Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Meni se desava npr kad nekog zovem, nazovem i prislonim tel na uho.... Dok se ne javi tj dok zvoni , ekran ugasen... Ne mogu prekinuti.
Da, dešava se. Bukvalno moraš da pritisneš Power da bi stvarno ugasio ekran, pa još jednom da upališ, pa da otključaš. Meni se tako ponaša.

Da, dešava se. Bukvalno moraš da pritisneš Power da bi stvarno ugasio ekran, pa još jednom da upališ, pa da otključaš. Meni se tako ponaša.
Ma nece vazda ni power ...
Takodjer me.nervira jos nesto...ali to mozda nije bug..jednostavno u MIUI je tako.kad imam neato otvoreno i pritisnem HOME tipku, samo.me vrati unazad tj zatvori app koja je otvorena...ne vraca me skroz na homescreen.... Glupo...

Ne kapiram šta vas buni. Ja sam tek sa Poco ukapirao koliko je MIUI dobar pristup organizaciji telefona. Očigledno je zaokružen oko gestova, i to treba koristiti. Lako sam se privikao na Mi 10T, takoreći nikakve razlike nema, sem što je telefon malo veći i teži, a to bi ujedno bio i jedini minus koji pronalazim.

Ove druge probleme što spominjete, nisu se desili niti jednom. Glatko je prešao sa A10 na A11, tj. nije rađen factory reset. Jedino čega sam morao da se odreknem je Poco Launcher, ali sad to ne primećujem sem što nemam dupli tap za zaključavanje ekrana.

Pa to i jeste ocigledno veliki problem...ne radi svaki uredjaj dobro. Malo.je reci, da je to neozbiljno, zar ne ?
Isto je davno bila situacija da nisu u svakom primjerku bili isti senzori kamere...kupujes, pa sta ti zapadne. Sada ovo sa proximity...

Mislim da to spada u "kontrolu kvalitete" u Xiaomiju...stedi se. Na neki nacin se ustediti mora...kako bi drugacije bio telefon tako jeftin.

To mi tek nije logično, tj. ako nam je isti firmware, uređaj apsolutno i hardverski mora biti isti, a samim tim isto i da se ponaša. Razlika može biti u instaliranim programima i načinu upotrebe.

To mi tek nije logično, tj. ako nam je isti firmware, uređaj apsolutno i hardverski mora biti isti, a samim tim isto i da se ponaša. Razlika može biti u instaliranim programima i načinu upotrebe.
Pa naravno da nije logicno. O tome sam i pricao...kontrola kvaliteta.
Al haj valjda ispeglaju to nekim apdejtom.

Koliko generalno.dobijamo apdejte na xiaomi? Mjesecno ?

Je l probao neko neki ne-miui custom ROM? Vidim da ih ima nekoliko za Mi 10t Pro. Ima li na njima problema sa proximity senzorom? Da li su fluidni?

Ne znam ja nisam a jedan sam skinuo i cekam ne usudjujem se za sad da predjem a i mene interesuje😁

Probao Pixel Experience, Fluid, Nusandra Project, ArrowOS, ShapeShift i Evolution X. Svi su sada bazirani na Zidan44 projektu. Rade sasvim zadovoljavajuće i brzo.
Najviše sam zadovoljan sa Fluid OS koji se, trenutno, najviše i update-uje. Što se tiče proximity senzora, recimo da rade u 9/10 slučajeva kako treba.
Ako nešto znači, ja sam se vratio na xiaomi.eu koji isto tako radi i imam neki "osećaj" da je ipak MIUI "prirodan" OS za ovaj telefon... :)

I još jedan detalj: Ako budete prelazili na custom ROM-ove, ne instalirajte TWRP već samo butujte u TWRP, instalirajte firmware koji se traži i custom rom, obrišite cache i restartujte u stock recovery iz koga uradite wipe data i startujete sistem.
Ovo radi u 10/10 slučajeva za bilo koji od non-miui rom-ova.
Kada flešujem TWRP i iz njega uradim format data posle instalacije ROM-a, samo se, posle restarta, vrati u TWRP :(

U pa brate onda ostajem ja na global romu njegovom, skinuo sam Nusandra project i mislio sam njega da stavim ali kad ti vec kazes da je isti MIUI ne dobijam nista.
Hvala

Može li neki link do FluidOS? Ne videh ga na XDA forumuEdit: Ne treba, našao na Telegramu

U pa brate onda ostajem ja na global romu njegovom, skinuo sam Nusandra project i mislio sam njega da stavim ali kad ti vec kazes da je isti MIUI ne dobijam nista.
Hvala
Na stock rom-u sam imao probleme sa proximity-em. Probao i EEA i Global varijante i "smirio" se tek na weekly xiaomi.eu rom-u.
Nije da ne dobijaš ništa, neka voli te Vanilla ROM-ove jer dobiješ "čisti" android. Recimo, na Fluid OS sam od starta dobio i rešenje za proximity i brzo punjenje kao i na stock rom-u. Samo sam "dodao" gcam i bio super zadovoljan.
Jedino što mi je zasmetalo su gestures koji odlično rade u skoro svim app osim u jednoj igrici koju stalno igram i gde se čudno ponaša ali to je najverovatnije do same igre. Što se tiče baterije, svuda je skoro isto, SOT 6-9 sati, bar kod mene.
Najmanje na Evo i Pixel Exp. a najviše na xiaomi.eu i Fluid ali razlike su u sat vremena SOT-a a i to je do načina korišćenja.
Sve u svemu, ko voli "clean look and feel" androida, preporučujem Fluid a i ostali non-miui rom-ovi su vrlo slični sa manje ili više dodatnih opcija. Ako želite miui, onda preporuka za xiaomi.eu. Imate i miui mix koji je u suštini xiaomi.eu root-ovan i izbačenim cleaner-om. Pa ko kako voli :)

Ja volim vanilla android navikao sam na njega iskreno, nego u prvoj poruci napisa kao da su svi isti samo malu prednost dajes Fluid IS, ali ako kazes da ipak ima razlike super mogao bih onda fluid probati videcu.
Korisno svakako to sto si napisao sa tvojim iskustvom u svim tim romovima.

• Like
Reagovanja: ran
Da li je iko imao problema s viberom?
Nikako nece da posalje video kamerom sniman. Ccc

U medjuvremenu sam skontao.. Samo nece video stock kamere cc

Meni danas crce telefon, mrtav skroz. Posle nepuna cetri meseca. Odneo u mts na reklamaciju...

Kako, odjednom ili posle neke "nesrece"?

Jedno vreme sam mislio da tripujem, ali definitivno mi se baterija ne ponaša kao, na primer, pre mesečak dana. Jednostavno, primećujem da se brže troši pri sličnim, ili istim aktivnostima, čak i kada je telefon idle. Telefon imam dva meseca, ne bi trebalo da je baterija već počela da se degradira. Način na koji najčešće punim jeste od nekih 10-100% baterije, s tim što ga ostavim na punjaču još nekih 15-20 min. nakon što dostigne 100%. Znam da nije najidealniji način punjenja, ali ne bi degradiranje smelo ovako brzo da se primeti. Da dodam da nisam instalirao naknadno ništa od aplikacija što bi moglo da crpi bateriju u pozadini, niti se u settings-u vidi da je nešto kolje, naprotiv. A i plus nisam uradio update na 12.1, i dalje sam na 12.0.11 (zbog prijavljenih problema).
Da li je možda još neko primetio slično ponašanje?
I kod mene se smanjila autonomija baterije. Tada se približno ponudilo ažuriranje na 12.1.1, ali i kupio sam mi band pa možda mi fit više troši. Nisam siguran.
Post automatically merged:

Jedno vreme sam mislio da tripujem, ali definitivno mi se baterija ne ponaša kao, na primer, pre mesečak dana. Jednostavno, primećujem da se brže troši pri sličnim, ili istim aktivnostima, čak i kada je telefon idle. Telefon imam dva meseca, ne bi trebalo da je baterija već počela da se degradira. Način na koji najčešće punim jeste od nekih 10-100% baterije, s tim što ga ostavim na punjaču još nekih 15-20 min. nakon što dostigne 100%. Znam da nije najidealniji način punjenja, ali ne bi degradiranje smelo ovako brzo da se primeti. Da dodam da nisam instalirao naknadno ništa od aplikacija što bi moglo da crpi bateriju u pozadini, niti se u settings-u vidi da je nešto kolje, naprotiv. A i plus nisam uradio update na 12.1, i dalje sam na 12.0.11 (zbog prijavljenih problema).
Da li je možda još neko primetio slično ponašanje?
I kod mene se smanjila autonomija baterije. Tada se približno ponudilo ažuriranje na 12.1.1, ali i kupio sam mi band pa možda mi fit više troši. Nisam siguran.

Ima li jos neko problema sa slanjem videa na viber?
Od stock kamere nece... Gcam hoce. Cudno

Sve radi normalno, zasad ništa od do sad navedenih problema nisam iskusio.

Kako, odjednom ili posle neke "nesrece"?
Pre deset dana je krenuo da usporava odjednom i nije hteo da podigne android nakon restarta pa sam morao na full wipe iz recoverija. Sad za vikend opet isto, krene da usporava odjednom i opet samo full wipe pomaže. Juče posle restarta vise nije hteo da se upali ni puni.

Nije nikad u u kvašen, padao u vodu i slično. Normalno korišćenje.

Napisali u MTS-u vidljivi tragovi korišćenja, ja pitam gde su? A telefon kao iz kutije. Ona doda, vidljivi mali tragovi korišćenja, telefon kao nov.

Videćemo šta će dalje biti..

Meni danas crce telefon, mrtav skroz. Posle nepuna cetri meseca. Odneo u mts na reklamaciju...
Meni se desilo isto pre dva meseca. Ispraznio se telefon i više nije hteo ni da se puni ni da se upali. Uspela sam da iz recovery moda obrišem sve i posle je sve bilo ok. Još jednom se desilo da se skroz ispraznio, ali nije bilo problema. Izgubila sam neke slike i podatke i nadam se da se to više neće dešavati.

Cuj vidljivi tragovi koristenja. Pa i da ima tragova, sta?
Kupis telefon... I da ga ne koristis? Hahaha

I ja sam tako jednom zacudjeno pitao sta to znaci. Iz razgovora skontah da ako neko prilozi zalbu da ima ogrebotina nakon servisa da mogu da se ograde.
To me podseti kad mi je odbijena reklamacija za futsal patike jer su koriscene za sutiranje objekata.

Imam ponekad problem da ne mogu da prekinem razgovor i to posle nekoliko pokusaja, nervira jer se desi da potraje nekoliko sekundi. Secam se da je neko imao isti problem, ako jeste, da li zna resenje ?
Hvala
meni se dešava da ne mofu da se javim, povuče da se javim i blokira, mogu da spustim meni a da se javim ne
Telefon je super...hardverski.
Ali sto vise koristim, neke probleme nalazim... Ne znam bas da cu opet Xiaomi uzeti 🤔
Dobro cu razmisliti, uopšte nisam oduševljen telefonom, prešao sam sa P20 pre 6 meseci i nema neke razlike

Evo sada sam drzao a72 samsung, npr izolacija zvuka je super, na ledjima se ne oseca nista od vibracija, a 90 hz na amoledu je skroz ok. Cena je veca u odnosu na mi 10t i kamera je losija, ali fin telefoncic

Čudni su ti problemi i problemčići kod pojedinih korisnika. Na XEU weekly ROM-u sam i stvarno nikakvih problema nemam. Čak i proximity radi dobro. Desi se da se ekran ne usključi kad se javim na poziv i brzo prislonim telefon uvetu. Kad to uradim malo sporije nikakvih problema nemam. Ekran mi se tokom razgovora nijednom nije upalio sam od sebe već par nedelja. Baterija kao i na početku, nema trzanja ni usporavanja. Možda se vratim na Global tek kad izađe finalna verzija 12.5 ROM-a. Ali možda...

Ja sam juce ubacio XEU weekly rom i zadovoljan sam za sada.Lepo radi.Steta sto nije amoled.

Nazad
Vrh Dno