Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Nezz, ukljucen je automatski.

Ahm sta mislis, koja verzija gcam je najbolja...i koji config?
Probao sam dosta...sve mi to tu negdje

Nemam pojma.

Uključi gore HDR na fabričkoj kameri, ne HDR A nego desna opcija, pa ponovi žardinjeru, videćeš da će biti bolje nego S9.

Dodirni prstom tamni deo slike, da tu fokusira i izmeri svetlo, da bi taj deo naglasio. Isključi AI.

Nisam priskao za fokus, pustio sam da sam. Kad kliknes previse svijetla bude slika.

Ps: hdr se sam vraca na automatski , kad izadjem iz aplikaciije. Ne znam zasto.

https://ibb.co/tZXjrgj

stock MIUI 12.1.1 stable ... stable kao u smislu stale eng. :)
ima nekih bagova, npr notifikacije random nestaju pa se vrate, incoming call ne pali ekran po nekada, nesto mi bas i nije stabilna ova verzija

nego preporucite mi koji rom da mu stavim i dajte mi neki link, olaksajte mi da to skinem , Hvala !

Jel koristi neko dual aplikacije na telefonu? Npr messenger i viber

Jel koristi neko dual aplikacije na telefonu? Npr messenger i viber
Ja koristim. Radilo vrhunski na A10, a otkad predjoh na 12.1.1 i A11, Viber na dual app zeza, tu galerija ne radi. Kada snimim sliku sa Vibera, nema je nigde. Radilo prvi dan po hard resetu, a na dalje ne radi.

E to me je zanimalo, odjenom mi se zgadio Xiaomi a najbolje mi je radio za dual sim. I sad ne znam šta da radim? Da li će popraviti ili da ga prodajem

"Glavni" Viber radi dobro, a sekundarni zeza. Moguće je jedino slati preko "Send file", ako treba neku fotku iz galerije poslati

Možda je do Vibera. Polako, sve će se to rešiti. Dual Apps je benefit koji nije sistemski predviđen, a imate ga.

Sto otvara kao neki oblacic kod sms kada stigne ? Kada se spuste obavestenja i iz kontrolog centra hocete da otvorite poruku, otvori se kao polu prozor, kao kod poziva kada ide preko drugih aplikacija ?

Jedno vreme sam mislio da tripujem, ali definitivno mi se baterija ne ponaša kao, na primer, pre mesečak dana. Jednostavno, primećujem da se brže troši pri sličnim, ili istim aktivnostima, čak i kada je telefon idle. Telefon imam dva meseca, ne bi trebalo da je baterija već počela da se degradira. Način na koji najčešće punim jeste od nekih 10-100% baterije, s tim što ga ostavim na punjaču još nekih 15-20 min. nakon što dostigne 100%. Znam da nije najidealniji način punjenja, ali ne bi degradiranje smelo ovako brzo da se primeti. Da dodam da nisam instalirao naknadno ništa od aplikacija što bi moglo da crpi bateriju u pozadini, niti se u settings-u vidi da je nešto kolje, naprotiv. A i plus nisam uradio update na 12.1, i dalje sam na 12.0.11 (zbog prijavljenih problema).
Da li je možda još neko primetio slično ponašanje?

Kakvo crno degradiranje. Generalno mozes cak jos sat dva da ostavis tel na punjacu bez ikakvih posledica. Pogledaj u nekoj od aplikacija sa Google Playa za kontrolu i monitoring potrosnje baterije. Na taj nacin ces videti svoju potrosnju. U rezimu mirovanja tel ne bi trebalo vise od 1% za 6h da ti potrosi (kako god da ga punis).

Evo primera: za nekih sat vremena, SOT je bio 10 minuta - 5% baterije. Dakle, skoro da nije ni korišćen (par fotki, par poruka i to je to uglavnom). Ok, svestan sam da ne možemo uzeti proporciju u ovom slučaju tek tako, jer se baterija troši i kada ekran nije aktivan, ali zarad eksperimenta, gledajmo proporcijalno. Sa takvim korišćenjem moći ću da imam nešto malo preko 3 sata SOT-a za jedan ciklus. A ukoliko se ne varam, ljudi su ovde pričali da imaju preko 6-7 sati, ako ne i više.
Eto, ne znam, možda ja preterujem, ali za telefon sa ovakvom baterijom,i plus kada uzmem u obzir na šta me je već navikao što se baterije tiče, smatram da ne bi trebalo da se baterija tako ponaša, barem ne ovako brzo nakon kupovine.
Ne znam koliko je tačno i pouzdano, ali skinuo samAccuBattery, i pokazuje mi da mi je Estimated capacity 4695 mAh, iliti 94%. Može li još neko da proveri ovaj podatak kod sebe i da mi javi?

Poslednja izmena:
@Nik Sloter, misliš 3 sata dnevno u 2 dana? Ja 3 sata imam sa ovim mojim dopunjavanjem od 50 60 posto.

@Nik Sloter, misliš 3 sata dnevno u 2 dana? Ja 3 sata imam sa ovim mojim dopunjavanjem od 50 60 posto.
Ukupno 3 sata. Opet je to neka gruba estimacija na osnovu uzorka od 1h, čisto prezentacije radi. Ne pratim, i zaista nisam opterećen sa SOT, ali jednostavno primećujem rapidnije trošenje baterije nego ranije uz manje-više istu upotrebu.

Meni je bitno da uz svakodnevno drkanje izdrzi citav dan... Sve dotle me ne zanima SOT

Ukupno 3 sata. Opet je to neka gruba estimacija na osnovu uzorka od 1h, čisto prezentacije radi. Ne pratim, i zaista nisam opterećen sa SOT, ali jednostavno primećujem rapidnije trošenje baterije nego ranije uz manje-više istu upotrebu.
Jesi probao da restartujes telefon? Možda je neki bag koji vuče bateriju.

Da li vi imate osjecaj, kao da na Youtube Vanced ne radi na 144hz ? Stopka kad listam klipove....

Ja imam takav osećaj na Google Chrome-u pa sam ga promenio. I Google Feed ume ponekad da štucne

Ma dobro, kad izadjem iz mnogih app ponekad vidim na stucne..sta je tu je.
Ali yt vanced stalno haha.

Ja koristim Samsung browser. Najbolje je optimizovan za 144hz. Probaj.

Probao sam. Do malopre sam ga koristio. Instalirao sam sad Firefox čisto da vidim kako on radi. Samsung Internet - TOP SPEED!

Meni ne radi ali i mene interesuje a cini mi se da to jos nisu ukljucili.

A da li se neko ima problem kada je uključen VoLTE da neće da pošalje SMS? Poruka ode tek posle možda jednog minuta.

Nazad
Vrh Dno