Šta je novo?

Xiaomi MI 11/MI 11 Pro/Mi 11 Ultra

^Tesko da ima bolju kameru od P30pro, sve ostalo je bolje. Pro verzija bi trebalo da bude bolja i po pitanju kamere, spominje se drugi senzor...
Je l' mi se cini, ili je ekran dosta manje zakrivljen nego na Mi10?

Ne treba se zalecati svakako. Giztop je odvalio cenu 11 zbog malih kolicina. A tu su i drugi igraci. Oneplus, Oppo, Realme.. s njihovom pojavom ce se stabilizovati cene

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

S obzirom da imas P30 Pro, Mi 10 je spejs satl nivo upgrade-a, kamo li Mi 11 :)
Meni je in display kamera/speaker upgrade ,recimo. Najavljivali su in display selfi kameru ,pa šipak.

Pumpanje SoC-a, zakrivljen display po ivicama, veći chin bazel, .. mislim, zbog lične satisfakcije menjati telefon godišnje..
Sačekaću Pro verziju da vidimo šta će i on da kaže..[emoji16]

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Znači pravili su naslednika telefona na kom je sve savršeno sem kamere, i ostavili mu istu kameru :happy:

Kao što rekoh, midrange kamera da se ne ugrozi pro verzija u februaru. Kinezi

Kineska posla, sigurno su uzeli milijardu tih senzora za 0.5$ i sad moraju da uvale to. Bice sigurno bolje slike zbog veceg otvora blende i ai photography na 888 al opet..

Po nekim glasinama, trebalo bi da pro verzija ima bolji i noviji senzor, videcemo do proleca... Samo da ne bude previse skuplja.

Oppo sad vec ima bolji senzor u Reno 5 Pro +, a SD 865 je i vise nego dovoljan. Cena je ista oko 600$

"Naime, odluka o izbacivanju punjača važi samo za kinesko tržište, a i tamo će kupci imati dve opcije: Da dobiju telefon bez punjača u kutiji, ili da uz telefon dobiju i punjač od 55W, besplatno."

Bilo bi odlicno kada bi znali sta rade.

Koji procenat će da odbije besplatan org punjač 55w? Da su bar stavili doplatu $5

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

^Koliko ljudi ima toliko jak punjac u kuci? Mislim da ce ga odbiti 1% korisnika. :d

Nadam se da nece izbacivati Pro verziju, jer je stvarno ne potrebno. Ovako se moze bolje podrediti sredjivanju samog softvera kad je samo za jedan telefon.

Nadam se da nece izbacivati Pro verziju, jer je stvarno ne potrebno. Ovako se moze bolje podrediti sredjivanju samog softvera kad je samo za jedan telefon.
[emoji23] izbace 50 modela mesecno

Na Pro samo da unaprede kamere i da ima ip68 i to je to.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Pa tako će i biti, kamere iz mi10ultre ili za nijansu bolje i realno su u top3 što se tiče kamera.

Samo da ne bude stvarno ovakav kao na GSMArena renderima. Užasno će da izgleda ako bude imao ovakvu postavku kamera.

I dalje se nadam da nece biti Pro. To su najvece gluposti. Vise bih voleo da bude mini.
Na ovom Mi11 sa Harman kardon zvucnici i njihov podpis kosta pola telefona.

Pa tako će i biti, kamere iz mi10ultre ili za nijansu bolje i realno su u top3 što se tiče kamera.
Ako bude onaj 48MP OmniVision iz Ultre, uz SD888, night mode u 95% slucajeva nece biti potrebno paliti. Toliko brzo okida odlicne nocne slike, a jos 888 ima unapredjen ISP (3 slike odjednom umesto 2 kao na 865)....

Hardver nije problem ni sada, softver je taj koji zeza. Kada bi odradili kvalitetan GCam za taj Samsungov 108MP senzor to bi bilo odlicno. Ali nesto ne verujem u tu pricu. Tesko da ce odraditi dve perfektne verzije, i za SD865 i za SD888.
Setimo se samo Mi8. Odlican hardver koji je ispratio gotovo perfektno odradjen GCam. Pa taj mob i dan danas moze na crtu sa najboljim kamerama na trzistu.

Setimo se samo Mi8. Odlican hardver koji je ispratio gotovo perfektno odradjen GCam. Pa taj mob i dan danas moze na crtu sa najboljim kamerama na trzistu.
Isti procesor, isti senzor, idealni uslovi za portovanje gcam. To se desilo jednom i pitanje je da li će (ikad opet).

^ Upravo tako. Zato i nemam neka prevelika ocekivanja vezana za ove GCam za ove senzore iz Mi 10 i 11.

Hardver nije problem ni sada, softver je taj koji zeza. Kada bi odradili kvalitetan GCam za taj Samsungov 108MP senzor to bi bilo odlicno. Ali nesto ne verujem u tu pricu. Tesko da ce odraditi dve perfektne verzije, i za SD865 i za SD888.

Stvar je u brzini pravljenja pristojne nocne fotografije, tu je 10Ultra trenutno neprevazidjen, ne treba da se pali night mod u vecini slucajeva. Moze Pixel da napravi jednako dobru fotografiju (mozda u nekim slucajevima i bolju) kao taj Ultra, ali objekat fotografisanja mora da bude statican 2-3 sekunde, dok ovaj okida daleko brze - zahvaljujuci hardveru.
OmniVision senzor iz Ultre + trostruki ISP u SD888, ima da u vecini lowlight uslova kida sto se tice brzine, da fotografise pse/decu/vozila u pokretu...

Dok se ne pojavi tema će imati 1000 strana [emoji1787]

Nova 5t

Vrh Dno