Šta je novo?

Xbox Series X / S

Mislim da ne može. Isključivo interni SSD ili eksterni m.2 SSD (onaj Seagate-ov)

Al dobro za SS je odlican i obican HDD zbog malo memorije. Stare igre s njega odlicno i brzo rade, a transfer X/S na interni je relativno brz.

Mislim da je SSD nepotreban kao eksterni.

Takodje. Juče kupovao sa Visom. Nikad kraja :)

Bukvalno sam uzeo sve što sam pikirao, a da nisam prebacio 4000 dinara koje sam odvojio na virtualnoj kartici. Šteta što ne može GPU da se uzme... Tj. nisam pokušao, može li, US nalog, argentinski store?

Bukvalno sam uzeo sve što sam pikirao, a da nisam prebacio 4000 dinara koje sam odvojio na virtualnoj kartici. Šteta što ne može GPU da se uzme... Tj. nisam pokušao, može li, US nalog, argentinski store?
Može, isto kao igrice što uzimaš.
Trenutno su ARG (uz Visu) i TR priblizno sa cenama, inače je TR povoljnija po zvaničnom kursu.

Ja sam bukvalno bio u fazonu sve što mogu da skinem sa zaliva na kompu neću da uzimam, i bukvalno ne znam šta da kupim, iskreno jedino što igram u zadnje vreme je CoD MW2 i Destiny 2, uz po malo prelaženje Fallen order-a i High on life preko GP, plus lagani prelazak Sony igara na računaru..
Znači vrtim onu listu igara na popustu i bukvalno mi se ništa ne kupuje ili ih već imam u katalogu, na kraju uzeo neku akciju u MW2 gde dobiješ bonus CP i blueprint za neka oružja i par gluposti, znači haos :D

Xboxeri neka vam je srećna Nova pa da u ovoj godini pored dobrog zdravlja dobijemo još fenomenalnih igara. Naravno neka su nam žive i zdrave tetke iz Argentine :)

Ja peglam Wiedžmina i ne nameravam da stanem ;)
Još uvek sam u blatnjavim močvarama Velena. Lovely place...

IMG_20230101_171707.jpg

Wind's howling...

Gde se provera Game Pass na konzoli u smislu kada je aktivan, koliko je skinulo sa računa i slično?
Meni je ovaj mesec samo nastavljena pretplata, pretpostavljam zato što sam tako postavio prvi put, ali opet volim da imam kontrolu.

Ne postoji nacin da se preko argentinskog store-a nekako uzme game pass odjednom za godinu dana, mora da ide kao mesecni subscription?

Pozdrav

Nikako ne mogu da dodam Visa debitnu karticu NLB banke. Izbacuje da nisu dobri podaci. Da li je neko imao ovaj problem?
Ni na jednom regionu ne prihvata.
Para na računu imam. Podaci su sigurno dobro unešeni. Uredno sa njom plaćam YouTube premium ARG.
Rumunske kartice, takođe Visa, ne prihvata, izbacuje da region izdavanja kartice i microsoft prodavnice nije isti.
Moguće da karticama izdatim u EU ne može da se odradi ova egzibicija.
Takođe, na microsoft US nalogu imam 15$, da li je moguće iskoristiti nekako za GPU a da ne mora da se doda metod plaćanja?
Traži da dodam karticu za ostatak plaćanja.

Pomagajte da aktiviram GPU, nekako preko kodova? Samo da ne treba dodavati kartice.

Pozdrav

Nikako ne mogu da dodam Visa debitnu karticu NLB banke. Izbacuje da nisu dobri podaci. Da li je neko imao ovaj problem?
Para na računu imam. Podaci su sigurno dobro unešeni. Uredno sa njom plaćam YouTube premium ARG.
Rumunske kartice, takođe Visa, ne prihvata, izbacuje da region izdavanja kartice i microsoft prodavnice nije isti.
Takođe, na microsoft US nalogu imam 15$, da li je moguće iskoristiti nekako za GPU a da ne mora da se doda metod plaćanja?

Pomagajte da aktiviram GPU, nekako preko kodova? Samo da ne treba dodavati kartice.
EU kartice ne rade, tačnije javlja da se region ne poklapa, one mogu da se koriste regularno samo ako se konzola stavi na region zemlje kartice.

Naše prolaze u 99% slučajeva, retko se čuje da nekom ne radi. Bitna napomena, prolaze isključivo na konzoli, ako pokušavaš preko PC-a, neće proći.

