Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Ko nije zagriženi gejmer, 13T je i više nego dobra kupovina u preorderu.

Verujem da i ovde sve to radi kako treba, no, ne igram igrice pa da ne pričam napamet. Sve ostalo, nikakvu ali nikakvu razliku u radu ne vidim u odnosu na 12T Pro.

Verujem da i ovde sve to radi kako treba, no, ne igram igrice pa da ne pričam napamet. Sve ostalo, nikakvu ali nikakvu razliku u radu ne vidim u odnosu na 12T Pro.
Jel poredis 13T Pro sa 12T Pro ili 13T sa 12T Pro?

Jel ima razlike u osvetljenosti ekrana i kvaliteta displeja u odnosu na 12T Pro?

13T sa 12T Pro. Ima razlike, dosta je svetliji ovde, vidno. I boje su lepše.

Bio sam impresioniran dobrim marketingom kao i samim 13tPro kad sam ga malo testirao, no vidno je da će morati malo da porade na softveru jer nije to to, 12tPro ima impresivnije i oštrije fotografiji u svim uslovima. Kada malo opadne cena i kada ga optimizuju ako uspeju onda će biti ok kupovina. Pogledajte ovaj review, ali bukvalno tako je.

Netačno. Daleko od toga da 12T Pro pravi lošije slike, no ovo je bolje. Na 12T Pro je bukvalno svaka preeksponirana, boja kože na suncu neprirodna itd. Toga ovde nema.

Ja odgledah ovaj snimak,iskreno u vecini slucajeva mi se svidja slika na 13t. Tacno da je bilo situacija gde 12t pravi bolje silke,narocito par nocnih fotografija. Meni taj over sharpening cesce smeta,nego sto mi je lep. Da,nekad znaci,ali ipak bih pre izabrala slike od 13t.

Ma ni pogledao nisam video ja :D Do juče sam koristio 12T Pro, sada 13T, jako dobro znam kakve su kamere na oba. 13T ima zaista mnogo dobru kameru.

Odgledah recenziju Sarpi. Čovek je baš omašio, tj. telefon nije izgleda dovoljno dugo testirao. I opet ona priča o poređenju cena iz regularne maloprodaje i sa oglasa...

Čim sam čuo aluminijumski ram, 7nm procesor ugasio sam. Tipičan primer naših "stručnjaka" koji "znaju". I onda to sutra bude reper za mišljenje o nečemu ili kreira nekome stav...

Kao da je većini bitno u koliko nm je izradjen telefon. 😂

A vidi, zna se ko kupuje Šaomi telefone. Oni u većini slučajeva znaju svaku specifikaciju napamet.
Oni što o telefonima ne znaju ništa, a imaju novca, zna se šta kupuju...

Ma čak i nije akcenat na tome. Već na tome da očigledno pojma nema o čemu priča a kanal mu je u fazonu realne recenzije itd. Ako si ozbiljan u onome što radiš, onda ne može 7nm da se provuče. A to da li je nekome to bitno ili ne, to je nebitno zapravo.

A vidi, zna se ko kupuje Šaomi telefone. Oni u većini slučajeva znaju svaku specifikaciju napamet.
Oni što o telefonima ne znaju ništa, a imaju novca, zna se šta kupuju...
Ovo je možda bilo tačno dok Šaomi nije bio poznat, doba Redmi Note 3 i malo posle. Odavno to nije tako.
Neverovatno da proximity senzor neće i dalje da srede, definitivno namerno.

Poslednja izmena:
Zamisli kako tek ne znaju oni što odu kod operatera i kupe telefon. :)

Kod mene u okruženju svi idu na sigurnu kupovinu, a to je Samsung. Ne znam nikoga da je kupio bilo koji drugi brend, a da ne prati po malo telefone. Ovde ne računam ljude koji telefon dobiju od nekoga (kao što i ja svoj prosledim dalje).
Nema više povoljnih aparata kod operatera i realno ne znam ko i kupuje kod njih. Čak i firma gde radim telefone kupuje u regularnoj maloprodaji, a ne kod operatera s obzirom na cenu koju daju.

Što bi kupila kod operatera ako kupuju za keš? Logično da će u maloprodaji. Nije ni važno, nije akcenat na operateru, nego u radnji gde će ti zaposleni nuditi odredjene telefone. Najveći broj ljudi nema pojma ništa o telefonima kada kupuje.

Kupuju kod operatera kada su želje veće od mogućnosti 😃

E kad' bi samo znao koliko je takvih kod nas...

Netačno. Daleko od toga da 12T Pro pravi lošije slike, no ovo je bolje. Na 12T Pro je bukvalno svaka preeksponirana, boja kože na suncu neprirodna itd. Toga ovde nema.
jedino 12t pro sto radi livestream na yt to radi odlicno 3 do 3.5h izvuce konstantno i baterija ode na oko 50% ako je prethodno bila puna do kraja.Ovo je licno moj test.Tu se ne vide ti problemi.

Moramo opet naglasiti, Samsung senzori imaju uvek hladniju fotku-boje su uvek malo hladnije od sony ili omnivision, e sada na 13t i 13tpro Leica je "uradila vudu" magiju kao onomad sa Huawei, i eto ga, sjajno pakovanje u to nema da zameram, sjajno izgleda 13t i 13tpro ali ne vidim napredak naspram 12tpro što se tiče kamera. Respekt da, svakako onaj leather back je skroz ok. No opet ima tu još igrača koji mogu da pariraju ovom modelu i po ceni ali i po kamerama. Recimo Xiaomi je ovim modelom razbio VIVO X90 Pro u svakom smislu.

Ako gledaš ceo kamera set onda prethodna generacija tek nema šta da traži sa onim imitacijama kamera, mislim na uw i macro.

Ne ulazim uopšte u to šta je razlog, senzor, processing, Leica... Jednostavno ja vidim razliku u slikama i više mi se sviđa ovo na 13T. Na 12T Pro sam pri jako osvetljenim kadrovima, pogotovo ako su ljudi na slikama morao da smanjujem exp inače u pravilu slika bude spaljena. Kažem, ovde to maltene ne postoji. Takođe portret modovi itd, to je ovde dosta bolje.

Ono što, bar 13T ne radi idealno je 4k snimanje. Iako je sama slika ok čak i u tih 30 frejmova zna da secne, da bude neki lag pri brzom pomeranju itd. Nije to sad ne znam koliko često ali verujem da toga na Pro verziji nema. Na prethodnoj Pro generaciji ni govora o tome.

Dakle da budem jasan, 12T Pro pravi generalno super slike u većini situacija. Zbog dobre kamere sam i pristao da ga koristim. Samo sam hteo da kažem da, bar iz mogla ugla gledanja, ovo je još jedan korak napred po pitanju kamere i da kome je ista bitna, ni malo se ne dvoumi oko kupovine.

U okviru klase, kamere su odlične. Da su bolje, ne bi valjalo zbog konkurencije unutar samog Šaomija.
A mesta za neki bitan napredak kamera više nema ni kod top modela sem da naprave ozbiljnu grbu na leđima i uglave optiku sa fotoaparata.

Kada nam stiže Benchmank recenzija za ova dva telefona na YouTube.... još malo pa ističe promo period.... dosta nas čeka na vaš glas razuma ;)

U srbiji ni jedna jedina recenzija još uvek!!!

Nazad
Vrh Dno