Šta je novo?

Xbox Series X / S

Citat (iza paywall-a) Tom Warren-a:

“Microsoft’s own Xbox handheld was reportedly ‘sidelined’ recently, and I’ve heard from insiders that it’s essentially canceled as the company focuses on Xbox’s new software platform,” Warren wrote. “I still think we’ll see next-gen Xbox hardware from Microsoft, but I also strongly believe we’ll see multiple devices from PC makers like Asus that will also be considered next-gen Xbox consoles.”

Ništa čudno, kad ionako ciljaju da sve bude Xbox. Šteta samo jer bi verovatno bila nerealno lepa sprava, nešto u fazonu Surface proizvoda.

Razmišljaju i da novi Xbox bude predat OEM-ovima, da se oni takmiče, Microsoft da se više bavi arhitekturom i softverom a hardver da rade ASUS, Lenovo i drugi. Verovatno će biti minijaturni PC sa nekim solidnim performansama.

Ne znam da li je tema za ovo, ali evo posle malo jace od godinu dana otisao mi je skroz levi drift (isto kao na dualsensu) tj levi analog vuce na gore konstantno.

Neko je pominjao bese da postoji neki decko sto radi skroz profesionalno zamene analoga, i to hall stickovima, pa ako je neko menjao skorije, racunam bolje da odnesem oba i da se ne zezam vise ikad sa tim, ako hall effect stickovi stvarno rade, nego sto bih kupio nove (a ovaj bi mi skupljao prasinu).

Neverovatno sta nam rade vec skoro deceniju.
Imam i Switch, i PS5, i XBX, i svaki je fasovao nekim cudom drift. A nikad manje nisam igrao.

Ne znam da li je tema za ovo, ali evo posle malo jace od godinu dana otisao mi je skroz levi drift (isto kao na dualsensu) tj levi analog vuce na gore konstantno.

Neko je pominjao bese da postoji neki decko sto radi skroz profesionalno zamene analoga, i to hall stickovima, pa ako je neko menjao skorije, racunam bolje da odnesem oba i da se ne zezam vise ikad sa tim, ako hall effect stickovi stvarno rade, nego sto bih kupio nove (a ovaj bi mi skupljao prasinu).

Imam i Switch, i PS5, i XBX, i svaki je fasovao nekim cudom drift. A nikad manje nisam igrao.
Mislim da je lutrija u pitanju, a tebe baš neće. Ja za života nisam dobio drift, a igralo se solidno, i džojkoni, i tipa pet-šest Xbox kontrolera. Možda je do žanrova? U svakom slučaju hall effect bi ti rešilo probleme.

+1 za hall effect, imam GameSir G7 SE godinu dana, savršeno radi.

Mislim da je lutrija u pitanju, a tebe baš neće. Ja za života nisam dobio drift, a igralo se solidno, i džojkoni, i tipa pet-šest Xbox kontrolera. Možda je do žanrova? U svakom slučaju hall effect bi ti rešilo probleme.
Zanrovi RPG i gluposti gde se retko kad i koristi analog a vise dpad - bice da je lutrija.

Ovaj Gamesir deluje lepo al wired je, ko ce 2025. s tim da se zeza.

Na kraju uzeo nov na kp za 40e sto je iskocio, pa dok traje neka traje, ali toliko malerozan da sam..bar nek je u svetu gejminga samo da nije u pravom zivotu 🤣

Svakako bih hteo da popravim oba pa ako neko zna ko to radi profi, nek javi ovde ili pp svejedno

Black Myth Wukong na preorder-u, Chile region 29.44 eura za obicnu verziju. Deluxe je 38-39e ali vise se isplati uzeti na Chile regionu obicnu verziju i ko bas insistira na Deluxe na Turskom regionu je doplata za Deluxe 5.3e.
Meni je i obicna verzija dovoljna jer Deluxe ne nudi nista specijalno, a sa cenom sam bio prijatno iznenadjen jer sam ocekivao da ce pojacati na 45-50e minimum, po svim regionima. Turci su nam malo zakazali sa cenom od 44e za najobicniju verziju ali ne mogu mnogo da im zamerim :)

Black Myth Wukong na preorder-u, Chile region 29.44 eura za obicnu verziju. Deluxe je 38-39e ali vise se isplati uzeti na Chile regionu obicnu verziju i ko bas insistira na Deluxe na Turskom regionu je doplata za Deluxe 5.3e.
Meni je i obicna verzija dovoljna jer Deluxe ne nudi nista specijalno, a sa cenom sam bio prijatno iznenadjen jer sam ocekivao da ce pojacati na 45-50e minimum, po svim regionima. Turci su nam malo zakazali sa cenom od 44e za najobicniju verziju ali ne mogu mnogo da im zamerim :)
Da li si preorderovao? Vidim da je Hong Kong najjeftiniji, samo ne bih da popijem ban. Na Turskom storu sam zadnje dve godine. :)

Kreću na kašičicu informacije o next-gen konzoli.

Da li si preorderovao? Vidim da je Hong Kong najjeftiniji, samo ne bih da popijem ban. Na Turskom storu sam zadnje dve godine. :)
Jesam. Skinuli su 0.50 Cileanskih Pezosa, a ako se dobro secam 10 dana pred izlazak igre skidaju celu sumu sa kartice. Tj. 10.08.
Ja sam pre uzimao sa Koreanskog i Cileanskog regiona igre, do sada nisam imao problema. Generalno mi je stalno region namesten na Turski. Nisam ni primetio za Hong Kong, tu nikada nisam ni probao kupovati.

Kreću na kašičicu informacije o next-gen konzoli.

Kažu da će biti na foru nekakvog gaming PC-a. Oduvek sam i hteo da imam neki gaming PC ekvivalent konzolama iako to nikad ne bi moglo biti isto, i trajati sličan broj godina. Ovo je korak bliže ka tome.
Valjda cena neće biti veća od 500-600€, i valjda će imati smisla uzeti neki nabudžen 4K TV jer će valjda i rezolucija biti native.

Valjda :)

Šanse nema da bude 500-600€, pa oni su nedavno podizali cene Series konzola, 5 godina nakon izlaska.

Ja očekujem nešto tipa 700-800€ kao Pro sada. Ako bude kao što kažu, full backwards comp. sa postojećim Xbox igrama plus ima Steam i još ponešto sigurno ću preći sa Series X na taj novi Xbox.

Ispod nekih 700 eura tesko da mogu biti cene u danasnje vreme za takvu konzolu. Da je to stvarno neki korak napred sa znatno naprednijim komponentama.
Ja ocekujem cene od nekih 900-1000 eura.

Ja ocekujem cene od nekih 900-1000 eura.
Takođe, eventualno ako budu darežljivi, staviće cenu trenutnog PS5 Pro. S konzole ne verujem da će biti, jer će ostaviti vendorima da je prave, pošto se spekuliše da će svi moći da prave Xbox konzole.

Na kapiram. Ko, svi? Na koji način?
Mene to malo podseća na stari koncept MSX 8-bitnih kompjutera iz 80-ih godina. Bilo je različitih proizvođača a svaki model je morao da poštuje minimum tada definisanog standarda tako da je postojala međusobna kompatibilnost bez obzira na proizvođača. Asociraju me na hibrid konzole/kompjutera zato što su mnogi modeli imali kertridž slot (popularne konzole iz tog perioda su uglavnom koristile isti koncept kertridža za distribuciju igara).

MSX.jpg

Ovo stiže na Game Pass narednih dana:

• 19. 6. – Rematch (PC, konzola, cloud)
  • 24. 6. – Volcano Princess (PC, konzola, cloud)
  • 26. 6. – Against the Storm (konzola, cloud)
  • 26. 6. – Warcraft I: Remastered (PC)
  • 26. 6. – Warcraft II: Remastered (PC)
  • 26. 6. – Warcraft III: Reforged (PC)
  • 30. 6. – Call of duty: WWII (PC, konzola)
  • 01. 7. – Little Nightmares II (PC, konzola, cloud)
  • 01. 7. – Rise of the Tomb Raider (PC, konzola, cloud)

Nazad
Vrh Dno