Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Ako je nekome mrsko vraćati na fabričke postavke, sto vjerujem da jeste jer valja sve ponovo podešavati, ja sam isao na opciju preuzimanje zadnjeg paketa i ponovo instalirao , i popravila se baterija, valjda je bolje nalegao zadnji apdejt

meni samo nije jasno zbog čega je ovaj 13t još uvek ovoliko skup. prethodnim modelima je mnogo brže padala cena (govorim o 9t, 10t, 11t, 12t).

Meni se desilo nesto cudno na telefonu. Dakle koristim telefon manje vise isto svakakog dana drustvene mreze, dopisivanje pozivi, sve to ne osciluje mnogo. I baterija je od jednom pocela kratko da traje znaci telefon se skida sa punjaca u 7:45 i uvece oko 23h ostajalo mi je od od od 12 do 0% baterije. U statistici potrosnje nikakav power drain nije prijavljivao i onda samo od jednom ostaje nocu 45% baterije a nekad je 10% i manje.

Sam od sebe nista pipnuo nisam, niti sam primetio neki veci update vec sam se pomirio sa tim da je baterija oslabila. Prolazilo mi kroz glavu da resetuje onaj AI sto kao prati koriscenje telefona pa optimizuje bateriju, ali posto ima brzo punjenje ako negde izlazim petkom dok se tusiram stavim ga na punjejne i izadjem iz kuce sa 100% i sve ok.

bez brige. Bilo tako i na fonu kod moje žene, pa se posle nekog vremena malo popravilo.

Sa naglaskom na "malo" :D
Modem je užasan što se tiče potrošnje, 4G i loš domet srču bateriju kao ludi, meni retko kada sastavi do spavanja bez baterije ako se intenzivnije koristi.

Meni se alwayson display gasi posle 10s i posle mogu na jedan tap da ga povratim vec sam hteo i to da iskljucim ali sada sam cool.

Sa naglaskom na "malo" :D
Modem je užasan što se tiče potrošnje, 4G i loš domet srču bateriju kao ludi, meni retko kada sastavi do spavanja bez baterije ako se intenzivnije koristi.
Baterija izdrži sa naglaskom na "malo" od ujutro do uveče. Bez tog malo bilo je do recimo 18 h.
Za mene je ovo neprihvatljivo.

Čekajte pa AOD ekran troši minimalno struje, on je vrlo mali potrošać, zašto ga isključujete. Ja telefon kada kupujem i gledam mu karakteristike da li ima AOD ekran non stop uključen to mi je pod obavezno da mora da ima telefon.

Čekajte pa AOD ekran troši minimalno struje, on je vrlo mali potrošać, zašto ga isključujete. Ja telefon kada kupujem i gledam mu karakteristike da li ima AOD ekran non stop uključen to mi je pod obavezno da mora da ima telefon.
Pravo da ti kažem, shvatio sam da mi ne treba. Dakle AOD mi omogućava da vidim propuštene notifikacije kad izvadim telefon iz dzepa ili dok mi stoji na stalku za stolom. Medjutim dovoljno je da samo dva puta brzo tapnem ugašen ekran i isto to vidim. A zbog uštede vremena u jednoj sekundi (dok pokrenem prst), ne želim da držim upaljen ekran sve vreme, čak i kad on troši minimalno bateriju. Notifikacije koje nisam čuo i samim tim propustio, svakako ću pogledati sa zakašnjenjem.

Daleko od toga da je AOD mali potrosac...na svakom telefonu (a pogotovo na satovima) AOD je jedan od najvecih potrosaca baterije, sve zavisi kako je implementiran bez obzira sto su danas skoro svi AMOLED ekrani. Zna da potrosi od 10% do preko 20% baterije dnevno na nekim telefonima.

Ja kod mene na X14 imam aktivnu tap to show opciju i volio bih recimo da kad zakljucam telefon da ne prikazuje odmah AOD ekran jer nema potrebe, upravo sam zakljucao ekran ne treba odmah da ga pali...

EDIT: Upravo sam skontao da postoji double-tap to wake opcija koja prikazuje lock screen i na isti double tap gasi isti. Po meni ovo je isto kao AOD koji se gasi na 10sec i pali na dodir (ali se gasi posle 10 sec, ne moze ranije) a pritom Lock Screen nudi vise informacija...

Poslednja izmena:
10% baterije nije mnogo za potrošnju baterije za 24h, koliko AOD ekran troši nije mi ni bitno, podesim ga odmah po prvom podešavanju telefona i to je to, više to i ne gasim. A nikada nisam ni pratio koliko ta opcija potroši struje iz baterije.

Ja jesam (kao mnogi drugi na raznim telefonima) pa zato znam kolika je potrosnja i 10% je u najbojlem slucaju ako telefon stoji u tamnoj prostoriji pa svetlina ekrana AOD nije velika.

Sad kad treba da biram izmedju AOD koji se pali na dodir (nekad i slucajan dok nosim telefon) i koji se gasi posle 10sec i paljenja lock screena-a na dupli dodir i gasenja istog kad hoces (koji se u principu nikad i ne vidi jer sa AOD-a odlazis na homescreen) mislim da cu preci na lockscreen...

Inace, ne znam kako proizvodjaci ne implementiraju softversku LED notifikacionu lampicu (vec postoje apo za tako nesto a uopste nije tesko implementirati), to bi bio hit i mislim da bi AOD otisao u zaborav...

Inace, ne znam kako proizvodjaci ne implementiraju softversku LED notifikacionu lampicu (vec postoje apo za tako nesto a uopste nije tesko implementirati), to bi bio hit i mislim da bi AOD otisao u zaborav...
Uh, nedao bog da tako urade. AOD mi je vrlo bitan jer čim pogledam u telefon vidim ono što mi treba od obaveštenja, netreba da ga tapkam, okrećem i pomeram.
Xiaomi je pre 4-5 godina na svakom telefonu sa amoled ekranom nudio tu opciju, sad je nudi samo na skupe telefone. To što je ograničio AOD funkciju na 10 15 sekundi ništa neznači i meni je to veliki minus. Ispade AOD premijum funjcija.

Ja jesam (kao mnogi drugi na raznim telefonima) pa zato znam kolika je potrosnja i 10% je u najbojlem slucaju ako telefon stoji u tamnoj prostoriji pa svetlina ekrana AOD nije velika.
Ne znam koje si telefone koristio ali kod mene na s23 apsolutno nije tako.Potrosnja baterije od strane AOD je 1,5-2% a slicno mi je bilo i na prethodnom A52s.
Inace,ta led lampica je dobra stvar ali govoriti kako je AOD beskoristan svarno nema smisla...

Navike su drugačije. Ja na primer koristim AOD samo da vidim koliko je sati. Uključi se kad pridignem telefon i gasi se posle 10 sekundi. . Obaveštenja čujem, vidim uključen ekran. Ako baš nisam bio kraj telefona, otključam ga i proverim šta sve ima. Ali sada ću uključiti stalno AOD neko vreme, da vidim da li mi šta olakšava. Možda sam u zabludi...

Ne znam koje si telefone koristio ali kod mene na s23 apsolutno nije tako.Potrosnja baterije od strane AOD je 1,5-2% a slicno mi je bilo i na prethodnom A52s.
Inace,ta led lampica je dobra stvar ali govoriti kako je AOD beskoristan svarno nema smisla...
Probaj da ne gledas u statistiku potrosnje vec gledaj kakva ti je baterija tokom dana, koliko ti uvece ostane baterije i sl kad je stalno upaljen AOD i kad nije. Kao sto rekoh, zavisi od telefona do telefona tj proizvodjaca. Eto recimo kod Samsunga kad zakljucas ekran, ne pali se odmah AOD dok kod Xiaomi-ja da (govorim za opciju da se pali na dodir) sto opet moze da utice na potrosnju ako gledas na nju. Kod nekih telefona AOD moze sam da podesava osvetljenje, kod nekih moras da sam podesis. Neki imaju animirane AOD ekrane i sl. Sve to utice na potrosnju i zna dosta da odvuce baterije.

Takodje ja nisam rekao da je beskorisan, nekome koristi ali meni recimo u situaciji kad treba da vidim koliko je sati ili da li je stigla neka poruka uopste ne treba stalno upaljen AOD pa cak ni AOD koji se pali na dodir ako imam opciju da se na dodir prikaze lock screen koji nudi jos vise informacija (sto recimo kod Samsunga nisam imao opciju a kod Xiaomi-ja imam). Da ne pricam kako danas skoro svako nosi neki sat na ruci, dosta ljudi bulji u ekran racunara koji takodje ima sat a neki povezuju i tel na racunar pa tamo dobijaju notifikacije i sl.

Na kraju, svako koristi telefon kako njemu odgovara ili bi bar tako trebalo a ne kako nam proizvodjaci namecu ili kako je trenutno cool da se koristi.

EDIT: Da nebude zabune. AOD potrosnja koja vam je prikazana u battery sekciji je samo potrosnja AOD aplikacije koja prikazuje podesene informacije i prikuplja i prosledjuje notifikacije. U tu potrosnju nije uracunata potrosnja samog ekrana koji prikazuje te informacije a sam ekran je najveci potrosac celokupnog AOD feature-a a ne sama aplikacija. Zato kazem da je najbolje gledati koliko vam baterija traje sa ukljucenim i iskljucenim AOD ekranom, naravno koga bas interesuje takva informacija...

Poslednja izmena:
Ljudi, imamo vrhunski telefon. Vidite koliko ga cene posle godinu dana!

Polako. Sad će crni petak pa će biti masan popus' od 50 % :D

Kod nas je petak postan, ne moze da se mrsi 🤣🤣

Vrh Dno