Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Mi9 je koristio Samsung ekrane koliko znam?

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Kao i Mi8. Sto ne znaci da imaju kvalitetniji ekran od Mi 10. [emoji4]

Čekam da vidim nešto konkretno kako će se pokazati na suncu ekran, ovih 1200 nita zvuči super, ali na par klipova ono što sam video mi se baš i ne svidja, ekran mi deluje nekako kao plastificiran i veliki je odsjaj napolju, previše se ponaša kao ogledalo.

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Ako s20 ultra vredi 1400, ovo vredi bar 700 brat bratu. Dobra je stvar da im spadaju relativno brzo cene, pa ce do maja/juna oba modela moci da se uzmu na oglasima za bar ~30% manje.

Upravo tako, sve si to lepo rekao, uostalom videcemo ubrzo u februaru izlazi oppo find x2 i realme x50 pro pa cemo videti njihove cene, to ce biti konkurencija za mi10 ali mislim da ce biti skuplji pa ce druga prica da bude oko cene mi10

Zanimljivo objasnjenje cene Mi10 od strane samog Xiaomi-a.

Prilozi

• Lu-Weibing-Weibo-Mi-10-price-375x675.jpg
    Lu-Weibing-Weibo-Mi-10-price-375x675.jpg
    54.2 KB · Pregleda: 228
Upravo tako, sve si to lepo rekao, uostalom videcemo ubrzo u februaru izlazi oppo find x2 i realme x50 pro pa cemo videti njihove cene, to ce biti konkurencija za mi10 ali mislim da ce biti skuplji pa ce druga prica da bude oko cene mi10
Kod nas mu nisu konkurencija, mozda u Kini. Nazalost Oppo i Realme nisu popularni na ovim prostorima jos uvek. Otprilike je situacija kao pre par godina sa Saomijem. Tako da se nadam da ce se uskoro i to promeniti, pa da cemo mozda jednoga dana imati sve clanove BBK grupe u zvanicnoj ponudi. [emoji4]

Sa tim stvarima ne mozes biti nacisto. Sta ako njemu dune da za 3 meseca batali sve i ti ostanes bez GCam za mob koji si vec pazario. Posebno sto trenutno ima bas dosta popularnih modela sa razlicitim senzorima. Smatram da je taj uslov nepotreban, ali dobro, naravno svako ima svoje misljenje. [emoji4]
Ako ti je kamera toliko bitna, ganjaj Pixel. [emoji4]
Neće njemu dunuti ako se donira telefon, ali ako bude sam uzeo, drugačije je.

Pixel i One Plus neću nikad uzeti jer imaju za mene krš softver.

Pa kakva je trenutno prica? Nisam odavno pratio njegov rad. Radi li sa nekim od novijih modela?

Radi za Razer 2 (koji ima 845 i senzore kao na mi8 i ostalim imx363) i Mi9SE je radio, mislim da ne radi više.

Sad smo ga zamolili, pa je uhvatio vremena i izbacio 4 verzije sa ispravkama za Mi8 gcam 7.3

Uglavnom sa njim sam siguran, jer je jedan jedini koji zna posao. Svi ostali rade na njegovoj prvo Gcam, pa prepravljaju i dodavaju za ostale modele.

Znaci jos se nije bacio na nove modele i senzore. Valjda ce biti nesto od toga. [emoji4]

I mene ovo zanima[emoji23]

Za Pixel ok, ali Oxygen mi je broj 1. Miui odmah iza

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Nije dobro što je skuplji od Šomija 15-20% ( a bolji 300% )

Iscitao sam celokupnu temu da bih cuo misljenja drugih ljudi. I zaista mislim da je Xiaomi ove godine napravio skok i na polju kvaliteta, ali i na polju cene svojih flagship modela. Odgledao sam i onu DXO recenziju, i rekao bih da je znacajno poboljasana slika i video, zbog cega mnogi od nas kupuju telefone. Takodje, rekao bih da ce nakon 5-6 meseci cena ovih modela biti barem 25-30% jeftinija i da ce vecina zainteresovanih bas tada kupiti ove modele po cenama koje su realne. Xiaomi trenutno samo na nivou softvera nije na nivou vodecih igraca (od samog UI do daljnjeg) sto me pomalo podseca na AMD grafike koje imaju puno "moci" a nisu dobro podrzane drajverima. Svakako, i Xiaomi je kompanija koja zeli novac i rast profita kao i sve druge pa bih rekao da oni na ovom konkretnom modelu zele da onu famoznu "5% zarade" najmanje udvostruce.

P.S. Mislim da ovaj kvalitet koji Xiaomi nudi je prilicno veliki za cenu koju traze i koja ce biti u EU normalna, za razliku od nasih derikoza (legalnih uvoznika) gde cu cene barem 25-30% vise u odnosu na EU sto je sramotno. Video sam uzivo Xiaomi Qled TV i mogu vam reci da nista narocito ne zaostaju za Samsungom (*laicki, ali h2h poredjenja).

Kod nas mu nisu konkurencija, mozda u Kini. Nazalost Oppo i Realme nisu popularni na ovim prostorima jos uvek. Otprilike je situacija kao pre par godina sa Saomijem. Tako da se nadam da ce se uskoro i to promeniti, pa da cemo mozda jednoga dana imati sve clanove BBK grupe u zvanicnoj ponudi. [emoji4]

Krenuli su da nabavljaju i oppo i realme i kod nas, kontam bice ih jos vise u blizoj buducnosti

Na KP da, ali ih jos uvek nema u zvanicnim radnjama i kod operatera. [emoji4]

Ma kakvi crni operateri, kod njih ne bi ni uzeo sve i da imaju, ni malo se ne isplati preko operatera, kad se sve sabere oderu ti kozu na kraju. Skoro mi je isticao ugovor pa sam gledao i uporedjivao kod svih, vip ubedljivo najjeftiniji ali cak i kod njih se ne isplati to preko paketa. Evo i sad sam bacio pogled, xiomi mi 9 lite u telenoru uz najmanji paket izadje 3450 mesecno sa sve paketom, s tim sto ti uredjaj naplate 43000, a on nov na KP 29000 mozda ima i za manje to sam iz prvog oglasa napisao cenu. Samo pretplatu na karticu 1200 mesecno mogu da dobiju od mene za minute poruke i 4gb neta a telefon strogo za kes

Nećeš ti uzeti preko operatera, neću ni ja, ali će uzeti puno ljudi pa prodavati odmah, i tako padaju cene u oglasima :)

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Nabavice ga operateri ali niko nije lud da uzme na ugovor i preproda xiaomi pored Samsunga i applea u ponudi.
Jedina realna šansa su dileri sa KP , ali pitanje je da li će oni tada i poslovati pošto je država polako krenula da se obračunava sa njima

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Isto kao i za drogu, ko im se zameri taj padne. U talu s njima i rade, pa ko se osili, taj dobije po ušima.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Samo što ovo nema nikakve dodirne tačke sa drogom , ali da ne idemo više u off :)

Nabavice ga operateri ali niko nije lud da uzme na ugovor i preproda xiaomi pored Samsunga i applea u ponudi.
Jedina realna šansa su dileri sa KP , ali pitanje je da li će oni tada i poslovati pošto je država polako krenula da se obračunava sa njima

Sto? Pa xiaomi 10pro je u svakom pogledu bolji od samsung s20ultra za eu trziste, o apple necu ni da pricam, on je nekih 3, 4 stepenice nize. Po meni xiaomi 10pro je igracka za ozbiljne, a s20 serija, igracka za decu koja su ovca za sisanje

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

[emoji2357][emoji2357] nece ga nabavljati od operatera za dalju prodaju pored ova 2, jer ce mnogo lakše da prodaju Samsung i jabuku, koji god model uzeli.. apsolutno ne bitno sta ti ili bilo ko drugi misli koji je bolji i zasto, jednostavno ova dva se prodaju momentalno, a za Xiaomi je pitanje kako i kad ce ga prodati. Takva je situiacija.

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Ma kakvi crni operateri, kod njih ne bi ni uzeo sve i da imaju, ni malo se ne isplati preko operatera, kad se sve sabere oderu ti kozu na kraju. Skoro mi je isticao ugovor pa sam gledao i uporedjivao kod svih, vip ubedljivo najjeftiniji ali cak i kod njih se ne isplati to preko paketa. Evo i sad sam bacio pogled, xiomi mi 9 lite u telenoru uz najmanji paket izadje 3450 mesecno sa sve paketom, s tim sto ti uredjaj naplate 43000, a on nov na KP 29000 mozda ima i za manje to sam iz prvog oglasa napisao cenu. Samo pretplatu na karticu 1200 mesecno mogu da dobiju od mene za minute poruke i 4gb neta a telefon strogo za kes
Gde na KP ima mi9 za 29000?

Koliko vidim momak je napisao za Mi 9 Lite da kosta 29k ne Mi 9,citaj malo bolje jer sve sto je brzo to je i kuso..[emoji6]

Imaju Mi9T i Mi9 Lite

Nazad
Vrh Dno