Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Postoji li neko fiksno podesavanje da mi stalno bude u dark modu?
Stalno mi se u 7am vraca na dnevno iz nekog razloga.

Podešavanja/Ekran i svetlina/Opcije za tamno režim i tu isključi Prebaci na tamni režim
To sam i radio ali samo prebaci na dnevni rezim iz nekog razloga. To tako skoro krenulo kad sam upd odradio. 1.1.4.0 VMLEUXM beta

Da ti nije uključeno scheduled dark mode on/off?
Da se dark mode isključuje u određeno vreme?

Da ima to i nema opcija da se to isključi. Samo mi daje vreme kad je on i off.
Izgleda da sam ga isključio. Nije baš intuitivno šta možeš da kliknes i šta ne.

Poslednja izmena:
Isključi ovaj glavni prekidač. Samo uključi tamni režim. Ako ne rad, onda je bug.

Prilozi

• Screenshot_2024-10-24-17-22-03-595_com.android.settings.png
    Screenshot_2024-10-24-17-22-03-595_com.android.settings.png
    44.5 KB · Pregleda: 44
  • Screenshot_2024-10-24-17-23-20-560_com.android.settings.png
    Screenshot_2024-10-24-17-23-20-560_com.android.settings.png
    312.6 KB · Pregleda: 33
Jel ima negde da se vidi totalno vreme svih poziva?

Ono ukupno odlazni pozivi, ukupno dolazni pozivi?

Nekad je to bilo lako naći, sad opet kopam po opcijama i ne uspevam da nađem🙄🤔

Osećao sam da će da ga ispušimo za hyper os 2, i evo je vest : https://xiaomitime.com/xiaomi-13-series-wont-be-getting-complete-hyperos-2-features-17664/
Ukratko : Telefoni iz Xiaomi 13 serije (a tu spada i naš 13T) će dobiti ažuriranje za HyperOS 2, ali neće imati sve njegove mogućnosti. "Razlog za to je što hardver ovih telefona nije dovoljno moćan da podrži sve nove funkcije" - šio mi ga Djura. Nećemo dobiti ove nove AI funkcije itd. Meni je to neshvatljivo, ne znam za vas drugari... Ja bih razumeo da je ovaj telefon izašao pre 3, 4 godine pa da mu uskraćuju neke nove funkcije koju imaju noviji modeli, ali da to radiš posle samo godinu dana od njegovog izlaska... U stvari šta ima ja da razmišljam o tome, obećana su mi 4 velika ažuriranja za telefon (zato sam ga i kupio), a ja sad treba da dobijem neki lajt upgrade, android 15 temu sa novim ikonicama i animacijama za koje mi se fućka.

Poslednja izmena od urednika:
Osećao sam da će da ga ispušimo za hyper os 2, i evo je vest : https://xiaomitime.com/xiaomi-13-series-wont-be-getting-complete-hyperos-2-features-17664/
Ukratko : Telefoni iz Xiaomi 13 serije (a tu spada i naš 13T) će dobiti ažuriranje za HyperOS 2, ali neće imati sve njegove mogućnosti. "Razlog za to je što hardver ovih telefona nije dovoljno moćan da podrži sve nove funkcije" - šio mi ga Djura. Nećemo dobiti ove nove AI funkcije itd. Meni je to neshvatljivo, ne znam za vas drugari... Ja bih razumeo da je ovaj telefon izašao pre 3, 4 godine pa da mu uskraćuju neke nove funkcije koju imaju noviji modeli, ali da to radiš posle samo godinu dana od njegovog izlaska... U stvari šta ima ja da razmišljam o tome, obećana su mi 4 velika ažuriranja za telefon (zato sam ga i kupio), a ja sad treba da dobijem neki lajt upgrade, android 15 temu sa novim ikonicama i animacijama za koje mi se fućka.
Hahaha, kako su im jadne fore. Znaci recimo Sd8 gen 2 na xiaomi 13 ili dimensity 9200+ na 13T pro su slabiji od dimensity 8300 na 14T 😂 jel su oni ozbiljni za ovo sa hardverom il sta?!

Poslednja izmena od urednika:
Slabo im ide prodaja 14t pa teraju ljude ovim da pređu na nove modele.
Iskreno mene posle 13t xiaomi više neće videti pa neka obeća i 10 godina nadogradnja ionako to neće ispuniti.
Realno zato + xiaomi 15 serija ce imati full-blown HyperOS2 support i sigurno ce hteti da tu pojacaju prodaju i ponude nesto sto "nema na prethodnim modelima" 😂

Dobra im je fora - obecaju X godina nadogradnje, pa za starije uredjaje izbacuju nepotpune, osakacena updateove.

Strasna politike jedne "ozbiljne" firme. I mene tesko da ce Xiaomi videti posle 13T (koji je btw stvarno super telefon, osim baterije)

U principu i ne znam šta će AI na telefonima, ali ti džukački potezi kompanija da bi naterali ljude na nove uređaje je baš ono što će ljude i odbiti od sledeće kupovine uređaja te kompanije.

U principu i ne znam šta će AI na telefonima, ali ti džukački potezi kompanija da bi naterali ljude na nove uređaje je baš ono što će ljude i odbiti od sledeće kupovine uređaja te kompanije.
Upravo to. AI mi ne treba ni za šta. Nek izvuku maksimum iz kamere i baterije, biće fenomenalno. Ali ako si obećao podršku - daj je.

Treba ti. I baterija i kamera koriste AI algoritam već sada, na našim telefonima. Oću da kažem da ne bi smo mi imali ovako dobre fotografije kao sada, da nam nije AI. Onda recimo kad instaliraš novi update, pa ti kažu da treba da prodje par dana, pre nego što sve lepo nalegne i sistem nauči tvoje navike, kako misliš da on to radi ? Pa uz pomoć AI. A u galeriji oni filteri, alati za uklanjanje objekata sa tvoje fotografije ? Opet AI. Stvar je u tome što sada proširuju, peglaju i usavršavaju njegove mogućnosti, a eto mi ćemo dobiti nešto, umesto sve.

Treba ti. I baterija i kamera koriste AI algoritam već sada, na našim telefonima. Oću da kažem da ne bi smo mi imali ovako dobre fotografije kao sada, da nam nije AI.
Meni je AI isključen u kameri za slikanje i snimanje.
Jedino ako ne koristi sam neki koji ne može da se isključi.

Što se baterije tiče kako je P30 pro to radio bez AI pa baterija trajala duplo duže nego na 13T?
Kako su svi stariji telefoni radili i funkcionisali bez tog AI?

Ne treba AI da optimizuje bateriju nego developeri i inžinjeri u samom Xiaomiju pre nego što puste uređaj na tržište

AI je samo još jedna glupost zbog koje će telefoni poskupeti 100€ a realno ništa se neće dobiti.
Ali pošto su telefoni dostigli zenit što se tiče razvoja sad ajde da guramo AI kao nešto novo.

Meni je AI isključen u kameri za slikanje i snimanje.
Jedino ako ne koristi sam neki koji ne može da se isključi.

Što se baterije tiče kako je P30 pro to radio bez AI pa baterija trajala duplo duže nego na 13T?
Kako su svi stariji telefoni radili i funkcionisali bez tog AI?

Ne treba AI da optimizuje bateriju nego developeri i inžinjeri u samom Xiaomiju pre nego što puste uređaj na tržište

AI je samo još jedna glupost zbog koje će telefoni poskupeti 100€ a realno ništa se neće dobiti.
Ali pošto su telefoni dostigli zenit što se tiče razvoja sad ajde da guramo AI kao nešto novo.
Ehem, svi znamo odakle Huawei-u tako dobra baterija (ubijanje procesa). Jedino što to niko nije provalio kako da uradi isto.

Izuzev Apple-a. Njihov suspend mode je spektakularan.

@NightCrawler Kamera se non stop oslanja na AI algoritam, za scene itd, čak i kada ti je isključeno kao i meni. Nemoj da mi veruješ, uzmi skini Open Camera sa play prodavnice i uporedi fotografije. Slikaj sad kad su loši uslovi, napolju ulično svetlo, mrak, osvetljenje u sobi itd. Videćeš koliko su lošije fotografije na open cameri jer ih pravi bez obrade. Nego kad već spomenu huawei, jel se sećaš one priče za huawei i mesec od pre par godina ? Ne mogu da se setim tačno koji je model u pitanju, ali fazon slikaš mesec a ono ti na telefonu prikazan mesec u 4k sa sve svojim kraterima, kao da si uživo tamo. Pa su pod pritiskom priznali da njihov algoritam kamere prepoznaje mesec pa ga onda ulepšava (tad se to nije zvalo AI, nego samo algoritam). Mislim da je to čak i samsung radio. A što se tiče Xiaomi developera - to su mahom studenti ili početnici u svom poslu, - volonteri iz Indije itd. Pogledaj prilog koji sam okačio, iznenadićeš se...

Prilozi

• Screenshot from 2024-10-30 19-22-17.png
    Screenshot from 2024-10-30 19-22-17.png
    39 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
Ma seru da ne može procesor podržati, nego palamude malo da bi se bolje prodavali novi modeli, a to su još prve nezvanične informacije. Pa na kakve su barake od telefona poslali ovaj hiperos pa radi bez problema, mislim da malo dramatizuju, i da ce to etapno sve stići. Pa ovi procesori u 13 -kama nisu sad neki odroni pa da ne mogu meda. Ovaj kad su reklamirali nije bilo boljeg, sad odjednom ne valja a naredna verzija valja, i tako u nedogled

@NightCrawler Kamera se non stop oslanja na AI algoritam, za scene itd, čak i kada ti je isključeno kao i meni. Nemoj da mi veruješ, uzmi skini Open Camera sa play prodavnice i uporedi fotografije. Slikaj sad kad su loši uslovi, napolju ulično svetlo, mrak, osvetljenje u sobi itd. Videćeš koliko su lošije fotografije na open cameri jer ih pravi bez obrade. Nego kad već spomenu huawei, jel se sećaš one priče za huawei i mesec od pre par godina ? Ne mogu da se setim tačno koji je model u pitanju, ali fazon slikaš mesec a ono ti na telefonu prikazan mesec u 4k sa sve svojim kraterima, kao da si uživo tamo. Pa su pod pritiskom priznali da njihov algoritam kamere prepoznaje mesec pa ga onda ulepšava (tad se to nije zvalo AI, nego samo algoritam). Mislim da je to čak i samsung radio. A što se tiče Xiaomi developera - to su mahom studenti ili početnici u svom poslu, - volonteri iz Indije itd. Pogledaj prilog koji sam okačio, iznenadićeš se...
Imao sam taj moon mode na p30 pro😂

A inače ovaj ss što si okačio upravo govori u prilog tome da je ovo đukački potez xiaomija.

Ako su telefoni i hardeveri iz 2017 godine mogli da podrže AI može i 13T. To što oni neće da ga puste na 13T nema veze sa hardverom nego profitom jer sve više ljudi nose isti telefon po 4-5 godina a oni nove modele izbacuju svake godine.

A inače ovaj ss što si okačio upravo govori u prilog tome da je ovo đukački potez xiaomija.

Ako su telefoni i hardeveri iz 2017 godine mogli da podrže AI može i 13T. To što oni neće da ga puste na 13T nema veze sa hardverom nego profitom jer sve više ljudi nose isti telefon po 4-5 godina a oni nove modele izbacuju svake godine.
Na kraju ce da ga puste ili kasnije optimizuju kroz neki kasniji update nakon core hyperOS 2ke.

Sve u svemu, sve ono zbog cega je xiaomi bio najinteresantnija alternativa polako odumire
- zakljucavaju bootloadere
-brze se ratosiljavaju starijih modela (do skoro su nudili podrsku i zakrpe za prastare modele)
-krkaju jake cene kao da su samsung ili jabuka

Mislim da cu uskoro da prodajem 13T i da dam sansu nekom drugom kinezu -realme, oneplus, honor.

Ma to je sve marketing da bi neko ko se dvoumi izmedju 13T/13T Pro i 14T/14T Pro u ovom trenutku odabrao noviji i platio malo vise po meni sad bespotrebno a kasnije za par meseci ce samo ubaciti sve kao i na 14 seriju naravno da HW 13T Pro narocito lagano podrzava AI kao i kolicina RAM memorije tako da to je po meni cist marketing da se prodaju tel 14 serije a da ce i 13ica sve dobiti u svoje vreme.
Inace brat ima Mate 60 Pro brutalan tel i bas smo fotkali mesec kad smo uzeli on taj a ja ovaj u neko isto vreme razlika par dana i fotkamo ovako lagano smo slicni ja reko ajmo Mesec da fotkamo kad ga je uvecao 20x ja mislim to bre ko na Mesecu da si sve se vidi ko da setas po povrsini a moj osetno losiji ne vidi se bas krateri jasno ni priblizno ne kao kod njega.

Moze, kad nova pura 70 ima stariji cip i gura kamere sa AI opcijama bez problema, cisto sumnajm da jedan SD novi generacije nije u mogucnosti. Price za malu decu. Tako sam se svadjao i ja sa ovima u huawei i azuriranjima, kako kvare neke stvari namerno da bi kupili nove modele. Reko gospodo, to ne ide tako, gubicete musterije na veliko

A Apple isto namerno kvari to je i dokazano ja na neki nacin razumem proizvodjace ne opravdavam ih ali razumem zasto to rade jer oni svake god izbacuju nove modele a ovi stari nisu nikako zastareli da ne mogu da rade sto i novi od predhodne godine ako pricamo tome sta moze HW ili ne star godinu dana.
Sve sto moze DM 9300+, 99% istog moze i DM 9200+ tako da ne pije vodu a oni moraju sto vise 14 da prodaju jer to tako ide, a minimalne su razlike izmedju 13 i 14 serije da bi vecina prodala 13 i presla na mozda 5% boljeg HW i SW.
E sad ima ljudi koji ce sa 10 recimo preci na 14 njima je to pa mozda i kvantni skok, i njih ce lako "ubediti" da kupe 14 seriju ali je tesko ubediti ljude sa 13 serijom da predju na 14 i tome ove fore sluze.
Ja cu tek na 15 ili jos verovatnije tek na 16 jer tu verujem da ce biti opravdano platiti razliku u HW i SW do tada ne diram nista samo da srede bateriju i 13t pro je topina zavrsava posao 99,9% ljudi.

A Apple isto namerno kvari to je i dokazano ja na neki nacin razumem proizvodjace ne opravdavam ih ali razumem zasto to rade jer oni svake god izbacuju nove modele a ovi stari nisu nikako zastareli da ne mogu da rade sto i novi od predhodne godine ako pricamo tome sta moze HW ili ne star godinu dana.
Sve sto moze DM 9300+, 99% istog moze i DM 9200+ tako da ne pije vodu a oni moraju sto vise 14 da prodaju jer to tako ide, a minimalne su razlike izmedju 13 i 14 serije da bi vecina prodala 13 i presla na mozda 5% boljeg HW i SW.
E sad ima ljudi koji ce sa 10 recimo preci na 14 njima je to pa mozda i kvantni skok, i njih ce lako "ubediti" da kupe 14 seriju ali je tesko ubediti ljude sa 13 serijom da predju na 14 i tome ove fore sluze.
Ja cu tek na 15 ili jos verovatnije tek na 16 jer tu verujem da ce biti opravdano platiti razliku u HW i SW do tada ne diram nista samo da srede bateriju i 13t pro je topina zavrsava posao 99,9% ljudi.
Apple je imao onaj ceh gde su, ako se dobro secam, slabili baterije sa novim update-ovima na starijim modelima (mozda je bilo jos nesto uz to).

A za 13T seriju, sve se slazem, pa i 13T obican je dovoljan za preko 95% ljudi (hardwer ko hardwer, za potrebu vecine i model iz 2022 ce da gura drustvene mreze/net/poneku igru). Do skoro sam imao xiaomi note 6 pro iz 2018, sve je radilo normalno (drustvene mreze/messaging aps, net)

Na 13T seriji je izgleda samo baterija problem, ne znam dal je do hyperOS-a ili do neke druge neoptimizacije, al meni sa svim pogasenim (pa cak i wi fi/bt scanning) gura max 3.4-4h SOT-a na 24h.

Mene koliko sećanje služi baterija bila bolja na miui dok nisu prešli na hyperos

Možda je ispeglaju sa androidom 15 ali sam skeptičan

Nazad
Vrh Dno