Šta je novo?

Xiaomi 11T / 11T Pro

Nema seckanja nego se oko navikne na 120hz pa kad spustis na 60hz deluje kao da secka. Ja necu zalaziti u pricu oko baterije, jer je to individualno mišljenje. Dali su nam brz punjač, dobru bateriju pa sad još da tražim dlaku u jajetu. Da razmišljam dal će degradirati ili ne, pa neće sigurno ako nije neki feleričan primerak. Sigurno bi jedan od najvećih igrača u industriji stavio 120W punjenje i 67W u redovne serije telefona ako bi to bilo toliko štetno bateriji.
Veruj mi da je nebo i zemlja razlika jedan pored drugog 11t i p30 pro na 60hz, ali pazi ne pricam ti napamet, garantujem da na p30 pro skoro i da ne primetim tih 60hz, dok je 60hz na 11t bas losije, vrlo izrazeno i primetno. Ako imas mogucnosti, probaj i videces o cemu ti pricam...

Sećam se kad sam gledao recenziju jednog jutjubera za mi10t pro, on je upravo govorio o tome. Tj po njegovom mišljenju telefon je optimizovan da radi najbolje na 140hz, a sve ispod toga je loše. Konkretno rekao je da 90hz je podjednako fluidno, ako ne i lošije od 60hz na iphone-u na primer.

Mislim da to ima veze sa tim što nativno displej treba da radi na 120hz ali zbog baterije je tamo i 60hz. Neko ko se više razume u samu elektroniku bi znao da objasni.

Mislim da to ima veze sa tim što nativno displej treba da radi na 120hz ali zbog baterije je tamo i 60hz. Neko ko se više razume u samu elektroniku bi znao da objasni.
Uzeh danas p30 pro posle nedelju dana koriscenja 11t, mogu da se zakunem da secka ceo tel sada na p30 pro, ali opet u odnosu na 11t na 60hz i dalje tecnije radi 🤣🤣🤣
U globalu recimo sad da se vratim na 60hz, ni u ludilu 😊😊😊

Drugar mi ima Samsung s10e i kada vidi na a52s koji ja koristim kako je fluidno 120hz moli me da mu napravim isto,a telefon mu po specifikacijama jedno 30% brzi...Da ne odem u off,moj prethodni mi 11 lite 5g je na 60hz bio uzasan za koriscenje,a drugarov note 10s-isto uzasan:)

Ja sam siguran da je 60hz na telefonima koji imaju 120 gori nego na starim 60hz ... Ne znam zasto... Toliko je neupotrebljivo da mogu ladno izbaciti opciju koristenja 60hz haha

120Hz nikada nije bila marketinška fora, znam od kada svojevremeno na monitoru prešao. Isti osećaj je sad i sa fonom.

A najveći benefit pored fluodnosti je da nema više treperenja očiju ako se fon njaka po mraku pred spavanje. 😋

Eh kad se setim onih glupih rasprava kako ljudsko oko ne vidi više od "24,30,60Hz-a... " 🤣

Možda ne vidi razliku nešto baš između 90 i 120 ,ali između 30hz i 90hz ... Velika :)

Ја узех 11Т (8/128) и математика је следећа, добио сам преко Теленора попуст од 18% за једну куповину у Гигатрону на малопродајни цену 66669 (са попустом излази 54668) продао сам mi note 10 Lite за 200€ (24800) и од јуче на акцији се добије поклон у вредности од 15000 (бежичне слушке redni buds 3 pro и наруквица mi band 6) Све кад се одузме телефон ме изађе око 15000 дин доплате. Сад само још чекам да стигне пошто га у је.е.ом Крагујевцу нема на стању ни у једној Гигатрону продавници.

9 сати а батерија још 23%, освежавање екрана на 60hz.

Prilozi

• Screenshot_2021-11-16-00-04-53-454_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-11-16-00-04-53-454_com.miui.securitycenter.jpg
    57.8 KB · Pregleda: 67
7ч и 43мин. на 120 hz, само што је овај пут телефон напуњен до 95% за разлику од прошлог где је било 100%, могло би ту да се уграби неких 20 до 30 минута за тих 5%. У међувремену ми је стигао мејл од Xiaomi подршке, поклони стижу за највише десет дана:)

Prilozi

• IMG_20211116_212349.jpg
    IMG_20211116_212349.jpg
    57.1 KB · Pregleda: 45
  • IMG_20211116_193949.jpg
    IMG_20211116_193949.jpg
    85.8 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Kamera je LOSA na novom 11T, a sa GCAM kamera je perfekcija. Znaci potrebno je da optimizuju softver za kameru da bi bila top.

Jel ima GCam za 11T? S obzirom da je mediatek...?

Стигао 12.5.8.0

Prilozi

• Screenshot_2021-11-22-11-52-16-353_com.android.updater.png
    Screenshot_2021-11-22-11-52-16-353_com.android.updater.png
    613.7 KB · Pregleda: 25
  • IMG_20211122_120618.jpg
    IMG_20211122_120618.jpg
    51.1 KB · Pregleda: 28
Pozdrav, da li neko mozda moze da mi pomogne, kupio sam ovaj telefon, 11t, nema 11 dana,i tek nakon kupovine sam primetio da kada sam u pozivu, ukljucim spiker,sagovornik me nekada isprekidano cuje, nejasno, a nekada super, zna li neko ima li resenja?

Mozda ti se ukljucuje i iskljucuje ekran i slučajno pališ i gasiš mikrofon??? Česta pojava kod Xiaomi telefona, nebitno sto je Peca u videu kao probao senzor...

Mozda ti se ukljucuje i iskljucuje ekran i slučajno pališ i gasiš mikrofon??? Česta pojava kod Xiaomi telefona, nebitno sto je Peca u videu kao probao senzor...
Mikrofon ne, a za ekran to nisam siguran, pogledacu pazljivije, odmah sam otisao do Telenora, pa do ovlascenog servisa(mesc), i oni rekose da radi kako treba, testirali su ga, kao.
Medjutim,juce me je nazvao drug koji ima 10t pro, i ima isti problem.

Gotovo sam ubedjen da je do proximity sensora, poznata boljka kod Xiaomi telefona, upali ti se ekran na kratko i svasta pritisnes. Ja koristim mi mix 3 i nemam problema uglavnom, desi se jednom u mesec dva da se zasija ekran tokom razgovora, retko al ipak desi se mada to kod svakog telefona moze da se desi pogotovo kako su sad all screen napred, ali pre 3-4 god na mi a1 je ubijao koliko je cesto palio ekran tokom razgovora.

Uglavnom najbrze/najlakse resenje ti je da stisnes power button kad pocnes razgovor, tako ces zaključati ekran pa neces imati problema, u svakom slučaju preporučujem ti da tako razgovaras u narednim danima makar zbog eliminacije mogucih uzročnika problema, ako se ookaze da normalno sve radi sa zakljucanim ekrano jasno ti je, sve je u redu samo ti senzor pravi problem i pali ekran a mozda ne primetis..

Gotovo sam ubedjen da je do proximity sensora, poznata boljka kod Xiaomi telefona, upali ti se ekran na kratko i svasta pritisnes. Ja koristim mi mix 3 i nemam problema uglavnom, desi se jednom u mesec dva da se zasija ekran tokom razgovora, retko al ipak desi se mada to kod svakog telefona moze da se desi pogotovo kako su sad all screen napred, ali pre 3-4 god na mi a1 je ubijao koliko je cesto palio ekran tokom razgovora.

Uglavnom najbrze/najlakse resenje ti je da stisnes power button kad pocnes razgovor, tako ces zaključati ekran pa neces imati problema, u svakom slučaju preporučujem ti da tako razgovaras u narednim danima makar zbog eliminacije mogucih uzročnika problema, ako se ookaze da normalno sve radi sa zakljucanim ekrano jasno ti je, sve je u redu samo ti senzor pravi problem i pali ekran a mozda ne primetis..
Hvala na savetima,mada mislim da nisam dovoljno jasno postavio pitanje, na primer, u toku voznje, ili ucenja, zazvoni telefon i ja ukljucim spikerfon, prosto su mi ruke zauzete, i onda na odstojanju od telefona( pola metra,metar), u toku razgovora druga strana cuje nejasno,isprekidano, ili odlicno.
A u toku normalnog razgovora,ne postoji nikakav problem.

Znaci samo preko spikera se javlja problem? Onda ne znam osim eventualno da se pri tome desava da se prebacuje na sekundarni mic ako ga ovaj telefon ima, znalo je to da se desava kod Xiaomi da za neke app i zadatke jednostavno ne koristi primarni mic ne znam zasto, ili mozda da ti problem pravi neki smart watch ili nešto slicno ako imas povezano sa tel

Znaci samo preko spikera se javlja problem? Onda ne znam osim eventualno da se pri tome desava da se prebacuje na sekundarni mic ako ga ovaj telefon ima, znalo je to da se desava kod Xiaomi da za neke app i zadatke jednostavno ne koristi primarni mic ne znam zasto, ili mozda da ti problem pravi neki smart watch ili nešto slicno ako imas povezano sa tel
Pa bukvalno 11 dana kako sam kupio telefon, nisam stigao ni da povezem smart watch sa njim,ali kazem opet drugar ima 10t pro, i isti problem. Hvala puno na savetima!!

Pa nista ako ti vec ne radi a ne znas zasto, a u servisu su rekli da je sve ok, ti vidi pa ga vrati pre isteka 14 dana, ako si ga uzeo online, mozes onda bez objašnjenja da trazis pare nazad pa uzmi novi ili nešto drugo, a mozda ti i neko da neki bolji savet za taj problem i kako da resis, srećno

Znam, ali ja sam telefon u telenoru uzeo, videcu sta mogu da uradim. Hvala!

Rezervisao sam 11 T PRO cim se pojavio u pre order-u. Posle vise od mesec dana koriscenja mogu da kazem da sam totalno razocaran. Kvalitet izrade je daleko od premium telefona. Ok, ni cena nije takva pa za to nemam mnogo za prigovoriti. MIUI je jako los. Dark mode vecinu aplikacija skroz poremeti. Par puta mi je telefon zabagovao i morao sam ga iskljuciti. Krene da sam ulazi u aplikacije, vrti ekrane i sl. Prebacivanje pkdataka sa starog telefona, uzas. Sve je pomesao. Trebalo mi je 12-13 sati da sve nekako podesim. I na kraju, baterija. Čim dođe ispod 27-28 procenata, telefon se iskljuci u roku od par minuta. Prvi put sam to primetio kada sam ga ostavio sa 35% pre spavanja. Namestio alarm ali se telefo u toku noci iskljucio. Posle par dana, iskljucio se u toku razgovora koji je trajao nepun minut a bilo je preko 20% baterije na pocetku poziva. Svakako cu ga odneti na reklamaciju ali sam stvarno razocaran telefonom. Vidim po stranim forumima da je ovaj problem sa baterijom čest slucaj. Prethodni telefon je Huawei Mate 20 Pro. Za dve klase iznad ovog, iako je 3 godine star.

Rezervisao sam 11 T PRO cim se pojavio u pre order-u. Posle vise od mesec dana koriscenja mogu da kazem da sam totalno razocaran. Kvalitet izrade je daleko od premium telefona. Ok, ni cena nije takva pa za to nemam mnogo za prigovoriti. MIUI je jako los. Dark mode vecinu aplikacija skroz poremeti. Par puta mi je telefon zabagovao i morao sam ga iskljuciti. Krene da sam ulazi u aplikacije, vrti ekrane i sl. Prebacivanje pkdataka sa starog telefona, uzas. Sve je pomesao. Trebalo mi je 12-13 sati da sve nekako podesim. I na kraju, baterija. Čim dođe ispod 27-28 procenata, telefon se iskljuci u roku od par minuta. Prvi put sam to primetio kada sam ga ostavio sa 35% pre spavanja. Namestio alarm ali se telefo u toku noci iskljucio. Posle par dana, iskljucio se u toku razgovora koji je trajao nepun minut a bilo je preko 20% baterije na pocetku poziva. Svakako cu ga odneti na reklamaciju ali sam stvarno razocaran telefonom. Vidim po stranim forumima da je ovaj problem sa baterijom čest slucaj. Prethodni telefon je Huawei Mate 20 Pro. Za dve klase iznad ovog, iako je 3 godine star.
Ako ti se telefon gasi sa 20-25% baterije to je ozbiljan hardverski problem, kontaktiraj prodavnicu verovatno mora u servis ili da ti zamene uredjaj.

Sa toliko problema to je sigurno faličan telefon.

Trazi da ti daju novi telefon, umesto popravke. Maticna ploca je 100% falicna...

Ako ti se telefon gasi sa 20-25% baterije to je ozbiljan hardverski problem, kontaktiraj prodavnicu verovatno mora u servis ili da ti zamene uredjaj.

Trazi da ti daju novi telefon, umesto popravke. Maticna ploca je 100% falicna...
Hocu. Mada mislim da od toga nema nista.
I da se nadovezem, proximity senzor jeste los. Posao mi zahteva dosta poziva u toku dana. Bar tri,cetiri puta dnevno se ukljuci ekran.
Ne ukljucuje se ako se ekran zakljuca pre stavljanja na uvo ali... za telefon od 650+ evra.mislism da je to nedopustivo.

Vrh Dno