Šta je novo?

xbox vs ps3 [split iz xbox elite teme]

• Začetnik teme Začetnik teme SSJ_5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ok, svako ima misljenje.
Sem toga rekao sam da NG zahteva veci skill i da je nasilje bolje odradjeno, nisam rekao da je igra mnogo ispred 🙂.

Dobili smo neke zanimljive brojeve od NPD-a:

HW
DS 608k
Wii 555k
Playstation 3 225k
PSP 222k
Xbox 360 205k
Playstation 2 155k

Da napomenem da je Premium dobio pricedrop na $299.

Gamecube *khhm* $99 *epic fail, khhm*

Poslednja izmena:
A u Japanu? Izasao Tales of Vesperia!
poludeli japanci cekali u redu da kupe kutiju 🙂
Japan prošle nedelje:

DS Lite 60,434
PSP 58,501
Wii 38,506
Xbox 360 24,962
PS3 9,673
PS2 8,503

prodati su svi Xbox-ovi sa lagera 😀

Poslednja izmena:
Izgleda da ne kapiras da dajes nedeljne obracune al da je u ukupnom mesecnom obracunu za mesec jul xbox na standardnom poslednjem mestu po izvestaju NPD-a.

A naravno da su tvoji jer si valjda pokusavao da dokazes da se 360-ka konacno prodaje bolje od ps3 nakon nekoliko meseci tavorenja na poslednjem mestu po mesecnoj prodaji u usa. Jesam vlasnik i 360-ke al to nije razlog da verujem u bajke 😉

A sad lepo izracunajte koliko ce trebati soniju da stigne 5 miliona konzola prednosti xboxa 😀
Nista, vise srece u sledecoj generaciji konzola 😀

To je ms govorio i za nintendo pa ga vise i ne pominje, a ne tako davno potencirao da se bolje prodaje u usa pa ni to vise ne moze da kaze cak i nakon pice-dropa. Iskreno, ni najveci sony-fanbojevi ne bi verovali da ms nece uspeti da bude prodavan u mesecu u kojem je imao price-drop i objavu ff13 muliplatforma a da sony ni jedan aaa naslov nije izbacio.

Btw uporedi rast prodaje konzola:
http://vgchartz.com/hwlaunch.php?cons1=Wii&reg1=All&cons2=PS3&reg2=All&cons3=X360&reg3=All&weeks=156

Ako se ovako nastavi ovakav rast nece trebati tako mnogo da se prestigne 360-ka.

Poslednja izmena:
Izgleda da ne kapiras da dajes nedeljne obracune al da je u ukupnom mesecnom obracunu za mesec jul xbox na standardnom poslednjem mestu po izvestaju NPD-a.

Ma znam, statistika naša dika, što poželiš to naslika. 🙂

A naravno da su tvoji jer si valjda pokusavao da dokazes da se 360-ka konacno prodaje bolje od ps3 nakon nekoliko meseci tavorenja na poslednjem mestu po mesecnoj prodaji u usa. Jesam vlasnik i 360-ke al to nije razlog da verujem u bajke 😉

Interesantno... Meni recimo, nikad nije palo na pamet kad si ti slao neke statistike, da time pokušavaš da dokažeš nešto.
Uvek sam verovao da iza toga stoji samo plemenita namera, da informišeš široke narodne mase. 😉

Poslednja izmena:
Btw uporedi rast prodaje konzola:
http://vgchartz.com/hwlaunch.php?cons1=Wii&reg1=All&cons2=PS3&reg2=All&cons3=X360&reg3=All&weeks=156

Ako se ovako nastavi ovakav rast nece trebati tako mnogo da se prestigne 360-ka.

Svi trendovi su podlozni promeni, trend nije vecita kategorija. Ali u svakom slucaju nije to bas toliko komplikovana matematika - vidimo kakav je odnos prodaje PS3 i Xboxa u uslovima novih cenovnih odnosa i to nam daje osnovu na kojoj mozemo da damo predvidjanja. Dakle 20.000 konzola vise mesecno daje nam tricavih 250 meseci ili samo 20 godina koliko ce biti potrebno Soniju da stigne Xbox.

