Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

Zdravo svima,

6 meseci nam je savrseno radio Xiaomi s10 i kada usisava i kada cisti. U zadnje vreme je poceo da se gubi kada radi ciscenje poda, kao da plocice kada se pokvase, on ne moze da se pomeri sa tog mokrog dela. Probao sam i sa kolicinom vode na minimum, isto je.

Koristim Roborock Q Revo, vidim slicno izgleda kao s10, isto 6 meseci usisava i cisti bez problema, odrzavam ga povremeno, kad mi javi app zapravo u Maintenance, mada bi trebalo cesce to da radim, ali ok je.
Kod mene je voda na Medium, imam parket po sobama i manji deo je u plocicama, kupatilo i kuhinja.
Dugo je radio svaki dan, usisavanje pa pranje, od pre par meseci presao sam na svaki drugi dan da radi isto to, rute su standardne, znaci ne radi "longer" program.
Za pranje sam stavio da "wash the mop" radi kad zavrsi svaku sobu.
Danas sam primetio da kada izbacuje prasinu u kesu, nesto je zavonjalo, kao prasincina neka ustajala, nije mnogo neprijatno ali vonja ipak malo, otvorim da vidim kesu u kom je stanju i naduvena bila skroz, pomislih da je puna ali kad se izvadi i pritisne nije ni do pola puna, hteo da je vratim ali osetim da ona smrducka a i imala je male ostatke neke prasine po sebi, sto mi bilo cudno jer ne znam na koju foru bi ti komadi dospeli tu, kao vuna neka mala, nekoliko takvih komada.
Imao sam jednu rezervnu i bacim tu staru i stavim novu, operem taj deo unutra.
Ovo pricam jer mi palo na pamet da i ne radim vise usisavanje, mozda jednom nedeljno ili po potrebi, a da cisti pod svaki ili svaki drugi dan.

Jedino ne znam dal ce da se smori jedan dan, kao kod tebe recimo, pa da krene da se gubi 🤷‍♂️

Vecina slicnih spravica nije pravljena da traje dugo...

Verovatno, meni je ovo prvi.
Super je stvar, posebno neki jaci modeli, vredi taj novac sigurno, jedino je pitanje dugotrajnost.

Gde u Srbiji kupiti bateriju za Mi mop essential?
1000004889.jpg

Poslednja izmena:
Odneo u firmu koja se bavi reparacijom. 2400din 2600mAh, jeftinije nego na Aliju.

Rampa sa alija.Funkcionise dobro...
I popne se bez problema? Koji robot je u pitanju?
Vidim na slici da i pored rampe ima i dalje rekao bih dosta još "visine" koju treba da savlada, slično je kao kod mene.
Imam već neko vreme sličnu rampu, možda je čak i ista, probao jednom pre dvadesetak dana i od tada više nisam, jer ne uspeva da predje preko, muči se i blizu je, malo mu fali ali ne vredi, vrati se nazad i pokušava ponovo, iz raznih uglova.
Ako podignem rampu postavljanjem nečega ispod nje, onda nije pričvršćena za pod kako treba i u tom slučaju se rasturi.
Nisam mnogo vremena potrošio na to ali planiram sad za vikend time da se pozabavim, mada ne znam šta da mu radim, osim da podignem rampu ali da je pričvrstim nekako za parket, možda kucanjem eksera, ne vidim šta drugo ...

I popne se bez problema? Koji robot je u pitanju?
Vidim na slici da i pored rampe ima i dalje rekao bih dosta još "visine" koju treba da savlada, slično je kao kod mene.
S10 xiaomi.
Ima visine,bar 1 cm od rampe do praga predsoblja.
Imas one "duplo lepljive trake" koju se bas debele,tipa 3-4-5 mm.
Probaj sa njima da nivelises.Mozda da se ukosi rampa / lepljenjem trake na jednu stranu..
Ovaj gazi dobro preko rampe...

3-4-5 mm je malo, možda si mislio na cm.
Prag mi je 2cm, rampa je 0.53cm, našao sam neku traku 30mm, ali na Temu, to dok stigne potrajaće, kod nas ima i brza neka pretraga mi daje 19mm uglavnom.
Traka je dobro rešenje, sačekaću tu iz Kine, deblja je za 10mm od ove kod nas a 4x jeftinija.
Verovatno bi sem toga pomogli i neki ne-klizni jastučići, to ne znam dal ima kod nas, ja ih nemam :)
Treća opcija je da se buši malo parket pa da se ušrafi rampa, to ću na kraju ako ovo drugo ne uspe, mada bi trebalo da uspe.

Zapravo si u pravu za mm, moja greška, nešto sam "prebacio" :)
Naručio sam nekoliko stvari , trebaće za razne stvari , ne samo za ovo hehe

Prilozi

• t1.png
    t1.png
    158.6 KB · Pregleda: 21
  • t2.png
    t2.png
    85.8 KB · Pregleda: 21
Drustvo sta bi preporucili xiaomi x20 plus ili x10 plus? Vidim ovaj x20 jeftini od x10 i ako je noviji....pa ako moze preporuka?

Imam S10+ godinu dana, i mi smo zadovoljni. Dovoljno dobro usisava i briše pod, da je svakako čistije nego kad bih sam usisavao.

Od pre mesec dana imam problem sa posudom za vodu, tokom rada ne ispušta vodu (pun je rezervoar, naravno).
Probao sam sam na više načina da "otpušim" cevčiće i šupljine kuda se voda kreće ali bezuspešno.

Da li je neko imao sličan problem i možda rešenje? Ako ne, znate li servis za popravku? U garanciji je, ali sam izgubio račun 🤦‍♂️

Da li si sipao nešto za dekalcifikaciju? Probaj to najpre.

Napuni posudu za vodu mešavinom sode bikarbone, alkoholnog sirćeta i vode ako hoćeš domaću radinost ili kupi nešto protiv kamenca. Dodatno je celu potopi u isti rastvor i neka stoji tako preko noći. Ako uspe nadalje destilovanu sipaj.
Imam S10+ godinu dana, i mi smo zadovoljni. Dovoljno dobro usisava i briše pod, da je svakako čistije nego kad bih sam usisavao.

Od pre mesec dana imam problem sa posudom za vodu, tokom rada ne ispušta vodu (pun je rezervoar, naravno).
Probao sam sam na više načina da "otpušim" cevčiće i šupljine kuda se voda kreće ali bezuspešno.

Da li je neko imao sličan problem i možda rešenje? Ako ne, znate li servis za popravku? U garanciji je, ali sam izgubio račun 🤦‍♂️

Koliko me secanje sluzi ljudi su dosta puta rekli da je bolje uzeti s10+ od s10 klasicnog. Trenutno su u ponudi kod prodavca na A na akciji Mop 2 Pro i obicna 10ka i kostaju maltene isto.
Sta bi preporucili za stan od 60ak kvadrata bez tepiha ? Hvala unapred :)

I ja gledam taj Mop 2 Pro ali se dvoumim jer mi mop funkcija uopšte ne treba, treba mi klasičan usisivač sa lidarom da napravi mapu i da mogu da zadam gde može da ide a gde ne i da bude jeftin/iji.

Posedujem 4 godine star Mop Pro i godinu dana star Mop 2 Pro.

Što se baterije i usisne moći tiče, zaista je dvojka bolja. Ali što se tiče inteligencije (brzina odziva, orjentacija, poruke koje izgovara i kada ih izgovara...), dvojka kao da kasni 3 generacije za prvim modelom.

Ne koristim mop, bez obzira na model. Probao. Beskorisno.

