Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Nisi u pravu to je to sad sam lepo namestio ma full 101% radi, ja ne koristim google app vec drugi dialer.
Tacno je do maske jer kad naidje na rupicu ugasi se kako se pomeri malo ukljuci se ekran.
Ja moj problem resio a vama kojima je do app, srecno sa resavanjem.
A sad sam provalio i zasto je to tako ***, sa unutrasnje strane maske sam stavio magnet za ono kacenje u kolima na ventilaciju i on siri masku koja kad se pritisne bude na mestu cim je pustim prelazi preko sve tri rupice i ometa resenje je da stavim sa spoljne str magnet ali onda je ruzno i to necu da radim, e koja glupost boze me sacuvaj a ja se kao ***** nerviram ne kapirajuci do juce da kad sam ceo dan skinuo masku nisam imao nijedan problem a pricao sam bar nekih 2h juce telefonom danas cim sam stavio problem dok nisam skapirao i sad ovo sa jeb magnetom.
Kako to sad resiti a da ne bude ruzno da se magnet kaci sa spoljne str?

Poslednja izmena:
Ljudi, vec smo to prezvakali. Jednostavno do google aplikacije je. Nema veze ni sa proxy senzorom ni sa rupicama.
Ljudi koji koriste Eu rom i originalnu Miui Caller aplikaciju nemaju ovih problema.
Ako je do caller aplikacije, zašto se onda isto dešava i na Messagner-u, Viberu,...?

Ako je do caller aplikacije, zašto se onda isto dešava i na Messagner-u, Viberu,...?
Pa nije, objasnio sam sta je verovatni razlog za one koji imaju masku, nek probaju bez maske i nek napisu da li je i kod njih to problem kao sto je do mene.

Jedno pitanje. Mi 10t Pro telefon preko ekrana ima neku antibakterijsku zaštitu. Interesuje me da li je ina u vidu premaza ili kao klasična zaštitna folija? Da li se može skinuti prilikom ugradnje nekog kaljenog stakla?

Jedno pitanje. Mi 10t Pro telefon preko ekrana ima neku antibakterijsku zaštitu. Interesuje me da li je ina u vidu premaza ili kao klasična zaštitna folija? Da li se može skinuti prilikom ugradnje nekog kaljenog stakla?
Antibakterijsku silikonsku oblogu daju uz tel, nije ekran antibakterijski.

Folija je antibakterijska navodno. Skine se najnormalnije i postavi staklo

I folija i silikonska maska su antibakterijske.

Evo 4-5 razgovora bez maske i nije bilo paljenja ekrana 😉
A pa rekao sam vam da je maska problem a neki prezvakana prica google app itd.
Jbn maska lose odradjena isko je "fabricka" da se izrazim u auto slengu.
Kupio sam drugu cekam da dodje pa i tu javljam rezultate.
Drago mi je ako sam bar nekom pomogao da bar zna stvarni problem a ne da svi pricaju da je los proxmity senzor kod Xiaomija.

A pa rekao sam vam da je maska problem a neki prezvakana prica google app itd.
Jbn maska lose odradjena isko je "fabricka" da se izrazim u auto slengu.
Kupio sam drugu cekam da dodje pa i tu javljam rezultate.
Drago mi je ako sam bar nekom pomogao da bar zna stvarni problem a ne da svi pricaju da je los proxmity senzor kod Xiaomija.
Aaaaa neee druze moj. Ovo je meni treca maska. Sa svakom zeza. Da te obeshrabrim ***.
Ja cu zato da prosirim one proreze oko ir blastera, ali nisam siguran koji je. Valjda je desna rupica.

Evo u međuvremenu jos 3 kraca poziva i nema paljenja ekrana

Kakva maska, kakav ir port. Ljudi i ja sam to mislio dok se nisma uverio da je problem proxy senzora iskljucivo softverske prirode. Senzor se nalazi desno od zvucnika slusalice. Mozete i da testirate telefon i da se sami uverite. Imao nemao masku, on baguje kako kad. Doduse vremenom se navikne covek.
I glavni problem je kada se prvi put ukljuci ekran u toku razgovora, da li zbog pomeranja telefona ili sto vec, nakon toga dok se ne vrati u horizontalu kao da se ponovo javljas javljas, ekran se ne gasi.
Uzmi probaj da prstom pokrijes i levu stranu telefona u onom polozaju, bez da naklapas IR i videces da se gasi i da uopste ne koristi IR.

Ma ne zna covek sta da kaze. Sve je nebulozno sto se tice xiaomijevog senzora blizine. Sve 3rd app obavezno baguju i ne rade posao kako treba.
Ovo bez maske za sada radi kako treba. Evo ceo dan bez maske, 8-9 poziva i nema paljenja ekrana. To sa maskom nije bio slucaj i nemoguće je da se obavi duzi razgovor, a da barem jednom ne upali.
Na mnogim mestima sam pročitao da radi pomocu ir blastera i ziroskopa i teoretski je moguce da maska ometa ir u obavljanju tog posla, ali takodje u polozaju pored uveta, ako prekrijes i levu polovinu, on gasi ekran, sto samo produbljuje dubiozu o samom radu proxy "senzora".
Sta sve ucestvuje u tome, ko zna...

