Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Ali sve 3 isto? Nema smisla nikakvog sem zajedničke fizičke prepreke, jer je svaka za sebe sa čipom i objektivom.

Imam Mi 10T. Da li se i kod Vas osećaju vibracije na poleđini prilikom slušanja multimedije pri nižoj, srednjoj jačini zvuka? Hvala

Ja sam nakon iPhone 4G, 5s, 6 plus, 7 plus, 8 plus prešao na Android i to upravo na MI 10T Pro, i mogu reći da sam oduševljen.
Nevjerovatna baterija i procesor, za evo mjesec plus korištenja imao sam 0 problema sa telefonom.
Prvi put sam na Androidu i lako sam se snašao, MIUI mi je jako sličan iOs-u i bilo je lako prilagoditi se :D

Po meni odličan telefon za 450-500 eura, mislim da trenutno nema bolje opcije za taj novac...

Dosta si ti to platio, mogli smo juče da ti uzmemo u Mi Shop, bio je na happy hour 45000 din. Meni došlo da zamenim T za Pro, ali radije bih da prvo vidim koliko je u praksi bolja ta kamera, tj. ajde kad započesmo temu - kako rade noćni snimci na GCAM? Na običnom T su malo zamućeni, strešeni, ali možda sa optičkom stabilizacijom to bude bolje.

Ako može neko da napiše iskustva sa Pro i gcam u night mode?

Meni stigao Pro. Nisam stigao da ga testiram ovako, ali vidim da sve leti. Primeti se razlika u odnosu na samsungov super amoled, ali mi ne smeta toliko. Najveća zamerka je veličina i težina. Nakon S8, definitivno mi deluje da je bolje da idem na kompaktnije telefone.

Meni stigao Pro. Nisam stigao da ga testiram ovako, ali vidim da sve leti. Primeti se razlika u odnosu na samsungov super amoled, ali mi ne smeta toliko. Najveća zamerka je veličina i težina. Nakon S8, definitivno mi deluje da je bolje da idem na kompaktnije telefone.

Meni nakon iPhone 8 Plus ovaj telefon izgleda skoro pa isto, ako ne mozda i laganiji... Uopšte mi nije strašan kako sam gledao u pojedinim recenzijama da se žale na veličinu telefona i težinu :D
Supruga ima Redmi Note 9 Pro i mogu vam reći da izgleda i čvršći i teži od MI 10T Pro...

Izgled vara, Redmi su kilavi, iako deluju čvrsto, a 10T se pokazao nesalomiv.

Ajfon koliko vidim je imao 200g koliko i taj redmi, a 10T pro 220g, pa možda zato i ne primetiš razliku. S8 ima oko 150g, pa se primeti lepo. Verovatno je stvar navike, ali sledeći ću gledati nešto kao zenfone 8. Valjda će biti više opcija dok ne budem menjao. :)

Imaju li u BG negde da se kupe skinovi za leđa za mi 10t pro?

Uzela sam pre dva dana Mi 10T Pro 256 verziju za 385e i prezadovoljna sam. Uradila sam update na 12.1.3.0 verziju i za sada ne primećujem nikakve falinke.

Pre ovoga sam imala (i dalje imam ali će na oglase) Mi 9T i iako sam znala da je ovaj telefon u svemu značajno bolji, pribojavala sam se da će ekran da bude inferiorniji od OLEDa na Mi 9T i da će to da mi fali na novom telefonu.

Ekran je odličan i kada sam malo podesila parametre da budu iste boje kao i na Mi 9T upoređivala sam videe na YouTube i bukvalno nisam videla razliku u bojama, jasnoći, svetliji itd.

Sve je bilo identično, čak i kod crne sam se trudila da vidim razliku i ona je vidljiva tek kad se ekran gleda malo sa strane jer se tada malo menja kontrast na IPSu. Direktno je jako teško ili nemoguće videti razliku.

Mislim da nikad ne bih sama pogodila da je IPS ekran da nisam to znala unapred, toliko je dobar.

I danas sam se prijatno iznenadila kada sam bila napolju po veoma sunčanom danu, bio je potpuno čitljiv na direktnom suncu, jasnih boja, naravno na Automatic Brightness.

