Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

Da li neko zna da li je ovaj sajt proveren? Velika je razlika u ceni u Mi radnjama i ovde na sajtu za s20+.

Prilozi

• Screenshot_2024-10-17-00-50-07-706_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-10-17-00-50-07-706_com.android.chrome.jpg
    87 KB · Pregleda: 73
jeste. narucivao ja vise puta od njih. jedino sto mi deluje da je greska, da nije s20+ nego s20 ili neki drugi

Nesto mi to mnogo jeftino, kao da su se zeznuli nesto. Imaju cak i dva crna S20+ modela

Nesto mi to mnogo jeftino, kao da su se zeznuli nesto. Imaju cak i dva crna S20+ modela

Ni meni nista nije jasno. Beli je oko 27000din. Ne bih da porucim, a da mi stigne s20 🙄. Najbolje bi bilo kada bi u nekoj radnji bio oko 30.000 i da ga uzmem na licu mesta, a ne da porucujem, pa ako znate gde ima u Bg, javljajte 🙆

pozovi ih/pusti poruku i proveri

Zar ima smisla dati 30 za S20+ ako je S20 stvarno 18990 kao što stoji kod ovih trenutno na sajtu, crni doduše, ali kakve veze ima?

Da li je S20+ najbolja kupovina do 30,000din? Tepihe za sad nemam, mozda budu bili u buducnosti, nemam pragove, sve je u ravni. Inace S20 svuda kosta toliko otprilike: https://www.eponuda.com/robot-usisivaci-cene/xiaomi-robot-usisivac-s20-eu-crni-cena-28620050
Ako nemaš tepihe onda je tebi bolja kupovina s20+ jer on ima odličan mop u odnesu na s20 koji je identičan s10 samo ima jaču usisnu moć.
Što se s20+ tiče odličan robot ali imam jednu veliku zamerku, ne može da mu se naredi da 2x odradi čišćenje jedne prostorije kao s10.

Jel bolje kupiti neki irobot roomba npr j7+ ili j9+ ili xiaomi x10+ ili x20+ Negde pročitah da je roomba mnogo kvalitetniji uređaj.

Da li ima neke razlike u modelu, dodatku ili nečemu drugom za Xiaomi S20 ako se kupi direktno u njihovoj prodavnici ili preko drugih distributera tipa Ananas, Spark, Bc Group?
Razlika u ceni je 7-8000 din.
Da li ima neke razlike u modelu, dodatku ili nečemu drugom za Xiaomi S20 ako se kupi direktno u njihovoj prodavnici ili preko drugih distributera Ananas, Spark, Bc Group?

I jos jedna informacija mi je potrebna.
Tv polica koja zauzima 3m je konzolna i odvojena je od poda 10 na nekim mestima ima i 10.2 cm.
Vidim da je s20 visok 9.8 cm.
Da li će robot ići ispod te police?

Da li ima neke razlike u modelu, dodatku ili nečemu drugom za Xiaomi S20 ako se kupi direktno u njihovoj prodavnici ili preko drugih distributera tipa Ananas, Spark, Bc Group?
Da li ima neke razlike u modelu, dodatku ili nečemu drugom za Xiaomi S20 ako se kupi direktno u njihovoj prodavnici ili preko drugih distributera Ananas, Spark, Bc Group?
Углавном је преко тих других сајтова јефтиније.
Ја сам Xiaomi air fryer 4 pro платио 6500 на Макси онлине, код њих је 14990, на Ананасу је 10990.

Tv polica koja zauzima 3m je konzolna i odvojena je od poda 10 na nekim mestima ima i 10.2 cm.
Hoće ako imaš dovoljnu visinu.
Edit: usisavači ne gledaju gore, bar ovi o kojima pričamo, samo dole i sa svih strana. Dole zbog stepeništa naravno. U prevodu, ako imaš i tih 0.2 mm da lidar ne zakači, očistiće bez problema.

Ako zaista imaš svuda 10.2 i usisivač zaista jeste 9.8 na svakom mestu, proći će.