Zaista zvuči smešno ovo za masku, i znam da na neki način nema smisla i logike, ali ja moram da potvrdim tvrdnje @phoboskv i @somakoma. Skoro ceo dan telefon koristim bez case-a, i obavio sam par razgovora, ali izdvajam jedan preko Vibera u trajanju od nekih sat i po, i jedan preko dialer-a od nekih sat vremena. Za sve to vreme se ni jednom ekran nije upalio kada je telefon prislonjen! I pri tome sam namerno sklanjao i primicao telefon u par navrata, sve je radilo savršeno.
E sad, ovaj problem se očigledno ne dešava kod ljudi koji su flashovali na XEU ROM, i jedino me ta činjenica i dalje koleba da je u pitanju softverska greška, a ne neki fizički(hardverski) nedostatak.

Zašto jednostavno ne zaključate ekran prilikom poziva? Radim to od prvog telefona na tačskrin

Znaci kada flesujete XEU onda se valjda resi i problem maske, odnosno otvora iznad IRa???
Taj problem se javlja nasumicno i neobjasnjivo. Greska je iskljucivo softverske prirode, a ovi jos uvek nemaju resenje za nju. Ja npr nekad nemam problema u 20 poziva, a onda u 2 nakon 20 tih uspesnih, kao da proxy ne radi. Sa ovom manom se moramo pomiriti.

Aaaaa neee druze moj. Ovo je meni treca maska. Sa svakom zeza. Da te obeshrabrim ***.
Ja cu zato da prosirim one proreze oko ir blastera, ali nisam siguran koji je. Valjda je desna rupica.

Evo u međuvremenu jos 3 kraca poziva i nema paljenja ekrana
Prosiricu rupice onda pa cemo videti.
Drago mi je da sam na neki nacin pomogao da svi shvatite sta je problem, sad da prionemo na resenje i budemo prvi koji cemo resiti xiaomijev blesavi proxy senzor😁

Kakva maska, kakav ir port. Ljudi i ja sam to mislio dok se nisma uverio da je problem proxy senzora iskljucivo softverske prirode. Senzor se nalazi desno od zvucnika slusalice. Mozete i da testirate telefon i da se sami uverite. Imao nemao masku, on baguje kako kad. Doduse vremenom se navikne covek.
I glavni problem je kada se prvi put ukljuci ekran u toku razgovora, da li zbog pomeranja telefona ili sto vec, nakon toga dok se ne vrati u horizontalu kao da se ponovo javljas javljas, ekran se ne gasi.
Uzmi probaj da prstom pokrijes i levu stranu telefona u onom polozaju, bez da naklapas IR i videces da se gasi i da uopste ne koristi IR.
Aj samo skini masku pa probaj, svi koji su probali bez maske nisu imali nijedno paljenje ekrana u toku poziva, to ne moze biti slucajnost.
Ma ne zna covek sta da kaze. Sve je nebulozno sto se tice xiaomijevog senzora blizine. Sve 3rd app obavezno baguju i ne rade posao kako treba.
Ovo bez maske za sada radi kako treba. Evo ceo dan bez maske, 8-9 poziva i nema paljenja ekrana. To sa maskom nije bio slucaj i nemoguće je da se obavi duzi razgovor, a da barem jednom ne upali.
Na mnogim mestima sam pročitao da radi pomocu ir blastera i ziroskopa i teoretski je moguce da maska ometa ir u obavljanju tog posla, ali takodje u polozaju pored uveta, ako prekrijes i levu polovinu, on gasi ekran, sto samo produbljuje dubiozu o samom radu proxy "senzora".
Sta sve ucestvuje u tome, ko zna...
Jesam ti rekao svi koji imate maske probajte bez iste iznenadicete se.
Posle mi se zahvalite😂😁👍
Zaista zvuči smešno ovo za masku, i znam da na neki način nema smisla i logike, ali ja moram da potvrdim tvrdnje @phoboskv i @somakoma. Skoro ceo dan telefon koristim bez case-a, i obavio sam par razgovora, ali izdvajam jedan preko Vibera u trajanju od nekih sat i po, i jedan preko dialer-a od nekih sat vremena. Za sve to vreme se ni jednom ekran nije upalio kada je telefon prislonjen! I pri tome sam namerno sklanjao i primicao telefon u par navrata, sve je radilo savršeno.
E sad, ovaj problem se očigledno ne dešava kod ljudi koji su flashovali na XEU ROM, i jedino me ta činjenica i dalje koleba da je u pitanju softverska greška, a ne neki fizički(hardverski) nedostatak.
Rekoh vam ja, 101% maska plus verovatno i softverski proxy osetljiv vise nego sto bi trebao i eto, ali skidanje maske resava problem, a prosiricu i rupicu kod ir blastera zato sto meni prekriva isti.
Zašto jednostavno ne zaključate ekran prilikom poziva? Radim to od prvog telefona na tačskrin
Zato sto time nisi resio problem on je tu i dalje, ali bar ja hocu problem da resim ne da ga zamaskiram.