Htedoh i ja da kupim neki robot usisivac. Imam nekih 80ak kvadrata, i 4 prostorije, u 3 se nalazi tepih ali onako vise na sredini, a okolo je parket. Tepisi su visine oko 1cm, a izmedju prostorija su pragovi oko 1.5cm visine. Mop nije toliko bitan, ali ako ga ima probacu da ga koristim.

Iscitao sam poslednjih 10ak strana teme, i koliko sam video deluje da je Xiaomi S10+ ok kupovina.

Da li je to to, ili ima neki drugi za stotinak eura gore/dole? Hvala

Ja sam uzeo S10+ pre 3 meseca i za sad sam zadovoljan. Bez problema se penje na tepihe, pragove nemam pa tu nisam baš siguran koji mu je limit. Jednom se popeo nesretnik na telesnu vagu i zaglavio... Mopovanje je jedino smaranje jer mopovanje i tepisi ne ide zajedno. A kad spominješ cenu koliko znam kod xiaomi nemaš ništa bolje za 100e jer oni bolji modeli sa stanicama koštaju mnogo više.

Jednom se popeo nesretnik na telesnu vagu i zaglavio
Mozda se zaljubio :ROFLMAO:

Sto se tice mopovanja, da li njemu smetaju one krpe kad usisava tepihe?
Recimo u kuhinji su samo plocice, tamo bi mogao prvo da usisa pa da obrise. Isto tako i u sobi, prvo usisa sve, pa onda obrise parket. Ne znam jel to moze tako da funkcionise.

A drugo pitanje, video sam da ovaj model nema Lidar nego Laser (LDS). Da li je to mana ili je ok?

Pa smetaju mu u smislu sto ce da vuce krpe po tepihu, pa ce isti da ti ostane vlazan :D nema mogucnost da podigne krpe dok mopuje

Navodno samo x20+ ima tu opciju da dize mop i da moze u jednom cugu da odradi tepihe i pod kako treba ali tog nema jos kod nas na trzistu.

kako nema?

a na kp je 430e ~ 50k rsd

ovo je super cena, ja sam mislio da je preko 100k... bar su toliko kostali pre par godina

Poslednja izmena:

Ja imam Mop 2 Ultra i 3x sam dobio zamenu uredjaja jer nije pustao vodu. Taj mop deo je izgleda bas los.
U DE - kod nss ne znam kako to resiti.

kako nema?

a na kp je 430e ~ 50k rsd

ovo je super cena, ja sam mislio da je preko 100k... bar su toliko kostali pre par godina
Hm, pa mogao bih dodati jos 200e pa uzeti ovaj u mesto s10+. Jedino je mozda ta stanica malo velika, al to mora.

S10 xiaomi.
Ima visine,bar 1 cm od rampe do praga predsoblja.
Imas one "duplo lepljive trake" koju se bas debele,tipa 3-4-5 mm.
Probaj sa njima da nivelises.Mozda da se ukosi rampa / lepljenjem trake na jednu stranu..
Ovaj gazi dobro preko rampe...
Ne vredi, probao sam mnogo opcija i varijanti, rampa kao rampa je odlično postavljena, ne mrda se, visina povećana, u nivou maltene sa pragom, probao sam i iznad čak da bude, predje na jednu stranu ali problem je da se vrati, ne vredi ...
Ima i u aplikaciji da se postavi threshold i kog je materijala i veličina , probao i custom, neće.
Probao da nadjem na netu neka iskustva i ima ljudi sa istim problemom, isto Roborock Revo model, čini mi se da su ranije modele pravili tako da mogu da savladavaju takve prepreke lagano ali noviji modeli izgleda imaju problem.
Zavisi verovatno i prag sam od kog je materijala, kod mene je daska tvrda široka, razdvaja parket od keramike koja je u drugoj prostoriji, mislim mogu ja da je skinem u principu i stavim nešto bolje tu ali neka ga za sada, nije ni ovako ručno problem, samo se podigne robot i prebaci u tu prostoriju i pokrene se program poseban koji radi samo tu prostoriju.

Nazad
Vrh Dno