Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Kako se vratiti na stock i zakljucati bl? U sustini znam proces, vise me zanima da li je bitno da rom bude global ili eea?

Poslednja izmena:
Ćao ljudi, jel ima neko ghost slider u gornjem levom delu ekrana koji ne radi ništa? Evo kratak prikaz. Kad uradim SC ne vidi se, ali stoji već neko vreme i užasno mi ide na živce... Xeu weekly 9t običan...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Kako se vratiti na stock i zakljucati bl? U sustini znam proces, vise me zanima da li je bitno da rom bude global ili eea?
Bitno je da bude onaj global koji je bio originalan na tvom telefonu. Da li je to global mix ili global eea?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Nije bitno. Originalno sam dobio global, nekoliko puta sam stavljao EEA i zaključavao i sve ok. CN, i IN se očigledno razlikuju ali Global i EEA, slobodno može sa jednog na drugi, probao nekoliko puta obe varijante.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ja sam definitivno ubeđen da mi vajber i vocap pojedu najveći deo baterije. Čak i kada koristim desktop računar da pročitam i odgovorim na poruke, telefon ima wakelock i ove aplikacije se pojavljuju kao potrošači.

Zbog toga mi ne vredi puno SOT podatak, ali mi baterija generalno izdrži do drugog dana uveče uz oko 4+ h SOT i oko 20+% ostatka.

Na miui 12 sam od prvog dana, tako da ne znam kakva bi bila razlika sa 11.

Meni su google play services uvek veliki potrošači.....

Sent from my MI 9T Pro using Tapatalk

Nije to danima da planinaris, nego da možeš da se oslonis na telefon kad ima 40-50% baterije. Da ga ne stavljas malo, malo pa na punjač. Više punjenja = brža degradacija baterije.
Ma razumem kada neko ima realan problem ali koliko ja vidim pola teme je o bateriji i to većinom ljudi sa preko 6 sati SOTa. Sad kada je krenulo leto ni ne vredi pričati o nekom realnom SOTu, vrućina + jako osvetljenje = brzo pražnjenje baterije.

Ja imam veliki problem sa baterijom na 9T od pre par dana. Izgleda da je problem počeo od kako su se Google Play Services ažurirali.

Do nedavno sam imao po 8+ sati SOT, a sada jedva dobacim 3 i po sata.
Baterija prosto curi. Google Play Services troše po 60% baterije. Moram da punim telefon barem 2 puta dnevno.

Da ovoliko Google zezne telefon...

Probah GMS Doze - ne pomaže.
Jesi li probao ovaj zadnji gms doze? Ja sam ovaj novi stavio pre neki dan, ali sam odradio i još neke stvari, pa sad nisam siguran od čega je bolja situacija....meni sad na 4g uspe do 50% baterije da dobaci 3 sata sot, na nekih desetak sati baterije, testirah sad za vikend.....ranije to nije moglo. Ispade da dosta zavisi od ovih google servisa, tj mogu da oslabe autonomiju čak i na snapu sa velikom baterijom[emoji2]

Nije to danima da planinaris, nego da možeš da se oslonis na telefon kad ima 40-50% baterije. Da ga ne stavljas malo, malo pa na punjač. Više punjenja = brža degradacija baterije.
@Djilkosh_Ns čini mi se da si se ti ranije igrao sa grenify. Ja skoro probah, ali ne primetih da to uopšte nešto štedi bateriju. Da li to ima smisla koristiti na novim Androidima?

Jel zna neko gdje se moze naruciti ovakva maska?

Bukvalno najbolja koju sam imao, pa zelim da narucim za novi xiaomi telefon.
a1252539414ffea645387e9cda740b30.jpg

Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk

Aliexpres i ebay ima ih najpovoljnije su

Just waiting...

Navodno su ga od 2., 3. jula pustili i za 9T, sad videćemo kad će dospeti do nas. Što se mene tiče neka se i oduži kolko god, samo da stigne kako treba, bez prepunih bagova i problema.

Poz ljudi.

Kakvo je stanje sa zamenom stakla/ekranq na ovom telefonu?

Kada sam izlazio iz kola tel. mi je bio u krilu i odleteo je na beton prilikom izlaska. Linija polukruznog oblika se je napravila u donjem levom uglu.

Da li moze da se menja samo staklo ili je lepljeno i mora da se menja ceo ekran?

Hvala.

Menja se ceo prednji panel (ekran sa staklom i okvirom).

Koliko to košta, ako neko zna? I gde je najbolje odneti u Beogradu?

Oko 20.000RSD. PC Centar, ako je telefon kupljen u nekoj od zvaničnih prodavnica kod nas. U suprotnom, mogu odbiti popravku ako telefon nije namenjen za naše tržište.

Ako displej nije oštećen nađi neki servis koji mijenja samo staklo. Osim što je jeftinije, ostaje ti i original displej, samo je bitno da se dobro odradi.

.....da odgovorim sebi i mozda jos nekom,oficijelni TWRP 3.4.0.0 odradi full backup (nandroid) ali kod restore-a dolazi do "error 255" u mom slucaju na oko 70%.......prakticno je neupotrebljiv i ne vredi gubiti vreme.
isprobao sam uglavnom sve popularne custom ROM-ove , barem na kratko i za sada XiaomiEu weekly (MIUI 12) su mi se najvise svideli , lepo izgledaju(stvar ukusa) i sve moze da se"dotera" da bude funkcionalno.Bug koji primecujem je prikaz crne boje u dark-mode-u sve ostalo je za 9+.MiRoom radi lepo i veoma je slican EU-u ali su cini mi se ruski developeri malo zurili pa je ostalo kineskih fontova,ceo store ......sto se ovih "pixel" ROM-ova tice , lepo i fluidno rade ali licno ne volim google search widget na home-u , search u appdrawer-u itd........stoga sam prestao da isprobavam slicne......

Ako je neko sa teritorije Nisa i okoline voljan da proda nekoriscenu fabricku masku (crna mat) sto ide u pakovanju uz mi 9t nek me kontaktira na pm.

Što se kamera tiče, stock kamera će zasigurno praviti vidno bolje fotografije na 5T, meni tu dileme nema, pogotovo u noćnim uslovima, ali uz GCam na 9T je druga priča. Uz odabir dobre verzije i valjanog configa, itekako ćeš se prijatno iznenaditi rezultatima kamere. :)

Jedno pitanje. Kada kažete valjanog tj. dobrog config-a za GCam na šta talno mislite? Na koja podešavanja?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Ma razumem kada neko ima realan problem ali koliko ja vidim pola teme je o bateriji i to većinom ljudi sa preko 6 sati SOTa. Sad kada je krenulo leto ni ne vredi pričati o nekom realnom SOTu, vrućina + jako osvetljenje = brzo pražnjenje baterije.

Ma jasno, nego ono bolje imati stabilnu bateriju.
@Djilkosh_Ns čini mi se da si se ti ranije igrao sa grenify. Ja skoro probah, ali ne primetih da to uopšte nešto štedi bateriju. Da li to ima smisla koristiti na novim Androidima?

Ma kakvi, nema leba više taj grenify. To je nekad značilo.

Ljudi koji uzeti 9t ili 9t pro? Koji ima bolju podršku zajednice u vidu romova i tome slično?

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Od pre par dana i izgleda apdejta nekih aplikacija ili možda google servisa, baterija mi je katastrofa. Napunio sam je danas do 75% evo sad je 15% i imam oko 2 sata i 15 minuta SOT. MIUI 12. Katastrofa.

Vrh Dno