Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Moze da se iskljuci kome smeta......

settings, display, control center & notification panel. ........
Iskljucis use new control center......

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Pozdrav ljudi, evo nekih sličica sa telefona. Ne mogu da kažem da sam se nešto potrudio da slikam, negde nisam bio ni potpuno miran.

Jedna stvar se vidi iz aviona, Xiaomi jasno pokušava da svojim algoritmom posvetli neke delove slika pa onda izgledaju spaljeno. HDR je na auto.

Takođe ono što sam pričao za procesuiranje tokom lošijeg osvetljenja. Na jednoj od slika jasno ćete primetiti primesu plave boje po obodima slike.
Da napomenem da nisam palio night mod, ovo AI sam prepozna (prikaže se ikonica meseca).

Trebalo bi da porade na ovome.

https://drive.google.com/folderview?id=10p3pc8nk940vcvQiiYAxUKlfZPGIJW-U

P.S. Ako može neko ko ima mi 10 pro da opali sliku u baš lošim uslovima osvetljenja, zanima me kakva će biti u odnosu na mi 10.

Pozdrav ljudi, evo nekih sličica sa telefona. Ne mogu da kažem da sam se nešto potrudio da slikam, negde nisam bio ni potpuno miran.

Jedna stvar se vidi iz aviona, Xiaomi jasno pokušava da svojim algoritmom posvetli neke delove slika pa onda izgledaju spaljeno. HDR je na auto.

Takođe ono što sam pričao za procesuiranje tokom lošijeg osvetljenja. Na jednoj od slika jasno ćete primetiti primesu plave boje po obodima slike.
Da napomenem da nisam palio night mod, ovo AI sam prepozna (prikaže se ikonica meseca).

Trebalo bi da porade na ovome.

https://drive.google.com/folderview?id=10p3pc8nk940vcvQiiYAxUKlfZPGIJW-U

P.S. Ako može neko ko ima mi 10 pro da opali sliku u baš lošim uslovima osvetljenja, zanima me kakva će biti u odnosu na mi 10.

Konacno neko da okaci slike :D Solidno dobre slike nocu, po danu su dobre. Uz GCam bice to dosta bolje.

Stigao 11.0.15.0 apdejt za mi 10, zakrpa za jun.

Napravio sam još jedan folder na gdrive, za slike sa night modom, pa možete pogledati.

Nisu lose slike, po meni dosta bolje od npr. S10 Lite.
Za neki dan stize i meni Mi 10 sa KP-a pa ce da okacimo jos koju :)

Kod Smiljane već otišao na 585e 8/128.
Kod nekih iz Su ima za 600e 8/256.
Znači na jesen cena odlazi na +/-500e.

Uh kad tako napises "otisao" ja imam misljenje da je cena otisla na gore a ne na dole :)

Ovaj 8/256 nije pala cena uopste ja sam dao tu cenu kada se pojavio pre oko mesec dva

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Evo jedna fotka sa mi 10pro. Bice uskoro jos

Prilozi

• IMG_20200702_100634.jpg
    IMG_20200702_100634.jpg
    1.2 MB · Pregleda: 185
Vidi se da su nocne bolje od obicne 10-ke ali po meni 200e je puno za razliku u ceni.

Ja sam se definitivno odlucio za 10 pro, jos samo da se vip smoli i izvrsi transfer vlasnistva, za sta im treba 20 dana [emoji2357]
Je l miui 12 jos uvek beta ili je izasla stabilna verzija, koliko je komplikovano ubacivanje xeu roma zbog dual sima za nekog ko je potpuni amater u tome?

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Ja sam se definitivno odlucio za 10 pro, jos samo da se vip smoli i izvrsi transfer vlasnistva, za sta im treba 20 dana [emoji2357]
Je l miui 12 jos uvek beta ili je izasla stabilna verzija, koliko je komplikovano ubacivanje xeu roma zbog dual sima za nekog ko je potpuni amater u tome?

Sent from my Mi A2 using Tapatalk
Nije nista komplikovano samo se prate upustva mislim da ima na Youtube.

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Ja sam flesovao 11 xeu room ali je posle nekog vremena stigla 12....

Послато са Mi 10 5G помоћу Тапатока
703cbdcd6a4bbe18c7b4abdc4010eb50.jpg

Poslednja izmena:
Nemastio sam video pozadinu na zakljucanom ekranu i uvek mi se cuje zvuk videa. Ukljucio, ili iskljucio zvuk, uvek se cuje. Ima neko takav problem? 10pro

Probaj sa nekom video pozadinom koja nema zvuk.

Meni je bar logicno da ako je video pozadina sa zvukom da na taj zvuk ne utice iskljucenje zvuka na telefonu.

To sto si ti napisao je logicno, ali ne mogu da snimim cerkicu bez zvuka. Ima opcija da se iskljuci zvuk kod postavljanja pozadine, ali se uvek cuje zvuk sa snimka

Kad stavite na 108mpx, koje socivo vam radi? Meni trece od gore. Zar ne bi trebalo gornje socivo da radi kad je 108mpx? Gornje socivo mi radi kad stavim na pro mod i tele5

Ima li nekoga sa bluetooth slušalicama da proba Netflix i vidi da li mu secka/koči?
Čini mi se da još od android 9 bluetooth/wi-fi kombinacija ne radi baš najsjajnije. Kao da su drajvere upucali (pričam u globalu).

Za kolege forumaše koji su gore postovali slike: a što se patite sa originalnom Camera app?

Nema šanse bilo šta vredno da vidimo (pogotovo za noćne slike), sa tom aplikacijom.
Skinite lepo ko ljudi neki gcam, npr.: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-urnyx05/#apk1475, imate i konfig fajl za njega https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/configs-urnyx-02/, pa onda postujte slike - dnevne i noćne, da možemo stvarno da vidimo šta te kamere mogu.

Vrh Dno