Na poslu nam je sav nameštaj na nogicama 10.5cm, a kuhinjski ormarić ima jednu nogicu nižu i ne desi se uvek, ali dešava se da se Mop 2 Pro tu zaglavi, a najviša tačka mu ima tragove od češanja. Verujem da su sva češanja baš sa tog mesta. Da se glavi svaki put, neko od nas bi se zavukao, pa odvrnuo nogicu za taj deo milimetra, ali lakše ga je povremeno izvaditi 🙄

Veća je baterija, drugačiji mop. Možda nekome znači (5200 vs 3200 mAh).

Nadam se da neko takođe moze da prenese iskustva mop funkcije nebitno je da li je s10+ ili s20+. Da li je to uopšte efikasno? Može li da se uporedi sa klasičnim dzogiranjem 😉.
Ja se izvinjavam možda smo mi novajlije dosadni sa pitanjima ali svaka info od prekaljenih vlasnika robota dosta znači.

Nista ne moze da zameni klasicno dzogiranje.

...jos ako ne dzogiras ti nego zena...

Pa ne može sa džogiranjem da se poredi ali nije baš i da ništa ne radi kao što pričate ovde (tako ispada barem).
Glavni problem je što se ovde porede roboti od 10-20-30k a u opticaju su roboti od 100k-150k, neki prosek je da kažemo 80k
Bez ljutnje ali ne možeš ti da očekuješ da za 20k dindži imaš mašinu koja sve radi besprekorno, pa još Žaomi :D

Videh ovo pre 2 dana postavljeno, u pitanju je Roborock Qrevo Master, sasvim solidno mopira, što se i vidi na slici.
Imam nešto slabiji model, Qrevo klasik, ova Master varijanta je naprednija, mopira toplom vodom itd. hahaha

Bez šale ikakve, meni je mop zaista fenomenalna stvar, ali mislim da ne bi bio tako dobar mop na slabijem modelu, koji nema rezervoare u baznoj stanici i sam sve radi oko toga itd.

Meni je najveca mana mopiranja to sto moze samo vodu da primi. Kad bi moglo da se doda neko sredstvo za odrzavanje poda to bi bilo mnogo bolje.

Odakle ti to da ne može da se doda neko sredstvo?
Proizvodjači robota prodaju svoja neka ali su preskupa, ja već godinu dana koristim obična sredstva iz DMa ili odakle god, 200-300 dinara.
Sipaš samo po uputstvu u tank, 2 čepa obično idu i to je to.
Naravno podrazumeva se da imaš robota koji ima sistem za vodu.
I uvek prvo sipaš vodu pa onda na kraju sredstvo, da se ne bi stvorila pena, kao u ovom klipu recimo, ako se lik nije zezao.
Treba kao na ovom drugom klipu, na 10-om minutu je taj deo.

Ovo sam nasao za Xiaomi:

1729459476275.png

To se ogradjuju preventivno, kao za lekove što imaš neželjena dejstva recimo.
A i oni to kažu da bi prodavali svoju tečnost, sa kojom kao onda nema nikakvih bojazni.
Problem je pena i ljudi su navikli kod džogiranja da se kofa zapeni, prvo se sipa neko sredstvo pa onda voda, i onda se začepe cevi kod robota itd.
Gledao sam ja to detaljno ranije kad sam uzeo ovaj moj, nije mi se uništavalo 900e zbog gluposti neke, i evo sipam razne "domaće" rastvore već godinu dana i nije bilo nikad nikakvih problema.

Ali evo recimo šta kaže Roborock :

235538.png

Edit:

Evo pazi ovo i razlike u ceni, a siguran sam da osim cene nema nikakve druge razlike, možda kod mirisa jedino.
Nema pene kažu, haha pa nema ni kod jedne ako se dodaje nakon što se sipala voda.

000729.png

000752.png

Poslednja izmena:
Meni je najveca mana mopiranja to sto moze samo vodu da primi. Kad bi moglo da se doda neko sredstvo za odrzavanje poda to bi bilo mnogo bolje.
Koristim neko sredstvo za parkete iz DM-a, bez ikakvih problema radi, samo ispraznim i isperem tank čim obriše celu kuću.

Nazad
Vrh Dno