Pozdrav

Na konzoli promeni region na TR ili ARG, restartuj je, dodaj karticu (izdatu od strane banke iz SRB) unesi neku TR ili ARG adresu (isti region kao što ti je podesen na konzoli) i to je to. Tako smo manje više svi odradili. Možeš i region naloga preko web-a da promenis (ja sam menjao kad nije hteo gift da mi prođe).

Imao sam isti problem sa dodavanjem intesa kartice,nije htelo neko vreme i odjednom je uspelo

Nekad hoće da prođe kad se izabere ista kartica koja je već obeležena kao default za plaćanje.

Jasno je meni sve što pišete, regione sam nekoliko puta menjao.
Problem je što mi prijavljuje za debitnu Visa karticu NLB banke (kartica je još uvek ona stara komercijalne banke, ne znam da li je to problem, mada uredno plaćam sa njiom YouTube premium ARG i srpski SkyShowtime) da podaci nisu tačni.

Kako sam imao $15 na microsoft US nalogu, dodao sam ženinu MasterCard OTP banke, čiji račun je provereno u minusu, ali prošlo je. Znači dovoljno je da se doda kartica, nema skidanja za neku verifikaciju.
Uzet je GPU prvi mesec za $1 a posle skida sredstva sa naloga, tako piše.

Imao sam isti problem sa dodavanjem intesa kartice,nije htelo neko vreme i odjednom je uspelo
Pokušavaću i dalje da dodam karticu NLB banke pa možda prođe jednom.

Значи без Х бокса нема играња ПЦ гејм пас преко наших платним картица? Само ваучери преко радњи?

Tako je, PC Game Pass može da se kupi isključivo preko sajtova za prodaju kodova (CDKeys, G2A...)

Razmišljam o kupovini xbox series x, probao sam PS4 pre 3-4 godine, nije mi baš legao ali s obzirom da me interesuje GPU, razmišljam i o konzoli.
Imam par pitanja
1. Da li neko koristi na xbox-u miš i tastaturu? Da li rade sve? Pretpostavljam da igre koje postoje i za PC podržavaju tataturu i miš na xbox?
2. Zašto često vidim da je najbolja kombinacija arg/tur za igre? Zar je tolika razlika nekad? U smislu, ako je najveća razlika 1-5e po igri gore dole, što bi stalno menjali region?
3. Šta vas je navelo da uzmete xbox umesto PS5?

Razmišljam o kupovini xbox series x, probao sam PS4 pre 3-4 godine, nije mi baš legao ali s obzirom da me interesuje GPU, razmišljam i o konzoli.
Imam par pitanja
1. Da li neko koristi na xbox-u miš i tastaturu? Da li rade sve? Pretpostavljam da igre koje postoje i za PC podržavaju tataturu i miš na xbox?
2. Zašto često vidim da je najbolja kombinacija arg/tur za igre? Zar je tolika razlika nekad? U smislu, ako je najveća razlika 1-5e po igri gore dole, što bi stalno menjali region?
2. Ja sam se "preselio u ARG" i ne menjam region, češće je ARG povoljnija priča, plus je neko vreme kombinacija ARG+Visa najpovoljnija.
3. Kod mene je cena 5ice bila presudna plus imam i 4ku, naleteo na povoljan X kod domaćih Mađara.

Imam par pitanja
Beži od plejke. Konzola je ovde preskupa a igre još više. E sad ako baš imaš para za bacanje i voliš Sony-eve ekskluzivitete onda udri bez razmišljanja :cool:

1) Neke rade neke ne. To zavisi od odluke developera ja mislim.
2) Prosto je. Turci za Game Pass jer košta oko 2€ mesečno a Gaučosi za igre po ceni 🍔 Inače, na Game Passu će tek stići mnoge AAA igre od raznih studija. Sve je prejednostavno podesiti. Ovo ti govori neko ko je bio jako skeptičan i dodatno gnjavio ljude na forumu :D
3) Mene lično @Markic ludi (u pozitivnom smislu ;)). Da nam nije njega ovde bi da prostite pocrkali od gladi :p

Kad neko ovde napravi nalog, pre čitanja pravila forumu treba da ode i obavezno pročita onaj vodič. Ako ga ono ne navede na kupovinu Xboxa neće ništa.

Vodič se verovatno raširio kao virus. Pre neki dan u marketu pored mene prolazi neki malj od dva metra i dere se na telefon nekom "uzmi Xbox". Hteo sam da priđem da podržim no bi me mogao patosirat' o_O srećom ostadoh uzdržan.

Večina novih igara podržava miš i tastaturu
Recimo novi CoD i svi slični naslovi, ja tako koristim

Nazad
Vrh Dno