Šta je novo?

Xiaomi HyperOS - opšta tema

Pokusaj sa UK

Da li se još nekome promenio interfejs za pozive, doduše sad ima opcija i za snimanje poziva. RN 13 pro plus.

Kod mene na 13 pro 5G nema opcije da aktiviram snimanje razgovora, izgleda da naš region ne dozvoljava...

1000193613.jpg

Kod mene se danas sve promenilo kod poziva.Postalo je kao crtani film,sareno.Javljanje na poziv sad je horizontalno u desno.Mrzim promene.

Deinstalirajte azuriranja i vratice se na staro.Ni staro nije bog zna sta ali ovo novo je ogavno:)

To sto je sareno,i drugacije pa moram da mozgam jos nekako.Preko noci je u mirovanju padao je procenat baterije oko 3%,sad oko 5%

Baš "volim" kad rade neke promene samo da bi nešto izmenili da ne bude isto. Ne znam koja im je logika iza svega, ali kad rade neke velike izmene trebalo bi bar da nam ostave opciju da možemo izabrati stari izgled ako nam se novi ne dopada i da prate ststistiku da li većina želi promene ili ne.

Sa druge strane dizajneri su u "problemu" ako se ništa ne menja a neko ih plaća da "nešto" rade pa neminovno dolazi do ovakvih neželjenih promena. Sad da li većina preferira stari ili novi dizajn verovatno nikada nećemo saznati.

Suština je da smo svi različiti i da će uvek biti nekih kojima se nešto novo ne dopada. Svi koje poznajem negodovali su zbog ovih izmena tako da izgleda da se većini ne dopada.

Јуче сам купио Xiaomi 14T Pro и пролазим кроз прави пакао са HyperOS, пре тога сам 5 година био презадовољни корисник Xiaomi 9T pro. Дакле нисам неискусан корисник њихових уређаја, на старом сам мењао фабрички оперативни систем са EU али сада стварно не бих то радио. Проблеми које имам су следећи:
  • Када користим Nova Launcher не могу да откључам телефон са отиском прста. Обавести он мене да је проблем што користим апликацију са стране и то је као нека њихова глупа мера безбедности. Давно је то било али чини ми се да сам тај проблем имао и на Xiaomi 9T pro али се не сећам како сам га заобишао. Дакле да ли се то сад може заобићи? Када сам већ споменуо Nova Launcher знам да су престала ажурирања па чисто да питам да ли на А15 има још неких проблема, односно да ли вреди користити на новом телефону Nova Launcher?
  • Не могу никако да наместим да двапут пипање екрана и угаси екран, чак и са променом теме како су они навели. Може ли се реишти ово?
  • Када хоћу да наместим звоно уопште немам опцију да приступим песмама које су ми на телефону, иначе се налазе у делу Internal storage/Ringotnes. Не могу чак ни када одем директно на песму да је дужим кликом изаберем као мелодију за звоно.

Када сам питао AI за одговоре увек ме је наводио на неке опције које код мене не постоје. Ја сам се надао да је HyperOS "лакши" у односу на стари MIUI али изгледа сам баш погрешио, ово је тежак ужас.

• Za Novu ne znam, koristim Poco laucher
  • Dvoklik za gasenje mislim da nema vise na drugim Xiaomi telefonima, samo na Poco modelima, cini mi se da radi samo za paljenje ali ne i za gasenje. Znam da je kod zene na 9S radilo do nekog apdejta, a onda prestalo.
  • Za zvono, podesavanja/zvuk i vibracija/melodija zvona... Imas opciju "Izaberte lokalnu melodiju" ili klik dole desno na krug dobijes opcije za podesavanje: Teme/ Pozadine....ides na Melodija zvona. Ali tu su uglavnom sistemske melodije.

@terzazak

Пуно ти хвала на одговору!
Збуњује ме што у системским опцијама постоји да се активира и паљење и гашење екрана са двокликом али и када омогућим то (уз одговарајућу теме на којој то ради), ради само паљење али не и гашење.
Да ли је могуће да су у опцијама оставили нешто што више не ради...

Izgleda da je tako, citam da se dosta korisnika zale na taj problem. Za mene je dupli tac pali/gasi nezamenljiva opcija.
Dosta su zamrsili sa novim podesavanjima.
Recimo treba bas pronaci opciju da postavis posebnu melodiju za mail, nema je u opstim podesavanjima za notifikacije.

Lakse staviti 🔒 ikonicu na pocetni ekran, tako ja barem radim, dvoklik palim, a na jedan klik gasim.

Evo više od 4g nisam na ćomiju. Jel realno da još nisu ubacili double tap za gašenje ekrana. Pa kriminal. Ma nema šanse da se vratim na bilo koji xiaomi dok to ne ubace. Iz principa necu da stavljam katance na početni ekran i da rušim koncepciju kako mi godinama izgleda home screen. Devojka uništila power dugme na mi10t zbog toga. A ujedno je senzor otiska prsta, pa tim gore. Sta rade ovi žuti...

Nazad
Vrh Dno