O da naravno gore gde je IR blaster, sto?@somakoma
Mozes li mi reci gde je onda proxy senzor?
Ne nalazi se tu, zato sam te i pitao. Probaj na testu za proxy da pokrijes levu stranu bez da se priblizis tom IR otvoru i videces da ce promeniti broj 5 na broj 0. Cak se gasi i kada primaknes sa prednje strane bice 0.O da naravno gore gde je IR blaster, sto?
Znam da si me iz nekog posebnog razloga pitao misleci da si u pravu, da te razocaram, nisi na tvoju zalost.Ne nalazi se tu, zato sam te i pitao. Probaj na testu za proxy da pokrijes levu stranu bez da se priblizis tom IR otvoru i videces da ce promeniti broj 5 na broj 0. Cak se gasi i kada primaknes sa prednje strane bice 0.
IR je prvi otvor na sa desne gornje strane. I uopste nema veze sa proxy senzorom.
Ja sam mislio to sto ti pises sada pre par meseci, ali na kraju sam uvideo da gresim.
Testiraj pa se sam uveri.
Double tap onda za zaključavanje ekrana?Ili možda neko, citaj ja, koristi power dugme za prekidanje poziva.
Aj da budem kulturan forum je ipak ovo.Drug, prvo moras da naucis sta je ultrasonicni senzor i da on nema dodirnih tacaka sa IR senzorom. Onda kada to naucis, shvatices da to sto pricas nema pojma.
Ali, realno ko sam ja da ti remetim zivot u zabludi i da mislis da si ti taj koji je pametan i koji je nasao resenje koji muci 40% korisnika.
Telefon se sam upali u pola razgovora i tako ostaje.
IR senzor ima odlican domet i sa maskom i bez maske, mozes njim na 10 metara da upravljas televizorom.
Takodje, ljudi su sami uvideli da je prelaskom na xeu taj problem ispeglan mnogo bolje, znaci da je ocito softverske prirode.
Takodje, sa istom tom maskom i programom TrueCaller problemi ne postoje, ali je sama aplikacija bagovita pa ima druge probleme.
Za sad vredi. Videcu do kraja dana. Javljam na dalje kako se ponasa.E bravo druze, nadam se da sam ti pomogao a ako mozes da mi fotkas kako si to uradi tj kako izgleda pa mozda da vratim masku a da napravim kao ti, jel vredelo?
Dobro bre brate. Kako onda objasnjavas ovo da bez maske i meni i njemu, a i kolegi Nik Sloteru radi kako treba. Sto si tvrdoglav?@phoboskv
Zvanicni podatak je ultrasonicni proxy senzor. Drugo, imas tajni kod
##64663##, pa onda na testiranje telefona, konkretno proxy senzora. Onda nagni tvoj telefon kao da ces da se javis i slobodno prst primakni levoj strani telefona (koja nema veze sa IR senzorom). Videces da ce ti odreagovati i napisati broj 0, bez da ima ikakvih dodirnih tacaka sa IR senzorom.
Takodje, koristim Global rom i ja sam se vec od novembra navikao na taj problem. Ljudi na EU romu nemaju tih problema kao ni oni koji imaju Kineski rom (a imaju iste zastitne maske).
O tom problemu je oisano ovde na forumu jos tada, mozes da pogledas u pretrazi.
Sto se mene tice, mozete da secete masku, sklanjate i radite sta hocete, ali IR nije zaduzen kao proxy senzor i to je ono na sta sam ja reagovao.
A za ovih 40 godina i kulturu, samo cu se (sto bi rekao Djuro) grohotom nasmejati.
Cemu cinizam?Super, blago se vama sto vam radi, do kada ce ne znam, ali eto milo mi je zbog svih vas kojima IR senzor radi kao proxy.
A kako da ti da i kako da ne bude cinican kad svi vide da nije u pravu jos mu se i dokaze.Cemu cinizam?
Lepo te pitah da mi das link ka informaciji da ovaj telefon koristi ultrazvucni senzor.
Pise ti u tajnom kodu telefona. A i u objasnjenju, na forumima Mi ,onda na youtubeu ljudi koji su rasklapali telefon.Cemu cinizam?
Lepo te pitah da mi das link ka informaciji da ovaj telefon koristi ultrazvucni senzor.
Kamera odlicna, Samsungova nema sta tu puno da se hvalospevise pravi za mene fenomenalne fotke i nocu i danju.i ... nesto ste naglo utihnuli sa hvalospevima o kameri 108 MP ? Ne moze vise od 120 frejmova ? ... a nekima i zvecka kad se telefon protrese...
i ko cita temu da bi mu olaksalo izbor pri kupovini, kakav zakljucak treba da donese ?
Aj zivota ti da vidim da li sam bio u pravu kad sam to primetio do sad su mi dvojica "kolega" ovde sa foruma potvrdili ako i ti budes treci onda to vec moze sa dobrom sigurnoscu da se kaze da je maska problem a zbog verovatno lose kalibrisanog proxyja, losih maski itd ali da maska utice na rad samog senzora.Flešnuo sam poslednji XEU ROM. Dobar je. Ima još par sitnih oroblema ali nije strašno. Što se tiče proximitysenzora i problema koji imamo sa njim činilo mi se da je taj problem nestao kada sam nadogradio moj telefon na miui 12.1 A11. Ali to nažalost ipak nije slučaj. I u ovom XEU ROM-u dešava se isto. koristim masku na telefonu ali nameravam da je skinem da vidim hoće li onda problem nestati. Inače problem se javlja dosta neočekivano. Sasvim normalno započnem razgovor, ekran telefona se isključi a onda se u nekom trenutku u toku razgovora sam od sebe uključi. dovoljno da od maknem telefon i ponovo ga tri maknem licu da bi se ekran ponovo isključio. Ali nekad ne primetim da se ekran uključi u toku razgovora pa on stoji upaljen bez ikakve potrebe. Takav je slučaj verovatno i kod ostalih. Skinuću masku pa ću viditi šta se onda dešava. Javljam rezultate istrage 😁😁
i ... nesto ste naglo utihnuli sa hvalospevima o kameri 108 MP ? Ne moze vise od 120 frejmova ? ... a nekima i zvecka kad se telefon protrese...
i ko cita temu da bi mu olaksalo izbor pri kupovini, kakav zakljucak treba da done
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari