Šta je novo?

Xiaomi 13 Ultra

@Spanjeli sve to stoji sto se tice modova snimanja i tu xiaomi nema sta da trazi po tom pitanju super steady i jos par modova i iskreno ne ne znamo jos koja su maksimalna podešavanje za 13 ultra ali ne verujem da su se menjala od 13 pro modela. ALI i to debelo ali je stvar da ovde ne razgovaramo o tome šta tebi ili meni odgovara nego o tome da da xiaomi treba javno prozivati za selfi kameru i to je tačno kao kuća ali isto tako treba i protivati samsung za ono što se zna da mogu, proizvode i ne koriste, za ono što im nude drugi dobavljači delova a oni biraju da budu debele cicije. Xiaomiju 13 ultra su trenutni nedostaci slaba selfi kamera, ekran manjeg kvaliteta i optički senzor otiska prsta umesto ultrasoničnog i to je to a što se softvera tiče mislim da je razlika mini minimalna i da su ljudima ostale traume od jezivih MIUI verzija i sada idu i histerično vrište a sve ostalo tipa namerno ograničavanja rezolucije video modova je isto za osudu ali se to ne brinem ker je isto tako i nas dragi samsung tu boljku vukao jos od s20 pa sada do mučnog s23 znači tri generacije su imale jadnu rezoluciji video modova a sobzirom da je ovo xiaomiju tek drugi ultra telefon dajem im maksimum jos jednu generacijuju sa ovim jadnim video modovima a onda rešetanje i njih a ja se iskreno nadam da će to biti sve sređeno sa sledećim ultra telefonom

Ноћне фотографије изувају из ципела, видео запис доста бољи на Самсунгу...

Čekao sam ovo kao potencijalni upgrade za Xiaomi 11 Ultra.

Dve stvari su *****ali:
1. Zadnji display. Izuzetno koristan kad se fotka selfi za većom ekipom pa se može koristiti wide kamera.
2. Punjenje. 11 Ultra ima 67W i puni se za 35 min, a 13 Ultra navodno 90W ali se puni za 36min? Ovde sam očekivao barem 120 pa da ima smisla prelaziti na novi telefon.

Kamera je već na 11 Ultra savršena, tako da ova može biti samo još mnogo bolja.

Meni kao laiku i na brzinu deluje da nisu izvukli maksimum iz hardvera (koji je bolji od Samsungovog), tj. da imaju jos dosta posla oko softvera, pogotovo sto se tice videa... Ali napreduju lepo, nista ne ide preko noci.

Један од најреалнијих јутјубера...

Један од најреалнијих јутјубера...

Odgledah Bena, i realno, ko moze da oprosti ovo sa selfi kamerom, nema puno da razmislja.

Samo da je ispod 100k, i da daju u pre-orderu ovaj set od 80e sa lens protectorom, zoom dial i shutter nastavkom, magnetnom futrolom, kao poklon, best buy je.

Ne treba zaboraviti da je 14 Pro Max ipak telefon od 1000+ eur, dok je 13 Ultra 800tinak eura, i dobija se 2x vise storagea.

Sigurno će biti cena kao kod iPhone ili samsunga. U kini može biti ta cena jer direktno kupiš kod proizvođača. A kod nas dok dođe dodaj transport, pdv, carina, zarada uvoznika...

13pro kosta 155k, ultra moze biti samo skuplja, nikako jeftinija.

Биће дебело преко 1000 е цена, али такође ће брзо и падати. Ове године је одлична понуда флегшип модела од свих произвођача, можда зато и цене на огласима брзо падају.

Kome je bitna kamera, kupice Pixel/iPhone, ne ovo.
Hah ne bi se bas slozio u potpunosti sa tobom. Ako je suditi po ovome, nije ovo za baciti ni malo napsram ovih koje si naveo. Oppo Find X6 pro ni nema u Evropi, tako da bi i tu bili tesno. Sto se tice kamera, Mate 50 pro nije za podbaciti. Nisu vise dani dobri kamera samo na samsungu i appleu. Ovde se sad pravi malo i okretnica

Screenshot_20230427_214723_KupujemProdajem.jpg
Појавио се први на огласима...

13ultra.png

13ultra.png
Najbolje ocenjen telefon ikad na njihovom sajtu koliko ja znam uz Note 8 koji je takodje dobio 4.8. Stvarno neverovatno da nisu mogli staviti bar 1440p selfi kameru. Baterija ipak slabija od S23U, bar na papiru, cak slabija i od Xiaomi 13 pro. Sve ostalo je ultra.

Početna cena uređaja utiče na konačnu ocenu u GSMA testovima, tako da je ovaj model dobio toliko visoku ocenu delom i zbog toga. Što ne menja činjenicu da se radi o odličnoj spravi. Ipak, 4.8/5 je ocena koja sugeriše uređaj bez ikakve bitne mane, i ''state of art'' tehnologiju na svim poljima, a 13 Ultra je veoma blizu toga ali opet uz tih par mana, koje su karakteristične za kineske kompanije.
Ali dobro, te sitnice će verovatno ispraviti i ponuditi kao apgrejd za sledeću generaciju (14 Ultra), uz višu cenu.

Ova kombinacija boja mi je najbolja:
gsmarena_044.jpg

U Kini je 6600 rmb 16+512, dakle 100k, preorder neki. Ne ocekujem ultra snizenja ali ocekujem ga po toj ceni (taj model) pocetkom zime (kraj nov) kod nas na KP, i to za bas taj model.

Zivi bili pa videli, konkurencija nikad jaca, recesija nikad veca. Pricali ljudi i za S23 seriju da nece padati cena pa evo na oglasma (a proslo dva ipo meseca) 512 ultra za 950-1000e, S23 256 (sa ufs 4.0 dakle) 620-650eur.

Gde li nalazis te cene za s23 seriju da odmah svi uzmemo. Pada cena poprilicno za njih u zadnjih 10 dana, ali ne bas toliko.
13U je okej tel, ali onaj video na selfi kameri bode oci i zbog toga minus od mene. Jak hardver i ogranicis video, nigde veze.
Dobro je sto su poceli da misle o PWM.

Meni je jedino objašnjenje za prednju kameru da neće da stave "sve odjednom" :D

То сви кинески произвођачи раде, осим ове године Онора, нисам сигуран за Хуавеј. Случајност? Не верујем...

Nazad
Vrh Dno