Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

O da naravno gore gde je IR blaster, sto?
Ne nalazi se tu, zato sam te i pitao. Probaj na testu za proxy da pokrijes levu stranu bez da se priblizis tom IR otvoru i videces da ce promeniti broj 5 na broj 0. Cak se gasi i kada primaknes sa prednje strane bice 0.
IR je prvi otvor na sa desne gornje strane. I uopste nema veze sa proxy senzorom.
Ja sam mislio to sto ti pises sada pre par meseci, ali na kraju sam uvideo da gresim.
Testiraj pa se sam uveri.

Ne nalazi se tu, zato sam te i pitao. Probaj na testu za proxy da pokrijes levu stranu bez da se priblizis tom IR otvoru i videces da ce promeniti broj 5 na broj 0. Cak se gasi i kada primaknes sa prednje strane bice 0.
IR je prvi otvor na sa desne gornje strane. I uopste nema veze sa proxy senzorom.
Ja sam mislio to sto ti pises sada pre par meseci, ali na kraju sam uvideo da gresim.
Testiraj pa se sam uveri.
Znam da si me iz nekog posebnog razloga pitao misleci da si u pravu, da te razocaram, nisi na tvoju zalost.
Proxy je kod IR blastera i funkcionise sve savrseno bez maske koja isti prekriva.
Pozdrav

Evo sad uradio CIT bez maske 100% uspesnosti, sa maskom kako kada najgore rezultate tj najvise ne ukljucivanja proxyja se desava kad polako priblizavam tad u 80% slucajeva nece da odreaguje, dok kad to isto radim bez maske 100% odradi bez greske.
Pametno dovoljno.

Drug, prvo moras da naucis sta je ultrasonicni senzor i da on nema dodirnih tacaka sa IR senzorom. Onda kada to naucis, shvatices da to sto pricas nema pojma.
Ali, realno ko sam ja da ti remetim zivot u zabludi i da mislis da si ti taj koji je pametan i koji je nasao resenje koji muci 40% korisnika.

Telefon se sam upali u pola razgovora i tako ostaje.
IR senzor ima odlican domet i sa maskom i bez maske, mozes njim na 10 metara da upravljas televizorom.
Takodje, ljudi su sami uvideli da je prelaskom na xeu taj problem ispeglan mnogo bolje, znaci da je ocito softverske prirode.
Takodje, sa istom tom maskom i programom TrueCaller problemi ne postoje, ali je sama aplikacija bagovita pa ima druge probleme.

Drug, prvo moras da naucis sta je ultrasonicni senzor i da on nema dodirnih tacaka sa IR senzorom. Onda kada to naucis, shvatices da to sto pricas nema pojma.
Ali, realno ko sam ja da ti remetim zivot u zabludi i da mislis da si ti taj koji je pametan i koji je nasao resenje koji muci 40% korisnika.

Telefon se sam upali u pola razgovora i tako ostaje.
IR senzor ima odlican domet i sa maskom i bez maske, mozes njim na 10 metara da upravljas televizorom.
Takodje, ljudi su sami uvideli da je prelaskom na xeu taj problem ispeglan mnogo bolje, znaci da je ocito softverske prirode.
Takodje, sa istom tom maskom i programom TrueCaller problemi ne postoje, ali je sama aplikacija bagovita pa ima druge probleme.
Aj da budem kulturan forum je ipak ovo.
😂😁👍
Sve sam objasnio sta mislim o citatu.
Vidi drug ja sam svoj problem proxy senzora resio i nemam ga uopste tako sto sam samo skinuo masku, a ti svoj problem moras sam naci ili pitati negde a moj problem je bio maska tako da sam je za sada skinuo i nemam problema vise tako da sta cu ja da ucim ili sta sam ja za ovih mojih preko 40 god naucio ti ne znas al hvala na savetu uputio bih i ja tebe na nesto al odaljili bismo se od teme a to nije dobro.
Da se mi drzimo teme a o ucenjima i znanjima svakog od nas nema veze sa forumom
Da rezimiram, moj problem(kao i jos nekih koji su potvrdili nakon moje sugestije da skinu masku i probaju) je bio maska, tvoj problem je veci i nesto drugo je kod tebe u pitanju a ne maska(pricam o telefonu) i to je to.
Drug.

