Šta je novo?

xbox vs ps3 [split iz xbox elite teme]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam zakljucio da je X360 sa mogucnoscu igranja pirata prodao samo 5 miliona konzola vise sa godinu i po prednosti... kukala mu majka da je i PS3 imao tu mogucnost od launcha, kakve bi onda brojke bile, Vgchartz bi poblesavio :D

Piraterija nema mnogo veze na zapadu jer se za XB360 proda vise igara nego za PS3 kako ekskluziva tako i multiplatform. Za koliko godina ce PS3 doci do 120 miliona prodatih konzola sto bi bio logican cilj znajuci da je toliko prodan PS2. Wii je vec prestigao GC, XB360 je blizu da prestigne XB1 sto znaci da su povecali trzisni udio. PS2 je zbog tolike nadmoci imala i toliku podrsku proizvodjaca igara te tolike ekskluzive dok je sada takvo stanje da se ceka zavrsetak par igara koje se prave jos od launcha i onda nek im je Bog upomoc. Znajuci da od najave neke igre njima treba po nekoliko godina da ista izadje ne znam sto ce se igrati.

Koji si ti folirant.

Opet on nastavlja. Folirant je po definiciji neko ko pokušava da nešto isfolira. Jedini ko ovde pokušava da nešto isfolira si ti, koji pokušavaš da isfoliraš da se Xbox 360 ne kvari u ogromnim, apsolutno nedozvoljenim količinama hvatajući se za segmente pojedinih saopštenja. Te tamo nije izjavio direktno Microsoft, te Robbie Bach je rekao XYZ umesto YYZ, te neka priča dolazi od ko zna kog lika...sve sa željom da se poništi osnovna premisa, da se XB360 kvari kao nezdrav, što je već totalni common knowledge, a nažalost to su iskusili i mnogi forumaši.

Evo ti jedna prilika da pokažeš da se ne foliraš - pitam te, kao upućenog u dešavanja oko XB360 konzole, da mi pomogneš i nađeš/uputiš/edukuješ koliko se XB360 konzola pokvarilo do sada. Ne sumnjam da ćeš opet udariti u neka samozadovoljavajuća lupetanja, koja vezu neće imati sa osnovnom temom, već diskreditovanjem sagovornika, parcijalnih izjava, uz obilato korišćenje uvredljivih fraza i ostalih folirancija. I priliči ti.

Ova tema je ostala da bi se flejm iz ostalih tema o igrama i sl. kanalisao. Da ne bi smarali ostale teme, je l' ... Ne da se vređate :)

A budući da je xxxander-u privremeno oduzeto pravo glasa na forumu zbog izuzetnog klevetanja i vređanja ostalih korisnika, a pošto je ostao dužan odgovor na filipenkovo pitanje iz gornje poruke, neka mi prosledi odgovor na PM, kopiraću ga ovde u njegovo ime.

Ok je flejm dokle god ga držite na kulturnom, argumentovanom nivou, dakle bez vređanja, pod*ebavanja i sl. negativnih i popularnih tekovina internet komunikacije.

Poslednja izmena:
Piraterija nema mnogo veze na zapadu jer se za XB360 proda vise igara nego za PS3 kako ekskluziva tako i multiplatform. Za koliko godina ce PS3 doci do 120 miliona prodatih konzola sto bi bio logican cilj znajuci da je toliko prodan PS2. Wii je vec prestigao GC, XB360 je blizu da prestigne XB1 sto znaci da su povecali trzisni udio. PS2 je zbog tolike nadmoci imala i toliku podrsku proizvodjaca igara te tolike ekskluzive dok je sada takvo stanje da se ceka zavrsetak par igara koje se prave jos od launcha i onda nek im je Bog upomoc. Znajuci da od najave neke igre njima treba po nekoliko godina da ista izadje ne znam sto ce se igrati.

Pa ok, ali koje to ekskluzive, vredne pomena, imas na X360? Imas HALO 3, Gears 1 i 2 i Fable 1 i 2... Na PS3 imas Uncharted, Ratchet & Clank, MGS4.... Na dobre igre se ceka, ne znam sta ti tu nije jasno, kvalitetne igre ne mozes stancovati svake godine kao EA..
PS3 dobija LBP, Resistance 2, KZ2, Wipeout HD, Motorstorm 2, Heavy Rain, Uncharted 2, GOW3, inFamous, nesto od Team ICO-a... sve ekskluzive, naravno ne mora da znaci da ce sve biti vrhunske, neka moze da omane, ali malo verovatno.. i to su sve igre krajem ove i tokom sledece godine... ***, na dobre stvari se ceka, sta to ima na X360?

