Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Nikad nisam čistio cache/dalvik na Mi 8, preko 30 puta sigurno sam radio update xeu tako.
Nikad jednog jedinog problema.
Kažem, u većini slučajeva je ok, ali se desi nekad da se zaglupi ovako. Očekujem da reše sledeće nedelje.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Kid uvek savetuje da se posle updejta uradi wipe cache/dalvik,kao preventiva za nemile dogadjaje,ako tako kaze ima razloga za to.Nije problem kliknuti na to,potrosi 3 sekunde vremena.Naravno moze i bez toga ali zasto ne ako je tako sigurnije i bolje.

*mjau**mjau**mjau* baterija je stvarno brutalna, totalno osvezenje posle mi8.

579ca964c395ec184c06db783e58151f.jpg

Ako se ide da se proveri update preko telefona i kada sam skine update resetuje se ode u twrp i kada odradi svoje sam se telefon resetuje ne moze da se uradi wipe cashe i dalvik. Dok kada se rucno ubaci update u memoriju pa se ide na tri tackice pa preko reboot to recovery mode onda moze kada se uradi instalacija novog update da se po zavrsetku odradi wipe cashe i dalvik.

Ja nekada idem rucno da proverim jel ima update pa tako odradim pa ako vidim da ima nekih problem skinem rucno isti update pa ponovim instalaciju ali na kraju ocistim wipe cashe i dalvik.

Mozda je kod njega problem to sto koristi stari nacin za primanje obavestenja.

Ni sam XEU ne kaze da se tako radi updejt. Vec kaze da se skine rom na internu memoriju. Pa da se udje u Updater app i klikne na 3 tacke gore desno i onda reboot to recovery (TWRP), pa iz twrp se ide na install i onda ima da se uradi wipe cashe i dalvik. Dobro ni oni nisu naveli da se odradi wipe cashe ali se preporucuje, bas zbog tih nekih mogucih sitnih problemcica koji se ne desavaju cesto, vec ponekad.
Ne vidim ni zasto bi to bilo tesko u raditi jer ne brise nista iz telefona pa da treba nanovo podesavati.

Ni sam XEU ne kaze da se tako radi updejt. Vec kaze da se skine rom na internu memoriju. Pa da se udje u Updater app i klikne na 3 tacke gore desno i onda reboot to recovery (TWRP), pa iz twrp se ide na install i onda ima da se uradi wipe cashe i dalvik. Dobro ni oni nisu naveli da se odradi wipe cashe ali se preporucuje, bas zbog tih nekih mogucih sitnih problemcica koji se ne desavaju cesto, vec ponekad.
Ne vidim ni zasto bi to bilo tesko u raditi jer ne brise nista iz telefona pa da treba nanovo podesavati.

Nisam to procitao, ne kazem da mi je tesko nego nisam u svaki cas kraj racunara a on vec to skine. Doduse retko kada je bilo nekih veci problema pa da je moralo da se bas sve radi ispocetka. Ali primljeno znanju od sada tako radimo, rucno skinem update ubacim na telefon i radim dalje po protokolu.

Tako se radi updejt ali ima strucnjaka koji rade drugacije pa posle kuku lele..Posle svakog updejta wipe delvik i ne boli glava.. :)

Ako se ne varam, čak i fabrički recovery na telefonima rade automatizovano wipe cache/dalvik nakon OTA apdejta.
To se vidi po tome što nakon apdejta telefon radi "nadogradnju" aplikacija - što je ponovno kompajliranje dalvik particije.

Nisam to procitao, ne kazem da mi je tesko nego nisam u svaki cas kraj racunara a on vec to skine. Doduse retko kada je bilo nekih veci problema pa da je moralo da se bas sve radi ispocetka. Ali primljeno znanju od sada tako radimo, rucno skinem update ubacim na telefon i radim dalje po protokolu.
Mozes skinuti i uz pomoc mobilnog telefona. Ne moras preko racunara.

Javi koje su novosti.. Kod mene nije još stigao apdejt.

Koliko lepo telefon leži u ruci bez maske...nemam reči. Šteta ga je nositi u nekoj zaštiti.
Moraću neki hydrogel za leđa na naručim. :d

Jel se nekome desava da ne vidi notifikaciju za whatsup a kada udje u aplikaciju stoji poruka?

Ovo mi se vise puta desilo, par puta sam odgovarao ljudima posle 2 sata jer nisam video. :R

Da, primetio sam poslednjih par dana, pojavi se na sekundu u notifikacija i nestane

Takođe i meni brljavi sa whatsapp notifikacijama...

