pedjadroid
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 02.10.2015
- Poena
- 95
Hvala, hvalaSuper su, lepo da te sluze
Sta mi samo nije jasno.... Izbace telefon sa osvezavanjem 144Hz i u podesavanjima kad se izabere podrazumevano adaptivno osvezavanje od 60Hz-144Hz, maksimalno cak i sistemske aplikacije koriste 120Hz... Jedina aplikacija na koju sam naisao da samostalno koristi 144Hz je Speedtest. Cak i kada se izabere da se preferirano koristi osvezavanje ekrana 144Hz aplikacije i dalje koriste maksimalno 120Hz... Jer to podesavanje ne podrazumeva da se koristi fiksno 144Hz nego preferirano. Igra reci zar ne? Ok znam da ovo ide u sitna crevca ali ovde govorimo o sistemsim aplikacijama koje nisu optimizovane za ekran sa osvezavanjem 144Hz... Mozda u buducnosti ovo bude promenjeno i aplikacije budu optimizovane ali za sada je samo mrtvo slovo na papiru sto se tice realne iskoriscenosti.
Mislim da to nisu sitna crevca sto si napisao ,vec iritira.na 10t pro sve glatko radilo na 144hz ovde par aplikacija rade na 144 hz benchmark test i jos nestoSta mi samo nije jasno.... Izbace telefon sa osvezavanjem 144Hz i u podesavanjima kad se izabere podrazumevano adaptivno osvezavanje od 60Hz-144Hz, maksimalno cak i sistemske aplikacije koriste 120Hz... Jedina aplikacija na koju sam naisao da samostalno koristi 144Hz je Speedtest. Cak i kada se izabere da se preferirano koristi osvezavanje ekrana 144Hz aplikacije i dalje koriste maksimalno 120Hz... Jer to podesavanje ne podrazumeva da se koristi fiksno 144Hz nego preferirano. Igra reci zar ne? Ok znam da ovo ide u sitna crevca ali ovde govorimo o sistemsim aplikacijama koje nisu optimizovane za ekran sa osvezavanjem 144Hz... Mozda u buducnosti ovo bude promenjeno i aplikacije budu optimizovane ali za sada je samo mrtvo slovo na papiru sto se tice realne iskoriscenosti.
Going only by the specs sheet, the 14T Pro looks to be the less practical choice. Even after exploring the nuances further, one could make a case that the Xiaomi 14T is good enough and will get you more than halfway there for a lot less. The two devices are around €150-200 apart, after all.
On the other hand, the 14T Pro will justify the price difference for users looking for better performance and faster charging. This is where the 14T Pro pulls ahead of the 14T and edges it out in our battery endurance tests and camera comparison.
Da da... Redmi k70 ultra se pojavio u Julu u Kini i ima identicne specifikacije i neznatnu razliku u obliku kamera, kao 14T pro. A Serija 15 kod nas ce se pojaviti najverovatnije u Februaru...Kum salje slike iz Kine. Msm da je ovaj K70 14T a ima slikano i 15-ticu. Ja ne verujem
Tesko da ista bolje mozes kupiti za 500e.Imao sam 14T pro i po ovoj ceni ga vise nikada ne bih kupio (platio sam ga 520e unboxed iz Holandije donet). Brz i fluidan ali nista vise od toga. Ekran prosecan i za te novce koliko kosta trebalo bi da je u LTPO izvedbi, zvuk muzike bez basova i dominiraju visoki tonovi, zvuk slusalice napolju mora na max da bi ste culi sagovornika, zvono gembavo ali je vibracija dobra, ima problema sa Proximity senzorom (i ako je hardverski)... HyperOS nedovrsena i neispolirana stvar i mislim da je Proximity greska proizasla iz samog sistema a ne senzora. Naime, Napunim telefon na 80%, odem na posao i uz min-min koriscenje pojede mi bateriju za 8H na 30tak% a jedva da sam ga upotrebio. Hmm. Ne budem lenj pa obratim paznju da kada ga izvadim iz dzepa radnih pantalona (radim u Henkelu) on u pozadini svasta aktivirao i pokrenuo (jedino jos nije nikoga samostalno pozvao) i, u stvari, to je ruckalo bateriju tako da kontam da mu onaj sistemski Pocket mode ne radi kako treba. Bila mi je ukljucena Tap To Wake opcija!!! Kada sam nju iskljucio sve se resilo i baterija je sasvim normalno trajala.
Sve u svemu, ne bih ga vise kupio dok cena ne bude 400-450EURa. Osim dobrog procesora i ergonomije sve ostalo je prosecno ili na margini!
Može S24 fe, nov na kp uzet od operatera, a u oktobru su se moglo i za poklone prijaviti.Tesko da ista bolje mozes kupiti za 500e.
Ukusi tj. stavovi su različiti. Ja igrice ne igram.... S23/256, S24/256, S24 FE/256, Xiaomi 14 su telefoni koji su, po meni, trenutno, bolji od ovog. Opet ponavljam, stvar "ukusa".Tesko da ista bolje mozes kupiti za 500e.
Klinac koristi 13t pro od januara, fantastican uredjaj i svakom pogledu.
Licno koristim Xiaomi 14, to je visa.klasa od T verzije.Vrhunski uredjaj.Daleko bolji od svih pobrojanih.Ukusi tj. stavovi su različiti. Ja igrice ne igram.... S23/256, S24/256, S24 FE/256, Xiaomi 14 su telefoni koji su, po meni, trenutno, bolji od ovog. Opet ponavljam, stvar "ukusa".
