Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Da li je neko imao problema sa notifikacijama? Par poruka danas mi je doslo, nisam cuo... Na messenger i na whatsup

@NakaR22 , hah dogodine Iphone ide. Mislio sam i sada ali nisam jer glupani nisu ubacili 120hz...mislim da ce dogodine morat.

Xiaomi je prelaz 😁
A kad predjes na iPhone, neces se mnogo usreciti ni sa iOS-om. Pre ovog sam koristio 6 godina iphone. Od 6S.
Godinama je primetan pad kvaliteta i stabilnosti iOSa. To se i dalje nastavlja. Nazalost, iOS u kontinuitetu gubi ono svoje glavno. Stabilnost i fluidnost. Nesto sto ga je godinama odvajalo od svih androida.

MIUI je odlican skin i volim sto je kopija iOSa. Svi bagovi su minorni i nebitni.
S druge strane, nisam protiv iphone. Samo da ubace 120hz, bolju bateriju, da dual sim radi kako treba sa dual app, razumniju cenu i opet ga uzimam u razmatranje.

Dva pitanja.

Da li se moze ukinuti iz galerije album "all photos" ?
Drugo, kako se u MIUI otvaraju 2 aplikacije na zaslonu...ono po pola?

Sto ti smeta All Photos?

Za split screen otvoris recent apps, zadrzis na neku od aplikacija i imas dugme za podelu ekrana.

Pa et, volio bih ukinuti. Bespotrebno.
Imam 5 albuma, plus Kamera , viber itd.

Hvala.

Sta mislite , zbog cega je ovo blinkanje ? Prvi put vidim.... Npr kad gcam upalim , nema ovoga

Kamera

Edit: restartovo postavke kamere, sad ok .

Poslednja izmena:
Probaj da promenis Anti banding podesavanje u podesavanjima za kameru.

Probaj da promenis Anti banding podesavanje u podesavanjima za kameru.
Nesto je oko brzine okidaca... U pro postavkama nestane kad se smanji... Al evo.popravilo se kako sam restartovo postavke ...

Koju gcam koristIte? Ja neke razlike u odnosu na stock ne vidim..onu pixelovu instaliro

Ja sam na 10T Pro, ne koristim GCam jer nisam primetio razliku u odnosu na stock, a sporije okida.

Ni ja neku razlikunne vidim, zato pitam. Svakako je stock bolja.

Prirodnije su boje na gcam, stock naglasava boje, od gcam za sada je najbolja urnux 7.4(cfg ima na xd forumu i za 10t i 10t pro).

Prirodnije su boje na gcam, stock naglasava boje, od gcam za sada je najbolja urnux 7.4(cfg ima na xd forumu i za 10t i 10t pro).
Ja ne mogu 7.4 naci.. na xda je 7.3 zadnji.

Edit: instaliro sam zadnji 7.3 ... Na prvu bih rekao, nije lose...

Poslednja izmena:
Ja ne mogu 7.4 naci.. na xda je 7.3 zadnji.

Edit: instaliro sam zadnji 7.3 ... Na prvu bih rekao, nije lose...
Na tu sam mislio, crveno oznacena kao konacna verzija, probaj, meni su skroz pristojni rezultati, nocni mod nije preterano dobar, ali ni na stock kameri nije(tamo je tek cudno, pogotovo boje), cekamo da izbace novu, vrv ce krenuti sada da izbacuju, ima par telefona s ovim senzorom kamere

Šta će vam te stare verzije, kada imate GCam v8.1 od proverenih modera !)

BSG:

Urnyx05/cstark27:

Arnova8G2:

Parrot043:

Poslednja izmena:
Jedan od razloga sto sam kupio ovaj tel je autonomija. I stvarno je tako...bio ja maloprije vani , i gledam SoT 9h... Standby cca 15... Dosao sad kuci, da screenshot uradim, da postavim..da kazem da su sa A11 unaprijedili to.. kad tamo, stoji SoT 8:42 ... Kako to?

Mislim da iz nekog razloga smanjuje sve preko 24h.... Jer jucer oko 12.30.sam ga napunio... A on broji od 13 do 13...

Prilozi

• Screenshot_2021-03-21-12-41-15-205_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-03-21-12-41-15-205_com.miui.securitycenter.jpg
    53.5 KB · Pregleda: 14
Poslednja izmena:
Zato što si prstom slučajno prešao preko dijagrama, pa je oduzeo malo SoT ili je vrlo moguće da se prešao 24h (pošto prikazuje merenje samo za poslednja 24h sata činimi se, ako nisu ispravili u ovoj verziji)

Nisam prstom presao , zbnam kako to funkcionise.
Znaci to je kod njih normalno ? da samo zadnja 24h mjeri ?

Okej onda . Uglavnom, baterija cca 9h20min SOT sa 15ak sati standby ...odlicno odlicno

Meni je ovaj Xiaomi softver mnooogo iza Oxygena.
Po cemu? Voleo bih da vidim neke primere, ali ne tipa subjektivno misljenje.

Takodje, GCam sa svim do sada postojecim podesavanjima, ne daje bolje rezultate od stock kamere na Mi 10T Pro.

To sa baterijom je novina od Miui 11, uglavnom tako sad svaki novi android uredjaj pa i iphone pokazuje, potrosnju u roku od 24 sata.

• Po tome što se, na Oxygenu, i kada je isključena auto-rotate opcija, pojavi se dugme da se ručno rotira slika dok ide video kada se telefon rotira, što Xiaomi nema;
  • po tome što je Settings meni mnogo pregledniji i svedeniji na Oxygenu od MIUI šarenila;
  • po tome što na OnePlusu swipe down prikazuje i notifikacije i tiles, dok MIUI pokazuje samo jedno ili drugo;
  • po tome što na Oxygenu kada se svajpuje nadole da bi se dobile tiles, dovoljno je da se tapne negde na ekranu da bi se sklonile, dok MIUI traži da opet svajpujem nagore;
  • po tome što led lampica svetli samo jednom bojom, a na Oxygenu postoje različite.

I mogu ovako da nastavim, ali me mrzi. Verovatno bar nešto od ovoga može da se podesi čačkanjem po launcherima, ali mene to ne zanima, jer me interesuje out of the box iskustvo, a ne da se bavim glupostima. Sreća što mi je ovo službeni, inače bih ga prodao u roku od 24 sata.

Kralju, to je sve subjektivno .
Jedino bi bilo objektivno ovo za rotaciju ekrana i video, al to u MIUI ima ....
Kad je iskljucena rotacija, imas tipku da video bude voodoravno . procackaj malo.

MIUI sarenilo....subjektivno .
Imas opciju da i tiles i notifikacije budu zajedno . Opet procackaj .

Realno, zvucis ko fanboy neki . no offence

Poslednja izmena:
"Kralju", to i jeste poenta - da iznesemo sopstvene utiske, a ne da iznalazimo univerzalne istine.

Momak ti je rekao, navedi neke objektivne prednosti Oxygena ... ti navodis subjektivne stvari , od kojih mnoge btw , nisu tacne. Naveo sam ti ..... Ne trebaju ti launcheri nego da malo pogledas prije nego napises nesto takvo . Tako da , to su cinjenice , a ne utisci neciji . Druga je stvar sto nisi bolje potrazio .
Strasno, poslat cemo Xiaomiju feedback da ubace sve boje led-ice ;)

*** odakle ispadate svi vi likovi koji ne možete da podnesete bilo kakve kritike o nečemu sa čime nemate nikakve veze osim što ga koristite? Kao da imate akcije Xiaomija, a ne da ste kupili jedan ili dva njihova telefona.

MIUI samo treba da se podesi, i skoro sve to što si naveo radi bez problema.
Što se lampice notifikacije tiče, bolje da je u nema. Džaba menjaje boja kade je lampica mikroskopska i ne služi ničemu.
Od Samsunga S3 uopšte nisam koristio te lampice što danas stavljaju jer su neuoptrbljive. Kada bi bila veća i uočljiva kada si daleko od telefona onda bi imalo smisla.
Možda je to i mana MIUI što treba malo više ds se čačak da bi se prilagodio, npr. Meni je kod Samsung OneUI skoro sve potaman i ne treba toliko da se podešava.

