Šta je novo?

Xiaomi 17/17 Ultra

• Začetnik teme Začetnik teme Sync
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sync

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2012
Poena
265
Uskoro izlazi 17/17 Ultra. Klasicno za njihovo trziste da preskoce broj 16 i odmah odu na 17 broj.
Trenutno sto se zna po pitanju kamera:
  • Main: 50 MP Omnivision OVX10500U
  • Telephoto: 200 MP Samsung ISOCELL S5KHPE
  • Ultra-wide: 50 MP Omnivision OV50M (or Samsung ISOCELL S5KJN5)
Izmedju ostalo navodi se:
"Xiaomi may join Sony and offer a zoom camera with a continuous optical zoom lens. The 17 Ultra is rumored to feature a telephoto camera that will provide optical zoom between 70 mm and 100 mm equivalent focal length. That would cover a zoom range between about 3x and 7x.
Continuous optical zoom could provide much higher photo quality at every step across the whole zoom range. That’s in contrast to the combination of fixed focal length lenses and digital zoom used by almost every modern smartphone."

2320128.webp

Ostaje da se vidi sta ce biti sa baterijom na 17 Ultra, jer se 15 Ultra uopste nije proslavila sa automonijom baterije.

Vec ima tema

Pa imala je i za 14/14 pro/14 pro+, kao i za 15 seriju. Oduvek smo odvajali ultre od obicnih modela, jer se nije znalo ko sta pise i o kom modelu.

Dvoumim se između obične Xiaomi 17-tice i Honor Magic 8 pro. Privlači me manji faktor a veća baterija. Kamere mi nisu bitne. Honor znam da izlazi kod nas u Januaru ali ne znam kad beše treba da izađe Xiaomi kod nas?

https://www.notebookcheck.net/Xiaom...-flesh-ahead-of-imminent-debut.1190354.0.html
https://www.notebookcheck.net/Xiaom...ed-by-Leica-camera-screenshots.1189826.0.html

https://www.notebookcheck.net/Xiaom...arison-in-Q-A-with-Xiaomi-boss.1189977.0.html

Xiaomi-17-Ultra-Erstes-Kamera-Sample-q82-w2560-h.webp

https://www.notebookcheck.net/Xiaom...s-some-specs-and-color-options.1189825.0.html

Xiaomi-17-Ultra-Panda-Weibo.jpg

Bilo bi dobro kada bi sredili tu bateriju već jednom.

Problem nije u tehnologiji baterije već u kapacitetu. Ultra/kamera modeli prosto traže bar 6500-7000 mAh bateriju.

Here are the first camera samples from the Xiaomi 17 Ultra

Ovo je manje-više u rangu 13U/14U/15U. Čekaju se foto semplovi sa novog telefoto modula, to će biti najveća razlika u odnosu na prethodne Xiaomi Ultra modele.

Mislim da nije problem ni kapacitet, koliko loša optimizacija sistema. Dok se koristi kamera brže padaju procenti, ali svakako i dok se surfuje nije ništa bolje.
Moj stari s23 ultra sa manjom baterijom i vise ciklusa izdržavao je mnogo vise nego nova ultra. 😃

Poslednja izmena:
Gde nije ništa bolje, surf preko Wi-Fi, pa čak i preko 4G/5G je drastično manji potrošać od kamera u outdoor uslovima. Što je i logično, jer tada ekran radi na 1200-1300 cd/m2 osvetljenju, uz GPS, a istovremeno su sve 4 zadnje kamere upaljene, otuda i ogromna potrošnja (sve napisano važi za 14U, za 15U ne znam, mada sumnjam da može da bude mnogo drugačije).

Preko noći Xiaomi UI potroši par procenata baterije više od starog Sony XZ2, s tim što je Sony UI poznat kao ekstremno štedljiv u tom smislu.

Najavljena 6800 mAh baterija (17U) bi trebalo da reši sve ove probleme koje su imali prethodni Ultra modeli.

Poslednja izmena:
Deluje da je Xiaomi prvi koji je implementirao ovakav tip kamera na prstenu pozadi. Treba videti kako će se ponašati sam mehanizam nakon padova, prašine, vode i sl.

Baterija će opet možda biti slaba za ultru, jer je optimizacija definitivno bila loša i na 14U i na 15U.

Jedino što su ivice sada ravne, pa će biti lakše zaštiti ekran.

Ja očekujem da ova skuplja leica verzija ustvari bude global za EU tržište.

Sve u svemu zanimljiv telefon, ali i dalje ne dovoljno zanimljiv da napravi veći bum u EU. Kao i 15u i 14u

Meni se baš sviđa color science, expozicija I kontrast, ali mi nije jasno zašto većina fotografija na testu ima neki motion blur, kao da stabilizacija nije dobra. Čak je shutter speed, npr. Na 9:03 isti kao na Vivu ali je fotka dosta mutna. Optički zum je pun pogodak, nije baš veliki raspon ali biće bolje sigurno u sledećoj ili kroz dve generacije, svakako je bolje od malog senzora na 70mm + još jedan senzor.

