Šta je novo?

Xiaomi 17/17 Ultra

• Začetnik teme Začetnik teme Sync
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Danas se malo manje čačkao telefon a malo više pričalo.
Svakako brutalan rezultat, ovo mi se u životu nije desilo - 64% u deset uveče.
Btw koristio sam danas telefon na suncu, što se mene tiče više nego čitljiv ekran.
Nije se nijednom zatamnio u periodu od petnaestak minuta koliko mi je trebalo do posla. Možda mu prija klima i dalje 😁
Nisam stigao da slikam.
Inače dobio sam "MIXM" verziju pa sam izabrao Hong Kong kao regiju na početku, imam MIUI dialer i poruke, snimanje razgovora nativno radi, prelepo.
Da li je to ova verzija, kao na mom 17 Ultra telefonu(iz A1)?
Ako jeste, da li je onda dovoljno da promenim region u Hong Kong, pa da dobijem miui dialer i nativno snimanje razgovora?
Ili moram da ga podešavam iz početka, posle reseta na fabrička podešavanja?

Prilozi

• Screenshot_2026-04-16-16-36-50-456_com.android.settings~2.jpg
    Screenshot_2026-04-16-16-36-50-456_com.android.settings~2.jpg
    50.1 KB · Pregleda: 46
Da li je to ova verzija, kao na mom 17 Ultra telefonu(iz A1)?
Ako jeste, da li je onda dovoljno da promenim region u Hong Kong, pa da dobijem miui dialer i nativno snimanje razgovora?
Ili moram da ga podešavam iz početka, posle reseta na fabrička podešavanja?
Ne znam zašto Hong Kong, meni je Srbija i od početka imam Mi Dialer. Ako nemaš, možeš da ga aktiviraš sa Shizuku+Canta aplikacijama, jer ti je MIXM

Ne znam zašto Hong Kong, meni je Srbija i od početka imam Mi Dialer. Ako nemaš, možeš da ga aktiviraš sa Shizuku+Canta aplikacijama, jer ti je MIXM
meni i dalje nije jasno kako imaš mi dialer i mi poruke na globalnom 😁
EUXM ima guglove stvari.
si disable-ovao Google dialer pa ti se pojavio MI ili ti je telefon došao sa mi od starta?

skineš Cantu i Shizuku, ispratiš uputstvo kako da aktiviraš Shizuku preko wireless adb-a, u Kanti omogućiš pristup Shizuku i kreneš redom da brišeš.

pored svake aplikacije imaš komentar i da li je bezbedna za brisanje ili ne, ali ja bih za svaki paket svakako proverio da nekim AI-em koliko je bezbedno brisati.

recimo ja sam jedan paket, mislim više njih, ali jedan specifičan obrisao jer su i Gemini i gpt rekli da može.
posle nisam mogao da se izlogujem ni ulogujem sa Xiaomi naloga 😁

i u Kanti zapravo piše da ne treba brisati. ali isto tako i u Kanti imaš nekih paketa za koje kažu da mogu bez problema da se obrišu ali je bolje ne brisati, tako da double check svaki.

Hvala za uputstvo, ali nema potrebe za tim radi omogućivanja snimanja razgovora.

Samo sam region promenio u Hong Kong, restartovao telefon i u Google dialeru se pojavilan opcija snimanja razgovora.

Prilozi

• Screenshot_2026-04-17-02-46-45-712_com.google.android.dialer-edit.jpg
    Screenshot_2026-04-17-02-46-45-712_com.google.android.dialer-edit.jpg
    47.1 KB · Pregleda: 34
U zavisnosti od toga da li imate MIXM ili EUXM imate različit set aplikacija u samom ROM-u. MIXM po defaultu ima praktično više aplikacija nego EU uključujući MI dialer i messages. EU nativno nema ali menjanjem regiona "primenjuju" su različiti zakoni same regije, što omogućuje snimanje kao u primeru iznad. Negde se može snimati bez saglasnosti a negde ne, u Kini očigledno može, a HK je neka siva zona i pomešani proizvod EU i CN ROM-a (što se permisija i aplikacija tiče).
Daću kao nakaradni primer Vivo X300 pro HK verziju gde imate pojačanu bateriju uz podršku za eSIM.
Mislim da je ovo baš ekstreman primer sive zone, nisam siguran da u još nekom modelu postoji takva mešavina. Definitivno primerak za posedovati 🙂

@marinko98 da li prilikom snimanja postoji signal za snimanje za drugu osobu? Nisam znao da to može iskreno.

Nije Mi dialer, već Google dialer sa opcijom snimanja razgovora.
Pošto sam tek u 3 ujutru to uradio, nema smisla da nekog zovem tako rano...

Prilozi

• Screenshot_2026-04-17-04-41-48-242_com.miui.home-edit.jpg
    Screenshot_2026-04-17-04-41-48-242_com.miui.home-edit.jpg
    64.8 KB · Pregleda: 33
Google dialer ima audio obaveštenje da se razgovor snima.
Koristeći Shizuku i Canta un-deletujes miui dialer i contacts, i obrišeš com.android.phone.cust.overlay.miui.
Kod mene radi bez promene regiona.

Google dialer ima snimanje nevezano za region, ali ima obaveštenje. Mi dialer nema to obaveštenje. @psychofedex MIXM dolazi sa mi dialerom i porukama, cantom sam samo skinuo bloat. Imao sam i Google poruke ali sam i njih obrisao. Euxm dolazi samo sa Google aplikacijama i koliko znam ne može da se cantom ubace mi aplikacije

Mislim da snimak bez obaveštenja nije upotrebljiv u bilo kom smislu osim kao podsetnik, osim ako druga strana već obavesti da se razgovor snima (operateri, prodaje...). Zbog toga je i zgodno imati ručno pokretanje snimanja.

Pa nije baš nebitno, objavljivanje i deljenje takvog snimka je zabranjeno i kažnjivo, bolje da svi budu svesni toga pre korišćenja takvog workaround-a.

Ja ako hoću da snimam razgovor sa tobom a imam Nokiu 3310 staviću te na spikerfon i uključiti magnetofon. Pričamo o tome šta koja verzija ima. Ti i kad uključiš snimanje na Mi dialeru piše ti da zakonske regulative nisu svuda iste. Osim toga, niti je kažnjivo niti zabranjeno, samo nema težinu dokaza na sudu ako se za to koristi. Svi smo čuli razgovor vezan za United mediju pa niko nije u zatvoru, a razgovor je viralan i otkrio je mnogo toga.

Da li je moguce na HyperOS-u namestiti okrugle ikonice?Bez nekih dodatnih launcher-a,aplikacija i slicno

Mislio sam da je slican ColorOS-u..njega su stvarno doveli u red,ne vracam se na Samsung vise (em sto vredja inteligenciju,em sto su stvarno sa ovom verzijom 10 uveli svakakve mogucnosti)..Mislio sam da je to slicno pa da moze,ali dobro.Hvala na tako brzom odgovoru🙂

Da li je moguce na HyperOS-u namestiti okrugle ikonice?Bez nekih dodatnih launcher-a,aplikacija i slicno
Ovo je i mene zanimalo, jer volim okrugle ikonice. Znači mrka kapa, jedino tema da se neka nadje.

@scylla
Jedan ima x17 a drugi x17u

Nazad
Vrh Dno