Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Da, da bi aktivirao 108mpx mora se ući u PRO mod.

Koje case koristite? Ima li neko da koristi neki od ova dva: https://www.aliexpress.com/item/1005001728519006.html i https://www.aliexpress.com/item/1005001976733357.html ?

Ova mi deluje zanimljivo https://www.aliexpress.com/item/1005001693377392.html sa zbog ove teksture koze, ali verujem da ce dodati prilicno na vec preveliku tezinu.
Uzeo sam zelenu i crvenu, crvena se ogulila posle 3 nedelje na coškovima i isprljala, zelenu sam krato nosio, bolja mi je nego fabrička sto se ergonomije tiče, bar meni.

Ja imam mi note 10 pro, nikad nisam imao taj problem. Tj nikakve probleme nemam i ovo se odjednom javilo. Isključio sam optimizaciju baterije za viber i whatcap, pa ću da vidim da li je to to. Ne znam šta može drugo.
Jel ti se popravilo ovo? Meni ne stize notifikacija od vajbera uopste, dok ne otkljucam telefon. Niti zazvoni, niti se pali displej. Dao sam "Autostart" permisiju za vajber i stavio "no restriction" za battery saver, ali ne pomaze. Ne znam moze li jos nesto softverski da se proba?

Isto sam to uradio isključio optimizaciju, stavio auto pokretanje, plus sam zaključao aplikaciju u pozadini. Za sada radi, funkcioniše, imam osećaj da je samo od sebe se popravilo, da je bilo do vibera, greška u viberu, nisam više siguran šta i kako.

Ja npr. imam prijatelje bračni par oboje kupili Redmi Note 9 Pro i to od istog prodavca... Jedno imalo problema sa gašenjem tona tokom poziva a na drugom sve radilo perfektno. Na kraju se čini mi se samo od sebe popravilo nekim apdejtom ili ne sjećam se ali uglavnom više nemaju problema.
Ali interesantno skroz dva identična telefona od istog prodavca i jedan od početka radio perfektno drugi ne :D

Ja uzeo Mi10TPro u A1 uz NeoNeo na UO/24, što znači da me telefon koštao 1.200rsd na dve godine. Međutim sam telefon kao uređaj je nezgrapan,kao tenk da držim u ruci, pored toga, ruka mi utrne do lakta,nakon 20tak minuta, kada ga držim u položaju u jednoj ruci, kako inače i držim sve telefone. Upoređivao sam ga sa mojim P30Pro, što se display-a tiče, LCD mu nije ni prineti..od prikaza boja,pa do vidljivosti na dnevnoj svetlosti. Tih 144Hz-a scroll-a i ne primećujem.

Nisu imali Mi11 na stanju..

Poslednja izmena od urednika:
Sve zavisi sa kog telefona si prešao na 10T Pro... ili si oduševljen ili razočaran....

U posedu imam Mi8Pro, P30Pro i Mi10TPro. Što se scroll-a tiče, koji su to scenariji gde je toliki scroll zastupljen?

Razlika između 144Hz i 60Hz se vidi svuda u UI-u. Prelazak između ekrana, listanje spiska aplikacija, listanje podešavanja telefona, listanje društvenih mreža u okviru internet pregledača,... Svuda gde se dešava neka tranzicija i stalna promena informacija na ekranu.
Nakon 144Hz na Mi 10T, na bilo kom drugom telefonu sa ekranom od 60Hz mi to izgleda kao seckanje. Mnogo brzo sam se navikao. Sigurno bih se nakon par dana korišćenja isključivo telefona sa ekranom od 60Hz i odvikao, ali da je primetno, primetno je. Na svu sreću, još uvek nemam PC monitor od 144Hz. :D

Nisam rekao u kontextu neprimetno kao 'neprimetno', već u kontekstu. podesiš jednom telefon kako podešavaš UI inače i to je to. Pa ne ulazim u Settings 10x dnevno. Što se browsing-a tiče, scroll je uvek isti.
Anyway, rado bih menjao 144Hz za Amoled i elegantniji ,tj. lakši telefon,ako govorimo samo o ergonomiji..

Nije baš isti. Primetna je razlika u scrollu između 60Hz, 90Hz i 144Hz. Probaj u podešavanjima telefona da fiksiraš refresh rate na 90Hz, ugasi ekran, uključi ekran, pokreni internet browser i listaj malo facebook, instagram ili šta već koristiš. Onda ponovi isto sa 60Hz. Itekako ćeš primetiti tu razliku.

E sad, i ja ću se verovatno vratiti na Mi 9T, koji mi stoji na stolu, zbog manjih dimenzija. Krenulo je lepo vreme, treba dron da se vozi, a Mi 10T ne staje u džojstik kako treba. :D

Razlika se primećuje u svakoj aplikaciji u kojoj je prisutno skrolovanje - browserima, Youtube aplikaciji, Google Discover-u ... Naravno da je AMOLED bolji ali se nikad ne bih vratio na AMOLED od 60Hz.

144Hz Amoled je jedini dostojni naslednik ovog ekrana :D

Bacite malo pogled na Poco F3, RN10 Pro i probleme koji dolaze sa jeftinim high refresh rate Amoled-om. Ovaj IPS u 10T (Pro) je zlatan :)

Ekran na 10T je odličan, stvarno nemam zamerke. Preferiram IPS i nisam ni osetio da sam išta izgubio kada sam uzeo Mi 10T nakon Mi 9T.

Uzela sam pre dva dana Mi 10T Pro 256 verziju za 385e i prezadovoljna sam. Uradila sam update na 12.1.3.0 verziju i za sada ne primećujem nikakve falinke.

Pre ovoga sam imala (i dalje imam ali će na oglase) Mi 9T i iako sam znala da je ovaj telefon u svemu značajno bolji, pribojavala sam se da će ekran da bude inferiorniji od OLEDa na Mi 9T i da će to da mi fali na novom telefonu.

Ekran je odličan i kada sam malo podesila parametre da budu iste boje kao i na Mi 9T upoređivala sam videe na YouTube i bukvalno nisam videla razliku u bojama, jasnoći, svetliji itd.

Sve je bilo identično, čak i kod crne sam se trudila da vidim razliku i ona je vidljiva tek kad se ekran gleda malo sa strane jer se tada malo menja kontrast na IPSu. Direktno je jako teško ili nemoguće videti razliku.

Mislim da nikad ne bih sama pogodila da je IPS ekran da nisam to znala unapred, toliko je dobar.

I danas sam se prijatno iznenadila kada sam bila napolju po veoma sunčanom danu, bio je potpuno čitljiv na direktnom suncu, jasnih boja, naravno na Automatic Brightness.

Ekran je fenomenalan i taman ono što mi treba jer nisam fan veoma zasićenih OLED ekrana kao na flegšip Samsung telefonima ali sam navikla na Mi 9T ekran koji je umereno zasićen i po meni idealnih boja i kontrasta.

Što se tiče famoznog proximity senzora o kome se pričalo 50ak ili više stranica ovde na forumu, ja sam to rešila tako što sam instalirala aplikaciju koju je neko predložio ovde na forumu, smart call screen lock, koja se automatski uključuje i onemogućava touch opciju ekrana na početku poziva i na kraju poziva je automatski vraća, što sprečava bilo kakav scenario da ukoliko se i ekran uključi u toku razgovora nema nikakvog rizika od pritiska bilo kog tastera ili bilo čega po ekranu licem.

Ukoliko je potrebno ipak da u toku poziva se koristi telefon i ekran, ili stavi na spikerfon i slično, tu je ikonica katanca (čiji položaj na ekranu, izgled, veličina može da se podesi po želji) kojom vraćate funkciju touch ekrana samo jednim dodirom na nju.

Da bi radila aplikacija uvek automatski potrebno je podesiti u App info njen Autostart.

Mislim da je ovo rešenje dovoljno dobro i ne zahteva nikakav napor od korisnika niti menjanje navike koje imaju već pri normalnom korišćenju telefona pri razgovoru.

Ja iovako sam navikla da tokom razgovora zatvorim futrolu telefona skoro uvek i da tako razgovaram i retko naslanjam ekran licu već je on uvek odmaknut a samo deo kod slušalice je približen uhu.

Nije ni higijenski da se ekran stavlja direkt na lice s obzirom koliko koristimo telefon ne uvek idealno čistim rukama.

Takođe sam rešila uz pomoć nekoga sa ovog foruma i blago seckanje (lagging) pri skrolu u Google Chromu i Google Discover koje je bilo prilično iritantno tako što sam otišla na chrome://flags i tamo stavila na Disabled opciju Android SurfaceControl. Posle toga je sve bilo glatko kao po loju.

Jedino sa čime i dalje imam problem je sa Chrome Sync opcijom, iz nekog razloga mi prijavljuje error: Sync is currently experiencing problems. It will be back shortly, i nije mi sinkovao tabove sa starog telefona iako ostale stvari mislim da jeste.

Ne znam šta je problem, pokušavala sam sve ali i dalje ne želi da normalno sinkuje odnosno da prijavi da sync radi. Ako neko zna rešenje neka mi kaže.

Eto toliko za sada od mene.
Možeš li poslati sliku podešavanja Smart call screen lock-a?
Kod mene se pokrene aplikacija prilikom poziva, ali je samo vidim u notifikacijama, ne blokira mi ekran kod poziva..
U pitanju je MIUI Global 12.5.1

Ako sam dobro razumeo ta aplikacija ne sprečava paljenje rkrana fokom razgovora. Ona onemogućava slučajno aktiviranje opcija kad se ekran upali tokom razgovora. To rešenje mi baš i ne odgovara pošto ja uglavnom primetim kad se ekran uključi tokom razgovora. Pa ga odmah ponovo isključim tako što malo odmaknem pa ponovo primaknem telefon licu. Iritira me sama ta pojava - to ne bi smelo da se dešava. Dobra stvar je što je Xiaomi konačno rešio da stane na put tom problemu. Koliko će vremena trebati da problem bude rešen videćemo.

Ja odlučio da idem na Mi 10T (non-Pro). Hteo Poco F3 zbog bele boje, dizajna kamere iza i napred malo manjih donjih bezela.
Međutim nema ga u beloj boji u 8/256 verziji i naravno problemi sa ekranom. A Mi 10T objektivno bolji telefon: alu frame, veća baterija, bolja kamera i odličan i pouzdan IPS ekran.

Ja odlučio da idem na Mi 10T (non-Pro). Hteo Poco F3 zbog bele boje, dizajna kamere iza i napred malo manjih donjih bezela.
Međutim nema ga u beloj boji u 8/256 verziji i naravno problemi sa ekranom. A Mi 10T objektivno bolji telefon: alu frame, veća baterija, bolja kamera i odličan i pouzdan IPS ekran.
Koji su problemi na poco f3 sa ekranom ?

Green tint.
Inace evo nekih pola data cackam Mi 10T.
Jednom recju ZVERINA. SD 865 + 144Hz kidaju, 144hz se skoro svuda primecuie, ko to ne vidi predlozio bih posetu oftalmologu. Vise utiska kasnije.

Sredice taj green tint za F3 kroz firmware, barem tako kazu. Svakako ne moze biti high-end 120Hz Amoled po toj ceni, pa eto jos jednog primera kako odlican IPS moze biti bolji izbor od jeftinog Amoleda.

S tim što ovaj ips što se tiče osvetljenja je baš lošiji čak i od 4 god. starog amoled ekrana na S8. Ali zato 144hz kida kakve prelaze i promene sadržaja ekrana ima.

Pre bih rekao "zamaskirace" jer verujem da je hardverski problem.

S tim što ovaj ips što se tiče osvetljenja je baš lošiji čak i od 4 god. starog amoled ekrana na S8. Ali zato 144hz kida kakve prelaze i promene sadržaja ekrana ima.
Nije stvar u godinama, S8 je imao flagship Samsung Amoled ekran. Te ekrane Samsung ne daje drugima, barem je ranije to vazilo, ne znam sada kakav je slucaj.

@scylla

Bas tako.

Naravno, ali čisto da napomenem, ako se neko dvoumi, a bitno mu je osvetljenje.

Koji su problemi na poco f3 sa ekranom ?

Svesni su i bice kazu ispravljeno.

Tacno treba jedna opsta tema Xiaomi "garaza" gde bi ljudi mogli da se informisu o aktuelnim falinkama na Xiaomi telefonima kao i o zvanicnim vestima o njihovim ispravkama, posto izgleda ne postoji telefon koji su u prethodnom periodu izbacili da mu nesto ne fali.

Inace moram da prokomentarisem ekran Mi 10T, pre neki dan sam bio u Mi Store i nisam mogao da verujem da je to LCD ekran, odnosno nisam ni znao da LCD ekran moze da bude toliko ostar, zivopisan...
Ako se ja ne varam njegov ekran izgleda bolje od svakog amoleda koji je na ovim ostalim jeftinijim telefonima, pored je bio Mi 11 Lite 5G, i da nisam znao na kojem je koji rekao bih da je na Mi 10t amoled a na ovom drugom lcd. 😁

Evo već dva meseca razmišljam sa kojim telefonom da zamenim trenutni mi 9t. Kod ova dva telefona (10t i 10t pro) me samo odbija prelazak sa amoled-a na lcd. Doduše nisam imao prilike da vidim ekran na 10t.
Pikirao sam isto poco F3 , Mi 11lite 5g, ali navedeni problemi sa ekranima me odbijaju od kupovine.

^ Znam , pročitao sam.
Mada sam gledao na youtube poređenja sa amoledom i vidi se razlika u uglovima gledanja, crnoj boji .... Doduše poredili su ga sa nekim galaxy modelom koji ima high end ekran verovatno.

Dok ne vidis uzivo i isprobas, nista.

Evo već dva meseca razmišljam sa kojim telefonom da zamenim trenutni mi 9t. Kod ova dva telefona (10t i 10t pro) me samo odbija prelazak sa amoled-a na lcd.

Zapravo bi presao na bolji ekran koliko god to "nerealno" zvuci, barem ako je suditi prema mom oku.
Zato rekoh, najbolje uzivo da vidis ako mozes, jos ponajbolje ako imas Mi prodavnciu gde ces moci da uporedis sa ostatkom Xiaomi telefona.

Daleko su ovi amoled paneli koji se stavljaju na telefone od 300-350e od onih koji su na flagship telefonima, a ovaj LCD meni deluje korak iznad amoleda srednje klase i korak ispod tih top.

Nazad
Vrh Dno