije tako losa baterija... ;)
Oko 1h price, TT, Viber, malo YT, novine, malo surf, klasicna upotreba tokom jednog dana...Osvetljenje oko 40%.(signal je dosta los, to je normalno, navikao vec ;)

uploadfromtaptalk1508198100798.png
uploadfromtaptalk1508198107759.png

Edit: Citajuci malo po netu, video sam na dosta mesta da pise da telefon podrzava QC 3.0.

Ali u stvarnosti nije tako.

Zakacen na Ugreen Quick Charger 3.0 , 18W, max moze da povuce oko 1800mah...

Definitnivno je softverski ogranicen na 2.0. jer SD625 podrzava QC 3.0.

1e57d749a605404b25d2a253120b566d.jpg

Poslednja izmena:
Jesi li primetio neke lagove i ako jesi gde je najvise izrazeno ?

Za sada sve lepo radi, uptime je 50h...Videcemo na nekih 100h kako ce raditi.
Ne koristim zaglupljivace(zderace RAM-a) kao FB, MS i slicno, mislim da i to poprilicno utice na fluidnost.

Vrh Dno