Ne vidim poentu ovog telefona spram 15 ultra modela,sem tri kamere pozadu umesto 4 na 15 ultri.😶‍🌫😵‍💫
Ne vidis poentu?

Dosta bolji glavni senzor sa lofic tehnologijom i boljim ISZ-om, 3.2x senzor je sada dva i po puta od 3x na 15u i skuplja 40% vise svetla, a 4.3x ce imati samo malo manji f stop na 100mm i mozda nekih 10% manje svetla. i naravno sve opticki zoom izmedju 3.2x i 4.3x. bez gubitka kvaliteta slike, bez ISZ-a, sve optika uz promenu prirodne kompresije perspektive.

ovaj senzor gore ti menja ovaj senzor dole u sredini.

1766966629948.png

i HPE naspram HP9 senzora

1766966693722.png

jedina mana 17u u odnosu na 15u jeste gubitak macro fotki.

nece biti ni lose, jer je mfd na 4.3x 25 ili 30cm, sto uz ISZ na 8.3x daje solidne rezultate. svakako losije od 10cm minimalne distance sto je 15u imao na 3x.

osim toga, 15u nema apsolutno nista bolje u odnosu na 17u.

i zaboravih da dodam APO certified HPE senzor.

Poslednja izmena:

Свиђају ми се боје, ту ми је Лајка увек била одлична, не свиђа ми се прелаз између сочива, доста трза слика и није глатко као на Виву, Виво је тај прелаз докторирао. Свакако звер од телефона, биће фешта када и Опо и Виво избаце своје ултре.

Meni se baš sviđa color science, expozicija I kontrast, ali mi nije jasno zašto većina fotografija na testu ima neki motion blur, kao da stabilizacija nije dobra. Čak je shutter speed, npr. Na 9:03 isti kao na Vivu ali je fotka dosta mutna. Optički zum je pun pogodak, nije baš veliki raspon ali biće bolje sigurno u sledećoj ili kroz dve generacije, svakako je bolje od malog senzora na 70mm + još jedan senzor.

Aj 9:03 ali 9:23 ulje na platnu covece...gledao sam minut da nije i ona cura sto je slikaju i ovi sto slikaju ustvari samo crtez na stepenicama!! Skontah da xiaomi kamere treba uzeti i raditi poredjenje tek nekih 6-12 meseci od predstavljanja telefona.

Ne vidis poentu?

Dosta bolji glavni senzor sa lofic tehnologijom i boljim ISZ-om, 3.2x senzor je sada dva i po puta od 3x na 15u i skuplja 40% vise svetla, a 4.3x ce imati samo malo manji f stop na 100mm i mozda nekih 10% manje svetla. i naravno sve opticki zoom izmedju 3.2x i 4.3x. bez gubitka kvaliteta slike, bez ISZ-a, sve optika uz promenu prirodne kompresije perspektive.

Pogledajte prilog 520839

Pogledajte prilog 520840

nece biti ni lose, jer je mfd na 4.3x 25 ili 30cm, sto uz ISZ na 8.3x daje solidne rezultate. svakako losije od 10cm minimalne distance sto je 15u imao na 3x.

Kako si lepo pročitao promo materijal...bravooo, samo što je realnost drugačija, a to je da je pola fotki mutno na istom shutter speed-u kao x300p, da je video preeksooniran i bled...telefon je ultra a jedva izlazi na kraj sa pro modelom.
Xiaomi treba još mnooogo da poradi na softveru, pogotovu za kamere, da počne da bude konzistentan u fotografijama i da isprati hardware koji gura u svoje telefone.
Ovo je generalno problem svih Kineza ali Xiaomi baš prednjači.

Ako se ne varam ovaj kanal ima fejk videa
Ma da, klasična prevara od YT kanala.

Aj 9:03 ali 9:23 ulje na platnu covece...gledao sam minut da nije i ona cura sto je slikaju i ovi sto slikaju ustvari samo crtez na stepenicama!! Skontah da xiaomi kamere treba uzeti i raditi poredjenje tek nekih 6-12 meseci od predstavljanja telefona.
Minimum 6 meseci treba da prođe da bi utegli kameru i generalno softver, posebno sada sa potpuno novim telefoto modulom. Može da se desi da će tek 18 Ultra imati potpuno iskorišćen potencijal nove telefoto kamere.

Ne vidis poentu?

Pogledajte prilog 520839

Pogledajte prilog 520840

Dzaba sve to na papiru kad u testovima kojim sam gledao x300 pro ga ubije

Kako si lepo pročitao promo materijal...bravooo, samo što je realnost drugačija, a to je da je pola fotki mutno na istom shutter speed-u kao x300p, da je video preeksooniran i bled...telefon je ultra a jedva izlazi na kraj sa pro modelom.
Xiaomi treba još mnooogo da poradi na softveru, pogotovu za kamere, da počne da bude konzistentan u fotografijama i da isprati hardware koji gura u svoje telefone.
promo materijal? realnost drugacija?

cekaj, izasao jedan Benov snimak (cetiri druga snimka kineza od 20 minuta niste videli) i sad po tome procenjujete kakav je telefon?
A bukvalno se vidi na snimku kako mu se trese ruka na tom primeru koji ste uzeli i kako je nesposoban da drzi telefon mirno dok fotka, ali ajde, nema veze.