MIUI samo treba da se podesi, i skoro sve to što si naveo radi bez problema.
Što se lampice notifikacije tiče, bolje da je u nema. Džaba menjaje boja kade je lampica mikroskopska i ne služi ničemu.
Od Samsunga S3 uopšte nisam koristio te lampice što danas stavljaju jer su neuoptrbljive. Kada bi bila veća i uočljiva kada si daleko od telefona onda bi imalo smisla.
Možda je to i mana MIUI što treba malo više ds se čačak da bi se prilagodio, npr. Meni je kod Samsung OneUI skoro sve potaman i ne treba toliko da se podešava.
Ja nisam nista podesavao, koristim telefon kako je dosao. Kad je rotacija iskljucena, kraj videa imas da kliknes da ide vodoravno. Za notifikacije i tiles je postavljeno posebno ali imas u postavkama da bude zajedno. I ja ne mogu da podnesem kritiku... Neka kritikuje ko sta zeli, ali nek bude istina.

Upravu si, notifikacijska ledica je takva kao da je nema . To je bezveze. Trebali su vecu staviti kad vec nema AOD . Ja sam s9+ imao, jos je dobra bila hahha

• Po tome što se, na Oxygenu, i kada je isključena auto-rotate opcija, pojavi se dugme da se ručno rotira slika dok ide video kada se telefon rotira, što Xiaomi nema

Swipe down notifikacioni meni, pa ugasiš ili uključiš automatsku rotaciju.

• po tome što je Settings meni mnogo pregledniji i svedeniji na Oxygenu od MIUI šarenila;
Subjektivno, stvar navike. I meni je smetalo na mom prvom Xiaomi telefonu u početku, sada mi je svejedno. Ionako retko ulaziš u settings telefona nakon inicijalnog podešavanja. A kod današnjih telefona je tu i search bar, pa lako možeš da pronađeš neku opciju.

• po tome što na OnePlusu swipe down prikazuje i notifikacije i tiles, dok MIUI pokazuje samo jedno ili drugo;

Settings-> Notifications & Control Centre-> Control centre style -> Old version

I dobićeš sve na jednom mestu. I ja ovako koristim.

• po tome što led lampica svetli samo jednom bojom, a na Oxygenu postoje različite.
Ovo nije do MIUI, već do telefona. Kod telefona koji imaju RGB, moguće je birati boju.
  • I mogu ovako da nastavim, ali me mrzi.

U suštini, ovo je offtopic. Oxygen je ranije bio CyanogenMod, sa sitnim izmenama. Ali ga nisam odavno koristio. Voleo bih da čujem prednosti Oxygena danas u odnosu na MIUI, ali objektivno. MIUI je pun opcija i neke stvari radi drugačije, ali to što je drugačije ne znači da ih nema ili da ne valja. Možda kada budeš koristio MIUI duže vreme, barem par meseci, pa da napraviš neki objektivan osvrt.

• Po tome što se, na Oxygenu, i kada je isključena auto-rotate opcija, pojavi se dugme da se ručno rotira slika dok ide video kada se telefon rotira, što Xiaomi nema;
  • po tome što na Oxygenu kada se svajpuje nadole da bi se dobile tiles, dovoljno je da se tapne negde na ekranu da bi se sklonile, dok MIUI traži da opet svajpujem nagore;

I mogu ovako da nastavim, ali me mrzi. Verovatno bar nešto od ovoga može da se podesi čačkanjem po launcherima, ali mene to ne zanima, jer me interesuje out of the box iskustvo, a ne da se bavim glupostima. Sreća što mi je ovo službeni, inače bih ga prodao u roku od 24 sata.
Prvo je bilo sve do MIUI11 i uopste mi nikada nece biti jasno zasto su to sklonili.
Drugo, ovaj settings je neko prelazno resenje. Iskreno to je cista subjektivnost. Imas korisnika koji vole flat dizajn, a imas i one koji vole sarenilo.
Trece, ovo na miui je genijalno. Tacno znas sta zelis prevlacenjem. Postoje i gesti kojima jos ubrzavas proces. Znaci, nikada ali nikada ne bih vratio zajedno notifikacije i tiles.
O bojama ne bih da diskutujem, zaista. Toliko nebitna. Ja moju uvek iskljucim za sve osim za punjenje. Uopste mi ne treba lampica.

I da, sto neko napisa ovo su dojmovi subjektivni. To ti je isto kao kad bih ja rekao ja volim svetlu temu u odnosu na tamnu, ili da vise volim okrugle flat ikone od nekih nabudzenih.
Generalno, pitam te gde imas bug ili da je reseno losije od bilo kojeg drugog UI?

Poslednja izmena:
Vrh Dno