Uzela sam pre dva dana Mi 10T Pro 256 verziju za 385e i prezadovoljna sam. Uradila sam update na 12.1.3.0 verziju i za sada ne primećujem nikakve falinke.
Pre ovoga sam imala (i dalje imam ali će na oglase) Mi 9T i iako sam znala da je ovaj telefon u svemu značajno bolji, pribojavala sam se da će ekran da bude inferiorniji od OLEDa na Mi 9T i da će to da mi fali na novom telefonu.
Ekran je odličan i kada sam malo podesila parametre da budu iste boje kao i na Mi 9T upoređivala sam videe na YouTube i bukvalno nisam videla razliku u bojama, jasnoći, svetliji itd.
Sve je bilo identično, čak i kod crne sam se trudila da vidim razliku i ona je vidljiva tek kad se ekran gleda malo sa strane jer se tada malo menja kontrast na IPSu. Direktno je jako teško ili nemoguće videti razliku.
Mislim da nikad ne bih sama pogodila da je IPS ekran da nisam to znala unapred, toliko je dobar.
I danas sam se prijatno iznenadila kada sam bila napolju po veoma sunčanom danu, bio je potpuno čitljiv na direktnom suncu, jasnih boja, naravno na Automatic Brightness.
Ekran je fenomenalan i taman ono što mi treba jer nisam fan veoma zasićenih OLED ekrana kao na flegšip Samsung telefonima ali sam navikla na Mi 9T ekran koji je umereno zasićen i po meni idealnih boja i kontrasta.
Što se tiče famoznog proximity senzora o kome se pričalo 50ak ili više stranica ovde na forumu, ja sam to rešila tako što sam instalirala aplikaciju koju je neko predložio ovde na forumu, smart call screen lock, koja se automatski uključuje i onemogućava touch opciju ekrana na početku poziva i na kraju poziva je automatski vraća, što sprečava bilo kakav scenario da ukoliko se i ekran uključi u toku razgovora nema nikakvog rizika od pritiska bilo kog tastera ili bilo čega po ekranu licem.
Ukoliko je potrebno ipak da u toku poziva se koristi telefon i ekran, ili stavi na spikerfon i slično, tu je ikonica katanca (čiji položaj na ekranu, izgled, veličina može da se podesi po želji) kojom vraćate funkciju touch ekrana samo jednim dodirom na nju.
Da bi radila aplikacija uvek automatski potrebno je podesiti u App info njen Autostart.
Mislim da je ovo rešenje dovoljno dobro i ne zahteva nikakav napor od korisnika niti menjanje navike koje imaju već pri normalnom korišćenju telefona pri razgovoru.
Ja iovako sam navikla da tokom razgovora zatvorim futrolu telefona skoro uvek i da tako razgovaram i retko naslanjam ekran licu već je on uvek odmaknut a samo deo kod slušalice je približen uhu.
Nije ni higijenski da se ekran stavlja direkt na lice s obzirom koliko koristimo telefon ne uvek idealno čistim rukama.
Takođe sam rešila uz pomoć nekoga sa ovog foruma i blago seckanje (lagging) pri skrolu u Google Chromu i Google Discover koje je bilo prilično iritantno tako što sam otišla na chrome://flags i tamo stavila na Disabled opciju Android SurfaceControl. Posle toga je sve bilo glatko kao po loju.
Jedino sa čime i dalje imam problem je sa Chrome Sync opcijom, iz nekog razloga mi prijavljuje error: Sync is currently experiencing problems. It will be back shortly, i nije mi sinkovao tabove sa starog telefona iako ostale stvari mislim da jeste.
Ne znam šta je problem, pokušavala sam sve ali i dalje ne želi da normalno sinkuje odnosno da prijavi da sync radi. Ako neko zna rešenje neka mi kaže.
Eto toliko za sada od mene.