Dragi ste mi ali mi vise idete na onu stvar sa vasim Vivom, jedva ste cekali da se otkljuca tema, skocilo vas 5 odmah da proziva a eno na vasem delu foruma telefon sada neprepoznatljiv i ne moze da se uporedi sa telefonom koji je izasao pre cetiri meseca jer mu gruvaju sedam azuriranja mesecno zato sto svaki put izbace poluprozivod.

Xiaomi je najavljen 26. decembra, 27. su ga ljudi vec dobili.
Nije bilo dve nedelje najave, peglanja, gruvanja 10 trial azuriranja da bi to licilo na nesto.

Uostalom, necu ni da ga uporedujem sa Vivom, Xiaomi cu da uporedujem sa Oppom.

Sa Vivom cu da uporedjujem Gemini Nano Bananu Pro kad mu kazem da mi izgenerise sliku, otprilike ce i Banana i Vivo imati istu kolicinu AI detalja.

1767007586177.png

1767007614130.png

1767007627285.png

1767008648124.png

za pocetak odgledajte malo ozbiljniji, profesionalniji klip, a ne lika koji drzi telefon ako da ima Parkinsonovu

Prilozi

• 1767008626003.png
    1767008626003.png
    1.3 MB · Pregleda: 20
  • 1767007642979.png
    1767007642979.png
    1.3 MB · Pregleda: 15

Realno veliki hajp na papiru prejak u praksi prosecna kamera.😏

promo materijal? realnost drugacija?

cekaj, izasao jedan Benov snimak (cetiri druga snimka kineza od 20 minuta niste videli) i sad po tome procenjujete kakav je telefon?
A bukvalno se vidi na snimku kako mu se trese ruka na tom primeru koji ste uzeli i kako je nesposoban da drzi telefon mirno dok fotka, ali ajde, nema veze.

Dragi ste mi ali mi vise idete na onu stvar sa vasim Vivom, jedva ste cekali da se otkljuca tema, skocilo vas 5 odmah da proziva a eno na vasem delu foruma telefon sada neprepoznatljiv i ne moze da se uporedi sa telefonom koji je izasao pre cetiri meseca jer mu gruvaju sedam azuriranja mesecno zato sto svaki put izbace poluprozivod.

Xiaomi je najavljen 26. decembra, 27. su ga ljudi vec dobili.
Nije bilo dve nedelje najave, peglanja, gruvanja 10 trial azuriranja da bi to licilo na nesto.

Uostalom, necu ni da ga uporedujem sa Vivom, Xiaomi cu da uporedujem sa Oppom.

Sa Vivom cu da uporedjujem Gemini Nano Bananu Pro kad mu kazem da mi izgenerise sliku, otprilike ce i Banana i Vivo imati istu kolicinu AI detalja.

Pogledajte prilog 520895

Pogledajte prilog 520896

Pogledajte prilog 520897

Pogledajte prilog 520920

za pocetak odgledajte malo ozbiljniji, profesionalniji klip, a ne lika koji drzi telefon ako da ima Parkinsonovu

Nema potrebe da se ljutiš, komentarišem ono što vidim a ne šta će biti za par meseci ili godinu, isto sam pisao i za vivo x300p kad se pojavio, ali kako sam kažeš sredili su posle mnogo ažuriranja i to je za pohvalu. Opet, poredi se ultra sa pro modelom, trebalo bi da to bude nebo i zemlja...
Xiaomi 15u izašao pre godinu dana i dalje je neupotrebljiv telefon da izdrži jedan ceo dan, pogotovu ko koristi kameru puno, svaka treća fotografija vodi svoju politiku, treba da opališ 10 snimaka da bi 2 kom bila kako treba što se tiče svega.

Mnogo ima fejk poređenja, valjda je ovo legit.

Nema potrebe da se ljutiš, komentarišem ono što vidim a ne šta će biti za par meseci ili godinu, isto sam pisao i za vivo x300p kad se pojavio, ali kako sam kažeš sredili su posle mnogo ažuriranja i to je za pohvalu. Opet, poredi se ultra sa pro modelom, trebalo bi da to bude nebo i zemlja...
Xiaomi 15u izašao pre godinu dana i dalje je neupotrebljiv telefon da izdrži jedan ceo dan, pogotovu ko koristi kameru puno, svaka treća fotografija vodi svoju politiku, treba da opališ 10 snimaka da bi 2 kom bila kako treba što se tiče svega.
Koji Ultra telefon ne srce bateriju kada se dosta snima video i fotka?

Nazad
Vrh Dno