Šta je novo?

Xiaomi 14T / 14T PRO

Sa 90w od 0-100, oko 30 minuta.
Ne boj se zagrevanja baterije.
Pre par godina, koristio sam Mi 10, tada najaci model Xiaomi-ja u Srbiji.
Ostavljao sam telefon na punjacu preko noci, posle godinu.ipo dana, baterija je degradirala na.nekih 75%.
Odneo sam telefon, koji je kupljen na paket, preko Mts-a, u ovlasceni servis, ljudi mi za 10 dana zamenili bateriju u garanciji.
Pa upravo si napisao kako ti je brzo punjenje i posledicno vece zagrevanje i konstatno dopunjavanje do 100% (to se desi tokom punjenja nocu) sredio bateriju za godinu ipo dana i da si je morao menjati u servisu...sto servis moze ali i ne mora da uradi u garanciji. Moji telefoni ostaju u porodici i svima je baterija bila u odlicnom stanju posle dve godine...da ga prodajem, mozda ne bi toliko pazio.

Naposletku, ja sam zadovoljan 'sporijim' punjenjem, ispod sar vremena, nema zagrevanja a i dalje je brze nego brzo punjenje na Samsungu...

Pa upravo si napisao kako ti je brzo punjenje i posledicno vece zagrevanje i konstatno dopunjavanje do 100% (to se desi tokom punjenja nocu) sredio bateriju za godinu ipo dana i da si je morao menjati u servisu...sto servis moze ali i ne mora da uradi u garanciji. Moji telefoni ostaju u porodici i svima je baterija bila u odlicnom stanju posle dve godine...da ga prodajem, mozda ne bi toliko pazio.

Naposletku, ja sam zadovoljan 'sporijim' punjenjem, ispod sar vremena, nema zagrevanja a i dalje je brze nego brzo punjenje na Samsungu...
Napisao sam da je stajao na punjacu 8 sati, u toku noci, to je degradiralo bateriju, posle njega dva telefona sa brzinom od 90 i 120w, bez drzanja telefona na punjacu i nikad problem.
Brzo punjenje je meni jedno od najvecih unapredjenja poslednjih par godina.

Gde se ovo podešava?
Podesavanja/Dodatna podesavanja/plutajuci prozori/Bocna traka (Ukljucis) i u tom prozoru zadnja opcija ti je Druga podesavanja/ upravljaj video aplikacijama. Kada tu udjes izaberes sve aplikacije koje emituju zvuk, bez obzira sto mozda nisu za pustanje video sadrzaja (npr Max, Stremio, Youtube, Youtube music, Tiktok, Galerija, Media viewer itd). Zatim kada otvoris bilo koju od tih aplikacija povuces prstom bocnu traku i pojavice ti se pored aplikacija u bocnoj traci, dodatni prozor u kome ces moci da izaberes Rezim pozorista (gde je zvuk predefinisan da bude glasniji, sa 3D efektom itd...) ili Rezim Prilagodi. E onda se malo tu igras i podesis sta i kako licno tebi odgovara...

Napisao sam da je stajao na punjacu 8 sati, u toku noci, to je degradiralo bateriju, posle njega dva telefona sa brzinom od 90 i 120w, bez drzanja telefona na punjacu i nikad problem.
Brzo punjenje je meni jedno od najvecih unapredjenja poslednjih par godina.
Ja telefon svako veče stavljam na punjač pred spavanje i ujutro ga skidam. Nisam primetio nikakvu degradaciju u tom smislu izuzev one koje bih mogao da pripišem samoj starosti telefona (3+ godine). Optimizacija punjenja mi je bila uključena na svakom telefonu tako da zadnjih 20 % puni neposredno pre nego što me budilnik probudi... Ista priča i na drugom telefonu starom 6+ godina.

Podesavanja/Dodatna podesavanja/plutajuci prozori/Bocna traka (Ukljucis) i u tom prozoru zadnja opcija ti je Druga podesavanja/ upravljaj video aplikacijama. Kada tu udjes izaberes sve aplikacije koje emituju zvuk, bez obzira sto mozda nisu za pustanje video sadrzaja (npr Max, Stremio, Youtube, Youtube music, Tiktok, Galerija, Media viewer itd). Zatim kada otvoris bilo koju od tih aplikacija povuces prstom bocnu traku i pojavice ti se pored aplikacija u bocnoj traci, dodatni prozor u kome ces moci da izaberes Rezim pozorista (gde je zvuk predefinisan da bude glasniji, sa 3D efektom itd...) ili Rezim Prilagodi. E onda se malo tu igras i podesis sta i kako licno tebi odgovara...
Dodao sam npr. galeriju, ali kada uđem u nju i povučem tu traku sa strane tj sa leva na desno, ne vidim nikakav dodatni prozor, samo imam spisak nekih default aplikacija u toj traci...

Dodao sam npr. galeriju, ali kada uđem u nju i povučem tu traku sa strane tj sa leva na desno, ne vidim nikakav dodatni prozor, samo imam spisak nekih default aplikacija u toj traci...
Ako si je dodao u Upravljaj video aplikacijama trebalo bi da se pojavi. A da li se pojavljuje sa drugim dodatim aplikacijama?

Odlicno
odlicno ovo sa pozorisnim zvukom,kako da prebacim ovu bocnu traku na levu stranu?

Odlicno

odlicno ovo sa pozorisnim zvukom,kako da prebacim ovu bocnu traku na levu stranu?
Da Pozorisni zvuk meni iskreno je top... Dobije malo na jacini zvuka, blagi eho, malo se gube nizi tonovi ali telefon nije vufer 😉... Uz taj efekat lepo se cuje i na slusalicma...

Ja telefon svako veče stavljam na punjač pred spavanje i ujutro ga skidam. Nisam primetio nikakvu degradaciju u tom smislu izuzev one koje bih mogao da pripišem samoj starosti telefona (3+ godine). Optimizacija punjenja mi je bila uključena na svakom telefonu tako da zadnjih 20 % puni neposredno pre nego što me budilnik probudi... Ista priča i na drugom telefonu starom 6+ godina.
Samo da se nadovezem:
Moja zena ima neki Xiaomi (ne znam tacan naziv) sa Helio SoC star je 4,5G i tek sada pocinje da pokazuje znake degradacije baterije koji se ogledaju u tome da se malo brze prazni nego li kada je bio nov. Dusu mu vadi sa igricama, puni kada i kako stigne i to uvek do 100% (puni i dok se igra i nocu i ...) i baterija jos uvek radi ekstra naspram starosti i samaranju telefona...

Ja ne uspevam to sa pozorišnim zvukom... Ako može neki video tutorial... Hvala

Ja ne uspevam to sa pozorišnim zvukom... Ako može neki video tutorial... Hvala
Proprati korak po korak pa napisi dokle stizes pa da probam da ti pomognem

Dođem do toga da galeriju dodam tamo gde si napisao. I onda kada pokrenem galeriju i povučem traku nemam dodatni prozor.

Da li je do verzije hyperosa? Ja imam 1.0.8

Dođem do toga da galeriju dodam tamo gde si napisao. I onda kada pokrenem galeriju i povučem traku nemam dodatni prozor.

Da li je do verzije hyperosa? Ja imam 1.0.8
Ne to nema veze sa verzijom hyper os. A da li ti se pojavljuje dodatni prozor u bocnoj traci kada ubacis neku drugu aplikaciju u "Upravljaj video aplikacijama"?

Ima li neko 14T a da moze da potvrdi ili demantuje brljavljenje Proxy senzora kada su ukljuceni Pocket mode i Double Tap To Wake?
Ja sam na 14T Pro imao problem jer mi je (kada je ovo bilo ukljuceno) u dzepu samostalno aktivirao razne opcije u pozadini i tako srkao bateriju. Cim sam iskljucio Double Tap To Wake prestao je da brljavi i sve se normalizovalo. Na poslu sam ga nosio (14T Pro) u dzepu radnih pantalona pa se ekran povremeno "znojio" od noge i mozda je i zato brljavio :(
THX

Da li si probao da ukljucis opciju Podesavanja/Zakljucan ekran/Dzepni rezim (Ukljuciti)

Nisam jer nemam 14T. Imao sam 14T Pro i ta opcija je po difoltu ukljucena. Ukljucivao-iskljucivao sam i isprobavao ali uvek isto. Mozda ona sotverski ne odradjuje posao valjano jer uredjaj ne bi smeo u dzepu da se aktivira nikako (samostalno). Takav tj. slican problem je imao Mi 9 SE. Predivan fon je bio sa milion fabrickih gresaka a pocev od maticne, proxy senzora pa na dalje...
Imam dobru ponudu za 14T 512 ali se premisljam na ustrb loseg iskustva sa 14T Pro :(

Nisam jer nemam 14T. Imao sam 14T Pro i ta opcija je po difoltu ukljucena. Ukljucivao-iskljucivao sam i isprobavao ali uvek isto. Mozda ona sotverski ne odradjuje posao valjano jer uredjaj ne bi smeo u dzepu da se aktivira nikako (samostalno). Takav tj. slican problem je imao Mi 9 SE. Predivan fon je bio sa milion fabrickih gresaka a pocev od maticne, proxy senzora pa na dalje...
Imam dobru ponudu za 14T 512 ali se premisljam na ustrb loseg iskustva sa 14T Pro :(
Ne znam kakav senzor blizine je bio na Mi 9se.. Da li je to bio onaj virtuelni senzor koji je imao problema na nekim modelima ali ono sto je sigurno da na 14t i 14t pro je senzor blizine fizicki deo koji ne bi smeo da ima problema. Kod mene na 14t pro radi savrseno i u toku obicnih poziva i poziva preko Vibera, a dok je ugasen ekran ne aktivira se sam ni u dzepu ni van dzepa.. Neka od opcija je sigurno ukljucena koja pravi problem... Mozda da pogledas onu opciju u podesavanjima za zakljucan ekran/podigni za budjenje (iskljuceno) ili mozda Podesavanje/Aplikacije/Podesavanje sistemskih aplikacija/podesavanje poziva/podignite za odgovor (Iskljuceno) ili da mozda neka aplikacija (npr viber ili sl) dolaskom poruka ne aktivira ekran podesavanja vibera/obavestenja/osvetli ekran za poruke (iskljuceno)... Ne pada mi jos nesto na pamet 🤔

Što se tiče razgovora i dok je na uvetu, tu nijednom nije brljao. Probao sam test iz Xiaomi inženjerskih opcija ali testovi pokazuju da senzor radi savršeno... Možda je nešto drugo po sredi. Nisam pametan. Mada, čim sam isključio DTW opciju više se nije samostalno uključivao dok je bio u džepu ali mere je nerviralo da uvek moram da pritisnem Power dugme da bih ga probudio. Razmisliću dobro. Mada sam ispao budala što ga nisam kupio za 340€. Doneo drugar iz Holandije... Kupio sam od njega 14T Pro za 520€. Nije mi se svideo pa sam ga odmah prodao. Trebalo je i 14T da kupim :( Neka se nađe. Zlu ne trebalo 😁. Sada avaj. Sve je rasprodao...

Što se tiče razgovora i dok je na uvetu, tu nijednom nije brljao. Probao sam test iz Xiaomi inženjerskih opcija ali testovi pokazuju da senzor radi savršeno... Možda je nešto drugo po sredi. Nisam pametan. Mada, čim sam isključio DTW opciju više se nije samostalno uključivao dok je bio u džepu ali mere je nerviralo da uvek moram da pritisnem Power dugme da bih ga probudio. Razmisliću dobro. Mada sam ispao budala što ga nisam kupio za 340€. Doneo drugar iz Holandije... Kupio sam od njega 14T Pro za 520€. Nije mi se svideo pa sam ga odmah prodao. Trebalo je i 14T da kupim :( Neka se nađe. Zlu ne trebalo 😁. Sada avaj. Sve je rasprodao...
Ukljuci opciju ,,Podignite za budjenje,, i resen problem.

Kako prebaciti sa Samsunga na ovaj telefon podatke? Da li ima neki efikasan nacin? pitam za prijatelja.

Valjda preko app mi mover

Zna li ko da li je ikome stigao Hyper 2 za ovaj mob bilo gde?

Samo da se upisem, stigao mi 14T pre sat vremena.

Vrh Dno