A developeri odose...
, 73-percent of the console developers surveyed said that they were making games for Microsoft's Xbox 360. In second place was Sony's PlayStation 3 with 58-percent. It is important to note that these percentages include cross-platform games. In third place was Nintendo's Wii, with 42-percent responding that they were working on a Wii game. Rounding out the fourth spot was the PlayStation 2 with 15-percent.
Which Gaming System Has the Most Love?

Ah, da, to je IGN, a oni lazu. Laze i Vgchartz, laze i 1up... sve je to jedna velika zavera protiv Sonija. :d

***, kako smarate. Xbox360 je prodao, ako me pamćenje ne vara, 10 miliona primeraka pre nego što se PS3 uopšte pojavio. Pa je za godinu-godinu i po ta razlika smanjena na manje od 5 miliona, sa tendencijom daljeg smanjivanja. Da je po vašem, gde se XB prodaje bolje permanentno, do sada bi trebalo da on ima 15-20 miliona prednosti nad PS3. A verovatno već ima više PS3 nego XB360 u funkciji na tržištu, imajući u vidu da se samo od prvih 12 miliona pokvarila do pre godinu dana svaka treća, po priznanju samog Microsofta.

IGN i ostali, pored toga što lažu, pričaju samo o američkom tržištu stalno i objavljuju članke o trendovima na osnovu informacija isključivo sa teritorije USA, za koju me decidno zabole. Koga briga za to. U Evropi je XB oduvan za manje od godinu dana. Nastavak sledi. Vidim, svi se ubijate od potražnje za legalnim XB360 konzolama sa Liteon drajvovima, znači sjajna konzola, zar ne?

Poslednja izmena:
Tacno, u Evropi je oduvan i zato Sony MGS bundle prodaje samo u USA.
Muka mi je i od jednih i od drugih.

Poslednja izmena:
***, kako smarate. Xbox360 je prodao, ako me pamćenje ne vara, 10 miliona primeraka pre nego što se PS3 uopšte pojavio. Pa je za godinu-godinu i po ta razlika smanjena na manje od 5 miliona, sa tendencijom daljeg smanjivanja.

A ta tendencija je 20.000 konzola mesecno. Ljudi su se od izlaska PS3 ocigledno poprilicno uverili u realne mogucnosti te konzole i ohladili su se od hypea koji je sonijeva masina godinama kuvala.

JA verovatno već ima više PS3 nego XB360 u funkciji na tržištu, imajući u vidu da se samo od prvih 12 miliona pokvarila do pre godinu dana svaka treća, po priznanju samog Microsofta.

Tesko, posto je po proceni onih kojima biznis zavisi upravo od realne procene failure rate-a samo 16%.

J
IGN i ostali, pored toga što lažu

HAHAHAHA sta sam rekao 😀:d😀

IGN i ostali, pored toga što lažu, pričaju samo o američkom tržištu stalno i objavljuju članke o trendovima na osnovu informacija isključivo sa teritorije USA, za koju me decidno zabole. Koga briga za to. U Evropi je XB oduvan za manje od godinu dana.
lol a koga zabole za evropu?? da major izdavaci i developeri ne prave mozda igre za evropu?
btw, a kako je to oduvan? koliko konzola je ps3 prodao vise u evropi?

Poslednja izmena:
haha.. pa ja ne mogu da verujem sta citam..

samo 16% u odnosu na lazi koje prosipa ekipa lokalnih fanobojeva o "trecini" konzola u kvaru
e sad, kad je neko vise puta uhvacen u lazi valjda je logicno da se zapitas o motivima takve osobe

Poslednja izmena:
prvo, lokalna ekipa fanbojeva prica da se svaki kvari, sto sudeci po iskustvima ovde sa foruma (sto je po meni najrelevantnije - za razliku od raznih (placenih?) sajtova) i nije daleko od istine. a to za trecinu je kolko se secam sam ms priznao

Neverovatno. Sada treba da se dokazuju priče 100 retailera da je svaka treća konzola riknula. Da im se da link, iskopali bi neki drugi gde bi pisalo 32% umesto 33%, što bi značilo da je sve laž...Samo iz britanskog micromart-a je tada stizalo 2500 pokvarenih konzola dnevno. Retaileri su tvrdili da je procenat 33%, Microsoft da je 3-5%. Evo i još malo. A onda Microsoft posle 8 meseci kaže "e nije nego je 16%". Pazi da im ne poverujem, lažovima i prevarantima. Naravno, ni saznanje da je namerno lansiran hardver sa greškom ne može da pomuti radost Xbotova što...šta? Konzola uopšte postoji?