Ekran je fenomenalan i taman ono što mi treba jer nisam fan veoma zasićenih OLED ekrana kao na flegšip Samsung telefonima ali sam navikla na Mi 9T ekran koji je umereno zasićen i po meni idealnih boja i kontrasta.

Što se tiče famoznog proximity senzora o kome se pričalo 50ak ili više stranica ovde na forumu, ja sam to rešila tako što sam instalirala aplikaciju koju je neko predložio ovde na forumu, smart call screen lock, koja se automatski uključuje i onemogućava touch opciju ekrana na početku poziva i na kraju poziva je automatski vraća, što sprečava bilo kakav scenario da ukoliko se i ekran uključi u toku razgovora nema nikakvog rizika od pritiska bilo kog tastera ili bilo čega po ekranu licem.

Ukoliko je potrebno ipak da u toku poziva se koristi telefon i ekran, ili stavi na spikerfon i slično, tu je ikonica katanca (čiji položaj na ekranu, izgled, veličina može da se podesi po želji) kojom vraćate funkciju touch ekrana samo jednim dodirom na nju.

Da bi radila aplikacija uvek automatski potrebno je podesiti u App info njen Autostart.

Mislim da je ovo rešenje dovoljno dobro i ne zahteva nikakav napor od korisnika niti menjanje navike koje imaju već pri normalnom korišćenju telefona pri razgovoru.

Ja iovako sam navikla da tokom razgovora zatvorim futrolu telefona skoro uvek i da tako razgovaram i retko naslanjam ekran licu već je on uvek odmaknut a samo deo kod slušalice je približen uhu.

Nije ni higijenski da se ekran stavlja direkt na lice s obzirom koliko koristimo telefon ne uvek idealno čistim rukama.

Takođe sam rešila uz pomoć nekoga sa ovog foruma i blago seckanje (lagging) pri skrolu u Google Chromu i Google Discover koje je bilo prilično iritantno tako što sam otišla na chrome://flags i tamo stavila na Disabled opciju Android SurfaceControl. Posle toga je sve bilo glatko kao po loju.

Jedino sa čime i dalje imam problem je sa Chrome Sync opcijom, iz nekog razloga mi prijavljuje error: Sync is currently experiencing problems. It will be back shortly, i nije mi sinkovao tabove sa starog telefona iako ostale stvari mislim da jeste.

Ne znam šta je problem, pokušavala sam sve ali i dalje ne želi da normalno sinkuje odnosno da prijavi da sync radi. Ako neko zna rešenje neka mi kaže.

Eto toliko za sada od mene.

Probaj sa Chrome Beta.

U pravu si za Chrome. Komentarisao sam to. I Google Discover. Chrome sam batalio i prešao na Samsung Internet a Discover na Miui 12.5 radi fenomenalno bez ikakvih podešavanja.

Razne probao, vratio se na fabrički. Ovi moji pretrčavaju malo staklo pa su neudobni. Kad se folija potroši i zalepim staklo koje je deblje, verovatno će biti ok.

I ja sad koristim ovu sto je dosla u pakovanju, ali mi je presarena, sto zbog gornjeg dela koji nije mat, sto zbog onog xiaomi natpisa. Porucicu ove, pa cu videti kad stignu kakve su.

Inace mozda nekom pomogne za ubuduce, juce se bas namucih da pokrenem unlock. Pratio sva novija uputstva i prvo me iz nekog razloga zezali drajveri, sredim to, promenim i OS za svaki slucaj, ali nece da se pojavi uredjaj tamo na listi za unlock. Probao sve sto mi je palo na pamet i na kraju mi ostalo jedino da promenim USB kabl i probam originalni, posto ga nisam ni vadio iz pakovanja, a koristio neki koji je radio na svim prethodnim telefonima, pa i na ovom za data transfer, prepoznavanje fona i instalaciju drajvera. Sa fabrickim se instant pojavio na listi. Uglavnom, izbacilo da mogu da ga otkljucam za 7 dana.

RSD 92.04 21%OFF | Shockproof Armor Case For Xiaomi Mi Poco F3 X3 M3 10T Lite CC9E 9T A3 Redmi Note 9 7 8 Pro 8T 9A 9S 9C Soft Clear Hard PC Cover

Ja koristim ovu još od kad sam imao 9T, lepo mi leži u ruci, i štiti lepo ekran telefona. Jedino što modul kamere nije zaštićen.

