Šta je novo?

Xbox Series X / S

Baš tako. Ja sam posle PS4 i PC-a prešao na Series X+GamePass+LG C1 oled, meni je to sasvim dovoljno što se igranja tiče.Rezolucije, frejmovi, razna pc podešavanja itd. me više ne interesuju jer kako sam stariji ionako imam sve manje vremena za igranje.

I još jedna,bar meni, jako bitna stvar: Series X je potpuno nečujan u radu (pretpostavljam i S?). Mislim da će svi oni koji na njega prelaze sa (debelog) PS4/Pro-a i PC-a (moj RX590 tandrče samo tako kod bilo koje iole zahtevne igre već godinama unazad) biti prijatno iznenadjeni i zadovoljni.

Ubedljivo najbolja kupovina je series s, ja ga imam i za casual gaming mislim da ne postoji bolji odnos ulozeno/dobijeno.

• A new Xbox showcase has been rumored for some time now, and we believe we have some concrete information on it finally.
  • Our sources suggest the showcase is called Xbox Developer_Direct, and will feature content from Xbox and Bethesda.
  • We're expecting the show to go live on January 25, at 12PM ET. Although that may be subject to change.
  • Games expected to appear include Redfall, Forza Motorsport, and Minecraft Legends.
  • This will be an intimate look at major games for 2023, as Microsoft seeks to ramp up transparency and frequency on upcoming Xbox games.

Izgleda neće biti ni Starfield, pretpostavljam launch je tek u Q4…

Meni deluje zabavno remote play, kupim na primer neku zahtevniju igru koja postoji i na PC i igram remote s kante od kompa.

Ali debelo se razmišljam između S i X.. Sa jedne strane, konzolu i trošak od series S mogu da sakrijem od žene. Ali s druge strane X mi deluje da izgleda mnogo bolje i verovatno će duže trajati.. Jel prešao neko posle sa series S na X?

Pošto Visa kartica komercijalne (NLB) banke nikako ne prolazi.
Da li je neko uspeo da poveže karticu iRačuna Raif banke ili neke druge banke gde se račun može otvoriti online?

Meni deluje zabavno remote play, kupim na primer neku zahtevniju igru koja postoji i na PC i igram remote s kante od kompa.

Ali debelo se razmišljam između S i X.. Sa jedne strane, konzolu i trošak od series S mogu da sakrijem od žene. Ali s druge strane X mi deluje da izgleda mnogo bolje i verovatno će duže trajati.. Jel prešao neko posle sa series S na X?
Ja sam posle god dana presao sa S na X. Dao deci S da se igraju, a sebi lepo uzeo X :) Vidi se razlika na 55" bas fino, pogotovo kod starijih naslova koji imaju fps boost.

Ali debelo se razmišljam između S i X.
Mislim da je tu bitno na kakvom tv je povezana konzola? Ako je 4K tv onda svakako X , za 1080p tv S je sasvim dovoljan jer je S u suštini i napravljen za tu rezoluciju.
Takođe, koliko znam, S često nema 60 fps mod u nekim igrama, imajte to u vidu.

I još nešto: S ima samo 364 gb slobodnog prostora (od 512gb), to je danas jako malo...

Mislim da je tu bitno na kakvom tv je povezana konzola? Ako je 4K tv onda svakako X , za 1080p tv S je sasvim dovoljan jer je S u suštini i napravljen za tu rezoluciju.
Takođe, koliko znam, S često nema 60 fps mod u nekim igrama, imajte to u vidu.

I još nešto: S ima samo 364 gb slobodnog prostora (od 512gb), to je danas jako malo...
Do danas ne postoji igra koja je na X u 60 fps-a a da je S ne može izgurati takođe u 60, bez obzira na downgrade grafike i rezolucije. Ukoliko primer takve igre negde postoji molim da se napiše.
Da li će u budućnosti S biti u problemu - vrlo moguće, no ja se opet potajno nadam da će najveći broj AAA igara (pogotovo od Microsofta) ići u 60 pa neka bude i 900p.

Drugo. Prostor jeste jako mali ali u pitanju je SSD tako da mašina radi prilično brzo na piši/briši sistemu. Igre su "u oblacima" i lako je doći do njih.

Ukoliko većina next-gen igara bude u 60 fps-a na S, bez obzira na grafiku i rezoluciju, znajte da je u pitanju malo čudo. Živi bili pa videli.

@Olujche ako hoćeš da plivaš u mirnim vodama uzmi X ali onda brate 4K TV da se ne štedi tu ;)

Pošto Visa kartica komercijalne (NLB) banke nikako ne prolazi.
Da li je neko uspeo da poveže karticu iRačuna Raif banke ili neke druge banke gde se račun može otvoriti online?
Ja. Fizicka Visa sa iRacuna otvorenog jos prosle (tj. preprosle) godine, prolazi i na Arg i na Tur storu.