U nekim stvarima je bolji Fe u.nekim x14t pro.Može S24 fe, nov na kp uzet od operatera, a u oktobru su se moglo i za poklone prijaviti.
Nisam od onih koji imaju ovaj telefon pa iako ne valja hvale ga... Ali zaista pola stvari koje si ovde naveo ja nisam uocio. Ja ne znam u kojoj je izradi ekran i ne zanima me. Ekran se pod direktnim suncem odlicno vidi, pojaca boje iskreno ja sam zadovoljan. Zvuk muzike- imas u podesavanjima za bocnu traku mogucnost da podesis zvuk da bude u Pozorisnom modu gde dodatno ukljuci 3D zvuk i zvuk bude znatno jaci. Ko god je cuo kako to zvuci na ovom telefonu odusevio se. Zvuk u slusalici je takav da sad kada si to napisao poceo sam da preispitujem sebe da li cujem i obracam paznju na to posto do sada sam uvek odlicno cuo sagovornika i nista nisam mogao zameriti. Za proksimity senzor tek nisi u pravu. Na to sam posebno obracao paznju u samom pocetku kada sam kupio telefon... Uvek je savrseno reagovao. Sto se baterije tice priznajem da moze biti bolja i cini mi se da bi trebala trajati duze, ali to je kompenzovano punjacem od 120w koji ga nenormalno brzo napuni (odusevljen jer do sada nisam imao telefon koji se brze punio). Sto se tice tap to wake opcije nikad je nisam ni voleo ni na predhodnim telefonima. A radim u DHL i ne mozes verovati koooooliiikoooooo puta izvadim i stavim telefon u dzep i nikad mi se nije sam aktivirao i nesto sam ispritiskao... Ovo su sve moja licna iskustva i mislim da su skroz kompetentna jer telefon je 24h nakacen na sat, ne zna se broj poziva koje obavljam sto preko slusalice sto preko bluetooth-a u kombiju, kameru koristim za slikanje dokumentacije i tu sam odusevljen. Navigaciju koristim svakodnevno jer mi je posao takav da bez toga ne bih mogao raditi. Sve sve funkcionise perfektno.Imao sam 14T pro i po ovoj ceni ga vise nikada ne bih kupio (platio sam ga 520e unboxed iz Holandije donet). Brz i fluidan ali nista vise od toga. Ekran prosecan i za te novce koliko kosta trebalo bi da je u LTPO izvedbi, zvuk muzike bez basova i dominiraju visoki tonovi, zvuk slusalice napolju mora na max da bi ste culi sagovornika, zvono gembavo ali je vibracija dobra, ima problema sa Proximity senzorom (i ako je hardverski)... HyperOS nedovrsena i neispolirana stvar i mislim da je Proximity greska proizasla iz samog sistema a ne senzora. Naime, Napunim telefon na 80%, odem na posao i uz min-min koriscenje pojede mi bateriju za 8H na 30tak% a jedva da sam ga upotrebio. Hmm. Ne budem lenj pa obratim paznju da kada ga izvadim iz dzepa radnih pantalona (radim u Henkelu) on u pozadini svasta aktivirao i pokrenuo (jedino jos nije nikoga samostalno pozvao) i, u stvari, to je ruckalo bateriju tako da kontam da mu onaj sistemski Pocket mode ne radi kako treba. Bila mi je ukljucena Tap To Wake opcija!!! Kada sam nju iskljucio sve se resilo i baterija je sasvim normalno trajala.
Sve u svemu, ne bih ga vise kupio dok cena ne bude 400-450EURa. Osim dobrog procesora i ergonomije sve ostalo je prosecno ili na margini!
Evo sad sam ga stavio na punjač sa 56%, punjač je iz lidla 35w i sad dok malo prelistam internet za oko pola sata biće 100% baterija, meni je to super, telefon S24fe.Licno koristim Xiaomi 14, to je visa.klasa od T verzije.Vrhunski uredjaj.Daleko bolji od svih pobrojanih.
U nekim stvarima je bolji Fe u.nekim x14t pro.
Duzina trajanja baterije,.brzina punjenja iste su kriminal, generalno kod Samsunga.Ostalo je tu negde.
Stvar navike, naravno.Evo sad sam ga stavio na punjač sa 56%, punjač je iz lidla 35w i sad dok malo prelistam internet za oko pola sata biće 100% baterija, meni je to super, telefon S24fe.
Sa 90w od 0-100, oko 30 minuta.Ja moj Xiaomi 14 punim sa Xiaomi punjacem od 22W i od 20% do 100% mu treba 56min a sa orginalnim od 90W mu treba ispod 50min a ako ukljucim super, mega, giga brzo punjenje onda ispod 40min. Vremenska razlika meni ne igra veliku ulogu ali razlika u temperaturi baterije izmedju 56min i <40min je ogromna, telefon se bas dobro zagreje a ako znamo da je temperatura najveci neprijatelj baterije (pa onda duboko praznjenje pa tek onda punjenje na 100% tokom cele noci), strpicu se dodatnih 15min.
Da napomenem da se stari S21fe sa punjacem od 25w punio preko sat ipo vremena a sa aktivnim brzim punjenjem sat i 10, meni je ovo ipak napredak na X14.
s24 fe je mozda, ali mozda bolji od Xiaomi 12t, od 14t je daleko isto koliko i od glavne s24 serijeMože S24 fe, nov na kp uzet od operatera, a u oktobru su se moglo i za poklone prijaviti.
mene samo zanima kako si to provalioBila mi je ukljucena Tap To Wake opcija!!! Kada sam nju iskljucio sve se resilo i baterija je sasvim normalno trajala.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari