Definitivno interesantan uredjaj, mozda najinteresantniji od Xiaomija jos od Poco F1 (doduse skroz drugi segment i prica, ali evo meni licno).
Vratili su se osnovama, nema displeja pozadi, tako nekih interesantniih funkcija, vec samo, kratko i jasno - kamera sa opcijama telefoniranja, dakle direktan napad na P60 Pro, Art.
Na temu fotografija, najbolje slike koje sam ikad slikao, u zivotu, su mi bile sa Poco F1 gcama, jerbo senzor je onaj famozni Sony IMX 363 koji su svi skoro pixel iimali, i jednostavno radi madjiju sto nocu sto danju, a imao sam i iPhone 13 Pro, S21+ i P40 Pro, Pro+, i P30 Pro.
Sto se kaze, sad se bitka bije nocu - svi telefoni lepe slike daju, ali upravo nocu je problematicno. I generalno taj spori shutter speed, to je rak rana svih androida, i naravno video snimci u poredjenju sa ajfonom. Ne kazem da su losi, samo nekonzistentni cesto, i to svako ko je koristio ajfon, voleo ih ili ne voleo, mora da prizna (plus sto aplikacije tj drustvene mreze, kad slikas iz njih, a na androidu su, daju uzasan kvalitet slike, dok kod ajfona to nije slucaj, zbog nacina kako pristupaju camera API-u, tj. screenshotuju viewfinder pa cropuju).
Po meni je ovaj Ultra definitivno kolekcionarski predmet, to se i vidi, kvalitet kutije tj pakovanja, cena, izrada, aksesoari. Cak ni cena nije toliko strasna kad se pogleda sta sve ide, a kod Samsunga je klot, bez punjaca, pa se snalazi, a cena je malcice slabija samo u odnosu na 13 Ultra.
Steta sto ga nema kod nas, a i kad bude bice neko okrnjeno pakovanje sa nabijenom cenom.
Od mene cista desetka, ako gledamo u vakumu gde se takmici samo protiv prethodnih Xiaomi 13, 12, 11 flagshipova, ultri, jer su konacno pogodili i izgled, i brending, i segment u kome se takmice.
A ako gledamo u svetu gde postoji konkurencija u vidu S23 Ultra, 14 Pro (a kroz 5 meseci i 15 Pro), vrlo verovatno je samo poslastica za Xiaomi fanove (i to regularne, a ne ekstremne, sto si po meni morao da budes da pljunes onoliki kes za 13 seriju Xiaomijevu), sto je ok.
Kamo srece da se vrate i Mix i Max, da pokriju ostale segmente.