Je l probao neko poslednju verziju XEU ROM-a za Mi 10t Pro? Mislim na ovu od sinoć. Ako jeste - kakva je što se fluidnosti tiče? Da li je skrolovanje u Chrome-u fluidno, bez seckanja?

Evo probao sada ovu 3.3.21 xeu
Radi sve ok, nemam FC, fluidan skrol...
Za sada, zadovoljan :)

Molim te, ako ti nije problem, probaj kako skrolovanje radi u Sofascore aplikaciji. U verziji pre ove koju ti koristiš bilo je puno seckanja u toj aplikaciji. Kao da je osvežavanje ekrana podešeno na recimo 20Hz a ne na 144.

I SofaScore radi bez problema, bez seckanja...
Nisam koristio prethodnu beta xeu verziju već stabilnu, takođe xeu (android 10) i nisam imao nikakvih problema.
Ali na verziji od, mislim, 02.02 bilo je baš primetno seckanje i u igrama i u skrolu u aplikacijama.
Sada pitanje za tebe: da li si probao globe-rom? Imam problem jer nikada ne instalira one addon-se (YT Vanced...) već samo "ogoljenu" verziju odnosno u osnovi je samo xeu rom...
Nadam se da sam dobro objasnio ;-)

Ja sam trenutno na 12.1.2.0 (RJDEUXM) ROM-u, nisam na XEU. Na ovom ROM-u koristim YT Vanced. Koliko sam razumeo tvoje pitanje se odnosi na XEU stabilnu verzijub ROM-a? Ili grešim?

Ne, odnosi se na globe-rom verziju https://mi-globe.com/
U ovoj verziji može da se koristi Rom builder i "dodaješ" aplikacije koje ti trebaju ili magisk...

U osnovi je to xeu verzija sa "nadogradnjom" ali je očigledno manje popularna od xeu :)

@somakoma
Drug, ja inace i ne koristim zastitu za telefon. Tako da ti pricam iz iskustva. Problem je sto se aktiviranje ekrana desava iznenada i onda mozes prekrivati telefon koliko god hoces on jednostavno ne reaguje, dok se ne vrati u polozaj kao da se opet javljas.

@somakoma
Drug, ja inace i ne koristim zastitu za telefon. Tako da ti pricam iz iskustva. Problem je sto se aktiviranje ekrana desava iznenada i onda mozes prekrivati telefon koliko god hoces on jednostavno ne reaguje, dok se ne vrati u polozaj kao da se opet javljas.
Ja sam i rekao za one koji imaju masku i kojima se to desava zbog maske, naravno ti ako istu ne koristis i imas problem, tebi je do neceg drugog ili SW i HW nema trece ako nije maska.
Kod mene i jos nekih maska prouzrokuje problem kod tebe je nesto drugo.
Da li kapiras sta sam pisao od pocetka.
Da svako proveri ja sam testirao 10 dana pre nego sam to napisao dakle bez greske 10 dana cim stavim poludi, logicno je zakljuciti a to su neki ovde i potvrdili da im se isto desava.

Zna li neko da mi kaže koji powerbank dostupan kod nas može da puni Mi 10t/Pro maksimalnom brzinom od 33W?

Ne znam da ti odgovorim ali imam slicno pitanje, da li vredi kupiti onaj punjac od 65W i za kola isto od 65W to planiram a da li se isplati dal tj dal ce mi brze puniti to pitam ili je samo marketinska fora ne znam koja je max brzina kojom ova baterija moze da se puni.

Maksimalna brzina je 33W. Na Mi sajtu za Srbiju sam pročitao da njihov novi GaN 65W punjač može puniti Mi 10t Pro telefon brzinom od 50W. Mislim da je u pitanju greška pošto sam na Mi Global pročitao da se to odnosi na Mi 10Pro telefon. Mostavio sam pitanje na Mi Srbija da li ću kupovinom GaN Xiaomi punjača od 65E dobiti nešto na brzini punjenja i dobio odgovor da neću.
Ja sam sebi kupio Baseus GaN2 Pro Quick Charger ali ga još nisam testirao. Ako na njemu postignem brzinu veću od 33W javljam. Al neću sigurno

I ja sam mislio Baseudov i taj punjac i onaj za kola od 65W aj baci tvoja zapazanja sa tim punjacem jer cu za koji dan ja oba naruciti pa dok stigne.

Nazad
Vrh Dno