Uzeh na kp ringke fusion oko 1500 din platio, odlicna je, ako ti ne smetaju malo robusnije, imas moju preporuku.

Ima li neka krstena verzija Gcam za Pro model? I da li bolje radi stock camera app na xeu?

Sad sam malo uzeo da testiram kameru i primecujem da se kamera bas gubi kad je u pitanju slikanje i snimanje stvari koje su blize kameri. Ako drzim telefon na nekih 10-15cm od tastature, pojavi se neverovatan lag, ne znam koji je razlog, ali mi deluje da ga nesto fokus zeza. Side by side sa starim S8 je nebo i zemlja. Takodje, snimao sam tastaturu nesto kratko, otvorio snimak, pogledao i vratio se u aplikaciju, sacekao par sekundi (da se fokusira, sto se nije desilo) i ukljucio da snima i evo rezultata https://streamable.com/azlobu Cak i nakon startovanja snimanja, tek posle par sekundi se fokusiralo, dok S8 odmah hvata fokus i pre startovanja.

Iskreno nadam se da je ovo softverski i da na xeu nema ovih problema, jer sam razocaran sa trenutnom kamerom, pogotovo jer sam se dvoumio izmedju ovog i Poco F3 i jedini razlog zbog kog sam uzeo 10T pro je upravo kamera.

Bas steta. Nikad mi ne bi palo na pamet da ce ovakav "setup" kamera da ima tako trivijalan problem.

Tih 108 mpx su marketing i ko god je radio review je rekao da se izbegava raj režim...
Samo smo ovde imali par slučajeva koji su tvrdili suprotno :)

Što se tiče GCam portova treba probati BSG, Arnova, Parrot043.

Jasno je da broj megapixela ne znaci nista, ali nikad ne bih pomislio da senzor koji xiaomi ugradjuje u flagship modele (po kimovilu isti senzor je i u Mi 11) ima problem sa fokusom. Na koji rezim mislis da treba da se izbegava? Obican "Photo" gde je sve na auto?

Imas li mozda link za te portove ili da jurim po xda?

You can capture shots at 108 MP resolution but you shouldn't. These images have much more noise, almost no extra detail, and way less sharpness. For this reason, and because most people will just go with Auto everything, we're not including such samples here. If you're curious about 108 MP shots, you can refer to our normal review of the phone and see some there. You won't be impressed, though.

Imaš ovde BSG i Arnova GCam portove: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/

Ovde Parrot043:

Poslednja izmena:
Jasno je da broj megapixela ne znaci nista, ali nikad ne bih pomislio da senzor koji xiaomi ugradjuje u flagship modele (po kimovilu isti senzor je i u Mi 11) ima problem sa fokusom. Na koji rezim mislis da treba da se izbegava? Obican "Photo" gde je sve na auto?

Imas li mozda link za te portove ili da jurim po xda?
Imaš u telegram aplikaciji grupe za Google Camera i za one fajlove. Lorenz captures za apk file za HTML fajl https://t.me/mi10XMLs

Meni radi OK taj 108mp senzor, nisam imao nikakvih problema i lagova, sve je jasno i nema zamagljenja i slično.
Do duše iskren da budem i ne koristim ga pretjerano, više opalim fotku sa standardnim.
Guglao sam oko Google camere i skinuo "Camera PX" i solidno to radi možda za nijansu slike jasnije nego ova Xiaomijeva kamera, ali ni to ne koristim pretjerano, držim se ove njegove kamere i za sada dobro to sve izgleda od snimaka do fotografija :D
Jedina zamjerka je ova prednja kamera što me uvećava kao na iPhone 8 Plus, to sam mrzio kod iPhone-a.
Npr. na Redmi Note 9 Pro dosta više je odaljena kamera samim tim dosta sam i ljepši :D :D :D
Ova kao da je zumirana nekako, baš bezveze, ista stvar kao na 8 Plus...

Hvala svima na linkovima.

I dalje mi je nejasno kako se slika tim 108 senzorom, ako je običan photo mod u pitanju? Ili se misli na Pro mod i paljenje one 108 opcije u kameri?

Nazad
Vrh Dno