Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

Dešavalo mi se da se zaglupi i onda moram da odradim mapiranje opet. Retko baš, ali desi se.
moj roborock u zadnjih par godina se zaglupljuje non-stop. pisao sam o tome mislim ovde ranije...
u prvih recimo 3godine je radio savrseno. izmapirao sam jednom stan i to je to. ni jednom se nije zaglupeo cak ni kada sam ga dizao i okretao da otpetljam kabl. sad ako to uradim, on vise ne zna gde je. ako negde ostane posle ciscenja, ne ode pravo na bazu, opet ne zna gde je, krene da skenira prostor i zakljuci da je na drugom kraju stana a onda krene da dodaje "nove sobe" na postojecu mapu pa moram da mu restorujem mapu od pre... ranije je ispod stola oko nogu stolica cistio bez problema iz jednog prolaza, sad se vrti oko jedne stolice 10min, kao da ne zna sta da radi... kao dementna osoba, ne zna gde je posao, odakle je dosao... ima gomila takvih sitnih gluposti... IQ mu pao sa 100 na 50...
To je sve softversko unapredjenje xiami-a, rekao bih...

Meni se desilo 2-3 puta za ovih par godina koliko ga imam(Mop 2 Pro Plus)
Btw, možda je to toga što je ukupno bilo 0 FW apdejta otkad sam ga uzeo :D

moj roborock u zadnjih par godina se zaglupljuje non-stop. pisao sam o tome mislim ovde ranije...
u prvih recimo 3godine je radio savrseno. izmapirao sam jednom stan i to je to. ni jednom se nije zaglupeo cak ni kada sam ga dizao i okretao da otpetljam kabl. sad ako to uradim, on vise ne zna gde je. ako negde ostane posle ciscenja, ne ode pravo na bazu, opet ne zna gde je, krene da skenira prostor i zakljuci da je na drugom kraju stana a onda krene da dodaje "nove sobe" na postojecu mapu pa moram da mu restorujem mapu od pre... ranije je ispod stola oko nogu stolica cistio bez problema iz jednog prolaza, sad se vrti oko jedne stolice 10min, kao da ne zna sta da radi... kao dementna osoba, ne zna gde je posao, odakle je dosao... ima gomila takvih sitnih gluposti... IQ mu pao sa 100 na 50...
To je sve softversko unapredjenje xiami-a, rekao bih...

Pokušaj da mu prebrišeš sve senzore i razmrdaš one pokretne delove, što mu služe za "odbijanje". Meni se na Mop Pro jednom desilo da se zaglupljuje, obrisao, evo već 4 godine radi ok.
Mop 2 Pro je bučniji, trebalo bi da ima veću usisnu snagu, i ima veću bateriju, ali sve ostalo mi je na strani Mop Pro tj starog modela.

Sad razmišljam da dodam još jedan sa stanicom za pražnjenje, ali me je strah da ne povuče inteligenciju na ovog mladjeg.

definitivno cu ga ocistiti detaljno. nisam to skoro odradio... moguce da je to problem... :unsure:

Da, sad vidim da je u klipu X20+ 🤦‍♂️
Mora da ima i on tu opciju jer je to s20+ sa stanicom za pražnjenje, verovatno je tom liku stigao sa isključenom opcijom po defaultu, tako je i meni pa sam morao da je uključimScreenshot_20241005_210349_Mi Home.jpg

Momci, sta biste preporucili od uredjaja (moze i neke druge marke) do nekih 400e-500e za stan od cca 65 kvadrata, vecinom laminat, sa nekoliko tanjih tepiha. Decija soba ima itison ali tamo ni Bog ne pomaze sa usisavanjem :) Naravno, mop/usisivac kombinacija, stanica pozeljna, ne i neophodna.

od xiaomi-a s20+ ja bih rekao. ne znam kakvo je stanje sa roborock... bio sam malo gleado, ali se ne secam...

Degradila je baterija na Xiaomi Robot Vacuum Mop, jedina realna opcija je reparacija koja košta u najboljem slučaju kao pola novog E10 usisivača, a koliko vidim jako su slični. Nov E10 je 12.5k din trenutno.
Ima li neko E10 i kako se pokazao? Nama je navedeni Mop (Mijia 1C kineska oznaka) bio dovoljan i odgovara nam njegova visina od 8 cm.

Kako se inače snalazite za baterije? Sa Alija bez praćenja ne želim da naručujem, po Amazonu i sl . oko 40€ baterija što opet dolazi na cenu reparacije kod nas u Srbiji.

Zašto ne sa AliE? Moj Roborock je ko trigerova metla, glavni motor sa AliE, motor lasera sa AliE, baterija sa AliE. :) Ne računam potrošne delove, za ovoliko godina sve se naručivalo n puta. Usisava 5x nedeljno standardno.

Baterija je poslednja stigla na red, pre par meseci. Deluje da je većeg kapaciteta nego fabrička kad je bila nova.

Degradila je baterija na Xiaomi Robot Vacuum Mop, jedina realna opcija je reparacija koja košta u najboljem slučaju kao pola novog E10 usisivača, a koliko vidim jako su slični. Nov E10 je 12.5k din trenutno.
Ima li neko E10 i kako se pokazao? Nama je navedeni Mop (Mijia 1C kineska oznaka) bio dovoljan i odgovara nam njegova visina od 8 cm.

Kako se inače snalazite za baterije? Sa Alija bez praćenja ne želim da naručujem, po Amazonu i sl . oko 40€ baterija što opet dolazi na cenu reparacije kod nas u Srbiji.
Ja koristim E10, ja sam bas zadovoljan, za te pare je odlican.

Nova 6K, reparacija 3200 plus dupla poštarina. Istu dilemu sam imao i odlučio za nov s20+ koji sad ne može da se zavuče svuda gde bi trebao ali je bolji 68x u svim aspektima.

Gde ima nova za 6k? Nisam ni reparaciju našao za 3200 :)
Baš mi znači to zavlačenje, moram dobro da razmislim.
Inače, kreće se samo po pločicama i parketu, nema neki preterano težak zadatak.

@nidza
Ako ima praćenje onda je šiping 150$, a bez praćenja ne dam 30 eura jer neću nikad dobiti. Neke pakete čekam 4 meseca i ni traga od njih.

Šta vam znači repracija baterije?
Nije valjda da menjate pojedinačne ćelije?

Zamena svih ćelija samo dolazi u obzir i to je pitanje koliko će da traje

Pokušaj da mu prebrišeš sve senzore i razmrdaš one pokretne delove, što mu služe za "odbijanje". Meni se na Mop Pro jednom desilo da se zaglupljuje, obrisao, evo već 4 godine radi ok.
Mop 2 Pro je bučniji, trebalo bi da ima veću usisnu snagu, i ima veću bateriju, ali sve ostalo mi je na strani Mop Pro tj starog modela.

Sad razmišljam da dodam još jedan sa stanicom za pražnjenje, ali me je strah da ne povuče inteligenciju na ovog mladjeg.
Moj mop 2 ultra se isto zaglupeo. Krene sve ok ali ne zna da se vrati. Ako nisam kuci vrti se bukvalno ispred stanice ok ga ne stavim svojeručno nazad. Verovatno bi novo skeniranje pomoglo ali imam neka ogledala koja on konta kao dodatnu prostoriju i moram da prekrivam.

Šta vam znači repracija baterije?
Nije valjda da menjate pojedinačne ćelije?
Iskoristi se elektronika i konektor od stare, ako se uradi kako valja nadam se da će trajati koliko i original.

Gde ima nova za 6k? Nisam ni reparaciju našao za 3200 :)
Baš mi znači to zavlačenje, moram dobro da razmislim.
Inače, kreće se samo po pločicama i parketu, nema neki preterano težak zadatak.

@nidza
Ako ima praćenje onda je šiping 150$, a bez praćenja ne dam 30 eura jer neću nikad dobiti. Neke pakete čekam 4 meseca i ni traga od njih.
Kako nema praćenje,svaki paket preko 5 dolara šalju preporučeno i ima praćenje do kućne adrese

ako je standard express shipping, pise da nema pracenje ali ustvari ima...

Shvatio sam da radi robot i dalje, tako da ti nije hitno. Ja bih naručio ako se pojavi jeftin šiping, pa šta bude. Uvek će da ti vrate pare ako ne stigne, pa možeš da se poslužiš drugom opcijom do koje dođeš (ako dođeš). Strpljen spasen.

Stigao mi mail da ima neki night market veceras u Mi Store. Razlog vise za kupovinu S20+ kad ono nema ga na sajtu :D
Da li je moguce da su ga sklonili zbog akcije? Nov model

1728466000724.png

Hmmm, kakva im je ovo akcija na S20 kad može da se nađe u par prodavnica za ispod 19K din !!!

Kakva Žaomi prevara, kad rikne baterija moraš kupiš nov usisivač, ne postoji rezervni deo originalni.

Како не постоји?
EAN 7350129410154
1728545441643.png

*kod nas

Meni odgovorili da uređaj više nije u ponudi i nema delova za njega.

pogledajte na Ananasu, video sam da imaju neke dobr popuste, samo ne znam koliko su realni...

Nazad
Vrh Dno