Upravo tako. Ja ga testiram danas i za 5-6 razgovora, sa maskom (napravio sam trouglasti rez oko IR blastera, tako da divergira ka napred, tj ka glavi kad se prisloni na uvo), nije bilo paljenja ekrana.

@Nakar

Mi 10T pro nema ultrazvucni senzor, vec koristi kombinaciju IR blastera i ziroskopa, a to ocigledno softver ne pegla kako treba. Nekima resi flesovanje, nekima skidanje ili modifikovanje maske. I to sto pricas za IR domet, to nema nikakve veze. Problem sa IR je pravolinijsko kretanje talasa i nesto sto se nadje na putu, moze da ih blokira. Zamisli da izlaze zrakasto kao lepeza. Oni periferni talasi su blokirani od strane debljine maske ili mozda nejednaka providnost maske, koja moze teoretski da iskrivi sam talas, izaziva bagovanje softvera.

A tebi se problem, koliko vidim iz poslednjih postova, i dalje javlja? Iako si na xeu romu. Cini mi se da rece da se javi jednom u 20 razgovora.

E bravo druze, nadam se da sam ti pomogao a ako mozes da mi fotkas kako si to uradi tj kako izgleda pa mozda da vratim masku a da napravim kao ti, jel vredelo?

A to mu ja i kazem nemamo svi isti problem, a koliko vidim iz tvog posta ne zna ni on nista o ultra zvucnom senzoru ali ce druge da nauci to sto ne zna😂😆🤭🤭🤭

@phoboskv
Zvanicni podatak je ultrasonicni proxy senzor. Drugo, imas tajni kod
##64663##, pa onda na testiranje telefona, konkretno proxy senzora. Onda nagni tvoj telefon kao da ces da se javis i slobodno prst primakni levoj strani telefona (koja nema veze sa IR senzorom). Videces da ce ti odreagovati i napisati broj 0, bez da ima ikakvih dodirnih tacaka sa IR senzorom.
Takodje, koristim Global rom i ja sam se vec od novembra navikao na taj problem. Ljudi na EU romu nemaju tih problema kao ni oni koji imaju Kineski rom (a imaju iste zastitne maske).
O tom problemu je oisano ovde na forumu jos tada, mozes da pogledas u pretrazi.
Sto se mene tice, mozete da secete masku, sklanjate i radite sta hocete, ali IR nije zaduzen kao proxy senzor i to je ono na sta sam ja reagovao.
A za ovih 40 godina i kulturu, samo cu se (sto bi rekao Djuro) grohotom nasmejati.

@phoboskv
Zvanicni podatak je ultrasonicni proxy senzor. Drugo, imas tajni kod
##64663##, pa onda na testiranje telefona, konkretno proxy senzora. Onda nagni tvoj telefon kao da ces da se javis i slobodno prst primakni levoj strani telefona (koja nema veze sa IR senzorom). Videces da ce ti odreagovati i napisati broj 0, bez da ima ikakvih dodirnih tacaka sa IR senzorom.
Takodje, koristim Global rom i ja sam se vec od novembra navikao na taj problem. Ljudi na EU romu nemaju tih problema kao ni oni koji imaju Kineski rom (a imaju iste zastitne maske).
O tom problemu je oisano ovde na forumu jos tada, mozes da pogledas u pretrazi.
Sto se mene tice, mozete da secete masku, sklanjate i radite sta hocete, ali IR nije zaduzen kao proxy senzor i to je ono na sta sam ja reagovao.
A za ovih 40 godina i kulturu, samo cu se (sto bi rekao Djuro) grohotom nasmejati.
Dobro bre brate. Kako onda objasnjavas ovo da bez maske i meni i njemu, a i kolegi Nik Sloteru radi kako treba. Sto si tvrdoglav?
Ja nista ne tvrdim kao ti, samo iznosim ono sto sam zapazio do sada i to mi za sada resava problem. Ne kazem da sam u pravu neoborivo. Zato sam i rekao da javljam na dalje kako se ponasa.
Voleo bih da mi das zvanicni link gde pise da koristi ultrazvucni senzor. Znam da Mi 10 koristi i cini mi se Mi 10 note, ali ovaj Mi 10T Pro cini mi se da ne.
I molim te vise da se ne pozivas na Xiaomi test senzora sa brojevima 0 i 5, i da ga koristis kao neki validan reper, jer po tom testu svima nama normalno funkcioniše proxy senzor, a ustvari ne radi kako treba. Taj test je beskoristan.

Super, blago se vama sto vam radi, do kada ce ne znam, ali eto milo mi je zbog svih vas kojima IR senzor radi kao proxy.

Cemu cinizam?

Lepo te pitah da mi das link ka informaciji da ovaj telefon koristi ultrazvucni senzor.
A kako da ti da i kako da ne bude cinican kad svi vide da nije u pravu jos mu se i dokaze.
Ni ja ne tvrdim samo sam eto prvi primetio da nemam greske bez maske kad stavim imam i podelio ovde sa svima moje zapazanje pa ko je hteo kao vas dvojica proverio i potvrdio da do tog trenutka ne gresi.
Tako da mi ne tvrdimo samo kazemo da nama tako radi bez greske

Cemu cinizam?

Lepo te pitah da mi das link ka informaciji da ovaj telefon koristi ultrazvucni senzor.
Pise ti u tajnom kodu telefona. A i u objasnjenju, na forumima Mi ,onda na youtubeu ljudi koji su rasklapali telefon.
Je li ti to toliko tesko da se sam uveris?
I nije cinizam, nego sam samo napisao, milo mi je da ste resili taj problem.
Screenshot_2021-03-05-17-15-38-158_com.miui.cit.jpg

Pa ja sam ti objasnio da sam u CITu hiljadu puta radio test i da nikad ne baguje bez maske a cim stavim i radim test u koji se ti kunes opet ima problema i jedino sto se menja je maska, sve ostalo isto.
Ja zakljucio da je do maske i tako je i u radu sto je najbitnije a kakav je senzor bas me briga mene interesuje resenje problema a ta talasanja me ne interesuju.

Sto se tice mene i mojih problema, sitacija je nesto bolja sto se tice glatkoce pri radu i zagrijavanja i baterija je malko bolja mada me muci jos ova stavka other u statistici koja je veliki potrosac.
Sto se tice sjeckanja u chrome i to sam rijesio i sada radi na 144 zakucano.
Rijesenje sam nasao na mi forumu ostavljam screen sta treba mozda nekome pomogne.

Prilozi

• Screenshot_2021-03-05-20-54-48-853_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-03-05-20-54-48-853_com.miui.securitycenter.jpg
    28.9 KB · Pregleda: 45
  • Screenshot_2021-03-05-17-55-00-411_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-03-05-17-55-00-411_com.android.chrome.jpg
    65 KB · Pregleda: 47
i ... nesto ste naglo utihnuli sa hvalospevima o kameri 108 MP ? Ne moze vise od 120 frejmova ? ... a nekima i zvecka kad se telefon protrese...
i ko cita temu da bi mu olaksalo izbor pri kupovini, kakav zakljucak treba da donese ?

Flešnuo sam poslednji XEU ROM. Dobar je. Ima još par sitnih oroblema ali nije strašno. Što se tiče proximitysenzora i problema koji imamo sa njim činilo mi se da je taj problem nestao kada sam nadogradio moj telefon na miui 12.1 A11. Ali to nažalost ipak nije slučaj. I u ovom XEU ROM-u dešava se isto. koristim masku na telefonu ali nameravam da je skinem da vidim hoće li onda problem nestati. Inače problem se javlja dosta neočekivano. Sasvim normalno započnem razgovor, ekran telefona se isključi a onda se u nekom trenutku u toku razgovora sam od sebe uključi. dovoljno da od maknem telefon i ponovo ga tri maknem licu da bi se ekran ponovo isključio. Ali nekad ne primetim da se ekran uključi u toku razgovora pa on stoji upaljen bez ikakve potrebe. Takav je slučaj verovatno i kod ostalih. Skinuću masku pa ću viditi šta se onda dešava. Javljam rezultate istrage 😁😁

i ... nesto ste naglo utihnuli sa hvalospevima o kameri 108 MP ? Ne moze vise od 120 frejmova ? ... a nekima i zvecka kad se telefon protrese...
i ko cita temu da bi mu olaksalo izbor pri kupovini, kakav zakljucak treba da donese ?
Kamera odlicna, Samsungova nema sta tu puno da se hvalospevise pravi za mene fenomenalne fotke i nocu i danju.
Flešnuo sam poslednji XEU ROM. Dobar je. Ima još par sitnih oroblema ali nije strašno. Što se tiče proximitysenzora i problema koji imamo sa njim činilo mi se da je taj problem nestao kada sam nadogradio moj telefon na miui 12.1 A11. Ali to nažalost ipak nije slučaj. I u ovom XEU ROM-u dešava se isto. koristim masku na telefonu ali nameravam da je skinem da vidim hoće li onda problem nestati. Inače problem se javlja dosta neočekivano. Sasvim normalno započnem razgovor, ekran telefona se isključi a onda se u nekom trenutku u toku razgovora sam od sebe uključi. dovoljno da od maknem telefon i ponovo ga tri maknem licu da bi se ekran ponovo isključio. Ali nekad ne primetim da se ekran uključi u toku razgovora pa on stoji upaljen bez ikakve potrebe. Takav je slučaj verovatno i kod ostalih. Skinuću masku pa ću viditi šta se onda dešava. Javljam rezultate istrage 😁😁
Aj zivota ti da vidim da li sam bio u pravu kad sam to primetio do sad su mi dvojica "kolega" ovde sa foruma potvrdili ako i ti budes treci onda to vec moze sa dobrom sigurnoscu da se kaze da je maska problem a zbog verovatno lose kalibrisanog proxyja, losih maski itd ali da maska utice na rad samog senzora.
Bukvalno danima bez maske od kad sam primetio da maska pravi problem nemam ni jedano paljenje ekrana bez potrebe, dok ako stavim u nekom trenutku ga upali dal pre ili kasnije ali upali dok bez maske ne pali ni pre ni kasnije.
A to obavezno javljaj rezultate.

i ko cita temu da bi mu olaksalo izbor pri kupovini, kakav zakljucak treba da done

Ko je utihnuo? Utihnuli su moj post (citaj obrisali), odgovor tebi, iako nisam bio ni blizu cinican kao ti.
Kamera je odlicna. To da ne moze vise od 120 fps je istina i to sam ja medju prvima i postovao ovde, ali hvala Bogu, to vecini i ne treba. Da je bezveze sto ne moze vise, jeste.
Ali fotke su odlicne, kao i snimak 1080 60 fps, 4k 30 fps (tamo gde OIS radi).
Pitas za zveckanje kamere... To je druze zbog OIS-a. Meni se isto tako culo na iPhone 6S+ i na iPhone X, koje sam imao pre ovog telefona.

E sad sto se tice cuvenog senzora blizine, javio se danas prvi put problem u toku razgovora sa modifikovanom maskom. Opet se upalio ekran, dva puta. 4-5 poziva bez greske i pre par sati u toku duzeg razgovora je doslo do paljenja ekrana. Posle toga jos jedan razgovor i opet.

Onda sam skinuo masku i obavio jos 3-4 poziva i nije bilo paljenja ekrana!!!

Dakle, jedino da celu gornju stranu maske isecem :D:D:D. Nesto u tom delu pravi problem. Bio ultrazvucni senzor ili ona druga kombinacija, maska zeza. A posebno ne bi trebalo da zeza ultrasonicni senzor, jer tanka maska ne bi smela da ga ometa.

Dakle i ti se slazes sa mojom pretpostavkom da maska pravi problem?
To je ono sto govorim od pocetka da maska pravi problem i da bez maske nikad nisam imao nijedno pogresno ukljucivanje ekrana dok sa maskom bude.

@phobosk , pa malo je cudno da ste tako utihnuli posle te tvoje konstatacije o frejmovima. Nista cinicno, samo je nerealno da se taj samsungov senzor toliko dize u zvezde, pa ispada da ova druga kamera nista ne vredi jer ima sony imx senzor. A ako vam je do senzora, bolje biste prosli da ste kupili samsungov telefon. Ali hajde, svako ima neki svoj rezon. Meni je ovo prvi xiaomi, namerno nisam hteo samsung iz nekih svojih rezona, da ih sada ne nabrajam, a i nisam snob da imam skuplji telefon od auta ko neki, sto je prevagnulo da ne bacam suvise para na nesto sto ce koliko sutra biti prevazidjeno. Da je ta kamerica toliko dobra, i Olimpus bi ih pravio od 100 grama i sa boljim zvukom. Sta reci osim ako ti treba dobra stabilizacija, brate kupi akcionu kameru, a ne telefon. Da sam mogao da nadjem novu bateriju za moj stari htc, ovo ne bih ni kupovao jer ima dosta losiji zvuk, a on je nesto osnovno za jedan telefon, bar za mene.

Sto se tice kamere i poredjenja Sony imx i Samsung isocell senzora, ja sam vec objasnio u cemu je glavna razlika. Imas par stranica iza. Ono sto su ovom telefonu zeznuli sto se tice kamere, jeste to osmo socivo i premaz na istom.
Ono sto su generalno na svim Xiaomi telefonima zeznuli, jeste aplikacija i AI iste. Potrebna je dorada. Moraju da automatizuju prebacivanje na mikro kameru, bolje prepoznavanje scena, detekcija svetla, lica.
Opet ima vremena da se to ispegla u toku ove godine.
Iskreno i ja bih voleo da su stavili Omnivision senzor iz Ultre, ali...
A sto se tice zvuka, ne znam na koji konkretno mislis? Zvuk na snimku ili zvuk reprodukcije muzike i slicno?

Ma secam se ja dobro svega sto si pisao, citao sam celu temu, ali tih telefonskih 108MP ne mogu ni da prismrde jednom Nikonu od 20MP, on ne kosta bez razloga 2,5 soma $. Morace jos dosta godina da prodje da se tako nesto smesti u minijaturu.

Kod zvuka se u svakom pogledu primecuje los kvalitet zvucnika. Ljudsko uho moze da primeti izoblicenja od min. 1%, a ovde se to primecuje, kao i skroman frekventni opseg. Mozda bi se sa kvalitetnim slusalicama moglo dobiti nesto vise, verovatno. A i vibrira mu zadnja strana cim se malo pojaca. Tako da ja nisam nesto odusevljen, ali sam zadovoljan sto nema bagova, zatim sa procesorom, baterijom, osvezenjem i sl. Ostaje da se vidi i tokom vremena, mada ce se to brzo i zaboraviti izlaskom novijih modela. Za sada primecujem i previse azuriranja, bilo 3.marta 18 azuriranja a 5.marta stiglo jos 20, sad cemo svaki dan samo da azuriramo. Izbace nedovrsene softvere i svaki dan te cimaju, a po nekada ulecu i nezeljene stvari sa update-ima.

Nazad
Vrh Dno