Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

I ja sam na global nemam jos taj 12.5. kad se ocekuje za global apdejt? :)

MIUI 12.5 features include MIUI+, which mirrors a smartphone to a Windows PC. As per an XDA Developers report, the feature allows users to view phone notifications on the desktop, use select apps, and basic features such as copy text on the phone and paste it on the desktop, among other things. That said, MIUI+ will be available only on select Xiaomi phones such as Mi 10 Ultra, Mi 10 Pro, Mi 10, Mi 9 Pro 5G, Mi 9, Redmi K30 Ultra, Redmi K20 Pro, and Redmi K30 Pro.

Zna li ze hoce li MIUI+ raditi na Mi 10T Pro?

Sastavila sam spisak svih stvari koje sam uradila na telefonu da ga učinim što bržim i more responsive i toplo preporučujem svima da probaju jer ja ovakvu brzinu i smoothness nisam nikad doživela na telefonu, sve jednostavno leti bez imalo zastajkivanja.

Verovatno su mnoge stvari sa spiska poznate većini ali mislim da kada se urade sve zajedno pomažu da se dobije neverovatan rezultat.
Topla preporuka i pišite utiske!

1. Settings/Developer Options/Window Animation Speed 0.5X ; Transition Animation Speed 0. 5X ; Animator Duration Scale 0.5X
2. Settings/Developer Options/Background Process Limit/At Most 4 processes
3. Security/Settings/Boost Speed/Clear Cache When Device Is Locked/in 5 minutes
4. Google App/Settings/General/Turn Off All Processes (except Discover)
5. Settings/Google/Adds/Opt Out Of Adds Personalization (turn on)
6. Settings/Developer Options/Force 4X MSAA (turn on)
7. Settings/Apps/Manage Apps/Battery and Performance (App Info)/Clear All Data)
8. Settings/Privacy Protection/Special Permissions/Battery Optimization/System Launcher (optimize)
9. Chrome/type in address bar: chrome://flags/Smooth Scrolling (enable) ; Android Surface Control (disable)
10. Cleaner and Boost Speed Shortcut on Home Screen for easier access
Ovo nikako nemojte da radite telefonu. Sem ako ne citate ovo u 2012 godini.

Sastavila sam spisak svih stvari koje sam uradila na telefonu da ga učinim što bržim i more responsive i toplo preporučujem svima da probaju jer ja ovakvu brzinu i smoothness nisam nikad doživela na telefonu, sve jednostavno leti bez imalo zastajkivanja.

Verovatno su mnoge stvari sa spiska poznate većini ali mislim da kada se urade sve zajedno pomažu da se dobije neverovatan rezultat.
Topla preporuka i pišite utiske!

1. Settings/Developer Options/Window Animation Speed 0.5X ; Transition Animation Speed 0. 5X ; Animator Duration Scale 0.5X
2. Settings/Developer Options/Background Process Limit/At Most 4 processes
3. Security/Settings/Boost Speed/Clear Cache When Device Is Locked/in 5 minutes
4. Google App/Settings/General/Turn Off All Processes (except Discover)
5. Settings/Google/Adds/Opt Out Of Adds Personalization (turn on)
6. Settings/Developer Options/Force 4X MSAA (turn on)
7. Settings/Apps/Manage Apps/Battery and Performance (App Info)/Clear All Data)
8. Settings/Privacy Protection/Special Permissions/Battery Optimization/System Launcher (optimize)
9. Chrome/type in address bar: chrome://flags/Smooth Scrolling (enable) ; Android Surface Control (disable)
10. Cleaner and Boost Speed Shortcut on Home Screen for easier access
Sjajan spisak za izbegavati 👍

Global kao i moj☹️
Izvinjavam se svima,može li još jednom objašnjenje zbog čega je to loše u odnosu na evropsku verziju?

MIUI mi svakako nije bitan ,ako je update problem,jer planiram da odradim root..eto, Lawnchair2 launcher ,kada instaliram na trenutnu MIUI verziju, gestures neće da funkcionišu. Ista situacija i sa Nova Prime. System Navigation aktivira buttons i tako jedino mogu da se krećem kroz sistem, dok Gestures mogu da se aktiviraju,ali ne rade.

Ne znam da li sam dobro objasnio - bilo koji custom ROM da ubaciš, bez obzira da li je baziran na miui ili nije, kad na njega ubaciš neki launčer tipa Nova, Pixel launčer i sl., gestovi neće raditi. A11 to ne dozvoljava. Ne znam kakva je situacija sa A12. Ne znam postoji li neki custom ROM za naše telefone baziran na A12

Ne znam da li sam dobro objasnio - bilo koji custom ROM da ubaciš, bez obzira da li je baziran na miui ili nije, kad na njega ubaciš neki launčer tipa Nova, Pixel launčer i sl., gestovi neće raditi. A11 to ne dozvoljava. Ne znam kakva je situacija sa A12. Ne znam postoji li neki custom ROM za naše telefone baziran na A12
Ne postoji mogućnost ni da se promene ikonice, neki drugi Icon pack? MIUI System launcher nema tu opciju.

Jedino da promeniš čitavu temu. Nisam se, da budem iskren, nikad petljao sa menjanjem ikona ali čini mi se da nisam nailazio na tu opciju

Uzeo danas 10T, 8/128, prvi utisci odlicni! Iako nema amoled ekran je extra, zvucnici su mi ok i brz je kao metak. Kamera odlicna, jedva cekam da instaliram gcam....
Evo drugari, nakon mesec dana utisci su odlicni, sve je super - ekran iako nije amoled kida, kamera isto, i sve radi kao podmazano.

Zamerke: najvise batrerija, nema sanse da izgura ni ceo dan (bez igrica ali rostilj non stop - 3h poziva, 30ak mailova vezanih za posao i viber/fb/ig/yt). Eventualno sd card slot ali ajde 😁

Ne trebaš da zaključavaš bootloader ponovo. Radiće aplikacije za plaćanje najnormalnije.

Ne možeš. Bootloader se zaključava preko Xiaomijeve alatke za flešovanje fabričkog ROM-a. Samim tim bi izgubio XEU ROM.

Otključaće tebe Bili, ja ti kažem.
Elem, bl unlock se i dalje radi preko one Mi Unlock alatke? Imate li preporuku za custom ROM? Do sada sam se držao PE, Havoc i sl.

Evo drugari, nakon mesec dana utisci su odlicni, sve je super - ekran iako nije amoled kida, kamera isto, i sve radi kao podmazano.

Zamerke: najvise batrerija, nema sanse da izgura ni ceo dan (bez igrica ali rostilj non stop - 3h poziva, 30ak mailova vezanih za posao i viber/fb/ig/yt). Eventualno sd card slot ali ajde 😁
Drug tebi ako baterija od ovog modela ne moze izgurati dan onda ti nece moci nijedna na trzistu. Ja imam 10T Pro baterija je nevjerovatna bukvalno nevjerovatna... Da ne pricam o turbo punjenju gdje za kratak period napunis mob od 0-100% nevjerovatno

A kazi mi jesi "formirao" bateriju?? Znam da ne treba ali jedino mi to pada na pamet 🤔😁

Evo sad je 76% ako prezivi do uvece castim pivo 😎

Inace bavim se knjigovodstvom rostiljaju me svaki dan, puno poziva, wifi non stop, gomila mailova i poruka itd... Nez ni sam...

Koliki ti je SOT na kraju dana? Pazi, meni se ponekad desi da na kraju dana baterija padne na ispod 5 posto ali to se desi zbog "silovanja" telefona. To mi se desilo 2 ili 3 puta otkako sam kupio telefon i tad mi je SOT bio preko 8 sati. Baterija obično izgura dan i po do dva dana. I kod mene je eifi uključen stalno, dve kartice rade. Sinrozacija 3 maila, Whatsapp, Viber, Fa ebook Lite, Tekegram... Vidi da l je uključena 5G mreža. Ako jeste prebaci na 4G

Nisam gledao SOT nem vremena glavu da dignem,10h posla, gradim kucu, jebade redovne.... 🤕🤣 Ali vidim da nesto ne valja. Redmi Note8 pro isto koristen drzao dan/danipo.

Ali u ovom imam 2 kartice.obe 4g... Od jutros 1h pozivi, malo ig i fb...
Znaci od onog posta do sad 20ak % ode....

Sad stigao 12.5.1, skida se. verzija telefona je MIUI global 12.1.5 (RJDEUXM)

Ja sinoc stavio xeu.
Prvi utisak - baterija brutalna u odnosu na stock. Standby drain kao da ne postoji, SOT odlican.

Da kucnem u drvo, kako na stock tako i na xeu, bez problema radi.

Da, ni na stock. Mada nisam neko ko preterano koristi pozive.

IMG_20210617_160821.jpgsta mislite, sta je ovo iznad ..ovo do zadnje lijevo? Izgleda mi kao lokacija...a lokaciju ugasim,.ovo.i dalje stoji

Ja mislim da je lokacija, nekoj aplikaciji si dao dozvolu da koristi lokaciju non-stop.
Ma.ne bi se trebalo desavati kad ugasim lokaciju. Al haj, obicni restart rijesio 😂

Ugl ovaj 12.5 dobro izgleda... Cini mi se da su ergonomiju popravili. 55% baterije ostalo, SOT je 5h 😁

Nazad
Vrh Dno