Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Ja sam za to da se skupi nas 300 sa foruma, ima nas, i da organizujemo neki fond i svako da prilozi po 1e i da loznica lepo uzme mi 10 za 400e (+300e od nas ) :d

Salu na stranu na kp 550e za obican i 650e za pro moja procena. Apsolutno opravdano.

Kada bi ljudi samo po nekada palili mozak , koliko bi svet bio bolje mesto :)

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Al ste ubili sa cenama vise, kome odgovara tel kupice, kome ne nece i gotovo.
Tel je dosta unapredjen, prilicno je zaokruzen i uzece dobar deo kolaca ostalima.
Ali da ne zaboravimo da je godina tek pocela i da se ocekuje jos sjajnih tel, od p40, op, sony, novi pixel-i i pri kraju godine novi note i apple.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Pazi, predju kameru retko kad koristis, bolje da je sakrivena, nego da ti oduzima od ekrana ili da povecava okvir...ovako imas sa prednje strane samo ekran i to je to...kad ti zatreba prednja kamera, ona izadje, uradis fotku, vrati se i ne razmisljas vise o njoj. :)

Ja prednju kameru uglavnom koristim svakodnevno, za Viber. Gledao sam na par telefona te pop up kamere i podsecaju me na one čvoruge iz crtanih filmova
https://images.app.goo.gl/KUCNZpemVvTmFk6PA

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Pa onda to nije za tebe, uzmes notch ili rupcagu, teras dalje i ne osvrces se. Ovako izgleda kao da te kopka notch/rupa.
_
Ako s20 ultra vredi 1400, ovo vredi bar 700 brat bratu. Dobra je stvar da im spadaju relativno brzo cene, pa ce do maja/juna oba modela moci da se uzmu na oglasima za bar ~30% manje.

Poslednja izmena:
Sve mi je jasno, osim, kako neko može da plati 700-800e telefon koji pokreće Miui :)

Pa onda to nije za tebe, uzmes notch ili rupcagu, teras dalje i ne osvrces se. Ovako izgleda kao da te kopka notch/rupa.
_
Ako s20 ultra vredi 1400, ovo vredi bar 700 brat bratu. Dobra je stvar da im spadaju relativno brzo cene, pa ce do maja/juna oba modela moci da se uzmu na oglasima za bar ~30% manje.
Vec imam telefon sa tzv teardrop notch-om, ni u jednom momentu mi nije zasmetao. Ono sto mi se ne svidja je onaj veliki notch kao recimo na Pocofonu, takav telefon vec ne bih uzimao u razmatranje.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Pa miui je bolji skin od Samsungovog...tako da ne vidim poentu price?
Ajde, samsung se popravio malo sa ovim redizajnom, ali i dalje nije to to.. :)
Emui je takodje losiji od Miui-a, pa ljudi daju tolike pare na huawei telefone... :)

Mogli su bar da se otvore i za neke slušalice u paketu, makar one AirDots ako ništa bolje.

Mislim da ste se ispucali sa cenama i ostalim kinezarama forama, tako da može se nastaviti normalna diskusija o telefonima.

Kome je kiselo grožđe, nek zaobiđe temu.

Da li si konacno resio da zamenis Mi8? [emoji16]
Ali kakav je potez bio odoleti Mi9 i preskociti ga, svaka cast. Smatram da je ovo apsolutno pravi naslednik legendarnog Mi8. [emoji4]
S tim da je stvarno steta prodati taj mob, jer svakako vredi mnogo vise od toga koliko bi moglo da se dobije za njega. [emoji4]

Poslednja izmena:
Pa kad nije upgrade u odnosu na Mi8.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ima i tu istine. Ali ne racunajuci samo Xiaomi, mnogo je dobrih modela bilo prosle godine. [emoji4]

Pa miui je bolji skin od Samsungovog...tako da ne vidim poentu price?
Ajde, samsung se popravio malo sa ovim redizajnom, ali i dalje nije to to.. :)
Emui je takodje losiji od Miui-a, pa ljudi daju tolike pare na huawei telefone... :)
Meni bas software jedan od presudnih stavki zašto baš kupujem samsung [emoji2957][emoji85]

Volim da je sve u dizajnu sistema i da imam sve da ne mora da jurim po playstore za sve živo uz to da se to sve syncuje [emoji2957]

P.s. jedino IOS i OneUi su kompletno 100% grafički dizajnirani da u najdaljem delu sistema izgledaju kao i svuda drugo.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Digla se frka jer je novi Xiaomi flagship nešto skuplji. U praksi, Mi 10 će koštati više od Mi 9 50-tak €, Pro možda i 130€.

Ljudi, ne zavaravajmo se, jedini proizvođač koji kod nas distribuira Snapdragon čipsetove je Xiaomi. Ove godine imaš Xiaomi i Samsung, to je to od Androida. Samsung svoje procesore sa sve 4g umjesto 5g naplaćuje više u EU nego u USA koja koristi Snapdragon, bezobrazno. Snapdragon je bolji u svakom pogledu kod Android konkurencije već 3 godine, to nisu minorne razlike, 20 - 30% u autonomiji nije za baciti.
Znam razloge, ali što sam ja lošiji od nekog faking amera?

Snapdragon mnogo više košta Xiaomi nego Exynous Samsung ili Kirin Huawei.
Druga stvar:
S20+ jeste bolji telefon od Mi 10 Pro, ali "ne više od 200€ bolji".

Sve će doći na svoje. Vjerujem u Xiaomi od 2015. i napokon imaju šansu, zbog nesrećnih okolnosti po Huawei, ako lokalne distribucije odrade dobro posao, bez problema ulaze u top 3 proizvođaća ubrzo.

Android koristim od HTC Desire i maja 2010., moje procjene su da ćemo, nažalost, imati
samo 2-3 proizvođača Android telefona u budućnosti, i ostale koji će imati 10% tržišta ukupno.

Evo ima na Aliexpresu
9b268e5be72d5b1bcf6f0b3de4ef76d6.jpg

Gesendet von meinem VOG-L29 mit Tapatalk

Da li si konacno resio da zamenis Mi8? [emoji16]
Ali kakav je potez bio odoleti Mi9 i preskociti ga, svaka cast. Smatram da je ovo apsolutno pravi naslednik legendarnog Mi8. [emoji4]
S tim da je stvarno steta prodati taj mob, jer svakako vredi mnogo vise od toga koliko bi moglo da se dobije za njega. [emoji4]
Mislim da ću zameniti, ali moram još da vidim sa BSG-om šta ima da kaže za ovaj novi senzor. Ako kaže da ima potencijala, 99% ga uzimam, ako ne videću sa ostalima kakvo je stanje, jer džabe da mi ne fotka bolje od Mi8.

Mislim da ću zameniti, ali moram još da vidim sa BSG-om šta ima da kaže za ovaj novi senzor. Ako kaže da ima potencijala, 99% ga uzimam, ako ne videću sa ostalima kakvo je stanje, jer džabe da mi ne fotka bolje od Mi8.
Sa tim stvarima ne mozes biti nacisto. Sta ako njemu dune da za 3 meseca batali sve i ti ostanes bez GCam za mob koji si vec pazario. Posebno sto trenutno ima bas dosta popularnih modela sa razlicitim senzorima. Smatram da je taj uslov nepotreban, ali dobro, naravno svako ima svoje misljenje. [emoji4]
Ako ti je kamera toliko bitna, ganjaj Pixel. [emoji4]

Au, pa sta cemo sada? Otkazujte preordere. [emoji23]
Ko je uopste TCL? Samo jedan od najvecih, ako ne i trenutno najveci proizvodjac TV-a na svetu. Ali mislim da je to potpuno nebitno u ovom slucaju kada nije Samsung. [emoji23]
Salu na stranu. Samo govori koliko kineski proizvodjaci mogu biti nezavisni kada je mob industrija u pitanju. Toliko vrhunskih proizvodjaca da im pomisao na LG/Samsung ekrane uopste i ne treba.
Samsung jeste godinama vodeci po pitanju panela, ali daleko od toga da samo oni znaju da naprave kvalitetan ekran. [emoji4]

Ko je uopste TCL? Samo jedan od najvecih, ako ne i trenutno najveci proizvodjac TV-a na svetu. Ali mislim da je to potpuno nebitno u ovom slucaju kada nije Samsung. [emoji23]
Reče čovek čiji nick beše ...Samsung.
:)
Dobar je ovo telefon. Ima šanse da ga pazarim tamo posle letovanja.

Poslato sa COR-L29 uz pomoć Tapatoka

Realno, posle mi 8, pa sad evo mi 9, zna se koji je naslednik :D Realno su taman dodali i nabudzili sta treba, samo uzecu ga tamo juna, jula, taman kad cena malo dodje nekih 30% dole. Tako sam i za mi8/mi9 radio.

@Joxy
Nije najveci proizvodjac tv-a, ali je u top 3. :) Samsung ima najbolje amoled ekrane, ali i Kinezi vise nisu daleko, Boe, TCL... su mu za petama.

Da li si ti video Samsung u Iron men-u? Bio je to TCL

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Reče čovek čiji nick beše ...Samsung.
:)
Dobar je ovo telefon. Ima šanse da ga pazarim tamo posle letovanja.

Poslato sa COR-L29 uz pomoć Tapatoka

I opet ce reci.
Prisustvo Samsungovog panela na nekom mobu u vecini slucajeva znaci i odlican ekran. Ali i da nije tako, da je neki drugi proizvodjac u pitanju, ne bi bila katastrofa.
Totalna nebuloza odustati od moba ako nema Samsungov ekran. Sve dok nema neke vidljive falinke (LG na M20P primer) i dok izgleda vrhunski, potpuno je nebitno koji je proizvodjac u pitanju. [emoji6]

@Joxy
Nije najveci proizvodjac tv-a, ali je u top 3. :) Samsung ima najbolje amoled ekrane, ali i Kinezi vise nisu daleko, Boe, TCL... su mu za petama.

To se stalno menja. Vise cak i u odnosu na mob industriju. [emoji4]

Nazad
Vrh Dno