Šta je novo?

Xiaomi 14T / 14T PRO

Stigli pokloni... Punjac od 67w je tu verovatno kao deo bezicnog punjaca jer pomocu njega radi.

Prilozi

• IMG_20241026_102530.jpg
    IMG_20241026_102530.jpg
    187.8 KB · Pregleda: 208
  • IMG_20241026_102551.jpg
    IMG_20241026_102551.jpg
    224.4 KB · Pregleda: 120
  • IMG_20241026_105716.jpg
    IMG_20241026_105716.jpg
    237.7 KB · Pregleda: 123
Fini pokloni 🤙🤙🤙
Ja sam odmah gratis dobio tablet xiaomi redmi pad pro... Trenutna vrednost tableta je oko 250€ cini mi se...
Uostalom sta god da je poklon,super je 👍

Narucio ovo, za sva 3 telefona, da ne bih prošao kao sa X14, što je sigurno sigurno je...

Prilozi

• Screenshot_2024-10-26-18-23-59-577_com.ebay.mobile-edit.jpg
    Screenshot_2024-10-26-18-23-59-577_com.ebay.mobile-edit.jpg
    133.9 KB · Pregleda: 101
Jos davnih, davnih dana imao sam ovakvu masku i generalno mi se nije svidela niti je bila funkcionalna. Nije mi se svidela zato sto telefon dobije na dimenzijama i u ruci bude bas nezgrapan a i osetno tezi iako sama maska u ruci bez telefona deluje lagano, kad se stavi na telefon totalno druga prica. Drugo nije mi bila funkcionalna jer kad sam je stavio signal wifi i mreze je opadao za jednu onu kockicu signala... Sve ovo ne mora da bude slucaj kod tebe i tebi se mozda svidi ali samo iznosim svoje iskustvo sa identicnom maskicom

Moram da probam, i želim što bolju zaštitu, drugar na poslu ima slično tako nešto, i šta znam deluje mi ok, on takodje zadovoljan. Ne želim opet da mi se razbije telefon tj ekran kao na X14... Mere opreza... Za neke vanredne situacije kao sto je šetanje trčanje u prirodi sa sinom itd itd... Naravno sam sebi sam kriv...

Sta mi samo nije jasno.... Izbace telefon sa osvezavanjem 144Hz i u podesavanjima kad se izabere podrazumevano adaptivno osvezavanje od 60Hz-144Hz, maksimalno cak i sistemske aplikacije koriste 120Hz... Jedina aplikacija na koju sam naisao da samostalno koristi 144Hz je Speedtest. Cak i kada se izabere da se preferirano koristi osvezavanje ekrana 144Hz aplikacije i dalje koriste maksimalno 120Hz... Jer to podesavanje ne podrazumeva da se koristi fiksno 144Hz nego preferirano. Igra reci zar ne? Ok znam da ovo ide u sitna crevca ali ovde govorimo o sistemsim aplikacijama koje nisu optimizovane za ekran sa osvezavanjem 144Hz... Mozda u buducnosti ovo bude promenjeno i aplikacije budu optimizovane ali za sada je samo mrtvo slovo na papiru sto se tice realne iskoriscenosti.

Sta mi samo nije jasno.... Izbace telefon sa osvezavanjem 144Hz i u podesavanjima kad se izabere podrazumevano adaptivno osvezavanje od 60Hz-144Hz, maksimalno cak i sistemske aplikacije koriste 120Hz... Jedina aplikacija na koju sam naisao da samostalno koristi 144Hz je Speedtest. Cak i kada se izabere da se preferirano koristi osvezavanje ekrana 144Hz aplikacije i dalje koriste maksimalno 120Hz... Jer to podesavanje ne podrazumeva da se koristi fiksno 144Hz nego preferirano. Igra reci zar ne? Ok znam da ovo ide u sitna crevca ali ovde govorimo o sistemsim aplikacijama koje nisu optimizovane za ekran sa osvezavanjem 144Hz... Mozda u buducnosti ovo bude promenjeno i aplikacije budu optimizovane ali za sada je samo mrtvo slovo na papiru sto se tice realne iskoriscenosti.

Mislim da to nisu sitna crevca sto si napisao ,vec iritira.na 10t pro sve glatko radilo na 144hz ovde par aplikacija rade na 144 hz benchmark test i jos nesto

Eto, onda nisam jedini koji je to primetio... Samo ajde, ne bih da se ogresim o telefon jer ipak mislim da je problem HyperOS i limitiranje FPS

Poslednja izmena:

Get the Xiaomi 14T for:
  • The considerably lower price tag.
  • The better zoom videos.
  • The boxier design.

Get the Xiaomi 14T Pro for:
  • The slightly longer battery life.
  • The tougher build.
  • The much faster charging.
  • The much higher performance.
  • The better overall camera experience.

Going only by the specs sheet, the 14T Pro looks to be the less practical choice. Even after exploring the nuances further, one could make a case that the Xiaomi 14T is good enough and will get you more than halfway there for a lot less. The two devices are around €150-200 apart, after all.
On the other hand, the 14T Pro will justify the price difference for users looking for better performance and faster charging. This is where the 14T Pro pulls ahead of the 14T and edges it out in our battery endurance tests and camera comparison.

Trenutno koristim 14T pro 512Gb sad je problem sto pre nikad nisam koristio Xiaomi Telefon Uglavnom je to bio Huawei Samsung i Iphone Telefon je Ekstra radi super Ali sam zeleo da Bootloader nisam nikad imao iskustva sa tim nit imam Xiaomi nalog uglavnom meni pise da moram da sacekam 30 dana verification e sad zelim da znam dal ima neki Bypass da ne cekam to. Sledece sto me interesuju da mi objasni neko koja je posle procedura..

Kum salje slike iz Kine. Msm da je ovaj K70 14T a ima slikano i 15-ticu. Ja ne verujem

Prilozi

• IMG-404f433c2359c01fe531bf5b4494d014-V.jpg
    IMG-404f433c2359c01fe531bf5b4494d014-V.jpg
    101.3 KB · Pregleda: 119
  • IMG-30dca00c573e2db020442bfc7211d6d3-V.jpg
    IMG-30dca00c573e2db020442bfc7211d6d3-V.jpg
    75.8 KB · Pregleda: 127
Kum salje slike iz Kine. Msm da je ovaj K70 14T a ima slikano i 15-ticu. Ja ne verujem
Da da... Redmi k70 ultra se pojavio u Julu u Kini i ima identicne specifikacije i neznatnu razliku u obliku kamera, kao 14T pro. A Serija 15 kod nas ce se pojaviti najverovatnije u Februaru...

Posle mnogo dvoumljenja rešila sam da ipak uzmem 14t pro u A1. Iskoristila sam popust za Black friday i 15000 za reciklažu. Telefon sa svim popustima na 24 rate izašao me je oko 2400 mesečno što je i više nego prihvatljivo. Sad mi ostaje da istražim šta sve telefon nudi.

Imao sam 14T pro i po ovoj ceni ga vise nikada ne bih kupio (platio sam ga 520e unboxed iz Holandije donet). Brz i fluidan ali nista vise od toga. Ekran prosecan i za te novce koliko kosta trebalo bi da je u LTPO izvedbi, zvuk muzike bez basova i dominiraju visoki tonovi, zvuk slusalice napolju mora na max da bi ste culi sagovornika, zvono gembavo ali je vibracija dobra, ima problema sa Proximity senzorom (i ako je hardverski)... HyperOS nedovrsena i neispolirana stvar i mislim da je Proximity greska proizasla iz samog sistema a ne senzora. Naime, Napunim telefon na 80%, odem na posao i uz min-min koriscenje pojede mi bateriju za 8H na 30tak% a jedva da sam ga upotrebio. Hmm. Ne budem lenj pa obratim paznju da kada ga izvadim iz dzepa radnih pantalona (radim u Henkelu) on u pozadini svasta aktivirao i pokrenuo (jedino jos nije nikoga samostalno pozvao) i, u stvari, to je ruckalo bateriju tako da kontam da mu onaj sistemski Pocket mode ne radi kako treba. Bila mi je ukljucena Tap To Wake opcija!!! Kada sam nju iskljucio sve se resilo i baterija je sasvim normalno trajala.
Sve u svemu, ne bih ga vise kupio dok cena ne bude 400-450EURa. Osim dobrog procesora i ergonomije sve ostalo je prosecno ili na margini!

Imao sam 14T pro i po ovoj ceni ga vise nikada ne bih kupio (platio sam ga 520e unboxed iz Holandije donet). Brz i fluidan ali nista vise od toga. Ekran prosecan i za te novce koliko kosta trebalo bi da je u LTPO izvedbi, zvuk muzike bez basova i dominiraju visoki tonovi, zvuk slusalice napolju mora na max da bi ste culi sagovornika, zvono gembavo ali je vibracija dobra, ima problema sa Proximity senzorom (i ako je hardverski)... HyperOS nedovrsena i neispolirana stvar i mislim da je Proximity greska proizasla iz samog sistema a ne senzora. Naime, Napunim telefon na 80%, odem na posao i uz min-min koriscenje pojede mi bateriju za 8H na 30tak% a jedva da sam ga upotrebio. Hmm. Ne budem lenj pa obratim paznju da kada ga izvadim iz dzepa radnih pantalona (radim u Henkelu) on u pozadini svasta aktivirao i pokrenuo (jedino jos nije nikoga samostalno pozvao) i, u stvari, to je ruckalo bateriju tako da kontam da mu onaj sistemski Pocket mode ne radi kako treba. Bila mi je ukljucena Tap To Wake opcija!!! Kada sam nju iskljucio sve se resilo i baterija je sasvim normalno trajala.
Sve u svemu, ne bih ga vise kupio dok cena ne bude 400-450EURa. Osim dobrog procesora i ergonomije sve ostalo je prosecno ili na margini!
Tesko da ista bolje mozes kupiti za 500e.
Klinac koristi 13t pro od januara, fantastican uredjaj i svakom pogledu.

Tesko da ista bolje mozes kupiti za 500e.
Klinac koristi 13t pro od januara, fantastican uredjaj i svakom pogledu.
Ukusi tj. stavovi su različiti. Ja igrice ne igram.... S23/256, S24/256, S24 FE/256, Xiaomi 14 su telefoni koji su, po meni, trenutno, bolji od ovog. Opet ponavljam, stvar "ukusa".

Ukusi tj. stavovi su različiti. Ja igrice ne igram.... S23/256, S24/256, S24 FE/256, Xiaomi 14 su telefoni koji su, po meni, trenutno, bolji od ovog. Opet ponavljam, stvar "ukusa".
Licno koristim Xiaomi 14, to je visa.klasa od T verzije.Vrhunski uredjaj.Daleko bolji od svih pobrojanih.
Može S24 fe, nov na kp uzet od operatera, a u oktobru su se moglo i za poklone prijaviti.
U nekim stvarima je bolji Fe u.nekim x14t pro.
Duzina trajanja baterije,.brzina punjenja iste su kriminal, generalno kod Samsunga.Ostalo je tu negde.

Nisam od onih koji imaju ovaj telefon pa iako ne valja hvale ga... Ali zaista pola stvari koje si ovde naveo ja nisam uocio. Ja ne znam u kojoj je izradi ekran i ne zanima me. Ekran se pod direktnim suncem odlicno vidi, pojaca boje iskreno ja sam zadovoljan. Zvuk muzike- imas u podesavanjima za bocnu traku mogucnost da podesis zvuk da bude u Pozorisnom modu gde dodatno ukljuci 3D zvuk i zvuk bude znatno jaci. Ko god je cuo kako to zvuci na ovom telefonu odusevio se. Zvuk u slusalici je takav da sad kada si to napisao poceo sam da preispitujem sebe da li cujem i obracam paznju na to posto do sada sam uvek odlicno cuo sagovornika i nista nisam mogao zameriti. Za proksimity senzor tek nisi u pravu. Na to sam posebno obracao paznju u samom pocetku kada sam kupio telefon... Uvek je savrseno reagovao. Sto se baterije tice priznajem da moze biti bolja i cini mi se da bi trebala trajati duze, ali to je kompenzovano punjacem od 120w koji ga nenormalno brzo napuni (odusevljen jer do sada nisam imao telefon koji se brze punio). Sto se tice tap to wake opcije nikad je nisam ni voleo ni na predhodnim telefonima. A radim u DHL i ne mozes verovati koooooliiikoooooo puta izvadim i stavim telefon u dzep i nikad mi se nije sam aktivirao i nesto sam ispritiskao... Ovo su sve moja licna iskustva i mislim da su skroz kompetentna jer telefon je 24h nakacen na sat, ne zna se broj poziva koje obavljam sto preko slusalice sto preko bluetooth-a u kombiju, kameru koristim za slikanje dokumentacije i tu sam odusevljen. Navigaciju koristim svakodnevno jer mi je posao takav da bez toga ne bih mogao raditi. Sve sve funkcionise perfektno.

Licno koristim Xiaomi 14, to je visa.klasa od T verzije.Vrhunski uredjaj.Daleko bolji od svih pobrojanih.

U nekim stvarima je bolji Fe u.nekim x14t pro.
Duzina trajanja baterije,.brzina punjenja iste su kriminal, generalno kod Samsunga.Ostalo je tu negde.
Evo sad sam ga stavio na punjač sa 56%, punjač je iz lidla 35w i sad dok malo prelistam internet za oko pola sata biće 100% baterija, meni je to super, telefon S24fe.

Evo sad sam ga stavio na punjač sa 56%, punjač je iz lidla 35w i sad dok malo prelistam internet za oko pola sata biće 100% baterija, meni je to super, telefon S24fe.
Stvar navike, naravno.
Od 0-100 bi se punio preko sat vremena, sto moze i da se istrpi ako bi baterijala trajala duze.
Xiaomi 14t pro se puni za 20-ak min, kompletno, moj Xiaomi 14 nesto duze.
Ko jednom proba veliku brzinu punjenja ne vraca se na 25,45w.

Znam da je to dobro brzo punjenje, na predhodnom telefonu nord 2 sam imao, meni je to brzo punjenje rizično po bateriju ipak sam više za ovako malo sporije jer telefon koristim 3+ godine.

Ja moj Xiaomi 14 punim sa Xiaomi punjacem od 22W i od 20% do 100% mu treba 56min a sa orginalnim od 90W mu treba ispod 50min a ako ukljucim super, mega, giga brzo punjenje onda ispod 40min. Vremenska razlika meni ne igra veliku ulogu ali razlika u temperaturi baterije izmedju 56min i <40min je ogromna, telefon se bas dobro zagreje a ako znamo da je temperatura najveci neprijatelj baterije (pa onda duboko praznjenje pa tek onda punjenje na 100% tokom cele noci), strpicu se dodatnih 15min.

Da napomenem da se stari S21fe sa punjacem od 25w punio preko sat ipo vremena a sa aktivnim brzim punjenjem sat i 10, meni je ovo ipak napredak na X14.

Ja moj Xiaomi 14 punim sa Xiaomi punjacem od 22W i od 20% do 100% mu treba 56min a sa orginalnim od 90W mu treba ispod 50min a ako ukljucim super, mega, giga brzo punjenje onda ispod 40min. Vremenska razlika meni ne igra veliku ulogu ali razlika u temperaturi baterije izmedju 56min i <40min je ogromna, telefon se bas dobro zagreje a ako znamo da je temperatura najveci neprijatelj baterije (pa onda duboko praznjenje pa tek onda punjenje na 100% tokom cele noci), strpicu se dodatnih 15min.

Da napomenem da se stari S21fe sa punjacem od 25w punio preko sat ipo vremena a sa aktivnim brzim punjenjem sat i 10, meni je ovo ipak napredak na X14.
Sa 90w od 0-100, oko 30 minuta.
Ne boj se zagrevanja baterije.
Pre par godina, koristio sam Mi 10, tada najaci model Xiaomi-ja u Srbiji.
Ostavljao sam telefon na punjacu preko noci, posle godinu.ipo dana, baterija je degradirala na.nekih 75%.
Odneo sam telefon, koji je kupljen na paket, preko Mts-a, u ovlasceni servis, ljudi mi za 10 dana zamenili bateriju u garanciji.

Može S24 fe, nov na kp uzet od operatera, a u oktobru su se moglo i za poklone prijaviti.
s24 fe je mozda, ali mozda bolji od Xiaomi 12t, od 14t je daleko isto koliko i od glavne s24 serije :D

Bila mi je ukljucena Tap To Wake opcija!!! Kada sam nju iskljucio sve se resilo i baterija je sasvim normalno trajala.
mene samo zanima kako si to provalio :D

generalno hyperos ima problema sa baterijom, ima neke fantomske leak-ove i idle drain je dosta veci nego kod ostalih. Baterija mi nocu curi kao nekad s22u sa eksinosom, mada je stanje sad malo bolje sa Hyperos 2.
doduse ja opet nisam bas merodavan s obzirom da sam na xiaomi.eu romu, da sam rutovan i imam dosta lsposed modula tako da ono. ali generalno hyperos1 nije najbolji sa baterijom.

Nazad
Vrh Dno