Šta je novo?

Mobilni telefon Xiaomi 14 ili magic 6 pro

Koji mobilni telefon kupiti

n.petrovic

Cenjen
Učlanjen(a)
22.12.2022
Poena
105
Sta da uzeti?

Treba da produzim ugovor pa imam neki dodatni popust.

Не разумем дилему, Шаоми 14 је ванила модел против Онора који је њихов најјачи модел а пре свега озбиљно већи телефон и скупљи. Као да се размишљаш да ли да купиш SUV или hatchback код аутомобила, две различите класе...

Не разумем дилему, Шаоми 14 је ванила модел против Онора који је њихов најјачи модел а пре свега озбиљно већи телефон и скупљи. Као да се размишљаш да ли да купиш SUV или hatchback код аутомобила, две различите класе...
Kod operatera je vrlo slična cena, zato je pitao 🙂

Bolji je Honor, ali ja bih pre uzeo Xiaomi. Zbog veličine.

Kod operatera je vrlo slična cena, zato je pitao 🙂
Онда бих мој глас дао Онору, јер је ипак нешто најјаче што та компанија нуди, коме нису битне димензије.

Šta to Magic6 ima toliko bolje od Xiaomi 14?
Daleko sam od fana oba brenda, podjednako su mi odbojni, posebno u softverskom smislu. Posmatram objektivno, na osnovu GSMA recenzija. Najveća razlika je upravo u veličini uređaja, dok je sve ostalo slično.
Honor kamera ima određene probleme sa aberacijama i klasičnim (čudnim) Huawei bojama na fotografijama, dok Xiaomi kamera po detaljima nije baš u rangu Honora, obe imaju mane.

Pa gledano po recenzijama ,jer ih verovatno niko sa foruma nema,bolju kameru i ekran kao sto napisah
Meni licno i izgled ali to je subjektivno vec
Softverski niti jedan nije savrsen ali s obzirom da je Honor blizak Huawei brendu ne sumnjam da ce se to srediti
A xaomi kao xiaomi ne bih ja tu mnogo pricao sve se vec zna Daleko da su losi ali ima pa bar 4 brenda koja bih licno ja pazario pre njih ,samo nederoceni i dalje i ne vidim ja tu neki drastican napredak neku promenu filozofije poslovanja sem dizanja cena

Dobro, jeste Honor malo bolji uređaj na kraju. Nego kako ste krenuli da pišete u ovoj temi, ispade kao da je Xiaomi 14 mid-range u odnosu na Magic6 Pro.
Kada Magic6 Pro krajem godine bude na akciji (slično kao Magic 5 Pro, oko 88k din) biće odlična kupovina. Do tada se više isplati S24U.

Kod Xiaomi 14 akcenat je na upotrebljivosti i nije baš u klasi mini telefona, a sa druge strane je cigla.
Lagan izbor ko je svestan svojih potreba...

Šta to Magic6 ima toliko bolje od Xiaomi 14?
Daleko sam od fana oba brenda, podjednako su mi odbojni, posebno u softverskom smislu. Posmatram objektivno, na osnovu GSMA recenzija. Najveća razlika je upravo u veličini uređaja, dok je sve ostalo slično.
Honor kamera ima određene probleme sa aberacijama i klasičnim (čudnim) Huawei bojama na fotografijama, dok Xiaomi kamera po detaljima nije baš u rangu Honora, obe imaju mane.
Xiaomi 14 kamera ubija.

Honor nije što je Huawei niti će ikada biti... posle toliko godina i preuzimanja ljudi iz Huaweia, Honor niti ima upeglanu kameru kao huawei niti ima sw rešen kao huawei, da nisam razbio p30 pro i da nisu hteli kožu da skidaju za zamenu ekrana i dalje bih bio na njemu (sada će neko reći možeš da repariraš, može al kod zeke.. zvučnik je diskutabilan posle reparacije), pre dve godine sam prešao na xiaomi pre godinu dana sam uzeo magic 5 pro i tužno vratio se na xiaomi...iskreno sto se tiče user inteface samsung je zakon ali kako ti on nije u ponudi...*** uzmi šta ti je povoljnije od dva zla odaberi manje xiaomi 14 ti je sada dobar do 10og pošto imaju neku kampanju tab plus bežični punjač

Da hvališ iPhone, Samsung ili Pixel modele da su ''upeglaniji'' od Honora pa i ajde, ali Xiaomi..

Magic6 Pro deluje kao prvi Honor telefon sa kvalitetima Huawei flagship serije. To zapravo i jeste flagship kojim Huawei pokušava da se vrati u velikom stilu u visoku klasu, samo preko Honor brenda.
Magic5 Pro je bio dosta dobar ali je šestica jednostavno bolja i prvi Honor telefon koji u potpunosti može na crtu najboljim modelima u klasi.

Da hvališ iPhone, Samsung ili Pixel modele da su ''upeglaniji'' od Honora pa i ajde, ali Xiaomi..

Magic6 Pro deluje kao prvi Honor telefon sa kvalitetima Huawei flagship serije. To zapravo i jeste flagship kojim Huawei pokušava da se vrati u velikom stilu u visoku klasu, samo preko Honor brenda.
Magic5 Pro je bio dosta dobar ali je šestica jednostavno bolja i prvi Honor telefon koji u potpunosti može na crtu najboljim modelima u klasi.
ako možeš baci pogled ponovo, rekoh deo oko kamere ko je upeglan, jednostavno Honor nije Huawei, možda jednog dana želi da postane...ali to neće biti, ne razumem na osnovu čega tvrdiš da je 6ica bolja od 5ice?

Honor Magic Pro 6 može da se meri sa Xiaomi 14 Ultra, I od njega je verovatno u puno segmenata bolji. Xiaomi 14 je ako želiš mali flagship

Svi znaju samo se prave malko blesavi, da Huawei preko Honora želi da i dalje bude prisutan na svetskom tržištu. Nije Honor nikakav poseban brend, sve je to Huawei kuhinja.
"Nije šija nego vrat"

ako možeš baci pogled ponovo, rekoh deo oko kamere ko je upeglan, jednostavno Honor nije Huawei, možda jednog dana želi da postane...ali to neće biti, ne razumem na osnovu čega tvrdiš da je 6ica bolja od 5ice?
6 jeste bolji od 5 u svemu, od malo do puno. Ali 5 Pro je bio isto ovde pozicioniran gde je 6 sada pre godinu dana. 6 je makar očigledan upgrade u odnosu na S24 npr.

6 jeste bolji od 5 u svemu, od malo do puno. Ali 5 Pro je bio isto ovde pozicioniran gde je 6 sada pre godinu dana. 6 je makar očigledan upgrade u odnosu na S24 npr.
Nije ni sad nešto drastično bolji ali je dovoljno bolji da se isplati čekati akciju za Magic6 Pro.
Deluje da su sve kamere malo poboljšane, a najviše ultrawide. Plus noviji čipset, veća baterija itd.

Honor Magic 6 Pro je vrv najkompletniji telefon trenutno, a Xiaomi 14 nije najbolji ni Xiaomi-jevom taboru. Ako volis kompaktinije uredjaje onda uzmi Xiaomi 14, mada cim si stavio i Honor Magic 6 pro vrv nemas problem sa vecim telefonima.

Poštovanje dragi ljudi,
Imam jednu ozbiljnu dilemu i molim vas da mi pomognete da je rešim.
Naime, odlučio sam da se ,,počastim" novim telefonom velike procesorske snage, odličnih kamera i (ravnog) ekrana, a, po mogućnosti, kompaktne veličine (da je S24 za evropsko tržište zasnovan na SD Gen 3 platformi, dilema ne bi postojala, niti bih ovo pisao, dok sam od S24U odustao onog trenutka kad sam ga uzeo u ruke - jednostavno, preveliki za moj ukus). Nakon dugog razmišljanja, gledanja YT klipova, čitanja recenzija, kao i iznetih mišljenja i iskustava na različitim domaćim i stranim forumima, izbor je ,,pao" na Xiaomi 14, ali ...
Čitajući forume i gledajući klipove, video sam da je nemali broj njegovih korisnika imao problema sa tzv ,,magljenjem" kamera, kao i sa mušičavošću Hyper OS-a, zbog koje su neki morali da višestruko rade hard reset telefona ...
Sve to me je prilično zabrinulo, pa sam počeo da tražim nekakvu (SD Gen 3) alternativu i našao je u formi Honor Magic 6 Pro, koji ima skoro sve što tražim, ali je ekran veliki i ,,zakrivljen" (što u ovom slučaju i nije toliko loše, jer ga je zbog toga mnogo lakše držati u ruci od S24U).
U smislu prethodno napisanog, molim vas da mi pomognete da odlučim šta, na kraju, da kupim - Xiaomi 14 ili Honor Magic 6 Pro. Da pomenem i to da cena igra značajnu ulogu - Xiaomi 14 košta cca 650€ na oglasima i stiže u full paketu (kabl, punjač i silikonska futrola), dok Honor Magic 6 Pro stiže u barebone varijanti, tako da bi me, dok kupim odgovarajući punjač i futrolu, koštao cca 200€ više. Međutim, nekako razmišljam da l' mi je bolje da dam tih 200€ i imam ,,mirnu glavu", a opet, mnogo više bih voleo da imam ,,zver" u kompaktnom formatu, samo me plaši da dam 650€, a dobijem telefon sa faličnom kamerom i budem krajnje nezadovoljan ...
Za kraj da kažem i to da iPhone 15 Pro (ili bilo koji drugi) nije opcija, od iOS-a sam se zauvek rastao 2014. godine.
Eto, to je moja dilema, krug razmišljanja u kojem se vrtim više od mesec dana i iz kojeg nikako ne mogu da izađem i konačno ,,prelomim" ... Svaka dobronamerna sugestija, mišljenje i savet su dobrodošli.
Unapred sam zahvalan.

Prešao sam sa Magic 6 Pro na XIaomi 14 Ultra i mogu reći da sam se malo pokajao. Da se razumijemo, Xiaomi je odličan telefon, samo ja ne vidim da mu je kamera bolja od Honora, dakle u najmanju ruku je ista. Honor ima za nijansu svjetliji ekran, istina, kada je na maksimalnom dnevnom osvjetljenju, boje su bile malo isprane, i dosta bolju bateriju, sigurno za 20-30%. Jedino što je kod Xiaomija bolje je OS, Honorov mi je imao par baš iritantnih stvari, npr. nemogućnost isključenja floating notifikacija i mijenjanja Command centra (vraćanje na stari Android), malo je pomagao Nova launcher koji opet na Xiaomiju ne radi kako treba (ne rade gestures).
Sve u svemu, Honor nije ništa lošiji telefon, štaviše, a jeftinij je. Jedino što je Xiaomi da kažemo veće ime i da je lakši za kasniju eventualnu prodaju.

Nazad
Vrh Dno