Šta je novo?

Mobilni telefon Xiaomi 14 ili magic 6 pro

Koji mobilni telefon kupiti

n.petrovic

Cenjen
Učlanjen(a)
22.12.2022
Poena
105
Sta da uzeti?

Treba da produzim ugovor pa imam neki dodatni popust.

Он се двоуми између малог Шаоми 14 и Онора, није мислио на ултру. Мој глас иде Онору, иако нису за поређење јер је разлика у класи(мали VS велики телефон). Наравно тај Шаоми, мањи је и има да буде фуруна пошто су битне перформансе, логично Онор Меџик 6 про пошто је већи имаће и боље хлађење па ће дуже држати високе перформансе ако је битан гејминг.

Xiaomi 14 nisam koristio a imam Magic 6 Pro.
Ne znam koliko ce ti znaciti moje misljenje ali ja sam telefonom prezadovoljan, od baterije i kamere do ekrana i performansi.
Telefon je bas onako zaokruzen sto bi se reklo.

Idi prosetaj negde gde ima izlozen pa probaj u ruci, to ti moze biti presudno.

Prešao sam sa Magic 6 Pro na XIaomi 14 Ultra i mogu reći da sam se malo pokajao. Da se razumijemo, Xiaomi je odličan telefon, samo ja ne vidim da mu je kamera bolja od Honora, dakle u najmanju ruku je ista. Honor ima za nijansu svjetliji ekran, istina, kada je na maksimalnom dnevnom osvjetljenju, boje su bile malo isprane, i dosta bolju bateriju, sigurno za 20-30%. Jedino što je kod Xiaomija bolje je OS, Honorov mi je imao par baš iritantnih stvari, npr. nemogućnost isključenja floating notifikacija i mijenjanja Command centra (vraćanje na stari Android), malo je pomagao Nova launcher koji opet na Xiaomiju ne radi kako treba (ne rade gestures).
Sve u svemu, Honor nije ništa lošiji telefon, štaviše, a jeftinij je. Jedino što je Xiaomi da kažemo veće ime i da je lakši za kasniju eventualnu prodaju.
Nigde nisam video da je HM6P jeftiniji, svuda gde sam gledao je od 120€ do 170€ skuplji, još kad na to dodaš cenu punjača i maske, lagano ode preko 200€.
Možeš li da podeliš info gde je moguće nabaviti HM6P po tako povoljnoj ceni?

Mene je izašao skuplje u nekoj kompenzaciji jer, ******, lik koji se time bavi prosto hoće da zaradi. U BiH ima samo Honor zvanično, i cijena mu je 2500KM na 24 rate.

Xiaomi 14 nisam koristio a imam Magic 6 Pro.
Ne znam koliko ce ti znaciti moje misljenje ali ja sam telefonom prezadovoljan, od baterije i kamere do ekrana i performansi.
Telefon je bas onako zaokruzen sto bi se reklo.

Idi prosetaj negde gde ima izlozen pa probaj u ruci, to ti moze biti presudno.
Već sam to probao i X14 je po veličini upravo ono što mi odgovara.
Kako napisah u inicijalnom postu, uzeo bih ga još pre mesec dana, al' negde pročitah da ima problem sa ,,magljenjem" kamera, pa, k'o za inat, počeh da ,,kopam" po toj temi i videh da to nije usamljen slučaj (ili par njih), već da je u pitanju popriličan broj slučajeva i sad dođoh u situaciju da se dvoumim između njega i HM6P (čiju veličinu bih, za razliku od S24U, mogao da istrpim, zbog ,,zakrivljenog" ekrana).
Prešao sam sa Magic 6 Pro na XIaomi 14 Ultra i mogu reći da sam se malo pokajao. Da se razumijemo, Xiaomi je odličan telefon, samo ja ne vidim da mu je kamera bolja od Honora, dakle u najmanju ruku je ista. Honor ima za nijansu svjetliji ekran, istina, kada je na maksimalnom dnevnom osvjetljenju, boje su bile malo isprane, i dosta bolju bateriju, sigurno za 20-30%. Jedino što je kod Xiaomija bolje je OS, Honorov mi je imao par baš iritantnih stvari, npr. nemogućnost isključenja floating notifikacija i mijenjanja Command centra (vraćanje na stari Android), malo je pomagao Nova launcher koji opet na Xiaomiju ne radi kako treba (ne rade gestures).
Sve u svemu, Honor nije ništa lošiji telefon, štaviše, a jeftinij je. Jedino što je Xiaomi da kažemo veće ime i da je lakši za kasniju eventualnu prodaju.
Telefon imam nameru da koristim bar 3 godine (možda i 4), tako da mi njegova vrednost na tržištu polovnih telefona uopšte nije bitna, već isključivo da budem zadovoljan njime za vreme koje provede u mom posedu.

Poslednja izmena:
U tom slucaju bih isao na Honor zbog po mom misljenju boljeg softvera i kamere a cinjenicno boljeg ekrana, baterije i face id-a koji radi nerealno dobro a ne spominje se cesto.

Nazad
Vrh Dno