+1 za Series X ako novac nije problem.

Prolazi i Mastercard Mobi banke.

@Dragonbane Mirnije mi je da uzmem S, manje će upadati u oči ako ženi kažem da dajem 600e za igranje, završio sam karijeru. Jedva ću i ovih 350 da obrazložim kao uštedu zato što neću menjati komp. Žene bez problema daju po 100-200e na cipele koje tri puta obuju, ali konzola za "igriceee i igranjeee", to nikako. Pu!..
Ako mi baš legne S, zameniću je za X u nekom momentu. Video sam da se nove prodaju za 280e na KP, to je skroz povoljno. Još ako se pojavi neko proveren s foruma da prodaje polovnu S jer prelazi na X, bilo bi dobro :)

@Olujche Ako kupujes svojim novcem nema sta kome da se pravdas, odrastao si covek. Uzmi ono sto ti treba/zelis. Ja cu mozda moj S da prodajem ako se klinci ne budu igrali na njemu i pocne da sakuplja prasinu. Dacu im par meseci fore :)

Ako se ipak odlucis za Series S, na Ananasu za 38500din. nemas bolje. :D
Za X juri KP nekog sa dobrim ocenama i realnom cenom.

Sad je i zvanično:

Presented by the game creators themselves from studios including Arkane Austin, Mojang Studios, Turn 10 Studios, and ZeniMax Online Studios, the Developer_Direct will focus on big features, extended gameplay showcases, and the latest info for Xbox games launching in the next few months, including The Elder Scrolls Online, Forza Motorsport, Minecraft Legends, and Redfall.

Starfield dobija svoj posebni event:
To dedicate the proper amount of time for a deep dive into Bethesda Game Studios’ Starfield, a standalone show is in the works.

Pozdrav ljudi, upravo mi je stigla konzola X 😄 prvobitno mi je bio cilj da kupim PS5 ali kada da mi je drugar rekao za xbox. To je bilo to, ovo je fenomenalno. Čitao sam onaj mega post za podešavanje, da li je i to dalje aktuelno ili su menjali nešto u storu? Pitanje je šta je najisplativije uzeti game pass ili GPU na duže vreme ili mesečno, nisam to najbolje baš skontao.

Sad ce ti reci ovi da uzimas godisnju pretplatu ja iskreno uzimam mesecnu. Tj napravim novi dumb nalog na konzoli i dobijem ponudu za 46 pezosa odnosno 25 dinara poslednji put mi skinulo. Iskljucis opciju da ti skida sl.mesec i teras tako mesec dana. Posle napravis novi nalog i kacis se na njega...doduse ja to radim jednom u 3-4 meseca jer imam ogoooomnu biblioteku igara pa mi i ne treba GP ali znam likove koje ovo rade godinama!!!
Nije velika muka samo sto moras svaki put kad upalis konzolu da udjes na taj dumb profil i vratis se na svoj. 10ak sekundi ti treba za to max. A godisnji GP preko turske te izadje oko 35e a ovamo po sadasnjoj ceni oko 300 dindzi. Sam preracunaj da li ti se isplati ovo cimanje ili pak da li ces otplatiti igranje na "legalan" nacin kupovine GP-a?

@Ferrumenti čestitke na konzoli, odlična sprava 😎
Trenutno je najpovoljnija kombinacija ARG nalog i Visa kartica, sa Master-om je skuplje (zbog razlike u kursu 1 ARS =0.36 DIN sa Visom dok je sa Master-om 0.7 DIN).
Ako nemaš Visu, onda ti je za mesečno plaćanje GPU-a povoljnija Turska, ako ćeš ići na tu soluciju, plaćanja mesečno. Možeš da uzmeš kodove za Live Gold maximalno do 35 meseci i konvertuješ to u GPU i možeš ovo što je @ki111er predložio, da uzimaš mesečno promo za 39 ARS.
Ne moraš svaki put ulaziti u taj/te dumb profile, dovoljno je da podesiš konzolu na tom profilu kao home i peglaj.

@ki111er Naravno da ce mu “ovi” reci da kupi a ne da se ciganise za 200RSD mesecno sa konzolom od 500e :D. Gospode kakav post.

@Ferrumenti cestitke i obavezno GPU.
Pa znas koliko likova po gradu koji imaju BWM, Audi, Mecku iskesirali za njih 15-20k jura a ovamo se stekaju za gorivo i sipaju za crvenu-dve ali bitno da se u dvoristu vidi novi auto. Buraz mi pricao jer radi na pumpi...

Vrh Dno