Poslednja izmena:
Pa ok, ali koje to ekskluzive, vredne pomena, imas na X360? Imas HALO 3, Gears 1 i 2 i Fable 1 i 2... Na PS3 imas Uncharted, Ratchet & Clank, MGS4.... Na dobre igre se ceka, ne znam sta ti tu nije jasno, kvalitetne igre ne mozes stancovati svake godine kao EA..
PS3 dobija LBP, Resistance 2, KZ2, Wipeout HD, Motorstorm 2, Heavy Rain, Uncharted 2, GOW3, inFamous, nesto od Team ICO-a... sve ekskluzive, naravno ne mora da znaci da ce sve biti vrhunske, neka moze da omane, ali malo verovatno.. i to su sve igre krajem ove i tokom sledece godine... ***, na dobre stvari se ceka, sta to ima na X360?

Za Heavy Rain još nije 100% sigurno da će biti eskluziva, bio je paralelno razvijan i za PC i kutiju,sredinom prošle godine je poptisan ugovor između Sony-a i Qvantic Dream-a, samo se ne zna da li to znači da će verzije za kutiju i PC biti kasnije zvanično najavljene(odnosno da li će kasniti par meseci), ili ih uopšte neće biti.
Inače igra ća što se tiče gameplaya biti po ugledu na Fahrenheit, čiji je duhovni naslednik. A razvoj je počeo odmah po izlasku Fahrenheit-a krajem 2005.

Za Heavy Rain još nije 100% sigurno da će biti eskluziva, bio je paralelno razvijan i za PC i kutiju

E? :trust: Odake ti to majketi... jesi citao onaj intervju sa osnivacem Quantic Dreamsa?

DC: Honestly, working on one platform is the best thing we could dream of, and it's a choice. When we signed this game, we had a choice between different publishers, some of them being only one platform and other being all. After the experience we had with Fahrenheit, where the multiplatform was kind of painful on all levels, it makes the development more complex, but you also end up with the feeling that you've taken the best of none.

I think regarding especially the PC, the PC is generally a frustration for me, both as a developer and as a player.

http://www.gamasutra.com/view/feature/3744/dreaming_of_a_new_day_heavy_.php

E? :trust: Odake ti to majketi... jesi citao onaj intervju sa osnivacem Quantic Dreamsa?

Znam za to, ali ne treba smetnuti sa uma da je bio razvijan za sve tri platforme do poptisivanja ugovora za Sony, slušali smo takve priče i za Assasains Creed, Gears of War, Silent Hill, za sve Capcom-ove igre, pa delimično i sa GTA, videćemo, otom potom. Ovo je jednostavno odličan način da se napravi hype oko igre, a kasnije će se pojaviti i na PC i na kutiju, živi bili pa videli.

Poslednja izmena:
Znam za to, ali ne treba smetnuti sa uma da je bio razvijan za sve tri platforme do poptisivanja ugovora za Sony, slušali smo takve priče i za Assasains Creed, Gears of War, Silent Hill, za sve Capcom-ove igre, pa delimično i sa GTA, videćemo, otom potom. Ovo je jednostavno odličan način da se napravi hype oko igre, a kasnije će se pojaviti i na PC i na kutiju, živi bili pa videli.

Ok, sta god te cini srecnim pred spavanje... ;)

Ja napisao vredno pomena i mislio sam na ekskluzive... a to su jedino Gears 2 i Fable 2... tako da manite se te price kako na PS3 nema nista i kako se ceka dugo na dobre naslove..

pa imas da ti sortira po tome da li je ekskluziva ili ne... mislis da se toliko opterecujem sta se sve najavljuje od igara...

ovako, sacekam da izadje - vidim da mi se svidja - skinem - narezem - igram se...

dok ne izadje GT5

rAMA, shta ce ti sad PS3 kada nema igre ? :)

Poslednja izmena:
Ma ima PS3 igre, jedino što komad košta 200 kila leba. :)

Jer znate zasto su novi xbox nazvali xbox360?kad su ga napravili da radi potpuno funkcionalno to je bilo posle 360 bacenih konzola :)

Poslednja izmena:
Po prvi puta u Japanu prodano više Xbox 360 jedinica od PS3

Sedmična prodaja Microsoftovog Xboxa 360 je prije dvije sedmice po prvi puta nadmašila je prodaju Sonyjevog PlayStationa 3 u Japanu. Microsoft je objavio da je prodao 28,116 Xbox 360 jedinica u sedmici 10. augusta, dok je Sony prodao samo 10,705 PS3 jedinica.

Prodaja je porasla zahvaljujući predstavljanju Namco Bandaieve role-playing igre “Tales of Vesperia” 7. augusta u Japanu. Obje kompanije zaostaju za Nintendo Wii prodajom, od čak 41,044 jedinica.