Uzeo pre 2 dana Mi10 256gb, posle ponovnog traumatičnog iskustva sa Samsungom.

Za sad sam oduševljen telefonom, ekran je odličan (čak i posle 120hz sa S20), zvučnici su verovatno najbolji koje sam imao na telefonu, haptic motor takodje (od androida). I baterija obećava, prvi dan preko 6h SOT i ostalo više od 30%.

Softver za sad nemam nameru da diram, ako mj nešto zasmeta - onda ću.
Deluje kao super izbor za sad.

Uzeo pre 2 dana Mi10 256gb, posle ponovnog traumatičnog iskustva sa Samsungom.

Za sad sam oduševljen telefonom, ekran je odličan (čak i posle 120hz sa S20), zvučnici su verovatno najbolji koje sam imao na telefonu, haptic motor takodje (od androida). I baterija obećava, prvi dan preko 6h SOT i ostalo više od 30%.

Softver za sad nemam nameru da diram, ako mj nešto zasmeta - onda ću.
Deluje kao super izbor za sad.

I sto traumaticnog? Koji je najveci razlog?

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

@Zupermen Nisam još ništa detaljno testirao, ali iskreno, kamerom na flagshipima sam odavno prestao da se opterećujem, već par godina sve radi posao i više nego dobro. Sa prethodnih 10 telefona nemam lošu fotku. S20FE sam imao mesec dana, kamera mi je bila odlična.

@eborko Baterija i grejanje, u prevodu - Exynos. Šanse nije bilo da sastavim 5h SOT ni na WiFi, a napolju je padalo i na ispod 4. Za 4500mah i toliki telefon apsolutno neprihvatljivo.
Takodje, u svakoj zahtevnijoj upotrebi je bio vreo nazad - video pozivi, navigacija, bilo kakva igra... Imao sam S7 pre 4 godine, pa Note 9 pretprošle, i ništa nije popravljeno. Mene više neće gledati.

To sam i pretpostavio. Ja bas gledam da zamijenim xs max sa s20 plus, recimo. Hpcu malo noviji uredjaj, mada sad cu pogledat ovaj xiaomi.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Iskreno, ako si "power user" zaobidji ga (Exynos verziju, SD uzmi svakako ako imaš gde) . Ako ne pržiš preterano telefon i ne prelaziš 4h SOT dnevno, uzmi slobodno i Exy, sve je na njemu super sem ovog što sam naveo gore.
Kamera, zvuk, ekran su ekstra, softver je upeglan odlično, sa dosta dodataka. Mada opet, ne zaostaje ni Mi 10 ni u jednoj od tih kategorija.

Ako nisi ograničen budžetom, možda bih najpre išao na Oneplus 8 Pro.

Ja sam zamenio Mi 10 recimo sa S20 FE i iskreno...pogrešio sam. Ono što je mene odbijalo i dalje me odbija je malo bagovit MIUI i nekako previše natrpanih opcija. Sam Mi 10 je zverina koja je radila šta god sam pomislio. Možda se i vratim ali sa Mi 11 edicijom na Xiaomi ;).

Mi 10 je sjajan uredjaj, ima tu po koja mana kod MIUI posebno v12, ali to covek proguta i za manje od 450e ima sjajan flagship telefon..

Slažem se, ja sam lično navikao na One UI, po meni je najbolji, ali kada sam uporedio kvalitet izrade za uređaj od cca 400-500 evra (ne pričam o radnjama)...nema boljeg jednostavno. IP68 je po meni nešto što im fali.

Iskreno, ako si "power user" zaobidji ga (Exynos verziju, SD uzmi svakako ako imaš gde) . Ako ne pržiš preterano telefon i ne prelaziš 4h SOT dnevno, uzmi slobodno i Exy, sve je na njemu super sem ovog što sam naveo gore.
Kamera, zvuk, ekran su ekstra, softver je upeglan odlično, sa dosta dodataka. Mada opet, ne zaostaje ni Mi 10 ni u jednoj od tih kategorija.

Ako nisi ograničen budžetom, možda bih najpre išao na Oneplus 8 Pro.

6h SOT-a ozvlacim na xs maxu i malo mi. Imao sam muke sa s9 plus koji mi je zadnji samsung bio, mislim da znam o cemu govoris.

Ajd da vidimo šta su napravili.
dabd41b72383187092dee5218b90238d.jpg

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Kako resiti na 12 verziji home gesture sa novo-m,Samo taj gesture ne radi

Za sada nikako.

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Vrh Dno