Šta je novo?

Xiaomi 11T / 11T Pro

Pazi, prosecnom korisniku bi trajao ceo dan...Mi 10t Pro traje dan i po-dva...sto je super, ali je cigla... :D

d26fb2d8b58fb5421bc245d78163c585.png

Poslednja izmena:
Jako lepo leži u ruci 11T Pro. Nisam stigao da ga izvagam ali ne deluje uopste težak u ruci kao što sam mislio da će biti, nisam smeo ni da ga fotkam normalno jos ga malo ko ima uopste jer ne postoji jos model tj. nije predstavljen. 5000mAh je baterija, sd 888, 120hz amoled, 120W fast charge. Kamera je 108mp. Dolazi sa Miui 12.5.2.

Edit: Telefon po meni ništa specijalno, i puno košta moje mišljenje. Opet će puno ljudi iskeširati tolike pare pre Samsungu nego Šomiju. 11T će možda biti bolja kupovina, opet po meni. 1200 dimensity i sd888 za 99% korisnika neprimetna razlika a razlika u ceni ce biti primetna.

Cene za EU uopšte nisu loše.
Sada tu ostaje pitanje samih dimenzija mobova, ali cenim da će ponovo biti cigletine.

Mislim na ove dimenzije.. sve mi se čini da će biti identičane

Poslednja izmena:
Baterija mi je najzanimljivija, 5000mAh, sa grafenom, 120W punjac u pakovanju...
17 minuta 0-100%
Nakon 800 punih ciklusa izgubi 20% kapaciteta, dok obicne baterije izgube 20% vec nakon 500 punih ciklusa.
Nije kao Mi10Ultra (10% gubitka nakon 800 ciklusa), ali svejedno mnogo bolje od konkurencije. Negde sam procitao da bi baterije sa grafenom mogle da budu jos dugorocnije, ali iz odredjenih razloga za sada ne zele da im dalje produze vek.

Inicijalni utisak 11T Pro nije bas neki upgrade, i kod obicnog i kod Pro modela su ubacili pisljivu 8mp ultrawide kameru... na gsmarena testu baterije takodje podbacio. Mislim da 10T Pro sad postaje jos bolji izbor sa nizom cenom.

U odnosu na 10T pro, 11T pro nema OIS na glavnoj kameri, takođe ultrawide od 13mp kod 10t pro, ovde je 8mp
I sve to za 700€ (100€ više u odnosu na 10T pro)
Šta reći?

Prilozi

• Screenshot_20210915_160943.jpg
    Screenshot_20210915_160943.jpg
    168.9 KB · Pregleda: 24
8mpx ultrawide kamera. 😂😂 Čime se drogirate mali kinezi.
Na kraju će najracionalnija i najbolja kupovina biti iPhone. +++

Uz to i SD 888 u Samsung proizvodnom procesu koji se greje, u odnosu na ledeni SD 865 u TSMC procesu koji je u 10T (Pro). Epic fail.

Realno bice jako mala brojka prodanih telefona 11T Pro. Isto je bilo i sa Mi 10T Pro. Kao što sam rekao moje mišljenje da će ljudi toliki novac dati pre Apple-u ili Samsungu. Previše novca za ovaj telefon. Inače se Šomi trenutno fokusira na distribuciju celog ekosistema, sa telefonima su vec puno uradili i uradice ali izgleda za više novca nego pre.

10T Pro je imao bas dobre dilove u EU, a i kod nas.

U EU se uz telefon dobijao skuter od 300e, kod nas je bila niza pocetna cena (pogotovo u A1/tadasnjem Vip-u, 60k za najjacu 8/256 verziju ukljucujuci povecanje u tarifi) + su isli pokloni u vrednosti 120-130e. Prodavace se i 11T Pro ako nesto slicno urade.

Osim baterije i punjaca na Pro modelu, mene ovde nista vise ne fascinira. Drago mi je da krece napredak na tom polju i nadam se da ce Samsung od sledece godine da ponudi nesto slicno (a Apple za 3-4 godine 😅 ). Cak bih radije dao 100e vise za iP13, nego za ovo... Ni OIS nema za 650e, doduse ne postoji telefon sa HM2 senzorom koji ima OIS. 8MP budjavu ultra wide kameru bolje da ne spominjem. Test baterije, tj. autonomije na gsm areni - prilicno slabo... Ko cesto menja telefone, sad iP ispada racionalnija kupovina.😅

10T Pro je imao bas dobre dilove u EU, a i kod nas.

U EU se uz telefon dobijao skuter od 300e, kod nas je bila niza pocetna cena (pogotovo u A1/tadasnjem Vip-u, 60k za najjacu 8/256 verziju ukljucujuci povecanje u tarifi) + su isli pokloni u vrednosti 120-130e. Prodavace se i 11T Pro ako nesto slicno urade.
A sta mislis koliko su procentualno prodatih telefona zauzeli 10T Pro? Sa 11T Pro ce ici Essential usisivači u Slovačkoj, to znam iz prve ruke. Generalno ovi top modeli se ne prodaju u tolikom broju kao midrangeri.

Na polju kamera su podbacili opasno sa ovim modelom. Nedopustivo je da za te pare ne daju OIS, bolju wide kameru i bar 2x zoom. Čak i 108mpx senzor je neki manji od onih u mi10/mi11. Ostalo realno super. Nadam se da su nabavili malo bolje ekrane, bez hulkova kao na Poco f3. Sdm888 možda nije najbolji ali realno nisu imali ni alternativu. 888+ se verovatno još više greje i troši bateriju. Možda bi mu i 870 bolje legao ali onda tek ne bi imali opravdanje za ovu cenu. Super za bateriju, nadam se da će ova tehnologija postati standard uskoro.

Jel sam ja dobro razumeo Krisa da je ovo plastikaner u poredjenju sa mi 10T pro?

Jasno je bilo da će da ga osakate negdje onog momenta kad su ga sklonili iz Mi serije, ali sam mislio da će i cijena otići dolje i da će pozicioniranje biti drugačije u odnosu na Mi 10T seriju. Ovako, izbaciš OIS i za 650-700 EUR ponudiš uređaj koji je cjenovno direktno konkurentan svom flagshipu Mi 11 a pritom dosta lošiji od istog. :)

I to ajde da je ljepši da kažemo, da ima široku paletu boja pa da vidiš šta je bio fokus, ovako em ima veće bezele, em 3 dosadne generičke boje koje provlače odavno em tehnički lošiji - za iste pare. :D

Ne znam, nisam pametan, što se mene tiče epski fail, preskačem u širokom luku. :)

Mi telefona više neće biti, tako da ga nisu sklonili iz Mi serije, nego je ovo prvi telefon pod novim brendom. MiPad 5 čak ima Mi u nazivu, ali na leđima piše samo Xiaomi. Ustvari, da se ispravim, promenili su ime za MiPad 5 i sad je samo Pad 5, a isto tako i 11 lite NE, nema više prefiks Mi.

Pa na sve uređaje piše nazad Xiaomi bez ikakvih prefixa.

Nema više Mi serije nadalje. 11T i 11T Pro su prvi bez prefiksa Mi.
U stvari, Mi serija je tu ali se zove samo Xiaomi bez Mi.

Nazad
Vrh Dno