Svi su tako pričali ovde. Kao, niko nije imao problema. I skoro svima je riknuo barem jedan XB360, barem jednom.

Filipenko kako ti nije muka od tolikog laganja? Ozbiljno te pitam.
Evo sta si rekao samo par postova iznad:

imajući u vidu da se samo od prvih 12 miliona pokvarila do pre godinu dana svaka treća, po priznanju samog Microsofta.
Gde se na tim linkovima nalazi "priznanje samog Microsofta"?
Link koji si ti naslovio Microsoft posle 8 meseci kaže "e nije nego je 16%" ne sadrzi nikakvu izjavu Microsofta vec izjavu SquareTrade-a kompanije koja se bavi prodajom garancija za razne proizvode i to je ista ona izjava koju sam ja linkovao u ovom postu.

I posle svega ovoga - kako te bre nije blam da pricas ovakjve gluposti i da ovoliko lazes? Ako ne zbog tebe a ono makar zbog te titule Bench redakcije.

Vau, to što sam se zeznuo pa rekao "po priznanju samog Microsofta", a u stvari su bili izveštaji gomile velikih trgovačkih lanaca, zaista drastično menja suštinu i poentu. Pa to je u stvari još realniji pokazatelj stanja stvari, direktno od retailera. Ni sumnjao nisam da Microsoft to neće potvrditi. Oni kažu 3-5%. Sjajno, nema šta. Veruješ li im?

Naslov linka koji sam naslovio "posle 8 meseci MS kaže 16%" se odnosi na tvoje tvrdnje o 16% "failure rate"-a, koje su izjavom sa tog linka potvrđene. Kao minimalne. I 8 meseci nakon inicijalnih informacija o 33% prsnutih konzola. Ne znam da li se ti novi podaci odnose na ukupan broj, ili na tada tekući kvartal ili na bilo šta. Ne interesuje me. Procenat kvarova je sramotan i to može da brani samo neko kao ti, ko se loži da je pametniji zato što se jeftinije igra. A igra Halo 3.

Smanji malo sa tim glupostima tipa "kako te nije sramota da lažeš", "kako te nije blam", "kako ti nije muka od laganja". Kako tebi nije muka od branjenja neodbranjivog? Hvataj se i dalje za slamke, procente i zareze. Primećuješ li da te niko više ni ne podržava od vlasnika XB360 sa ovog foruma, sem eventualno par PC podbadača?

Ti komentari su najjaci 😀
Ne znam, meni je najjače kada se traži da se dokaže neka situacija, a onda se raduje što je neko omašio za procenat ili izvor, iz čega sledi da cela situacija ni ne postoji, a pokazuje se da je još gore nego što se pričalo. U stvari, retaileri kažu da je 33% reklamacija (ili makar da je procenat ekstremno visok), a Microsoft priznaje do sada 3-5%, uz ekstra izdatak od 1.1 milijarde (namerno ne pišem 1.07 da bih im dao 0.03 milijarde fore da ospore celo pisanje) za popravku pokvarenih konzola, i još im je drago zbog toga. Bila bi greota da Microsoft prizna. Ovako ćemo se praviti ludi.

Vau, to što sam se zeznuo pa rekao "po priznanju samog Microsofta", a u stvari su bili izveštaji gomile velikih trgovačkih lanaca, zaista drastično menja suštinu i poentu. Pa to je u stvari još realniji pokazatelj stanja stvari, direktno od retailera.

Je li, jel' ti uopste citas nesto sa onih linkova koje postavljas?

Nema tu nikakvih "izvestaja gomile velikih trgovackih lanaca" vec izjava nekog lika koga su oslovili kao "former EB Games worker Matthieu G." dakle cak mu nisu naveli ni prezime, i koji je utvrdio taj procenat koji ti predstavljas kao apsolutno relevantan na osnovu ovoga: “We had 35 Xbox 360s at launch. I know more than half of them broke within the first six months (red lights or making circles under the game discs). Two of them were dead on arrival.”
Znaci ti iskustvo anonimnog bivseg radnika jedne prodavnice navodis prvo kao "zvanicnu izjavu Microsofta" a onda kad si uhvacen u lazi to predstavljas kao "izvestaj gomile velikih trgovackih lanaca". Ne znam koju ces sad pricu da izmislis sad kad si opet provaljen.

Naslov linka koji sam naslovio "posle 8 meseci MS kaže 16%" se odnosi na tvoje tvrdnje o 16% "failure rate"-a, koje su izjavom sa tog linka potvrđene. Kao minimalne.

Kao prvo, ta izjava o 16% ne dolazi od Microsofta.
Kao drugo, gde na tom linku pise da je to "minimalna" brojka? Opet izmisljas?

Smanji malo sa tim glupostima tipa "kako te nije sramota da lažeš", "kako te nije blam", "kako ti nije muka od laganja".

LOL 😀 Pa prestani da lazes i da izmisljas pa cu i ja prestati da nazivam stvari pravim imenom.
Kad sam ti u prosloj diskusiji o "fenomenalnim" ekskluzivama sa PS3 pokazao da se na PS3-u najvise igraju multiplatforme i da se te ekskluzive o kojima toliko trubite po ovom forumu ne prodaju onako kako biste vi zeleli - pobegao si sa teme. Bolje bi ti bilo da si slicno uradio i ovde vec nakon prvog posta. Mogu ja ovako do sutra da dokazujem da pricas gluposti, pa ko se pre umori. 😀

Ti komentari su najjaci 😀

A evo je i dezurna baba 😀 E nek si i ti nesto napisao, sta te briga

Poslednja izmena:
Kad sam ti u prosloj diskusiji o "fenomenalnim" ekskluzivama sa PS3 pokazao da se na PS3-u najvise igraju multiplatforme i da se te ekskluzive o kojima toliko trubite po ovom forumu ne prodaju onako kako biste vi zeleli

Covece, kako te ne mrzi vise... MGS4 se prodao u skoro 3 miliona primeraka za sad (da, prodao, ne distribuirao, a to se racunaju samo izgleda Americki i Japanski lanci igara, sigurno ne broje kopije koje Pera i Zika kupe u Srbiji i ostalim zemljama). To je igra koja je jako malo reklamirana pre prodaje, imali su jednu MTV reklamu, vrlo kratku, inace veoma slab marketinski hype su imali... dok je Microsoft reklamirao HALO 3 na mleku, zvakama i sladoledima... smorio si bre... idi igraj taj krekovani HALO i pazi da te ne provali inspekcija, ti si im inace pomogao u broju prodatih igara i svim tim Vgchartz brojkama u PM...

Jadan Microsoft, ne umeju da rese problem pa kupci sami moraju da ubacuju zetone kako bi im konzola radila...
Sramota... 😛

Drzi se xxxander, ceo piratski xbox-pc community je uz tebe 😀.

Znaci sad je najnovije opravdanje da je Sony imao losu reklamu 😀 Dajte jos tih bisera ovo me beskrajno zabavlja 😀
A to sta tebe smara ili ne smara me znas koliko interesuje 😀

Kakvo opravdanje?? Jel ti znas kad je izasla igra, 3 miliona je malo za to vreme.. daj uozbilji se.. igra koju vole uglavnom samo zagrizeni fanovi te fransize, kazem da nije imala hype kao kad Microsoft hype-uje igru, za koju i X360 useri kazu da je tezak promasaj u odnosu na HALO 1 i 2...
Btw i ti mene (i vecinu ovde) fenomenalno zabavljas, prosto mi leti vreme na poslu 😀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno