Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

Meni se Mop 2 Ultra zaglavi i zaglupi na susilici.. na podnozju 😁
To je 1-1.5cm

Ih, pa dobro, realno svasta im se desava, kod mene mop 2 pro ne znam kako ali nekada uspe da se pogubi kad udje u "zvezdu" od radne stolice, nekada se jadan zaglavi u hranilici za dete, jer udje prilikom okretanja i lidar prodje gde je visi prorez, a posle ne moze da izadje xD... U svakakvim situacijama sam ga nalazio :D

imam jedan jedini prag, to je kupatilski, u kupatilu ga ne pustam da ide, ali on toliko voli da se penje po tom pragu da usisa svaki milimetar, a popne se 20x ... tako da, verujem da i tvog susilica inspirise da se bori :)

Izgleda da je moj kompjuterski sto u teranju, pa ga spopao :D
1737645705879.png

Kod mene se isto dešava sa postoljem zvučnika, svaki put ga zaskoči :D

Inače, imam prag na ulasku, tj. izlasku iz kupatila tačno 3 cm i penje se tu bez problema.
Tako da ako nekog interesuje, moguće je i malo preko deklarisanog da pređe.

Dešavalo se da, iz nekog razloga, krene iz drugačijeg ugla da pređe i da ne može.
Onda se bukvalno zaleti malo i pređe.

Uz S5 sam dobio kotur neke teške trake, verovatno sa metalom nekim unutra koja služi da se lepe prepreke gde robot ne ulazi. Možda to i dalje postoji za ove nove robote?

Ja sam traku iskoristio za nogare za klavir, isti problem je pravio. Nasadi se i vrti točkove u prazno.

Nisam znao da to postoji.

Meni konkretno nije problem, jer to traje par sekundi. Ali ako zna da se glavi, onda bi trebalo rešiti.

Vidim da ima na netu, ali da su specifične za brend. Ako je magnetna, kakve veze onda ima?

Imam problem da kad net nije u redu ne mogu da kontrolisem usisivac(ni druge mi smart uredjaje). A dnevno bude bar 3-4 prekida po 1-15min. Imam i mi smart home hub. Da li moze nekako da se namesti da uredjaj prima komande iako net nije u redu? Ne vidim razlog da ne moze ako je i usisivac i moj fon na istoj mrezi. Mop 2 pro je usisivac

Svi Mi uređaj koje imam rade isključivo kroz njihov cloud, tako da bez neta, nema ništa. Možda postoji neki workaround, ali default je sve pre neko neta.

Au.... sad shvatam kako lako mogu da nam naprave stare uredjaje beskorisnim 😁 cim zele da prodaju nove :)

Ili uvedu članarinu. Svaki usisani kvadrat, 0.001$, svako će da plati 5 centi za 50m2, deset puta mesečno, 60 dinara, ali njihovi usisivači rade milijarde kvadrata mesečno 🤑

Najnovija glupost od S20+
Zadam mu da počisti dnevnu sobu, završi i vrati se na bazu. Odmah ga pustim da ponovo očisti dnevnu sobu, on počisti možda trećinu sobe, onda ode u kuhinju, pa odatle u kupatilo, luta po kući. Pritom u aplikaciji tačno pokazuje gde je, mapa je u redu, znači trebalo bi da "zna" da nije tamo gde sam ga poslao. Preko aplikacije prekinem čišćenje i vratim ga na bazu, pokušam ponovo, opet ista glupost. Na kraju sam pomerio fotelje u dnevnoj koje stoje pored zida i onda je uspeo da počisti sobu kako treba. Ovo se nikad do sad nije dešavalo.

Pao mi E10 na stepenice, srećom našao sam ga na prvom stepeniku. Nisam proverio da li je preživeo, samo sam ga prebacio na punjač.
Zna li neko čemu mu služe mape koje šalje na cloud, samo da se vrati na početak?

Za vas kojima se glavi robot na nekim delovima... Jel imate opciju da stavite "no go" zonu? Ja sam na Roborocku to rešio tako što sam bukvalno stavio jednu "duž"/liniju na mapi kao "no go" tamo gde se zbunjuje (sjajne nogare od stola koje leže na podu recimo, pa ih uvek vidi kao prepreku, jer vidi svoj odsjaj).

To bi rešilo i problem praga u kupatilu koje neko reče da ima, samo se pomera linija/duž dok ne prestane da se penje. Izgleda to rade svi roboti, jer su programira da bukvalno idu po prelazu iz jedne sebe/prostorije u drugu. To rade i na ivici svakog tepiha...

Evo i ja da napišem prve utiske. Pazario sam x20+. Deluje ok, malo je bucan kad pere krpe. Usisava poprilicno dobro, mop takodje odlican. Vec neko vreme planirao sam uzmem sa stanicom, prvo viomi s9, pa mop 2 ultra, x10+ i na kraju je pao x20+. Za to vreme renovirao sam stan(delimicno) pa je namestaj u dnevnoj sobi sa nogaricama. Prolazi svuda, pogotovu mi je bitan mop ispod namestaja, jer se najvise prasine skuplja, a tesko je rucno prebrisati. Mapirao je ceo stan za manje od 15min. Poprilicno dobro. Vrata od kupatila sam zatvorio, pa uopste nije na mapi. Ukljucen je da usisava i radi mop istovremeno, tj prvo prodje usisavanje zatim ciscenje, sto je dobro jer voda nije preterano prljava. Mana, barem koliko sam uspeo u dosta konfuznoj aplikaciji mi home, jeste sto tepihe ne detektuje sam, vec sam ih rucno ucrtao otprilike. Kada sam ih ucrtao, pojacava snagu pri usisavanju tepiha, i podigne zadnje tockove da krpe ne zakacinju tepih. Ne rotiraju ss za to vreme. Neko je napisao da nema tanker za vodu, nisam siguran za to, ali sam naiso na opciju da pere krpe na m2 (5,8 ili 10m2). Poprilicno je veci komfor kad sam pere krpe i ima veliku stanicu u odnosu na modele bez toga. Naravno razlika je skoro dupla(npr u odnosu na s20+). Kolega se zalio da mu se s10+ zaglavi kada usisava staze, koje su lagane, podigne ih i tu zaglavi. Nisam imao taj problem. Jedino sto sam primetio da oko kablova hoce da se muci, tj zbog usisne snage ih uvuce, pa ih mrda levo desno. Moracu lepse da ih resim. To je to za pocetak :)

Nazad
Vrh Dno