Predstavljanje “Tales of Vesperia” za Xbox 360 u Sjevernoj Americi će biti 26. augusta, što će i pomoći prodaju konzole i na tom kontinentu. (copy/paste sa Itx.ba)

Izvori:
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=7264&Itemid=1

http://www.pspsps.tv/2008/08/ps3_put_to_shame_by_xbox_360_o.html

http://www.g4tv.com/thefeed/blog/post/688262/Xbox_Outsells_PS3In_Japan.html

http://www.engadget.com/2008/08/18/xbox-360-leaps-past-ps3-in-weekly-japanese-console-sales/

http://xbox360.ign.com/articles/899/899130p1.html

Poslednja izmena:
Mnogo jache stvari nisu pomogle prodaju X360 ni u USA ni u EU, tako da ce teshko i taj Tales uraditi :)

Eh, jos samo da se preskoci mala prepreka u vidu cinjenice da Sony objavljuje igru i dobices HR na PC-u.
Jedini problem je sto igre koje Sony objavi (osim SOE-a) ne izlaze na platformama koje ne nose Sonyev logo. :)

Mnogo jache stvari nisu pomogle prodaju X360 ni u USA ni u EU, tako da ce teshko i taj Tales uraditi :)

Do juče je bilo nezamislivo da xbox i jedan minut nadmaši ps3 u Japanu, kad ono...
Pitanje je šta li je to Japance privuklo, da za nedelju dana kupe 106,000 primeraka xbox igre, ali ako se njima sviđa, mora da valja. ;)

Mada kad bolje pogledam, ove sličice uopšte ne izgledaju loše, ali videćemo kad stigne i do nas.

http://www.vgchartz.com/games/game.php?id=18652

Do juče je bilo nezamislivo da xbox i jedan minut nadmaši ps3 u Japanu, kad ono...
Pitanje je šta li je to Japance privuklo, da za nedelju dana kupe 106,000 primeraka xbox igre, ali ako se njima sviđa, mora da valja. ;)

Mada kad bolje pogledam, ove sličice uopšte ne izgledaju loše, ali videćemo kad stigne i do nas.

http://www.vgchartz.com/games/game.php?id=18652

Japance privlache dechije gluposti, mange, naruto, you gi oh ili kako se to pishe, pa se zato ta igra i prodala, ali u Japanu je broj PS3 i X360 toliko mali da uopshte ne utiche na svetsku prodaju. U usa se ps3 proshlog meseca prodao vishe od X360 koliko se X360 ukupno prodao u japanu, a od launcha PS3, X360 se prodaje vishestruko manje tako da ovaj podatak ne znachi nishta ako je neko pomislio :)

I ladno na vgschartz gledash opise igara lol :d

Poslednja izmena:
Ma da ps3 ima pirateriju kakav wi kakav xbox phhhhhh nebi se ni znalo da su to konzole za igranje!Ja sam prosle nedelje video xbox360 na pijaci tako da se bash dobro prodaje ako je tamo dospeo:) cak daju garanciju!A garancija je dok nedodjes kuci ustekas ga u struju a posle sta bude:)

Japance privlache dechije gluposti, mange, naruto, you gi oh ili kako se to pishe, pa se zato ta igra i prodala, ali u Japanu je broj PS3 i X360 toliko mali da uopshte ne utiche na svetsku prodaju. U usa se ps3 proshlog meseca prodao vishe od X360 koliko se X360 ukupno prodao u japanu, a od launcha PS3, X360 se prodaje vishestruko manje tako da ovaj podatak ne znachi nishta ako je neko pomislio :)

Japanci=Gluposti? Aj nek se javi taj xbot što ti je ukrao nick, neću mu ništa :)

I ladno na vgschartz gledash opise igara lol :d

Ono je opis kao što si i ti član Japanske akademije nauka i umetnosti. :d

Japanci=Gluposti? Aj nek se javi taj xbot što ti je ukrao nick, neću mu ništa :)

Pa nisam ja nikada rekao da je sve shto postoji japansko najbolje, to ste vi sami zakljuchili, kao i sve ostalo shto se ovde zakljuchuje na kilo :)

Poslednja izmena:

totalno nepoznavanje tales serijala. btw dzhabe se svadjate kad ps2 u prashi i xbox i ps3 u japanu osim ako se nije desio neki mega release. :)

Poslednja izmena:
Upravo sam bacio pogled na prodaju konzola u svetu. Prosto ne mogu da verujem da se prenosive konzole Nintendo DS i Sony PSP bolje prodaju od svoje velike braće. DS je mesecima prvi po prodaji. Prodat je u 79 miliona primeraka, za njim sledi PSP sa 37.5m pa tek onda Wii (31), XB360 (20) i PS3 (15). U stvari prenosive kozole nadmašuju veliku braću u prodaji za duplo.

PA naravno kada se radi o manje-više igračkama za decu :) Ima i tu genijalnih naslova, ali je percepcija takva kakva jeste i to se uzima za klince...

Mozda DS, ali PSP sam imao u dva navrata i igre nisu samo za decu. Pre ce biti da je PSP idealan za veliku decu tokom nekog puta, dok se neko čeka ili čak ponajviše na odmoru dok se pravi pauza od ostalih aktivnosti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno